2006/10/13

Dennis Jonsson: Ranégie är en giftig targetspelare!

SPELARINTERVJU Efter att vi snackat med mittfältsdynamon Pontus Wernbloom i veckan tänkte vi analysera HIF-matchen och den Allsvenska avslutningen genom att ställa ett par frågor till vår egna produkt som spelat i över 10 säsongen för föreningen: Dennis "Cliff" Jonsson.

Tjena Dennis, har du haft en bra träningsvecka?
- Nej den började väl inte så bra, jag åkte på en rejäl förkylning så jag började träna först igår igen.

Vad snackade ni om försvarsmässigt efter HIF-matchen? Det var ju allt annat än bra i första halvlek...
- Alltså, det var väl katastrof på alla håll å kanter egentligen. Man fattade inte vad som hände riktigt. Det blev som en chock. Vi tappar ju alldeles för mycket boll i mittplan så det blev omställningar under hela första halvlek. Att få behålla bollen i laget och hitta våra positioner va ju andra prioritet, första prioritet var ju naturligtvis att visa lite jävla STAKE.
Och det tycker jag att vi visar i andra halvlek, men så ska det fanimej vara i 90 min plus övertid!

Men det brukar man ju höra ibland, att man får en total kollapps och att ingen kan förklara varför det blir så. Men varför tror du att det brukar hända alla lag minst en gång per säsong? Är det en bristande mental inställning eller dåliga förberedelser som kan ligga till grund?
- Du, om man visste det så skulle man ju naturligtvis undvika det på bästa sätt. Men jag har inget bra svar på det tyvärr. Det räcker ju att en i laget inte gör sitt jobb då drabbar det hela laget i försvars- och anfallspel, men så var det inte mot HIF för jag tycker vi alla elva var totalt underkända i första halvlek. Att vi skämdes va bara förnamnet.

Är Henke Larsson så bra att han i full form kan röja runt i Allsvenska försvar bäst han vill eller var det helt enkelt vi som lät honom göra det?
- Man kan ju inte sticka under stolen med att han ärbra alltså, men han är ju en liten bit i hela kakan liksom dom andra bitarna måste ju även stämma om han ska va så bra. Han gör ju inte allt själv. Vi var för passiva kan man lägga till med. Sen kan ju den så kallade domaren Johanneson ta en titt i domarmanualen med för å påpeka honom om lite reglebrott...

Ja domarna, det känns som vi har fått ovanligt mycket beslut mot oss de senaste matcherna. Känns det så även för er spelare? Det har ju varit bortdömda mål och missade straffar stup i kvarten...
- Nej jag tycker det var mest nu i senaste matchen som han Johanneson lägger en pinsam nivå. Det är synd att inte Fröjdfelt kan döma alla matcher för det är en rikitgt jävla bra domare, glimten i ögat, oftast rätt beslut och honom kan man prata med och han kan erkänna att han haft fel.

Nu i veckan har du ju fått chansen att träna två pass mot vår nya anfallare Mathias Ranégie, vad tycker du som försvarare att han har för kvalitéer?
- Ja idag fick jag ju kliva av träningen efter närkamp med honom hehe. Nej men han é en stor och stark spelare som är rikitgt giftig i boxen måste jag säga. Sen finns det ju alltid grejer han kan förbättra som hos alla andra, men av det jag har sett så är jag lite impad måste jag säga. Det e en riktigt bra TARGET spelare som skulle göra stor nytta med rätt träning.

Vad tycker du är en bra målsättning för sista delen av Allsvenskan nu? Är det främst tredjeplatsen ni jagar?
- Naturligtvis att avsluta det så jävla bra som möjligt. NU ska vi ta Djurgården till att börja med och sen é det Aik så det är goa matcher som väntar å revanschlustan e obeskrivlig! Jag tror och hoppas att uppehållet har gjort oss gott.

Efter att ha hoppat in och ur laget en del så har du fått starta i ett par matcher nu, hur känns det att vara tillbaka i hetluften?
- Naturligtvis är man lyckligast när man får spela så att det é riktigt skönt, men hetluften vet jag inte, det hård konkurrens därbak. Både Ölme och Lago gjorde en bra match mot Elfsborg senast så att det gäller att jobba stenhårt för att få spela.

Ditt kontrakt var ju på ett år efter ditt långa skadeuppehåll i fjol och går ut nu till vintern. Hoppas du på att få stanna kvar i föreningen framöver? Du är ju just nu den spelare som varit längst tid av alla i Blåvitt!
- Jag vet ju inte vad som händer riktigt, Blåvitt har inte pratat med mig så det é klart man tänker lite på det, man vill ju inte få besked om att man inte ska vara kvar i slutet av December till exempel. Men jag vet tyvärr inte vad som händer.

Hoppas vi får se dig i de finaste av färger i många år framöver Dennis, tack för pratstunden!
- Hehe, tack ska du ha själv, ha det gött!

22 kommentarer:

  1. dennis är en hjälte!

    SvaraRadera
  2. Dennis är kung. Inga klyschor, bara raka rör

    Tränarämne i framtiden

    SvaraRadera
  3. hans långa tid i föreningen ger en kontinuitet som alla föreningar behöver. vi behöver trotjänare som håller nivån när det behövs och dessutom som älskar vår förening. utan sådana spelare kan man inte bygga framgångsrika LAG.

    dennis borde få ett 2-3 årskontrakt som är bra, inte något jättekontrakt men en god lön för att premiera trogna spelare. han är en sådan kille som gör att blåvitt är vad det är, en bra plats för unga talanger och en storklubb som alltid vill uppåt!

    SvaraRadera
  4. Har dennis spelat i u-21?...!

    SvaraRadera
  5. Anonym:

    Ja! Petade väl Adam några gånger där, men de var väl skadade om vart annat

    SvaraRadera
  6. hehe. bra inställning. men han e kass å han e ju skadad hela jävla tiden. illa

    SvaraRadera
  7. han e verkligen inte kass. Klart att om man är skadad mycket så tappar man. Ge honom lite speltid så ska du få se att han levererar... (gillar det uttrycket).

    Ut med Jesper på löparbanorna!!!

    SvaraRadera
  8. Dennis håller hög nivå när han väl får spela, kanske inte världsklass, men bra bättre än Lago i alla fall. Dessutom kostar han inte ett par miljoner som Lago...

    SvaraRadera
  9. dennis var ju i u21 länge, nere och spelade turneringar i frankrike bland annat som jag såg på eurosport. han var ju ordinarie högerback där under en säsong...

    SvaraRadera
  10. Lago såg dock jävligt vass ut på dagens träning. Kul att se.

    Hoppas det inte är någon fara med Dennis. Det var en nickduell mot Ranégie där Dennis går in för att få oavgjort men hamnar snett i luften och landar illa. Så uppfattade jag det i alla fall.

    SvaraRadera
  11. anonym/ Ranégie gav dennis en armbåge i den där duellen, över halsen. men dennis gick inte av därför utan för att han hade en svullnad på ena benet, dock med på söndag redan sa han.

    SvaraRadera
  12. orka skryta med om hur om hur dennis jonsson fick gå av träningen

    SvaraRadera
  13. orka skriva "orka..." haha VÄX UPP.

    SvaraRadera
  14. gillar dennis! Han har hjärta för klubben, och sådana spelare växer inte på träd idag.... Dock skulle det vara roligt om han var lite bättre än vad han är. Dock skall man inte glömma att han är relativt ung och kan utvecklas ytterligare. Hoppas vi får se honom fortsätta i blåvit!

    SvaraRadera
  15. Dennis är en trotjänare, men som han har spelat i år och förra året så hör han tyvärr inte hemma i startuppställningen. Nästa år är Dennis förmodligen bara en back up.

    SvaraRadera
  16. Dennis är en trotjänare, men som han har spelat i år och förra året så hör han tyvärr inte hemma i startuppställningen. Nästa år är Dennis förmodligen bara en back up.

    SvaraRadera
  17. Läst att Charles Banan säger:

    "Rykten säger att IFK är intresserade av att köpa Lundbys plats i div2. IFK ska enligt ryktena vilja använda platsen för ett eget lag där unga spelare ska få mer matcher och bli mer vana med seniorfotboll. Tanken är att laget ska fungera som lite så som b-laget fungerar idag, men med fördelen med fler matcher och seniormotstånd."


    Skulle vara kul att höra sanningshalten i rykterna från Håkan. Iden låter intressant och understryker det Håkan säger att de sneglar på Barcelona...

    SvaraRadera
  18. Hej jag är Djurgårdare, men jag tycker om att fjäska för Blåvitt och jag är även en dålig programledare.

    Hejdå

    SvaraRadera
  19. Geigert är gaisare. Av den anledningen tycker jag det är skamligt att han leder Klubb-tv Blåvitt. Men man kan inte ta ifrån honom att han här en skicklig programledare. Han gör ju att programmet håller en helt annan nivå än t ex Studio Blåvitt. Finns det ingen proffsig programledare med blåvita sympatier? Loket finns ju men han kanske är för dyr/ointresserad. Hur är det med Treutiger? Oldsberg? Kronér? Vilken som helst av dem skulle ju även fungera som dragplåster och locka nya tittare till programmet och således skapa nya intressen för IFK!

    SvaraRadera
  20. dennis är aktuell för brage.

    SvaraRadera
  21. FAN VILKEN KUNG HAN ÄR DENNIS!

    SvaraRadera
  22. det vore riktigt kass om vi inte behöll en kille som dennis, annars har vi ju snart bara spelare som varit 1-2 år i föreningen när ölme/bengan/alex lägger av.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.