2006/06/09

George tillbaka och Gerba till Odd Grenland?

SILLY SEASON Enligt Barabens källor så är det inte bara lösa tidningsrykten som placerar Ali Gerba i andra föreningar än IFK Göteborg. Den kanadensiska landslagsanfallaren ska enligt uppgift till Baraben vara oerhört missnöjd med att under våren ha rankats som fjärdeanfallare i IFK Göteborg.

Tydligen brast det när han inför en av de senaste hemmamatcherna fick beskedet om att han var petad från truppen och då hade en tanke om en eventuell flytt från Blåvitt för första gången blivit en realitet för Ali "Bomaye" Gerba. Gerba som ännu inte fått chansen att spela en hel allsvensk match av Arne Erlandssen har enligt medieuppgifter ett starkt intresse från ett flertal klubbar. Norska Odd Grenland har redan via officiella kanaler gjort en förfrågan om Ali Gerba och enligt hans agent är fler föreningar än Odd Grenland intresserade.

Nu är frågan om Ali Gerba själv, som enligt uppgift stortrivs i Blåvitt och Göteborg, vill flytta till en sämre förening för att få speltid. Det sägs att IFK Göteborg inte är helt motvilliga till tanken att eventuellt låna ut Gerba under en period för att ge honom en nystart. Trots allt är Gerba sett till transfersumman den dyraste spelaren IFK Göteborg värvat under nästan ett decennium och en så snabb försäljning av honom skulle även innebära en stor prestigeförlust för föreningen och främst Håkan Mild vars första nyförvärv just blev Ali Gerba. (Noteras skall att värvningen initialt var en Mats Persson-produkt men avslutades av nämnde Mild)

Samtidigt så såg Baraben.com George Mourad i ankomsthallen på Landvetter flygplats i veckan vilket innebär att "Mouradona" är tillbaka i Götet efter sin låneperiod i Italienska Serie-B klubben Brescia. Bedömare anser chansen att George köps loss som väldigt liten då Brescia sedan lånet av George både bytt tränare som missat uppflyttning till Serie A.

Nu kan med andra ord en forwardsrockad mellan Ali Gerba och George Mourad vara närstående. Frågorna vi ställer oss är om George återvänder hungrig och i 2004 års magiska form och om Ali Gerba vill kriga om en plats eller "fly" till en annan förening? Och i så fall- kommer Blåvitt att låna ut honom eller ta chansen att sälja honom trots den prestigeförlust det skulle innebära?

- Jag har inga officiella kommentarer, sa Gerba GT på torsdagskvällen.

16 kommentarer:

  1. mooooooooouradona tjalalalala moooouradona tjalalalaaa!

    SvaraRadera
  2. Mourad känns bättre och mer lag-lojal än Gerba. Han fick aldrig chansen. Lika bra att dra ett streck. Låt Mourad konkurera med Stefan och Berg om platserna på topp.

    SvaraRadera
  3. Frågan är om inte Gerba-Mourad skulle funka bäst av de anfallspar som de fem (Sella, Gerba, Walle, Berg och Mourad) kan kombineras som?

    Berg borde vara den som lånas ut.

    Wallerstedt-Mourad på topp med en Alex i VM form med inlägg på löpande band låter grymt farligt annars. Sella? Ja han kan få en Henke Larsson position släpande bakom de två tanksen.

    SvaraRadera
  4. Berg borde lånas ut till Jukkasjärvis IF så att han inte ränner på krogen hela tiden.

    Gerba stannar.

    SvaraRadera
  5. Tycker också det är mest logiskt att låna ut Berg. Mourad & Gerba blir som Klose & Podolski och på tal om dem var det magiskt att se Tyskland vinna idag. Faaan vad gott! Forza Deutchland! Det här spelar vi hem. Jag tror på The Double i år: Deutchland + Blåvitt. 71 gånger pengarna. Gitt.

    SvaraRadera
  6. Gerba stark i djupled och Mourad tung targetplayer med bra skott och bra spelsinne. En helt klart spännande och intresant kombination att testa. Inget ont om våra nuvarande anfallare men de kompleterar varandra inte som dessa. Det är ju bara att inse att IFK spelar mycket långboll och då kan George vara en bra targetplayer som kan släppa i djupled till Gerba som har ett bra steg....

    SvaraRadera
  7. fcb/ Napoli? Intrssant, berätta gärna mer om det intresset!

    SvaraRadera
  8. Vår vänsterkant suger och eftersom vi snart har 5 anfallare så tycker jag att Sella skall ner som vänsterytter.

    SvaraRadera
  9. fattar inte det där med att vara tysk fanatiker, grymt snygga långskott iaf men..

    SvaraRadera
  10. Jag gillar Tyskland duktigt mycket. Klart att det vore magiskt att spela inför 60000 pers på San Paolo, men spelar inte de i Serie C? De vann väl visserligen, men är Serie B bättre än blåvitt? Iofs kanske han får mäta sig med Zlatan då? Vårt problem med vänsterkanten kan lösas genom att flytta upp Ozzy och sätta in Hjalle & Heavy på vänsterbacken.

    SvaraRadera
  11. det ryktas att Alvbåge kommer att byta landslag om han inte får spela i vm.

    SvaraRadera
  12. Fy fan! Anton! Varför Frankie?

    SvaraRadera
  13. Man är ju som uttrycket säger aldrig bättre än sin senaste match och med Trelleborg i färskt minne kan man kanske utan vidare konstatera att Serie B och all annan fotboll i hela världen är bättre än Blåvitt just nu. Landslaget exkluderat.

    SvaraRadera
  14. Hur kan Ali G "stortivas i GBG och blåvitt" när man är petad och väldigt missnöjd.
    Jag skulle inte trivas då. Ok, om han stortrivs i staden.

    Stortrivs kanske var och ta i?

    SvaraRadera
  15. Andreas A: Jag kan inte annat än instämma. Dessutom är det nog roligare att spela på San Paolo än Tjongavallen, så jag förstår honom. Till och med ditt onda knä hade gjort det bättre.

    SvaraRadera
  16. Panathinaikos???

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.