2006/06/14

Anders Svensson pekas ut som läckan i landslaget

VM I TYSKLAND Sedan uppgifterna om hur flera spelare i svenska fotbollslandslaget hamnat i en hetsig diskussion i omklädningsrummet på Westfalenstadion efter matchen mot Trinidad & Tobago- så har nu en av flera läckor ut från landslagstruppen i Tyskland pekats ut på internet.

Expressen publicerade idag sin "inside" information kring hur en spelare berättat för en vän om bråket i omklädningsrummet så har spelaren "erkänt" sitt misstag till förbundskapten Lars Lagerbäck.

Spelaren sägs enligt rykten vara Elfsborgs Anders Svensson.


Detta rykte startade sedan Expressen la upp en "maskerad" bild av en spelare i samband med sin artikel och kort efter det började olika jämförelser spridas på diverse internetforum. Dessa spekulanter tycker sig via jämförelser av lagbilder kunna se att Expressens bild föreställer Anders Svensson.

På Svenskafans, Flashback och även här på Barabens kommentarer så har länkar till bilden här uppe till höger förekommit. En bild som sägs via vecken i tröjan och positionen av reklamen kunna visa att det är Anders Svensson som fått sin bild maskerad av Expressen. Detta är naturligtvis spekulationer och inga sanningar, i varje fall inte ännu.

Men vilket motiv kan Anders Svensson ha haft till att läcka informationen om bråket? En logisk slutsats är att han besvärades så mycket av den rådande diskussionen kring Kim vs. Anders i medierna att han blev rädd för sin egen position och helt enkelt ville byta fokus till något helt annat. Denna förklaring kan även visa sig än mer logisk om man ser till att Anders Svenssons agent Kent Carlzon tidigare avslöjats ha haft den före detta Expressen-krönikören Olof Lundh på sin lönelista. Lundh i sin tur är nära vän med Patrick Ekwall som var den första att få inside info om det omtalade bråket. Hela djungeltelegrafen Svensson-Carlzon-Lundh-Ekwall behöver absolut inte ha fått informationen, men det visar att det finns en speciell kontakt mellan Ekwall och Anders Svensson. Om det i sin tur innebär att Anders Svensson faktiskt är en av de som spridit vidare information om bråket låter vi på Baraben.com vara osagt. För ser man på vilken god relation Ekwall och Zlatan har kan man lika gärna få för sig att han är den logiska läckan...

Men en sak är säker, den person i landslagstruppen som gynnats mest av att allt medialt fokus hamnade från honom till "storbråket" måste väl trots allt vara Anders Svensson? Eller?

UPDATE 17:30- Eftersom vissa kommentatörer av blogposten inte riktigt bemödar sig att sätta sig in i saker och ting får vi väl tydliggöra följande:

Baraben.com publicerade bilden där man spekulerar i vem Expressen har mörklagt på sin bild. Denna person är alså inte en utpekad som "källan" utan misstänktes igår av omgivningen att vara den som har läckt storyn till Patick Ekwall. Anledningarna till detta spekuleras det i på denna blogpost. Därmed inte sagt att Anders Svensson är samma person som spridit information till vare sig Aftonbladet, Expressen, TV4 eller Baraben.com utan en person som via rykten på internet utpekats av sin omgivning som en möjlig källa.

För att få förståelse för sammanhanget bör man läsa Expressens text som det länkas till från blogposten.

45 kommentarer:

  1. Det har väl inte varit någon tvekan nångång om vem det kunde tänkas vara......

    SvaraRadera
  2. hahahahaha detta är fan det roligaste drama kring landslaget nånsin. jaja skit i anders, han tabbade sig big deal. låt han käka tacos.

    IN MED KIM!

    SvaraRadera
  3. Men alltså... Baraben har som enda publikation gått ut med vad som exakt har sagts inne i omklädningsrummet. OCH NU SPEKULERAR BARABEN I VEM SOM HAR LÄCKT?!?!

    SvaraRadera
  4. Tror inte Svensson tänkt så strategiskt. Däremot har kanske Carlzon försökt sig på lite "Spinn"

    SvaraRadera
  5. Kan bara hålla med om nedanstående. Har ni publicerat inifrån omklädningsrummet vet ni vem det är. Det finns ett bra uttryck inom engelsk media som lyder: "Publish or be damned". Alltså, publicera och ta skiten efteråt, kom inte med några halvkvädna visor!!!

    SvaraRadera
  6. Jaha, jag hade hört ryktet om att det var Kalle som ringt och snackat med Dennis som i sin tur råkat snacka med nån av de spritutlovande barabenarna...

    Oavsett, hela skiten är beklaglig. Nu får de bita ihop och fokusera på matchen.

    Jag tror inte heller att Andess är så strategisk att han drar en sån här stunt för egen vinnings skull.

    SvaraRadera
  7. Löjligt att spekulera i vem som kan vara läckan efter det att man själv gått ut med det hela... Trams. What´s the point?

    SvaraRadera
  8. Tillägg:
    Givetvis är "the point" att försöka stryka över det faktum att man agerat katalysator i ett ärende som nu har lett till att Kalle, Taco-Andess eller ngn annan i dagsläget har uselt förtroende hos övriga gruppen..?
    Rätta mig gärna om jag har fel.

    SvaraRadera
  9. Äh, montaget stämmer ju inte. Anders Stig-Helmer-tofs har ju försvunnit i Expressens fantastiskt avslöjande bild.

    För övrigt kan jag inte för mitt liv förstå varför man har med en sådan bild i en artikel som Expressen har. Det enda Expressen säger med den bilden är: "Haha! Vi vet vem det är - det vet inte ni! Haha!!".

    Ytterst barnsligt om nån frågar mig. Knappt ens värt att kommentera...


    ...som jag just har gjort... Fasen också!

    SvaraRadera
  10. Haha sicka päron vissa är. Ibland undrar man om inte vissa bara driver med sig själva.

    SvaraRadera
  11. Haha ni är ju sanslösa. Först skryta med att man har fått information inifrån omklädningsrummet - och sen spekulera i vem det är som har läckt?! Ni hittade väl på allt från början. Baraben - lägre nivå än Aftonblaskan. Humor att Frankie har klagat på alla kvällstidningar och hur dåliga de är - och sen sjunker han ännu lägre själv. En sådan dåre går ju bara inte att ta på allvar.

    SvaraRadera
  12. vecken i t-shirten längst upp från originalbilden är borta i expressens....alltså är detta fel bild

    SvaraRadera
  13. Okej. Om vi då leker med tanken att Anders inte är BBs källa - här känns det som om vi försöker skjuta skulden på någon annan än den verklige skvallertanten - då återstår väl bara en koppling mellan mittbackar.

    Skitpublicering det här, verkligen.

    SvaraRadera
  14. Haha, det här är riktigt roligt. Älska Baraben.com!

    SvaraRadera
  15. baraben är så jävla uselt dåliga.

    SvaraRadera
  16. Baraben 4-ever

    SvaraRadera
  17. Ang. "vecken i t-shirten längst upp från originalbilden är borta i expressens....alltså är detta fel bild"

    Om du tar en nogrannare titt så ser du att hantverket ifrån den som lagt in bilden hos Exp. är så slarvigt gjort att retuscheringen, av de veck du nämner, syns på det maskade fältet.

    Ta du och jämnför med övriga VM-porträtt.

    Man behöver inte vara speciellt van för att se detta. Det är A.Svenssons porträtt som är grunden.

    Sen om han har läckt eller inte framgår ju knappast av bilden.

    SvaraRadera
  18. Baraben - skribenterna som varken tänker före eller efter en text. Mediakåta är vad ni är.

    SvaraRadera
  19. Jag tror mera på Kalle Svensson.
    Ny, killen vet inte vad som ska hållas inom laget och vad som skall sägas utåt.

    SvaraRadera
  20. snälla, Ta bort svff loggan där uppe från bannern!!!

    SvaraRadera
  21. Haha, roliga kommentarer här! Till alla er som uppenbarligen inte kan läsa kanske det bör noteras att Baraben inte spekulerar i vem som läckt uppgifter till Baraben, utan vem som läckt uppgifter till Expressen. För vad är det som säger att det är samma person? Tänk till före. Spritmongon...

    SvaraRadera
  22. Eftersom vissa inte riktigt bemödar sig att sätta sig in i saker och ting får vi väl tydliggöra följande:

    Baraben.com publicerade bilden där man spekulerar i vem Expressen har mörklagt på sin bild. Denna person är alså inte en utpekad som "källan" utan misstänktes igår av omgivningen att vara den som har läckt stooryn till Patick Ekwall. Anledningarna till detta spekuleras det i på denna blogpost. Därmed inte sagt att Anders Svensson är samma person som spridit information till vare sig Aftonbladet, Expressen, TV4 eller Baraben.com utan en person som via rykten på internet utpekats av sin omgivning som en möjlig källa.

    För att få förståelse för sammanhanget bör man läsa Expressens text som det länkas till från blogposten.

    SvaraRadera
  23. Baraben-män: Kolla upp IP-numren på dem som kommenterar så ska ni få se något riktigt roligt, eller inte så roligt. Hursomhelst, kolla upp dem.

    SvaraRadera
  24. Tyvärr har ni fel. Hela bunten. Anders är inte Er man.

    SvaraRadera
  25. Nej det är Zlatan såklart.

    SvaraRadera
  26. Tyvärr har ni fel. Hela bunten. Anders är inte Er man.

    on jun 14, 06:00:04 PM


    Nu är det i och för sig inte så att spekulationerna handlar om vem som faktiskt är läckan utan vem vissa andra spelare pekade ut som läckan när det först framgick för spelartruppen att det fanns en läcka till Patrick Ekwall efter gårdagens presskonferens.

    Alså är internetspekulationerna där för att "avslöja" vem man först misstänkte, inte vem som faktiskt var Ekwalls läcka.

    SvaraRadera
  27. Det hela blir ju än mer intressant när man ser Ekwalls försvar av Svensson, som ju pågått både blogg- och tv-ledes senaste dagarna.

    SvaraRadera
  28. Varför denna ryktesspridningen Frankie? Det verkar nästan som inte vill landslaget gott eller kanske bara är ute efter publicitet?

    SvaraRadera
  29. tobbe/ Eller så är det så att man hellre vill se Kim Källström på plan än Tjocke-Andess...

    SvaraRadera
  30. Men vem är läckan som läckt till Expressen att den första läckan mår dåligt och har bett Lagerbäck om ursäkt då?... *ASG*

    SvaraRadera
  31. Kan inte hålla med om att Anders Svensson är den som har tjänat mest på diskussionerna i media. Han var väl egentligen inte tjänat nånting. Den enda som i så fall har "tjänat" något är ju Zlatan, som beskrivits som något av en hjälte. "Zlatan grep in" och "Zlattan stoppade bråk" har det ju hetat. Sen att han enligt min uppfattning snarare spätt på trätan är en annan sak. Men media vill väldigt gärna framställa honom som en hjälte, och ibland skräddarsyr de verkligheten därefter.

    SvaraRadera
  32. tjänat och tjänat- andess har sluppit ha alla medier hängande över sig diskuterande frågan kim vs anders...

    SvaraRadera
  33. Erat utspel är lågt. Svensson är kung!
    /Ni vet vem jag är

    SvaraRadera
  34. Jag tycker baraben.com borde ändra namn till araben.com, det vore mycket coolare!

    SvaraRadera
  35. Alltså ert Elfsborgskomplex har ju urartat helt.

    SvaraRadera
  36. Erat utspel är lågt. Svensson är kung!
    /Ni vet vem jag är


    Satan? Goebbels? Saddam Hussein? George Bush? Anders Svensson?

    SvaraRadera
  37. [Här raderades ett fullständigt felaktigt och idiotiskt utpekande av en person. Har man inte på fötterna ska man hålla käften.]

    SvaraRadera
  38. Svårt eller? Anders snackade med en polare. Polaren spred samtalet vidare. Anders räknade inte med det. Slut

    SvaraRadera
  39. Det låter som om ni spekulerar om Kennedymordet och om vem som tjänar mest på detta med mera. *suck* Förmodligen är det väl mittfältaren som just nu inte är i balans eller någon annan som har pratat med en "kompis" om det som hänt o den förde det vidare....

    Nu lägger vi ner den där skiten o siktar in oss på matchen istället!!

    SvaraRadera
  40. Återigen lågt, smutskastning som inte leder någon annanstans än till (mer) publicitet. Varför detta hat mot Anders Svensson? Visst, han tackade nej till IFK Göteborg, tyvärr då vi verkligen skulle behöva honom, men kom igen. Han gör sitt bästa för Sverige varje gång han går på plan, tyvärr gick det troll i maskineriet mot T&T, men det var knappast (enbart) Anders fel. Det känns som svenska medier måste ha en kamp hela tiden Spelare vs spelare. Kom ihåg VM 2002, då ALLA medier hade kampanjer och propagerade för att få bort Magnus Svensson och in med ja just det Anders Svensson. Nu är det istället Kim Källström som är populär. Jag är tveksam till om Ki klarar av denna nivån nu, men det vore väldigt roligt om jag hade fel. Nu stöttar vi vårt landslag istället för att hacka på enskilda personer!

    SvaraRadera
  41. Kim kommer gå in och tok dominera ikväll. Han kommer va som en uppskrivad duracell kanin på viagra. Sen att folk kritiserar baraben för att inte vilja landslaget väl är det patetiskaste jag hört. Det är ingen jävla dags/kvälls tidning utan man får räkna med att läsa lite mer kontroversiella saker här både på gott och ont. Fortsätt såhär Frankie och alla andra...alltid ett nöjje att läsa bloggen!!!

    SvaraRadera
  42. Hur kan man vara SÅ IDIOTISK att man först och främst inte kan läsa och sedan dessutom inte förstår att tjocke-fete-adess är en av läckorna.

    Ekwall snackade med Andess och började sedan direkt försvara honom i tv och på sin blogg. BLINDA ÄR FOLK.

    Gött jobbat baraben! Det behövs folk som er, kasta ut ellosbönderna från sidan!

    SvaraRadera
  43. Roligaste i hela situationen är att Baraben faktiskt varit med och drivit landslaget närmare Kim i startelvan.

    Det är mäktigt för en blogg det.

    SvaraRadera
  44. Lasse har släppt en fantombild över läckan från omklädningsrummet. Har du sett denna mannen så ta kontakt med Svenska Fotbollsförbundet så fort som möjligt!

    Fantombilden

    SvaraRadera
  45. Vad säger "läckan", lirar han ikväll?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.