2010/11/30

3200 skäl att vara orolig!

ÅRSKORTSTANKAR. Imorgon börjar december månad. Konsumentmånaden nummer ett. Klappar och julmat ska handlas, julbord skall ätas och julbord skall svinas igenom. Som student har man den nätta summan 8140:- att leva på under en månad. Efter att ha betalat roligheter som hyra, el, mobil, bredband, teve och liknande brukar det finnas runt 2500 kronor kvar att leva för.

Ett säsongskort på sektion L2 kostar idag 3200:-. L2 är egentligen den enda sektion jag kan tänka mig att sitta på. Jag älskar förvisso trycket från klacken, men känner inte längre att jag vill stå i den, och det är rätt trevligt att sitta med sina vänner också. Just därför får jag ingen som helst student-subventionering. Det känns som att IFK antar att alla människor som studerar är under 20 och bor hos mamma och pappa.
Så idag fick jag inte bara förklara för min familj att det inte blir tunt med julklappar i år, jag fick även förklara för min kära far att jag behövde låna pengar till ett årskort. Hans reaktion?
En djup suck. "IFK är väl ändå inget att se?"
Jag kan faktiskt förstå honom.

Förra året vid den här tiden kändes det som att 3200:- inte var några pengar alls att skrapa fram. Vi var revanschsugna, vi hade förlorat guldet på målsnöret, vi hade en "bred trupp" och allt var upplagt för en säsong av eufori och fotbollslycka.
Det här året har jag en helt annan inställning och en helt annan förväntning. Precis när jag köpt mitt årskort sa redaktör'n något ganska vettigt:
"Om produkten är trasig lämnar man tillbaka den för en ny eller får pengarna tillbaka. Blåvitt kräver just nu mer av en, utan att ge ett jävla skit tillbaka. Drugge är inte värd ett årskort. Han kanske är värd en varmkorv."

Sen vi förlorade sista matchen och "semestern" drog igång känns det inte som IFK gjort något handlingskraftigt alls. Jonas Olsson sitter kvar, Atashkade släpper man iväg till ett "topplag" och så vidare. Herr Häggblad och hans avdelning håller på att skita på sig så till den milda grad att de till och med ringer upp folk i något som i vanliga fall skulle kallas för telefon-försäljning. SÅ stor är desperationen. Jag kan förvisso ha viss förståelse för marknadsavdelningen. För hur ska man försöka kränga en trasig produkt som endast försökt repareras med en värvning som förmodligen kommit in lite på en räkmacka för att han råkar ha band med familjen Hysén?

Nej, jag började genast fundera på om inte min familj varit värda julklappar istället. De gör mig glad och lycklig och presterar framförallt, något man inte kan säga om Kamratgården just nu. IFK Göteborg känns för tillfället som ett avsnitt ur den brittiska versionen av The Office, med Håkan Mild i huvudrollen som David Brent. Där inget vettigt händer och ambitionen inte är så hög helt enkelt. Man undrar om målet är detsamma som tidigare: "Att hamna topp fyra?"
Isåfall duger inte det här, inte på långa vägar!

Förresten....Är det någon som vet om man har sju dagars öppet köp på sitt säsongskort?

41 kommentarer:

 1. redaktörn? har du inte ett lite för slarvigt språk för att jobba på tidning?

  om årskortet håller jag med, helt sjukt att Blåvitt kan tro att allt ska rulla på utan att de agerar och tar tag i saker och ting.

  det råder en total tystnad från Kamratgården, ingen informationssatsning, ingen vilka att föra dialog med sina medlemmar och fans, ingen ambition att synas och växa. Bara mossighet.

  SvaraRadera
 2. V & B/ Tidning? Det här är en blogg...

  SvaraRadera
 3. Jag förnyade mitt årskort idag. Blandade känslor, men är ändock rätt, trots allt.

  SvaraRadera
 4. SÅ jävla rätt peeman. Liknelsen med David Brent var nog det bästa. Roligt och tragiskt sant samtidigt!

  SvaraRadera
 5. Jag tänker inte gå på svensk fotboll när det är så sjuka priser. Att en allsvensk match kostar mer än en match i italien, tyskland med flera är ju ett skämt för fan.

  SvaraRadera
 6. 30/11/10 18:45:
  Snälla ge lite exempel är du snäll. Finns det verkligen biljetter som är billigare än IFKs billigaste? Är medelbiljetter för IFK dyrare än medel för lagen i Italien/Tyskland?

  Jag är intresserad alltså, inte uppkäftig. :-)

  Skulle vara intressant att se ngn jmf då detta är på tapeten rätt ofta men mer sällan visas svart på vitt.

  SvaraRadera
 7. Var nära att förlänga idag...men skiter faktiskt i det.
  Men köper dock ett nytt kort när decemberlönen kommer =)

  SvaraRadera
 8. Blev också nyfiken på biljett priser i andra länder. Kollade vad Lecce-Genoa 5/12
  Poltronissime € 80,00 € 65,00 € 10,00
  Trib.Centr. Sup. € 50,00 € 40,00 € 5,00
  Trib.Centr. Inf. € 35,00 € 30,00 € 5,00
  Distinti € 25,00 € 20,00 € 3,00
  Tribuna Est € 20,00 € 16,00 € 3,00
  Curve Nord/Sud € 12,00 € 10,00 € 2,00 Settore Ospiti € 25,00
  Ser ju inte precis så mycket billigare och inte så mycket roligare en IFK-Halmstad heller förövrigt

  SvaraRadera
 9. Pris 2 är om du är under 18 eller över 60, pris 3 är om du är under 11..

  Ett bra system där! Men som sagt Lecce är ju inte iaf billigare en blåvitt

  SvaraRadera
 10. Vafan, här spårar ju debatten ur. Det intressanta i det här fallet är ju faktiskt att peeman belyser något jag sagt hela tiden. IFK är handlingsförlamade, INGET HÄNDER JU!

  Medans ni snurrar in på biljettpris liksom!

  SvaraRadera
 11. 30/11/10 20:03:
  Det är väl du som snurrar som uppenbarligen har problem att ha två bollar i luften samtidigt.

  SvaraRadera
 12. Håller med om att Blåvitt är usla på att kommunicera med fansen. Förväntar mig inte att Olsson och Mild ska vara några spexgubbar, men att visa lite glädje och framtidstro utåt hade gynnat vår klubb något enormt.

  SvaraRadera
 13. Snacka om att böla... Köp inget jävla årskort då om det känns så jobbigt. IFK ger ingen framtidstro nej, och du går och stöttar detta indirekt genom att köpa ett årskort för 3200 kr? Okej...

  SvaraRadera
 14. Kommer ej att förnya familjens årskort förräns en bit in på nästa år, känns jäkligt avslaget just nu så bränner de stålarna på att liva upp tillvaron i den rådande istiden. På tal om istid verkar även KG drabbats av en dylik.

  SvaraRadera
 15. Men för sjutton gubbar, köp säsongskort nu och så stöttar vi vårat kära Blåvitt. Håller med om vissa saker men jag är alltid trogen Blåvitt och skulle vara glad att slippa detta gnäll ständigt på baraben.com. Vi vet hur säsongen gick och allt det andra. Vet också hur det gick 2007.

  SvaraRadera
 16. Mycket bra skrivet! Känner exakt likadant.

  SvaraRadera
 17. Klacken de sista matcherna på GU bevisar ju verkligen hur många trogna fans blåvitt verkligen har, väldigt få alltså. Har la stått några hundra i klacken de sista, max!

  SvaraRadera
 18. If you wanna see the rainbow you have to put up with the rain. Do you know what great philosopher who said that? Dolly Parton! ...and people say she is just a big pair of tits...

  SvaraRadera
 19. Skaffa årskort! Säsong 2011 kommer bli bättre kan jag lova. Några exempel:
  - gräsmattan kommer att vara 2% bättre än säsong 2010
  - lycka-till-tjongbollar från backlinjen minskar med 5%
  - straff-i-mål procenten ökar med 600%
  - insläpp till östra läktaren kommer att gå 20% snabbare
  - G:a Ullevis betong kommer skina med 1% mer lyster
  - det finns 50% chans att en norbagge som heter Jan Banan kommer spela mot blåvitt...

  SvaraRadera
 20. Jag kommer köpa årksort som vanligt, men jag har ingen plats som jag känner att jag måste försäkra mig om redan nu. Jag återkommer i jnauari.

  SvaraRadera
 21. SMS:A LÅNA!

  SvaraRadera
 22. Köp årskortet när säsongen närmar sig istället?? så får familjen sina julklappar :) så gör jag iaf.

  SvaraRadera
 23. Hoppas vinteruppehållet aldrig tar slut!!!!

  SvaraRadera
 24. Ok så folk vill att Blåvitt ska satsa men eftersom dom inte köper in "bättre" spelare, sänker priser osv så ska man inte gå?!

  Hur ska dom få in pengar för att köpa bättre, satsa mer om folk ska bojkotta så fort det har varit en halvkass säsong? snacka om moment 22.

  Svenska klubbar har svårt nog att få ihop ekonomin som det är.

  //D-Day

  Ps. JO's roll kan man iofs diskutera men nu har dom bestämt sig så då är det bara å bita i det sura äpplet och hoppas att dom vet vad dom gör. Hade trots allt innan denna säsongen 3,1,2 som placeringar. Vem vet det kan vända?! (med reservation för ett hmm...)

  SvaraRadera
 25. Vi förlorade inte sista matchen!!!

  SvaraRadera
 26. medgångare behöver inte svensk fotboll nu. Och speciellt inte blåvitt, så go ahead, skit i att förnya era årskort alla medgångssupportrar.

  SvaraRadera
 27. Håller med med anledning av medgångssupportrar. Är man Blåvit stöttar och älskar man sitt lag 24 timmar om dygnet. SJÄLVKLART köper jag årskort.

  SvaraRadera
 28. Anonym 00:44: Äter du dina favoritflingor oavsett vad dom smakar också? Tittar du på ditt favorit TV-Program också, oavsett hur dåligt det än blir?

  Knappast va!


  Jag köper en underhållningsprodukt. Då förväntar jag mig att jag får nån typ av underhållning. Säsongen 2010 var så långt ifrån underhållning man kan komma.

  Jag tänker avvakta. Blir Hjalmar Jonsson, Erik Lund, Jacob Johansson och dom andra bolltrollarna kvar i startelvan så blir det aldrig nåt årskort nästa säsong. Nån jävla måtta får de allt va!

  SvaraRadera
 29. Köp årskort en annan månad då?

  SvaraRadera
 30. Har du inte råd med 3200 spänn finns det ju billigare årskort. 1600 tror jag det billigaste kostar. Ibland måste du anpassa kläder, bil och årskort efter din plånbok. Kom igen nu.

  SvaraRadera
 31. Jag missade 3 matcher denna säsong vilket innebär att jag gick back rent ekonomiskt. Jag hoppar årskort anno 2011 och köper lösbiljetter istället.

  Ps. jag köpte en matchbiljett till Roma i Curva Sud för 17 Euro. Lite mer upplevelse för de pengana.

  Min plan till marknadsavdelningen
  Sänk årskortspriserna med 50% och fyll istället arenan. Hämta hem pengarna på den sk clean courten där man kan köpa öl, mat m.m inne på arenan. Jag tror att upplevelsen blir mycket bättre om biljettpriserna är billgare men att folk lägger pengarn apå mervärde så som god mat och öl. Det är bara att inse att dagens biljettpriser inte känns aktuella. Det är för dyrt för att gå på allsvensk fotboll och vad får jag som har årskort?? Var är mervärdet??

  /Baggio

  SvaraRadera
 32. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 33. Antar att man får köpa att vissa ser blåvitt som vilken produkt som helst, för mig är dock blåvitt lite mer än så...

  SvaraRadera
 34. @2.04: Det du skriver är ordboksförklaringen för ordet medgångare.
  Nästa gång så skriv bara "Jag är medgångare." så slipper du skriva så mycket.

  Baggios ursäkt däremot, har substans.

  SvaraRadera
 35. Men skit i det då! Ingen som tvingar dig att köpa den där "produkten" du pratar om .

  SvaraRadera
 36. Hade vi inte för stora förhoppningar inför 2010? Jävla massa korsband rök 2009 och Wernbloom hade sålts utan nån riktig ersättare och var finns en sån som Pontus att köpa till vettig peng? Kom igen nu folks inför 2011, stötta talangerna, för dom finns i Blåvitt!

  SvaraRadera
 37. Jag känner mest att det är viktigt att visa att man inte är nöjd med förra året och inte nöjd med det som gjorts än så länge efteråt.
  Därför kan det va bra att visa Ifk att man inte förlänger årskortet nu, så dom också får vara lite oroliga som vi är och varit.
  Sen köper man ju självklart årskort sen för det är ju blåvitt vi pratar om och jag är inte villig att missa alla underbara inmarscher nästa år.

  SvaraRadera
 38. Men stanna hemma då! Själv kommer jag vara på plats varje gång. Vi kan väl summera efter säsongen sedan och se vem som haft roligast! Jag med polarna på fotboll eller du som suttit hemma med familjen?
  -Skärp dig!

  SvaraRadera
 39. En gång sa en kille till mig att vi skulle ses på matchen. Men jag såg honom inte där, så jag vet inte om han gick eller stannade hemma.

  Tänk på det.

  SvaraRadera
 40. Det spelar ingen roll om vi skulle ha varit svänska mästare för femtielfte gången eller om vi gör en pisssäsong som denna. Man står/sitter där ändå, för det är ju ändå BLÅVITT vi pratar om.

  VI ÄR BLÅVITT, BÄST I VÄRLDEN

  SvaraRadera
 41. värvning som råkar ha band med familjen Hysén

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.