2010/11/22

William: Ledarskapet fick mig att välja Örebro

BARABEN AVSLÖJAR. Utåt sett är det i vanlig ordning frid och fröjd. Men frustrationen efter säsongen 2010 har varit märkbar på Kamratgården. BaraBen.com kan i dag avslöja att ett flertal spelare visat öppet missnöje med den nuvarande ledningens hantering av den gångna säsongen - och krävt spelarförstärkningar.

Under hösten har BaraBen.com talat med ett flertal Blåvitt-spelare för att få reda på deras inställning till den taktik, det ledarskap och den allmänna situation som omgärdar dem i föreningen. Det finns en generell åsikt som säger att intern kritik skall hållas internt, men vid ett flertal tillfällen - i lägen av frustration - har dessa åsikter vädrats i medierna.

I täten för den kritiken har den rutinerade trion Stefan Selakovic, Tobias Hysén och Thomas Olsson gått. Samtliga har delat ut olika slags kritik mot det egna laget, alltid omgärdad av positiva ordalag kring ledningen och sina medspelare, men trots det tydlig kritik mot den misslyckade prestationen. Sjukdomsinsikten är för närvarande total, i alla fall på somliga håll och kanter. "Vi behöver fler spelare än Sella som kan slå mer än tre målpass på en säsong", säger en spelare i det "äldre gardet".

En annan spelare resonerar så här: "Det är inte bara spelarna som hållit en låg nivå. Vi har en taktik som inte håller med tanke på vilka spelare vi haft under laget den här säsongen och det behövs ett byte inom ledarskapet. Sen, vad det betyder får du dra egna slutsatser kring". Detta är ett exakt citat från en spelare i det "yngre gardet" till BaraBen.

Spelarna har en tyst överenskommelse om att inte gå ut och kritisera föreningens övergripande beslut, då det anses underminera föreningens förmåga att bygga något framgångsrikt. Den inställningen har de fått lära sig av IFK Göteborg, som under Håkan Milds ledning har valt en total tystnad mot externa intressenter. Enligt dem pågår aldrig några diskussioner eller intern kritik. I alla fall om någon från "utsidan" frågar. Men trots den här överenskommelsen har många spelare kritiska åsikter - förutsatt att de får vara anonyma - och inte bli avslöjade för sin medspelare eller ledare. Det kokar av frustration på flera håll.

Minst två av spelarna i det äldre gardet skall även ha framfört sina rätt så skarpa åsikter till sportchef Håkan Mild. I dessa samtal skall kritik mot lagets offensiva förmåga ha varit en röd tråd. Samtidigt finns det en respekt för Håkan Milds ambitioner och en tillräcklig självinsikt för att inse att det till stor del varit på spelarsidan som bristerna funnits under säsongen 2010. Denna outtalade kritik går främst ut på att ett flertal spelare som fått mycket speltid inte hållit tillräcklig klass för att IFK Göteborg ska ha kunna etablera sig i toppskiktet. Detta skall enligt en av BaraBens källor vara direkt sammanlänkat med den scoutingturné i Argentina som Håkan Mild kort där efter gav sig iväg på. På vilket sätt de två elementen hör ihop, framgår dock inte.

Nyligen flyktade William Atashkade har i veckan sagt följande till en person närstående BaraBen.com: "Jag hade gärna spelat i Blåvitt. Men inte med den taktik och det ledarskap som finns nu. Nej. Kanske någon gång i framtiden, men då måste de ha genomfört stora förändringar till dess." Det här är ett citat från en förstahandskälla, ord för ord som William själv uttryckte angånde sin flytt till Örebro. På vidare frågor kring vad han menat med detta - har William inte velat svara.

Med en vecka kvar tills försäsongen inför 2011 drar i gång har IFK Göteborg långt i från stakat ut sin kurs. Spelarna har gått med på - utan större övertalningsförsök från sin arbetsgivare - att kämpa vidare, oavsett var kompassen riktar dem. Så gör "man" i IFK Göteborg. Men diskussionerna kring Lars Lagerbäck skakade om laget rejält. Återigen framkom en underliggande kritik mot det ledarskap och spelarprestationer från 2010. Åter syntes skarp kritik - maskerad i ännu fler mjuka ord kring deras nuvarande situation - i medierna.

De heta diskussionerna på Kamratgården lär därmed knappast avta.
En debatt som följer Blåvitt ända in i Allsvenskan 2011.

58 kommentarer:

 1. Det är trist att spelarna vågar kritisera situationen först när de skrivit på för en konkurrent. På det sättet kommer vi aldrig kunna förbättra eller förändra oss, för spelarna vågar inte säga vad de tycker. Risken är väl att Mild beordrar Olsson att sätta dem i frysboxen då...

  SvaraRadera
 2. För i h*lvete Frankie. Skriver du den här typen av skit för att faktiskt hjälpa blåvitt? Jag får känslan att kvällstidningsspråket snarare vill göra historier större än vad de är. Beskriv istället verkligheten. För inte har du väl något att vinna personligen på att blåsa upp historier?

  SvaraRadera
 3. Dock bra att de mer rutinerade spelarna(Sella,Hysén och Olsson) vågar säga vad de tycker. Hoppas Mild lyssnade på dem för de är ju inga personer som vill Blåvitt dåligt.

  SvaraRadera
 4. Intressant fakta... Vi måste absolut värva bättre spelare, som håller måttet med bättre kvalité. Och på frågan om ny tränare säger det sig självt om spelare som Hysén, Olsson mf.l. går i stort sett ut och säger sig vill ha förändring.

  SvaraRadera
 5. William Attstykadashadkadhasdheadeshades åsikter skiter jag fullständigt i.

  Däremot är det mer allvarligt när TO, Sella o Hysén e missnöjda.. Vill också ha ett regimskifte, men knappast för att en pojke som Inte hade platsat hos oss och valde trippel lön i Örebro tycker det.

  SvaraRadera
 6. Kan också tycka att kritiken skall tas internt. Och det är väldigt bra att de två rutinerade spelarna gått till chefens chef, så att säga. Däremot ser jag inte vad för bra som kan komma av sådana här artiklar, det skapar bara ännu mer frustration, ännu fler avgångskrav utan underlag och antagligen betydligt sämre arbetsklimat för alla på Kamratgården.

  SvaraRadera
 7. TOH/ Är du helt hjärntvättad eller? Här har vi en supporter som är journalist och gräver fram saker för de blåvita läsarna och du tycker det är dåligt? Det som är dåligt för Blåvitt är den Allbäck-mentalitet som råder där uppe där de vill att allt ska ske i bastun och under tystnad. Tacka fan för att det finns folk som Frankie och sidor som baraben!

  SvaraRadera
 8. Selakovic gick ju ut och totalsågade Jonas Olssons matchanalys i media efter någon av de sista matcherna ("sa han att vi hade dålig inställning? ja är det något jag kan säga så var det ju inte inställningen det var fel på i alla fall").

  Sedan hade vi TO hos Sportsday här om dagen där han var kritisk som fan till hela säsongen, och sa att "att vi haft tränarna fyra år" som ett argument till att man skulle kunna tänka sig att byta ut dem, även om han garderade med nåt i stil me "de är de mest kompetenta man kan tänka sig" om dem.

  SvaraRadera
 9. TOH/ Jag undrar två saker:
  1. Tycker du Baraben ska existera för att vara propagandamaskin för Blåvitt eller för att agera för sina läsare?
  2. Vad är bäst för Blåvitt, om de gör vad de vill utan kritik eller om det framkommer vad som pågår där uppe?

  SvaraRadera
 10. "Därför outar jag Blåvitt-spelarnas åsikter

  BARABEN.COM/BAKOM BARABEN. I dag publicerar jag intern kritik på BaraBen.com som framförts av flera spelare i IFK Göteborg. Enbart en av spelarna är namngiven, nämligen William Atashkade, de andra hålls anonyma. Då frågar sig en del varför jag gör så här? Jo, svaret är rätt så enkelt. Jag jobbar inte för IFK Göteborg..." (kolla länk)

  SvaraRadera
 11. JONAS! TA DITT ANSVAR OCH AVGÅ!

  SvaraRadera
 12. Jag har extremt svårt för de som jämt ska tjafsa om barnsligheter i kommentarerna som "TOH" här ovanför. Alltså varför tror ni Frankie med flera skriver på BaraBen? För att ge oss en så bra Blåvitt-sida som möjligt eller för att dölja och gömma undan eventuella problem inom IFK Göteborg? Samma snack pågick under hela BaraBens rapportering av skatteskandalen, där folk tyckte det ena och andra Frankie mfl skrev vad "dåligt för Blåvitt" och kunde inte höja blicken från sin egen näshöjd tillräckligt högt för att inse att det var de inblandade i skandalen som hade begått grova brott och fel, som nästan sänkte hela Blåvitt som följd. Sedan när allt rullades fram och det visade sig att BaraBen hade helt rätt, så var det vääääääldigt tyst från samma kommentarsdårar.........

  SvaraRadera
 13. Helt rätt Frankie!

  Precis som alltid som argumenterar folk för att Blåvitt tar skada av sånt här, det håller jag inte alls med om. Den dagen vi marscherar upp till KG och kräver kvartssamtal, hotar osv, DÅ skadar vi Blåvitt.

  Är det något som skadar Blåvitt så är det att Håkan kör en taktik där han försöker tiga ihjäl alla obekväma frågor, det skapar enbart oro och frustration kring klubben. Att vi läckt information tidigare var givetvis något som vi var tvungna att åtgärda, men att dra det till motsatt ytterlighet skapar bara nya problem.

  En sportchef eller tränare ska ALLTID, ALLTID, ALLTID kunna argumentera för och motivera sina beslut för att inte tappa sitt förtroende bland de "underställda" (fans och spelare). Att vägra svara på frågor som fansen anser angelägna är självmord i ett PR-perspektiv. Sen kan han ju givetvis inte gå ut och halshugga J.O i media men han ska kunna göra något annat än att leka mussla om han ska vara trovärdig.

  Jag tror att spelarna gör detta för att dom stångar huvudet i väggen när dom försöker hålla kritiken internt, jag skulle också gå ut i media till slut om andra alternativ inte tycks fungera. Det tycker jag är en sund handling, mer sunt än att bara hålla käft och gå med på vad som helst bara för att det "ska vara så".

  Sånt här behövs Frankie (och Baraben), för det är tusentals som vill ha svar och information om vad som egentligen pågår bakom Blåvitts numer stängda dörrar, så keep it up!

  SvaraRadera
 14. Med andra ord ska vi inte hoppas för mycket på succse 2011 heller då...
  Yay happiness

  SvaraRadera
 15. Blåvitt är tyvärr en katastrof på informationsbiten. Men så går det när Ulf Jörnvik på lite halvt ideell basis sköter föreningens informationsflöde. Det är ju bara patetiskt. Blåvitt borde satt sig ner för analys samma minut som allsvenskan var över och senast en vecka senare kommit fram till en OFFENTLIG förklaring för fansen ang säsongen som gått och sedan en DEKLARATION om hur man ska gå vidare. Men istället får vi något fragment här och där från Mild via media och alla blir irriterade och frustrerade som resultat av det.

  Blåvitt måste komma in i verkligheten och börja sköta sig som ett storföretag, inte som en jävla amatörklubb i division sju. Att de på marknadsavdelningen inte fattar detta är fan tjänstefel.

  SvaraRadera
 16. Om nu Hysén, TO och Sella erkänner att de har del i misslyckandet är det första gången jag läser det i år. Egentligen är det helt otroligt hur sällan blåvittspelarna ransakar sig själva. Vilka kommer undan med godkänt i år?
  Jag älskar IFK Göteborg. De spelare som är proffesionella och ger allt för sitt yrke tar jag också till mitt hjärta. Resten ska hålla en låg profil och söka sig om efter nya betesmarker. Spelare kommer och går men Blåvitt och supportrarna består. /Alltid oavsett

  SvaraRadera
 17. Tror att enda anledningen till att JO blir kvar är att han har kontrakt över nästa säsong och föreningen har precis dragit på sig stora kostnader genom bygget av nya Kamratgården. Att även betala för dubbla tränare skulle göra ett rejält sår i budgeten. Detta sår skulle dessutom försvåra möjligheterna att komma tillrätta med det andra problemet som luftas, nämligen att flera av startspelarna inte anses bra nog.

  Man väljer helt enkelt att skaffa sig ett vassare spelarmaterial framför att byta tränare, eftersom det med Kamratgårdsbygget i bakgrunden blir för dyrt att göra båda två.

  SvaraRadera
 18. Vore trevligt om baraben kunde ange sina källor. Annars blir det lite Kamratgårdskänsla där allt ska mörkas. Sådant blir lite svårt att läsa med något större intresse.

  Kul dock om det stämmer att spelarna rannsakat sig själva och insett att de inte höll måttet i år. Den enkla vägen ut hade ju varit att bara kritisera Olsson-Rehn och vinna enkla poäng hos oss supportrar.

  SvaraRadera
 19. Varning för GAIS Johan Mårtensson, killen väger för lätt i närkamperna ingen för blåvitt Johan blir bara en halvskadad bänknötare köp inte Mårtensson bara för att vi har pengarna, köp en vass anfallare utan lårproblem istället.

  SvaraRadera
 20. " Sjukdomsinsikten är för närvarande total, i alla fall på somliga håll och kanter."

  Stor humor!

  Glenny

  SvaraRadera
 21. Tycker nog att spelarna skall ta och rannsaka sig själva lite också. Kan hålla med om Sellas och Olssons "kritik" men samtidigt har båda dessa herrar varit rätt så mediokra om man ser över hela säsongen.

  Lite självkritik skulle inte heller skada.

  SvaraRadera
 22. Anonym 08:16/ Källor på vad?

  SvaraRadera
 23. Det verkar vara mycket som är i gungning nu. Nästan alla tränarna i U-truppen verkar inte få förnyat förtroende 2011. Sedan lär nåt hända vad gäller tränarstaben för A-laget också.

  SvaraRadera
 24. Nicko och Pulver2010-11-22 10:59

  Men fan sicka lipsillar truppen innehåller. Jag säger som Sparven; "Prestera! Prestera!".

  SvaraRadera
 25. Anonym 08:16/ Tror du det här är någon uppsats eller? Journalistik bygger på att SKYDDA sina källor och inte avslöja dem. Till och med grundlagen skyddar journalister från att avslöja sina källor, inte ens myndigheter får undersöka den saken.

  SvaraRadera
 26. Jävligt vinklad artikel förstås, men visst skapar den lite liv i höstmörkret.

  Äntligen åker Håkan Mild på scoutingturné till Trollhättan. Har aldrig fattat vad de ska till Argentina och Brasilien att göra när det finns så mycket talang så nära...

  SvaraRadera
 27. Vi har tagit skada av Jonas Olssons urvattnade taktik. Om det är någon som har missat detta så beror det på att ni inte har sett några matcher. Den som skadar blåvitt är JO.

  Avgå.

  SvaraRadera
 28. Att allt inte står rätt till på Kamratgården är inte svårt att lista ut, och att de flesta är missnöjda med ledarskapet känns ganska givet.

  Jonas Olsson måste bort, vi har inte råd att kasta bort en säsong till bara för att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Sen förstår jag inte vad vi ska till Argentina och göra direkt, jag ser hellre att vi satsar på våra egna talanger, för det har vi gott om.

  SvaraRadera
 29. Jag hoppas vi får sen två-fyra stycken argentinare i laget.
  Är trött på våran "svennefotboll" sparka och spring.

  BOJKOTTA ÅRSKORT 2011

  SvaraRadera
 30. Så länge Håkan sitter på sin post lär vi ju inte få se några vidare förändringar. Om man inte har råd med att investera i en ny tränare, kan man ju ändå sparka Jonas och låta Stefan ta över huvudtränarrollen. Sparka också Teddy och låt Eijlert vara andratränare. Vi spelar så jävla omodernt och kass fotboll. Vill man fylla läktarna får man fan bjuda på en mer attraktiv fotboll.

  SvaraRadera
 31. Rehn som huvudtränare? Samme Rehn som i våras efter en Blåvittförlust hävdade att "fotboll är en kampsport" och då fick rejält med skit för det. Inte säkert att det blir roligare fotboll med honom vid rodret. För övrigt är jag helt säker på att det som fyller läktarna är vinnande fotboll, inte nödvändigtvis att den är rolig att kolla på.

  SvaraRadera
 32. Feldgrau, det jag syftar på är anonyma spelare som inte vill få identiteten röjd ens för medspelare. Och den tysta överenskommelsen vad är det för källor på den? Två av spelarna i det äldre gardet skall ha pratat med Mild. Vilka är dessa spelare? De kan ju inte vara rädda om anonymiteten eftersom de redan pratat med Mild. Atashkade har sagt något till en källa närstående baraben. Vem är den källan?

  SvaraRadera
 33. JMG, 08:16 här igen. Skrev jag att jag trodde det var en uppsats? Förlåt mig isåfall. Det jag menade var bara att det är mer intressant och lättare att ta på allvar om man anger sina källor. Men visst fattar jag med att journalister ibland skyddar sina källor för att överhuvudtaget få något ur dem.

  SvaraRadera
 34. Alltså, grejen med den här artikeln är ju att man lika gärna kunnat vinkla den åt andra hållet: den större majoriteten av spelarna har fortsatt fullt förtroende för tränarna, etc etc.

  Men nu vill Frankie alltid provocera lite för att locka läsare till Baraben, och då väljer han den här vinkeln. Som att kasta brödbitar till JO-hatar-duvorna.

  SvaraRadera
 35. Shaker:

  Har du en enda spelare som verkar luta åt andra hållet? Det lilla något har fått ut av spelarna visar åt andra hållet.

  Finns det någon överhuvudtaget som sagt något positivt om JO det senaste halvåret?

  SvaraRadera
 36. Shaker.
  Du tror inte det finns ett missnöje på kamratgården?

  Med tanke på att kamratgården har ett sovjetiskt tänk kring informationsflödetså är det föga troligt att någon av spelarna skulle gå ut och öppet kritsera blåvitt. Däremot kan man tolka de kommentarer som både Olsson och Selakovic har gett uttryck för tyder på ett missnöje i truppen. Jag antar att du sett blåvitt spela i år? Om inte spelarna är missnöjda med det taktiskaupplägget då tror jag på riktigt det är kört för oss.

  SvaraRadera
 37. Jo, folk är missnöjda och det var ett sketår. Men det är så svårt med den här "ryktes-grejen". En spelare säger att fiaskot berodde på spelarmaterialet, en annan skyller på tränaren. Mild skyller på gräset. Många skyller på skador. Visst hade JO OCH Rehn ett skitår, och missnöjet finns förstås i truppen. Men är det revolutionsstämning? Vet ärligt talat inte, men känns inte så. Så länge JO sitter kvar, låt honom bygga vidare i fred.

  SvaraRadera
 38. Fler unga spelare kommer försvinna inom närmaste tiden. De är missnöjda med i princip ALLT: Taktiken, att de aldrig får chansen, Jonas Olssons matchcoaching och katastrofala laguttagningar mm. Lojalitet mot klubben existerar inte i de yngre leden, De vill ha så bra förutsättningar att lyckas inom fotbollen som möjligt och i dagsläget finns inte dessa förutsättningar i blåvitt. Tro mig, jag vet...

  SvaraRadera
 39. Öppna ögonen2010-11-22 16:37

  Vissa läsare har ju verkligen noll koll. Hur många gånger fler tror du att baraben skulle få info om de hängde ut folk som berättade "hemligheter" för dem? Dummaste resonemanget någonsin.

  Shaker/ Nej, för då skulle det inte vara en nyhet. "Allt är frid och fröjd" är ingen nyhet, det är normalläge. Men när massvis av spelare uttrycker missnöje, är det naturligtvis en nyhet.

  Försäsong, då kryper IFK-sekten fram. Deras enda mål är att Blåvitt är en oslagbar klubb där allt är harmoni hela tiden. Anförd är den av sektledaren Håkan Mild.

  SvaraRadera
 40. Mild det börjar bli dags att röra om lite på ledarsidan nu. om ny även spelarna inte har förtroende för tränarna längre så måste de ju göras något. Just nu är det ju bara mild som vill ha kvar dom eller??

  SvaraRadera
 41. anonym 13:02/ Du slår ju knut på dig själv i bristande logik. Journalistik bygger på att inte hänga ut sina källor, tvärt emot det du vill, att de ska bränna alla sina källor. Men naturligtvis är DET det viktiga att diskutera i det här läget om man håller på Blåvitt. Inte alls fiaskosäsongen 2010. Det är väl redan "överspelat"?

  SvaraRadera
 42. Jag tycker den blåvita kulturen är bra. Att hålla kritiken internt och vara konstruktiv och försöka skapa något positivt utan kritiken. Det är så jag vill ha det på min arbetsplats och det är så jag vill att IFK skall sköta det. Alternativet är ju att det blir som i AIK. Där spelare och ledare väljer att kritisera varandra och klubben i aftonbladet.

  SvaraRadera
 43. Vi måste vända den katastrofala utveckling vi har haft detta år. Vår trupp var/är intakt och vi har MISLYCKATS kapitalt. Det måste till en förändring!

  SvaraRadera
 44. Nu "kokar" det i de blåvita leden igen. Är alltid skeptisk när folk börjar skrika i kör på varandra om att se någons huvud på fatet. Och senast var det Risp-gate där Änglarna "krävde" att Risp skulle komma tillbaka. Han kanske inte fick så många chanser, men tränarna fick se honom ett halvår och valde att inte förlänga. Så det gick ju sådär bra, kan man säga.

  SvaraRadera
 45. shaker 17.04

  Bara för tränarna och Mild inte ville förlänga med Risp så är det ju inte säkert att det var rätt val.. Man kan ju vända på det och säga att tränarna valde att satsa på andra mittbackar. Dessutom valde man gång på gång att fortsätta satsa på Jacob och slänga in Falsetas. Trots att många supporters påpekat att det varit totalt fel. Reslutat har ju inte ens varit "så där bra." Det är totalt uselt!!

  SvaraRadera
 46. Trodde William att han skulle få spela om strategin var att värva bättre spelare?

  SvaraRadera
 47. Man får allt ta det William säger med en nypa salt. Han är ju känd för att ha ett stort ego och i vissa fall övervärderar han nog sig själv. Lite grand som vår käre Vasques. Visst William är bra men har varit mycket skadad och jag tycker han gott kunde förberett ledningen att han var på väg till Örebro istället för att bara ställa dem inför fullbordat faktum, men jag lyckönskar honom trots allt!

  SvaraRadera
 48. Pat the Cat2010-11-22 19:27

  Det största problemet i år har inte varit JO/Rehn i sig, de har trots allt presterat väldigt bra tidigare år. Det stora problemet är att de inte hade förmågan/modet att ändra tillbaka till klassiskt 4-4-2 när de uppenbarligen inte hade någon som var lämplig för rollen bakom Hysén. Vi slänger ofta skit på Pärlan men han är och kommer nog alltid att vara en anfallare som är bra i djupled. Med ryggen mot mål är han inte vidare bra. Jakob är bäst som vanlig central mittfältare. Stiller är enbart bra i boxen och Sana för kass på huvudet och i defensiven...

  Om vi ska spela 4-2-3-1 och fortfarande vill ha tjongalternativet och inläggsspel så måste vi ha en kopia av Wernbloom, dvs bra på huvudet och fötter samtidigt som han är stygg i närkamper och gör ett bra defensivt jobb... Den enda rimliga spelaren som skulle kunna fylla den luckan sånär är Obolo... men med tanke på historiken så är ju det kört...

  SvaraRadera
 49. Anonym 16:40, nu har du allt missuppfattat mig. Har aldrig försökt hävda vad som är bra journalistik och inte. Bara att det är bra mycket roligare och trovärdigare om man får veta källorna. Därmed inte sagt att Frankie gjort fel. Utan anonymitet hade inte den här artikeln skrivits det fattar jag med. Man trampar tydligen på ömma tår när man skriver ngt, som kan uppfattas som ont, om Frankie. Frankie Jugend är många och arga he he.

  SvaraRadera
 50. Journalisten2010-11-22 20:22

  Anonym 20:02/ Jag skiter i vem som skrivit artikeln, hela samhällsdebatten säger nu för tiden "ange källor annars är det inte trovärdigt" (tex i debatten om skandalboken om Kungen nu) så är det folk som inte greppar att journalistik bygger på anonymitet för uppgiftslämnare. Utan det skulle vi inte ha någon journalistik över huvud taget. Alltså man undrar ju hur fan folk tänker. Ibland är det som att folk inte har koll på enkla faktum som man lär sig på mellanstadiet. "Vad är journalistik" kontra "Vad är forskning" borde nog en del ta en titt på som yttrat sig här...

  SvaraRadera
 51. Varför blev detta en sådans stor fråga? Örebro må vara snäppet vassare än Blåvitt denna säsongen men sett över tid? William är inte den strörsta talangen vi skådat, troligvis är han en hyfsad allsvensk spelare som typ Jakob i sina bästa stunder. Visst kommer han att göra ett par mål men det är också allt. Ska vi sparka tränare och ändra spelidé bara för att vi förlorade en medelmåtta till Örebro? Örebro! Om man platsar i den blåvita tröjan så spelar man också i den! Vi förlorar inga stora spelare till Örebro...lev med det och sluta slå på den stora trumman så fort någon "ung talang" lämnar blåvitt...

  SvaraRadera
 52. Journalisten: Så därför kan man, om vi tar fallet kungen, hävda vilka påståenden som helst bara genom att hänvisa till anonyma och jävligt gamla källor? Det undergräver varje form av trovärdighet när man plockar fram typ hundra anonyma källor och påstår att de är sanningsenliga utan att lägga fram ett enda bevis. Det är väl därför som den numera betraktas som rena Se&Hör-boken.

  Källorna i den här artikeln kan mycket väl vara spelare som inte får ngn speltid av tränarparet och därför tar tillfället i akt att klaga på våra tränare. Nu är det väl garanterat inte så, men vem vet....

  SvaraRadera
 53. Journalisten2010-11-22 21:33

  Anonym 21:17/ Regel 1A är att om någon blir anklagad för något så DEMENTERAR de innehållet. Så precis lika lite som kungen dementerar att han legat med damerna som säger detta ANONYMT så dementerar IFK Göteborg kritiken som framkommer anonymt, eftersom det ligger sanning i den. Om inte källor skulle vara anonyma skulle inte nio av tio skandaler komma fram, för de som är uppgiftslämnare vill oftast inte att omgivningen ska få reda på att de har läckt. Därför är även källorna skyddade i svensk grundlag.

  Sedan att du kallar det som vittnen säger sig vara sant från alla olika håll som "Se & hör"-boken visar ju lite på vilken dålig koll du har. I princip allt i boken har bekräftats, till och med delvis av kungen (genom hans tystnad kring innehållet, trots att han säger sig ha läst den). Journalistik bygger på anonyma källor och den som inte begriper det fattar inte vad journalistik är. Så jävla enkelt är det.

  SvaraRadera
 54. Journalisten@ bara för att någon uppger att det har sagts och när det är anonymt så är det heller inte sant... det är bara ett "rykte" och bör betraktas som sådant. Vanligt i kvällstidningsjournalistik att betrakta rykten som sanna och låta det publiceras oemotsagda, men det gör dem inte till sanningar...

  SvaraRadera
 55. Pat the Cat2010-11-22 23:26

  Kanske något för Blåvitt? Vi behöver ju en offensiv vänsterytter...:)

  http://www.fotbollskanalen.se/1.1916152/2010/11/22/en_gang_varldens_mest_lovande_nu_nobbas_han_av_danskt_bottenlag

  SvaraRadera
 56. Journalisten: Ja, fan dörrvakter på strippklubbar i USA som för femton år sen såg kungen spendera tusentals dollar på privata shower. Diverse kvinnor som har helt skilda intryck av vad som skedde på kungens privata fester. Allt från att kungen tog med unga kvinnor in på ett eget rum till att alla satt o gjorde löje av kungen för att avrunda det hela med att den tredje bruden säger att det var jävligt trevliga fester bara. Whatever, jag kan väl också komma på något uppseendeväckande och ge det till en journalist som lanserar det som en anonym källa - det behöver inte betyda att det är sant.

  Likaså behöver varken kungen eller IFK Göteborg gå ut och dementera något specifikt då de inte tjänar någonting på det. Skulle IFK gå ut officiellt och säga att det inte alls finns några "splittringar" i laget så skulle det ses som ganska suspekt. Se på kungen - han valde att ignonera skandalen och oavsett om bokens innehåll är sant eller ej så är bokens nyhetsvärde noll och bokens författare har fortfarande inte fått fram något som helst "bevis" mer än ogrundade påståenden som du tydligen ser som sanningar eftersom du tycks ha någon form av journalistutbildning.

  SvaraRadera
 57. "Ord från en förstahandskälla", en andrahandskälla dvs?

  SvaraRadera
 58. Journalisten det ja tror folk reagerar på här är att det görs en stor grej och av något som utan källor endast får betraktas som rykten. "Men det är ju det journalistik...." kan jag redan se dig svara. Skit i journalistiken nu. Tror inte folk försöker bena ut vad som är bra journalistik och inte. Bara vad som är värt att fästa någon vikt vid.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.