2010/11/24

På backfronten snart massa nytt

FÖRSVARET. Vad som tidigare var en överfull blåvit försvarstrupp kan nu inom kort tid vara ordentligt omstuvad och nedbantad i väntan på nyförvärv. Tyvärr verkar ju även Ragnar "for president" Sigurdsson vilja vidare ut i Europa nu med bara sista året kvar på kontraktet.

Blåvitt förefaller hellre sälja ut unga framstående spelare för småpotatis än låta dem spela ut hela sista året på kontraktet (Lex Mattias Bjärsmyr) så Ragnar är knappast kvar hela nästa säsong ut om Blåvitt inte lyckas förlänga. Karl Svensson lär snart även snart få gå vart han vill gratis så Blåvitt slipper betala hans vad det verkar väldigt höga lön för en spelare som inte får förtroende eller räcker till.

Lycka till Petter Björlund och särskilt Nicklas Carlsson som skall ha stort tack för gedigna insatser och inställning då du var med! -Jag hoppas du går till Norrköping och inte tillbaka till AIK men har all förståelse för om du vänder hem dit. Du är ju, tyvärr, precis den typen av spelare som skulle behövas där.

I backlinjen 2011 tror jag nu framöver annars väldigt mycket på the comeback of Mikael Dyrestam. Det kändes på något vis alltid väldigt tryggt när hade hade bollen, förutom att han alltid stod oerhört bra placerad. Sannolikt lär Tuomo Turonen tas hem från Trelleborg också där han ju skött sig bra.

Å ena sidan tycker jag det är förståeligt att man säljer en spelare billigt i mitten av en sista säsong spelaren har kontrakt om karln ändå inte tänkt förlänga. Men å andra sidan tycker jag att det också kan vara värt mycket (tom guld kanske!!) att ha kvar vissa spelare om en försäljning av Ragnars klass ändå bara skulle ge någon enstaka miljon och Blåvitt är med och slåss i toppen som 2009.

Å andra sidan tycker jag även det är fair att spelare som kommer väldigt billigt från första början kör med öppna kort gentemot förening och supportrar med att de är yrkesmän som vill tjäna maximalt med pengar under sina korta karriärer och helst går vidare efter kontraktstiden för att kunna få sköna sign-on slantar. Andreas Drugge kommer ju precis som ett sådant fall till Blåvitt nu. Även om han kanske inte hade samma förhandlingsläge som en hemvändande Tobbe 2007.

Jag är splittrad till Bosmanfallen. Som supporter älskar man ju spelare med stort hjärta som Pontus Wernbloom som tydligt uttalade att han verkligen ville att Blåvitt skulle få bra betalt och han avtackades även ordentligt som den hjälte och ikon han är. Jämför Pontus sorti med med Mattias Bjärsmyrs avslutning i Blåvitt där den sistnämnde försvann, såldes billigt och snarare smög iväg under uppehållet.

Bjärsmyr "råkade" ju även bli skadad på uppvärmningen av vad som kunde blivit sista matchen borta mot AIK 2009. Dagen innan han flög till Grekland för bl.a. obligatoriskt läkartest och där var frisk som en nötkärna.

En match och sedermera försäljning som ändå blev debuten och språngbrädan för Blåvitts kommande backstjärna Mikael Dyrestam...

22 kommentarer:

 1. Får man inga bud så kan man inte sälja.

  Dom väntar ut kontrakten numer..

  SvaraRadera
 2. Bjärsmyrs sorti var sorglig. Hade han varit med kunde vi, om även Tobbe satt straffen, tagit minst en poäng borta mot aik 2009. Jag fattade inte vad han höll på med. Vad ville han uppnå? Var han sur på någon?

  SvaraRadera
 3. Det känns tråkigt att se Carlsson lämna. Otur med skador och mycket bänknötande, men alltid gedigna insatser när han väl har varit med på plan. Vill han hemåt, så kan jag förstå att man släpper honom, men annars hade jag hellre sett att man löst ut Hjalmar från kontraktet. Den mannen gör endast motståndare glada.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte på Muki för fem öre. Han har visserligen (enligt uppgift) skött det bra i Trellehöla men i matchen (tjoho, 1-2) mot oss tycker jag allt att han uppträdde virrigt och inte alls så resolut som iallafall jag önskar att en mittback ska agera.

  Ser hellre en ny islänning som kan skapa kontinuitet under samma stora slag som Ragge gjort.

  NC ska ha tack för trogen tjänst. Hoppas att Björlund hittar en vettig klubb som kan utveckla honom till en spelare på åtminstone Allsvensk nivå.

  SvaraRadera
 5. Det finns en tvådelad regel som gäller vid Bosman.

  Man går som Bosman till IFK
  Man går inte som Bosman från IFK.

  Nej men allvarligt så är det ju så att IFK verkar vara väldigt passiva när det gäller förnyandet av kontrakt, man kan ju ge en kille ett nytt långt kontrakt, även fast han har 3år kvar.

  Varför lyckas Ellos ALLTID behålla sina viktigaste spelare? Kollar man på deras trupp så har ju alla viktiga spelare kontrakt till 2013-2015 medans vi i IFK har Svenskt rekord i att ha flest spelare på korta kontrakt, helst 3månaders om man bara fick.

  Signa alla bärande spelare till 2015, det får kosta!

  SvaraRadera
 6. "the comeback of Mikael Dyrestam"

  Den har vi alla väntat på i en evighet nu. Mumma.

  SvaraRadera
 7. MrG, är du insnöad eller varför producerar du så mycket!?!?

  Bjärsmyr verkar vara en mupp som mest är intresserad av att glassa, en perfekt värvning för Elfsborg någonstans 2016.

  Tänk om inte Risp blivit bortjagad, så gott det hade varit nu.

  SvaraRadera
 8. Berndt: det är grymt att Mr G producerar! Vad skulle du annars göra med din tid?

  Tack Mr G, även om jag inte håller med i allt. Tycker allmänt att det vore bra med en debatt om detta.

  Själv tycker jag att det är bra att sälja spelare i tid så att vi får in pengar. Varför? Om vi har pengar blir allt mycket lättare - vi kan värva bättre spelare, vi kan skaffa en egen arena (viss, dream on) etc. På längre sikt leder det till ett bättre lag.

  SvaraRadera
 9. Klart det är grymt, jag bara hetsar honom lite. Det är även beröm inkluderat i hetsen.

  Nu väntar vi på inside om vad som händer på tränarfronten.

  SvaraRadera
 10. Största anledningen till att sälja Ragnar redan nu är att man i så fall kan få inskrivet en vidareförsäljningsklausul, som skulle kunna ge Blåvitt många sköna slantar om några år. Går han som Bosman försvinner den möjligheten.
  Jag misstänker att det var därför som Bjärsmyr såldes i stället för att behållas kontraktstiden ut.

  SvaraRadera
 11. Bjärsmyr är Inte välkommen tillbax !

  SvaraRadera
 12. Fortsätt i samma stil MrG. Håller med Frankie om Dyrestams comeback. Men snälla, ta upp tränar frågan?! Vad händer? Är det ens något på gång?

  SvaraRadera
 13. Jonas O kan oxå lämna, avgå tack.

  SvaraRadera
 14. Tack Berndt, men nog större risk att du blir insnöad dit du flyttade eller haha!?

  Någon får ju se till att hålla BaraBen vid liv de dagar det inte dröser in bloggposter hehe

  SvaraRadera
 15. En anledning till att sälja Ragnar och ta pengarna är ju att om han blir kvar har han tankarna på att bli proffs likt Gurra hade i år vilket säkerligen kommer påverka hans spel negativt.

  Jag tycker Ragnar kan gå vidare nu även om han är en fantastisk spelare som man verkligen älskar, så har han gjort sitt i blåvitt för den här gången. Det håller inte att ha spelare vars mål är att lämna laget så snart som möjligt.

  Hoppas på flera värvningar och även försäljningar av spelare som inte håller måttet och att man bygger laget kring spelare som är verkligt lojala till klubben och som man inte riskerar att förlora mitt under pågående säsong.

  SvaraRadera
 16. Vi kan ju hoppas att de nya islänningarna är något att ha. Tillsammans med den fantastiskt efterlängtade Dyre, kan det kanske göra att vi kan låta Ragge gå. Kommer sakna NC ändå och kan inte sluta tycka det är synd att Risp inte är med oss, men Hjalle fortfarande är.

  SvaraRadera
 17. Mild får nog öppna upp plånboken samt behålla Ragge..
  Kan någon i IFK berätta vad som är på G in...förutom Drugge.

  //Falken

  SvaraRadera
 18. Till Anonym 12.00 som sa att:
  "Signa alla bärande spelare till 2015, det får kosta!"

  Vi har ju kontrakt med JJ till 2014!! Han kommer säkert att få upp farten tills dess...

  SvaraRadera
 19. Bjärsmyr....vi glömmer aldrig ditt svek borta mot aik!


  /J-T

  SvaraRadera
 20. Ragge inledde den här säsongen riktigt dåligt. Han har haft precis samma problem som Gurra hade innan han lämnade. Därför vore det bästa att släppa honom och satsa på andra hungriga spelare.

  SvaraRadera
 21. Bjärsa kommer alltid förbli en hora och svikare i mina ögon som aldrig kommer att förlåtas. Om han kommer tillbaka till Blåvitt hoppas jag att han blir utbuad varje gång han vidrör bollen, och sedermera bosätter sig i sitt fantastiska Chrekland

  SvaraRadera
 22. Fattar inte hur folk kan vara arga på Bjärsa. Hon gjorde många säsonger i klubben och började bli till åren kommen, klart han tog chansen att tjäna pengar när möjligheten gavs. Kommer han hem igen kommer jag åtminstone jubla!

  Sen vad gäller skadan på honom innan han försvann kan inte jag uttala mig om den var sann eller fejk. Vi förlorade mot aik för att Tobbe missade straffen!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.