2010/11/24

Hysén: Jonas Olsson tränar Blåvitt nästa år

INIFRÅN BLÅVITT. Säsongen som gick var långt i från bra. Vissa kallar det för katastrof men jag vet inte, det har i alla fall varit långt i från bra. Nästa år tränar Jonas Olsson oss, vad jag vet. Alltså får vi anta att det blir så. Alla har olika åsikter, det får man ha, men när jag läser att folk inte ska förnya årskort om han e kvar, ja sådana fans behöver vi inte. Vi behöver fans som håller på IFK Göteborg för lagets, föreningens och fansens skull. Jag förstår att folk är besvikna, men tränaren är bara en pusselbit i det hela.

Jonas Olsson har ändå placeringarna 1, 3, 2, 7 på sitt CV med Blåvitt.

Jag vet inte var vi låg i tabellen när han tog över ansvaret själv i somras, men han gick plus i alla fall. Sedan är jag inte så naiv och dum att påstår att han gjorde allt rätt. Långt i från, jag har väl själv svurit och slitit mitt hår över vissa grejer. Men jag tror han är såpass smart att han fattar att saker och ting måste göras annorlunda efter den här säsongen.

Det är klart vi spelare kan kritisera utvecklingen inom Blåvitt men då måste varje person kunna stå för det med. Inte säga saker och sedan skita i att backa upp dem när de ifrågasätts. Jag kritiserar andra och kritiseras ofta av andra spelare, men den jargongen måste vi kunna ha. Är man på träningar någon gång ibland kan jag förstå att det kan låta gnälligt ute på planen. Men så där är det varje dag och det är även nödvändigt att den inställningen. Det var ännu värre, fast annorlunda när Werner, Bjärs och Bengan va med. Det ska alla ha klart för sig. Nej, jag saknar inte exakt det, men det är för att vi inte har samma lag längre. Nu måste vi hitta rätt i laget och vid sidan om. Det finns för mycket saker som inte är bra just nu och där ingår gräset på vår hemmaplan, vilket jag tycker har varit det största problemet i år.

Ja, det är samma problem för våra motståndare, men hemma har vi inte kunnat spela så som vi vill och faktiskt kan, så jag hävdar att planerna är den största orsaken till vårt dåliga självförtroende. Inte hela förklaringen, men en del av den. Att Malmö spelar fantastisk fotboll i varje match är bullshit. Vissa matcher gör de det som de måste, för i år hade dom det flytet vi hade i fjol.
Sedan hävdar inte jag att vi skulle vunnit ligan om vi spelat på en plan som Wembleys, men jag tror spelet hade varit bättre. Då hade vi haft större självförtroende och det hade gett både poäng och ännu mer självförtroende i sin tur. Se på Elfsborg och Örebro, varför spelar dom så bra hemma, men inte lika bra borta, de försöker spela likadant, men det går inte.

Sedan tycker jag det är en sak att kritisera internt, där det hjälper. Att gå ut i media och såga hit och dit är en helt annan femma. Det hade alla som inte spelar regelbundet kunnat göra, men det är inte bra för lagsammanhållningen eller för föreningen för den delen. Vi spelare diskuterar varje dag vad vi kan, borde och måste göra. Så bara för att vi inte berättar om vad för folk, betyder inte det att vi inte gör det.


Så vad gick rätt i år? Vad gick fel? Vi hade inte det "go:et" i laget som vi brukar ha. Det handlar om brist på självförtroende som kommer av brist på bra resultat. Det finns mycket att "skylla" på men i grund och botten var vi helt inte tillräckligt bra i år. Men eftersom vi tog poäng borta mot Elfsborg och pressade Malmö borta, det är tecken på att vi kan spela fotboll och kan vara med i toppen med den nuvarande truppen. Alltså, som medlem eller supporter ska ni alltid förvänta er det allra bästa, så är det, det kommer jag alltid hålla med om. Men ibland blir det ju inte precis som man har tänkt sig. Det går inte alltid att ha framgång.

Man kan inte bara börja gnälla och hota med det ena och det andra.. Jag har sagt det förr, det finns inget lag i Sverige som har den statusen att de alltid kommer ligga i toppen av ligan. Elfsborg kom på undre halvan 2005 och fick stryk av Djurgården med 8-1. Året efter de vann de Allsvenakan. Malmö vann 2004, sen har de haft det jobbigt som bara den, fram tills i år. Kalmar har haft en bra period, men de hamnade också bakom oss i årets allsvenska. Djurgården, AIK, ingen klubb kommer vara i topp jämnt, nu handlar det om att minimera svackan bara.


Nej, det innebär inte att vi ska vara nöjda med att det e så här, men man får nog acceptera att det kan bli så emellanåt. För det finns inget lag som oss på 90-talet, då trodde man aldrig Blåvitt skulle tappa det försprånget. Men vad hände, jo tiderna de förändras. Vi ska tillbaka upp i toppen och det är inget snack om det, men vi behöver ha alla med oss för att klara av den utmaningen.

En tanke är att höst/vår-säsong kan vara bra för oss i Sverige. Då får svenska lag chansen att börja sina säsonger med "fullt lag" istället för att spela vårsäsongen med ett lag och sedan höstsäsongen med ett annat. Jag tycker inte vi har planer som är bra nog för att spela på under vintern i dagsläget, men kan vi börja ställa lite krav på arenorna så att planernas kvalitet kan garanteras - så varför inte?

Men samtidigt kan vi då fråga oss: ska vi inte spela fotboll på sommaren när det är som bäst väder? Vill vi verkligen ta bort hemmamatcherna i juni-juli mot att spela under januari och februari. Folk gnällde rätt friskt när det var Royal League...


Nu blir det Copa del Sol i vinter vilket är väldigt bra. Där får vi spela mot bra motstånd direkt, det är fint för då måste vi upp i nivå och prestera direkt. Sedan kan resultaten bli som de blir i den turneringen - för vår del - men det är en bra typ av turnering.
Dessutom så är jag helt övertygad om att ifall Gamla Ullevi får tillbaka sin forna matta, så löser sig mycket automatiskt. Det är väldigt konstigt att planen var jättebra förra året men rena katastrofen under 2010. Alltså, jag spelar hellre på plastgräs än den mattan vi haft i år, det har varit så tråkigt att rent mentalt behöva ställa sig in på att "nu spelar vi hemma, nu är planen dålig".

Några killar lämnar oss i dagarna men det är egentligen spelare som inte spelat så mycket. Ska man vara krass så är det ju bara Nicklas Carlsson som kommer från startelvan. Jag tror fortfarande mycket på Kalle Svensson, men han behöver spela, och kanske få en nytändning. Men det kan bara han själv svara på, vill han stanna är han en viktig kugge, om inte alltid på planen så utanför densamma. Petter Björlund är en spelare har många kvalitéer och får han bara vara skadefri och orkar kämpa på så kommer han ta den långa vägen till Allsvenskan. William i sin tur är jävligt bra när han väl är bra. Jag hoppas han fattar det bara, att han inte alltid är bra, i så fall kommer det att gå bra för honom.


Vi i laget förstår att folk är besvikna. Det är vi också. Men det enda vi kan göra är att gå till jobbet varje dag med en enda tanke, och den är att utvecklas och bli bättre. Jag förstår när fans inte kan greppa hur vi kan tappa 2-0 hemma mot Gefle, det gör inte jag heller. Men nu har vi lagt den gångna säsongen bakom oss, inte glömt den, för vi kommer förhoppningsvis lära oss av det vi har gått igenom.

Men allt det är historia nu, nu är det bara 2011 som gäller och jag hoppas att alla kan ha tålamod, hjälpa oss och stötta oss genom hela den här vintern. Spelare och tränare kommer och går, men IFK Göteborg består, för alltid - för evigt. Så stötta vårt Blåvitt, vårt IFK Göteborg. Och som alltid, är det nån som har åsikter, så läser jag alltid kommentarerna och inga frågor är dumma frågor!

Och för att ingen ska tro att jag skyller allt elände på planerna ska jag avsluta med att fastställa följande: Vi spelare har givetvis varit för dåliga för att behärska planerna i år. Men det ska det bli ändring på till 2011. Jag känner att man alltid letar orsaker i allt runt omkring och tycker att vi har många bra spelare, men det är klart att det är vi spelare har det största ansvaret för vad som händer på planen. Därför tror jag att nästa år kommer bli jävligt bra, för jag tror de flesta nånstans kände att vi var och kunde fortsätta vara ett topplag bara för att vi är Blåvitt. Och efter 2010 vet vi minst sagt att det krävs mer än så.


Med kamratliga hälsningar, er nummer sju

117 kommentarer:

 1. Tobbe e kung

  SvaraRadera
 2. Tobbe, får du hjälp att skriva de här inläggen av någon på BaraBen? Om inte ska du ha en eloge för ditt språk är jävligt bra för att vara en fotbollsspelares... ;)

  SvaraRadera
 3. Jag undrar vilket Tobbe tycker var värst, att bli tvåa 2009 eler sjua 2010?

  SvaraRadera
 4. Tobbe vi har knappt haft en vettig vänsterkant sen Jeppe lirade för oss, vad tycker du om det? Visst funkar det ibland men det är ju ljusår mellan högerkanten och vänsterkanten. Hur mycket tränar ni på att få igång vänsterkanten? Det kanske är dags att verkligen tvinga in budskapet att lika mycket spel ska gå till vänster som höger (typ alltså man ska ju utnyttja det man är bäst på, alltså högerkanten men ibland är det faktiskt inte fel att låta andra än Adam och Sella ha bollen innan de slår den till dig)?

  Sen ska vi verkligen spela 4-2-3-1? Jag har inget emot spelsystemet men någon måste väl berätta för Jonas att Söder och Sella inte ska ha som första uppgift att försvara nere vid hörnflaggorna? Det kan väl inte vara så kul för dig att vara ensam på offensiv planhalva 50% av matchtiden? Meningen med systemet är väl ändå att de två "sittande" mittfältarna ska täcka upp på kanterna om det behövs?

  Sen att Elmar "tvingas" att spela på kanten hela tiden, seriöst vill inte ni spelare hellre ha honom i mitten?

  Hoppas på ett så nära skadefritt 2011 som möjligt så ses vi på Gamla och landet runt!

  SvaraRadera
 5. Tack Tobbe, ta en välbehövlig semester och ladda om, 2011 let´s fucking have it. Se till att serben inte fuskar på löpträningarna, han börjar bli gammal nu ;-)

  SvaraRadera
 6. Tobbe. Det är roligt att du tar dig tid och försöker beskriva för oss supportrar hur diskussionen förs på kamratgården.

  Jonas är ingen bra tränare det förstår alla som har kollat på IFK.s matcher. Att byta in Falsetas på vänsterkanten är idioti. Det visar prov på ett oerhört destruktiv och tråkig syn på hur fotboll skall spelas. Att sedan konsekvent försöka anpassa spelet efter en spelare som för tillfället spelar i Holland visar också på oerhörda brister. Envisheten bedrar visheten.

  Det verkar inte finnas någon harmoni i laget och det är Jonas jobb att skapa detta. Han+rehn har misslyckats med i princip allt den här säsongen. NÄR VI SKULLE VARA SOM BÄST! Det tycker jag är talande.

  Att som åskådare bevittna den fotboll Blåvitt har spelat i år har från läktarhåll varit extremt smärtsam. De allra flesta kommer köpa säsongsbiljett til nästa år. Det måste bara finnas tid att smälta skiten.

  Vi älskar dig, Tobbe. Det är smärtsamt att se dig springa runt och jaga bollar till höger och vänster.

  SvaraRadera
 7. Haft årskort sen 98, men förnyar inte mitt årskortet förrän Lagerskägget fått ett jobb och Blåvittryktet är raderat.

  SvaraRadera
 8. Jesper Blomqvists mustasch2010-11-24 21:17

  Jag förstår vad du menar, men håller inte riktigt med om gräsmattan. Visst, den är dålig och ger oss inte direkt någon fördel på hemmaplan. Men andra lag har som bortalag spelat riktigt bra mot oss på GU. Problemet har varit att du, Tobbe, fått väldigt dåliga bollar att jobba med. Passningsspelet i laget har inte fungerat mer än tillfälligt ibland. Oftast slås det långt mot dig.

  Folk är besvikna när vi hamnar 27 poäng bakom MFF. Visst MFF har haft visst flyt, men 27(!) poäng! Det är inte bara flyt utan de är mil före oss både spelmässigt och resultatmässigt.

  SteReOs oförmåga att se att det inte gått att ersätta Wernbloom och ändå fortsätta med dig som ensam anfallare är också en gåta för oss fans. Varför inte återgå till 4-4-2 och inte få dig isolerad. När vänsterkanten inte fungerat hade de kunnat spela dig där istället. SteReO och JO själv har kört på sin idé. När den inte fungerat har de ändå kört vidare på den. Kritiken har väckts av att oförmågan att förändra och prova att återgå till 4-4-2 samt konstiga byten under matcherna.

  Det dåliga passningsspelet har lett till dåliga publiksiffror och de kommer fortsätta neråt om det inte är kul att titta på IFK. Vi som lever för laget kommer fortsätta gå på matcherna och må dåligt, men marginalpubliken kommer svika om spelet inte är åtminstone ok. Naturligtvis är resultaten viktigast, men skapar man mycket chanser gör man målen också och får resultat.
  Marginalpubliken är viktigare än man tror för IFK då det genererar mycket intäkter för klubben.

  Att laget inte haft något "go" i sig har vi märkt. Själv funderar jag på om ni varit övertränade? Det har i alla fall sett så ut när man sett matcherna. Det är som om ni vill, men det går inte.

  SvaraRadera
 9. Asså, laget är ju inte tillräckligt bra för att ligga i toppen. Det krävs en hel del förändringar inför nästa säsong och den absolut viktigaste är att byta ut JO. Vi kan inte börja om med något nytt med en tränare som har kört fast och som tar så många felbeslut. Det känns hårt i mitt blåvita hjärta att han blir kvar för jag har absolut inget förtroende kvar för honom. Man kãnner ju inte nån direkt entusiasm inför nästa säsong...

  SvaraRadera
 10. Blåvitt spelar dålig fotboll. Vi är ineffektiva, statiska och har oerhört svårt att driva upp tempot. När vi brister på dessa punkter innebär det att vi bara har ett alternativ och det är en långboll på dig Tobias.

  Du har en enorm kvalité. Jag hoppas vi kan utveckla spelet till nästa år så att dina kvalitéer än mer kommer till användning.

  Förövrigt klurar jag på hur ser på att spela på vänsterkanten igen?

  SvaraRadera
 11. Du vet om att det kostar skjortan för att gå å se er spela ur uselt? Jonas Olsson e så förutsägbar att han lika gärna kunde ge motståndarna taktik blocket innan match. Alla vet att ska vi forcera i 65 minuten för att få till ett lednings mål så e det Falsetas in. Alla vet att ska vi försvara en 1-0 ledning i 65 minuten så e det Falsetas in . SÄMST !

  SvaraRadera
 12. Tobias, du är och förblir hjälte. Alltid. Du förlängde ditt kontrakt. Du är bäst på plan. Du är flera generationer proper Blåvit. Men det känns lite som du har en spökskrivare från gamla Pravda. Du kanske inte kan bita ifrån inifrån officiellt men det kan vi. Om något går och är fel i en större verksamhet måste de som styr ifrågasättas. Punkt. Står du 100 bakom "alltid skadade" Olsson som tränare eller "döda motståndaren & spela sedan sidled" Mild?

  SvaraRadera
 13. DÅLIG... SÄMRE ... Jonas Olsson

  SvaraRadera
 14. SPURS SELLA2010-11-24 21:28

  VÄRVA GARETH BALE NUUUUUUU ELLER AVGÅ!!!

  SvaraRadera
 15. SPURS SELLA2010-11-24 21:31

  LUKA MODRIC ÅXÅ FÖR DEN DELEN ANNARS KAN DU AVGÅ TJALLE!!!

  SvaraRadera
 16. Tack för ett bra inlägg (det hade behövts fler såna på planen i år också - höhö...)

  En fråga: Vad står våra båda tränare för fotbollsmässigt? Det har ju i intervjuer framkommit att Rehns mål är att spela som Barcelona, är det så? Och hur tänker Olsson?

  Lycka till nästa år!

  SvaraRadera
 17. Stefan Rehn/Jonas Olsson har 1,3,2. Jonas Olsson har 7 också..

  SvaraRadera
 18. Frågan är ju egentligen vad som har hänt? Varför är ni inte den blåvita maskinen som man har lärt sig känna ? För några säsongen så snackades det om att ni kände er så starka i slutet av matcherna och att ni i princip kände er oövervinnerliga och bara maler på. Nu har det blivit en rädsla inom laget, folk verkar inte jobba för varandra och hela den biten. Hur mycket har ni snackat om det egentligen?

  SvaraRadera
 19. Tack Tobbe för din analys av säsongen 2010.
  Hoppas bara att din övriga kamrater håller med dig och att de tar åt sig av kritien som varit under året från oss supportrar och media. Det har inte sett bra ut i år, i många matcher har varken spel eller inställning verkat vara på topp. Inga namnn nämnda men dett har sett väldigt slött och oinspirerat ut på vissa spelare i allt för många matcher. Sen kan ju alltid planen spela roll, men det ska ju inte påverka inställningen att alltid göra sitt bästa. Kan motståndarna spela på vår värdelösa så kallade gräsmatta, så skall väl för sjutton ni också kunna göra det. Ni spelar ju där oftare än vad de gör, eller?
  Men nog om säsong 2010, nu är det 2011 som gäller och då hoppas jag att alla tycker som du och gör sitt yttersta i ALLA matcher och visar att IFK ar stosrt genom tiderna och i framtiden.
  Sen till de som inte forlanger sina arskort sager sjag bara, vax upp, IFK har haft motgangar innan, men inte fan hjalper det att bojkotta dem, tvartom, det ar nu vi visar vilka som ar de storsta fansen, oavsett om vi har JO eller nagon annan som tranare. For karleken till IFK ar storre an allt annat.

  SvaraRadera
 20. Tobbe, varför ställer din farsa upp på varenda reklamuppdrag han får ?

  SvaraRadera
 21. Besviken ängel2010-11-24 21:51

  Tobbe!
  Efter tre års högskolestudier får jag ut ca 15000 i månaden. Årskortet för 3200 är alltså ca 20% av en nettomånadslön. Räkna på vad du tjänar och vad motsvarande procentsats skulle bli i kronor och fundera på om inte du också skulle vara lite tveksam till nästa årskortköp. Tränarna (både taktik och matchcoachning) har varit under all kritik. Spelarnas inställning, exempelvis att det känns mentalt jobbigt att springa ut på hemmaplan för att underlaget är dåligt, har varit under all kritik. Jag har haft tron att det känns mentalt fantastiskt att springa in på GU med det publikstöd ni haft i år om det så varit en grusplan ni sprang in på...men jag har uppenbarligen fel.
  För övrigt anser jag att du är en grym spelare och hoppas att du får ett kanonår på planen och får lyfta den där bucklan om ungefär 11 månader.

  SvaraRadera
 22. Tobbe du är KUNG. Enda ljusglimten man har från den gångna säsongen. Vill se dig vinna skytteligan 2011. På mitt FM gjorde du 2011 23 mål, slår du det? ;)

  SvaraRadera
 23. Tobbe, visst är det så att flera spelare önskar en ny röst, ett nytt spelsystem !?
  To, werner, william, berg.. alla antyder ju på att "något" är jävligt fel iallafall.

  SvaraRadera
 24. Jag har inte råd!2010-11-24 21:57

  Fega hundar skäller högst Tobbe.
  Bry dig inte on JO hatarna, finns nog mer folk som inte har pengarna till ett årskort just nu, personligen har jag inte råd med 3200kr längre, och speciellt inte till sista november.

  SvaraRadera
 25. Först och främst: Tobbe du är underbar!

  Sitter och funderar lite på Bärkeroth. Kommer ihåg försäsongsmaatcherna på valhalla. Bärken var grym, gjord som han ville på kanten, så fort han fick bollen blev det farligt. Hur ska man få ut hans kapacitet under tävlingsmatch?

  Här kommer mitt lag 2011


  Sandberg
  Adam-Ragnar-hjalmar-Dyrestam
  Sella-Sebastian-Drugge-Bärkeroth
  Söder-Tobbe

  Joker: Elmar

  Tobbe, Söder och Bärkeroth i samma elva, herregud vad det hade gått undan...

  SvaraRadera
 26. Hej Tobbe!

  Anledningen till att jag - som har haft årskort sedan 1979 och inte missat en match "frivilligt" sedan 1962 - tvekar på att förnya mitt årskort, det är bl.a
  - vårt spel - finns inga linjer, ingen rörelse. De flesta står och tittar på.
  - ni ser uttråkade ut - de flesta iaf. Aldrig du, men många andra.
  - i många matcher såg det ut som en tyst protest mot något (JO ?).
  - TROR du verkligen att Jonas kan ändra på det?
  - Varför gjorde han inte det då isf. - innan 88'e minuten?

  Ändra spelstil, "one touch" konsekvent som Barca & Arsenal. DÅ skulle folk trivas och de skulle ÅTERVÄNDA till GU. Antal segrar skulle sannolikt bli fler oxå.

  Tyvärr Tobbe - jag tror Jonas är förbrukad - jag tror inte han har kapacitet att vända på detta.

  RÄTTA mig om jag har fel.

  /Franz

  SvaraRadera
 27. Alltid oavsett. Årskortet är betalt.

  Revansch 2011.

  SvaraRadera
 28. sälj gajsarn2010-11-24 22:06

  spela 4-4-2 för helvete. Det funkar inte att slå långt på nr7 hela tiden. När det inte funkar, suger det sjukt mycket att kolla på.

  i djupet längs backen

  SvaraRadera
 29. Bra skrivet Tobbe!

  Jag hoppas att alla i laget tar sig samman och går in 110% i varenda jävla match nästa år, för så såg det inte ut att vara iår...

  Det spelar ingen roll om det är Åtvidaberg borta eller Alkmar hemma, vi ska fan vinna alla match!

  Sedan hoppas jag håkan värvar in några sydamerikaner med hunger i ögonen, och som törstar efter seger!

  /J-T

  SvaraRadera
 30. Tack Tobbe för ett bra brev! Hoppas att laget oavsett vem som tränar det 2011 får mer harmoni och lugn! Vila nu ordentligt och se till att trigga övriga truppen 2011. Guldet det ska hem...

  SvaraRadera
 31. Tobbe vad säger Jonas under pauserna egentligen? Det är ju nämligen inte bara mot Gefle vi har tappat efter en grym första halvlek. Det har varit genomgående under de två senaste säsongerna. Det är inte alltid vi tappar poäng på det men ofta, alldeles för ofta. Det måste verkligen åtgärdas.

  SvaraRadera
 32. tack för att du skriver här Tobbe! jag har följt Blåvitt i många år under både 80,90 och 2000 talet, med detta sagt så har jag varit med om sagolika säsonger och riktigt sunkiga, men det som förbryllar mig med denna säsongen är att ni har spelat riktigt bra fotboll vissa matcher (Elfsborg aik Alkmar mfl.) och sedan sådana matcher ni bara skulle vinna,där ni enligt mig var det bättre laget och ofta ledde matcherna men gav bort segern.

  Vad jag menar är att det är oerhört smärtsamt att veta att ni kan vinna men att inställning eller dåligt självförtroende eller något annat, sätter käppar i hjulet för segern.

  Jag kan ta en 4,5,6,och till och med en 7 plats emellanåt om alla gör sitt bästa, men så var inte fallet denna säsong.

  Om jag skall förlänga årskortet? självklart!!

  SvaraRadera
 33. Såg inte en tendens av det spel som vi sett de tre föregående säsongerna. Är det samma grundspel som åren innan eller hade ni något annat 2010?
  Kantspelet uteblev totalt, alldeles för låga. Barcelonas ytterbackar har högre grundposition! Får inte till några omställningar på kanten, det funkar inte att bara ha en som kan sticka i djupet under 1:a fasen av uppspelet!

  Vill avsluta snyggt men kan det inte. Det var katastrof att se blåvitt spela, bete sig och framförallt coachingen! Det gjorde ont i en!

  SvaraRadera
 34. Ja va fan e det för snack om att inte köpa årskort om vi inte byter tränare?! Det e fan skillnad på att vara supporter och att va "konsument". En supporter stöttar sitt lag i vått och torrt även när resultaten inte blir vad man önskat oavsett vad de må bero på!

  SvaraRadera
 35. Du som har problem med ekonomin och planerar att köpa ett av dom dyrare årskorten.
  Köp ett av dom billigare alternativen eller byt jobb.

  Förövrigt ett insiktsfullt inlägg av dig Tobbe.
  Hoppas dom övriga spelarna (inklusive islänningarna) har samma insikt.

  För övrigt skyller jag mycket av förra året på att dyrestam blev skadad. Fy vad vi saknat honom.

  SvaraRadera
 36. Tobbe, skaffa mer söner som kommer att lira i Blåvitt, då vinner vi definitivt CL om sisådär 20-25 år.
  Du ska vara den nya Svennis!

  / Peter

  SvaraRadera
 37. Hej igen Tobbe!

  Glömde en sak, som några andra härinne har påpekat.

  Vi kan inte ha en ensam spelare på topp. 4-4-2 rakt eller med diamant som t.ex. denna uppställning:
  Sandberg
  Adam-Ragnar-Dyre-Ny vb.
  Seb
  Sella------Hysén
  Drugge
  Söder-Pär

  Bänk: Elmar, Bärken, Jakob

  Med detta lag skulle vi bli slagkraftiga både från höger och vänster, samtidigt som vi sannolikt skulle få in mycker mer folk i boxen.

  Kan oxå bli 4-1-3-2

  Om Ragge försvinner så vill jag se Anton där.

  /Franz

  SvaraRadera
 38. Vi behöver visst dem som köper årskort för att bli underhållna tobbe.
  Så fungerar det idag, många kommer oavsett men vissa kommer för att få en produkt.
  Tänk på att dessa personer betalar din lön.
  IFK MÅSTE inse vikten av underhållande fotboll.

  SvaraRadera
 39. 22:29 Produkt, konsument måste bli underhållen.

  Vi behöver inte dig!

  SvaraRadera
 40. Tack Tobbe för ditt inlägg.

  Jag håller dock inte med dig. Du + några till håller klass i dagens blåvitt men ni när för få. Jag kommer inte att förnya mitt årskort nästa år om organisationen ser ut som den gör idag. Kalla mig gärna för medgångare det skiter jag i. Hälsa dina lagkamrater att prestera då kanske vi 30.000 medgångssupportar till IFK börjar gå och kolla på er igen. Skeppet sjunker och JO måste bort det är 2010 då underhållnig är en del av de dyra biljettpriserna!

  /Baggio

  SvaraRadera
 41. Jonas världens tråkigaste tränare. han är nöjd när vi förlorar och spelar helt värdelöst. så han kommer inte att ändra på något. så Håkan Gör det ända rätta och våga sparka din bästa kompis?. Annars känns det som att allt kommer gå åt helvete

  SvaraRadera
 42. Tack Tobbe för att du skriver.

  Från läktaren känns det som det är något annat än planen som medfört dåligt självförtroende. Efter en (hyfsat oförtjänt) kanoninledning mot Kalmar sket det sig redan i andra omgången mot Häcken, efter straffmissen av Ragge. Bara en sån grej, att INGEN har självförtroende nog att lyckas göra mål på det egentligen enklaste sättet i fotboll är ju sjukt och väldigt typiskt i år.

  Kanske hade en ny tränare inneburit en nytändning och en vilja att våga och visa. Hur som helst, kör järnet nästa år. Du är en fantastisk förebild för alla.

  SvaraRadera
 43. Tänk att vi har en spelare som tar sig tid att skriva ett såhär långt och bra inlägg till fansen!
  Det är inte många lag som har!

  Du e kung Tobbe! <3

  SvaraRadera
 44. Gåshud när du skriver Tobbe. Varenda ord kommer från hjärtat och du förklarar och skriver riktigt bra!

  SvaraRadera
 45. Å vad jag saknat Tobbes kommentarer. Och tack Tobbe för detta inlägget, man behövde få höra dina kommentarer till 2010. Jag köper din analys rakt av, så här ska jag komma ihåg året. Ni måste säkert fortsätta analysera årets prestation för att hitta fler detaljer man kan förbättra, men för en supporter räcker detta.

  Det enda viktiga vi supporters behöver nu är att bli övertygade om att ni så småningom har hanterat allt det mentala, taktiska och fysiska och att ni fokuserar till 100% på kommande säsong. Leverera det efter årsskiftet så ses vi på premiären 2011!

  SvaraRadera
 46. Återigen är det helt underbart att se hur många det är som bryr sig om oss. Vi kommer samla upp allt vi kan i detta kommentarer-fält och göra en ny blogg om det. Så skriv på..
  Vi är Blåvitt- vi kommer bli bäst i Sverige igen
  Mvh eran nummer 7

  SvaraRadera
 47. Måste säga det igen.
  Jag älskar dig Tobias Hysén!<3

  SvaraRadera
 48. En oerhörd mängd respekt och uppskattning till dig, Tobbe, för din dialog med oss fans och för det du gör på och utanför plan. Hur hätskt det än kan låta härinne ibland, så är vi alla här "for life". Vi bryr oss, och ibland drar man till lite extra med adjektiven. Det viktiga är att vi står upp för varandra i slutändan, och där är jag inte orolig.

  Jag ska säga vad som oroar mig med situationen vi haft i år, och förmodligen har framöver. Känn dig fri att tycka eller kommentera.

  Det jag tycker är mest skriande, är bristen på flexibilitet. Ja, Blåvitt har mutat in ett spelsätt med fysiskt spel, inlägg och avslut som i de bästa stunderna maler ner motstånd. Men vi verkar helt sakna förmågan att anpassa oss efter taktiska motgångar.

  Om vi ska kunna bli mer stabila, så måste vi se till att om vi har 2-0 i paus och ska försvara ledningen, så vet alla vad som behöver göras, och gör det. Det borde inte kunna ske att nån slarvar och tappar boll på mittlinjen som siste gubbe, eller att två gubbar går på samma motståndare vid en hörna.

  Om vi behöver få in ett mål, och motståndarna effektivt plockar ner alla inlägg, då måste hela vårt lag kunna lägga om tänket och istället skapa ytor centralt, ta bort den fördel motståndarna har av att ha starka mittbackar.

  Om vi behöver öka tempot för att få till stånd en markant förändring, ja då måste alla veta vad det innebär och vara villiga att springa skiten ur sig. Vi har inte råd med ett par lirare som "chillar lite".

  Det jag vill komma till är, att det stundtals känns som att vad uppgiften än är (bevaka ledning, föra matchen, jaga kvittering) så möts det med samma medicin. Samma löpningar, samma försvarsspel och samma inlägg från kanten, oavsett vad det är för motstånd.

  Jag menar att det är onödigt. Jag vet att vi besitter en stor mängd spellösningar, jag har sett jävligt bra fotboll presteras av mina kära änglar, väl så fantasiful som mff och ellos. Men i nuläget verkar vi ha återgått till att vara mycket av en one-trick-pony.

  Och med all respekt för din expertis Tobbe, för du är verkligen vår målmaskin, håller du inte med om att det är en ganska tunn spelidé att allt ska hänga på att du kommer ren med målisen? Jag vill se ett Blåvitt som motståndarna har ett helvete att försvara sig mot, för att vi öser in mål på hörnor, frisparksvarianter, djupledsbollar, inlägg, överlappningar, överraskande långskott. You name it.

  Jag vill se ett Blåvitt som inte tappar andra halvlek, som håller tätt bakåt för att 10 gubbar ligger som bålgetingar på egen planhalva och stänger passningsvägar, täcker upp bakom den som tar ett steg fram, spelar enkelt/säkert, vänder upp i fart och slår över till anfall på en halv sekund.

  Vi har ju allt det där i oss. Så vad håller oss tillbaka? Om det inte har med tränaren/spelidén att göra, var börjar vi leta efter en lösning?

  SvaraRadera
 49. Tack Tobbe för läsningen. Jag tycker det är fantastiskt att du engagerar dig på detta sätt med bloggen. Det är en oerhörd tillgång att få denna inblick i dina tankar och hur det är inom laget.
  Återigen tack!

  SvaraRadera
 50. Gött att du är tillbaka Tobbe!
  Apropå Jonas Olsson så kan jag bara tala för mig själv, när min största tveksamhet runt honom beror på att det antytts att det finns ett missnöje mot honom hos er spelare i truppen. Meritmässigt har han gjort det jävligt bra (glöm inte tre raka cupfinaler också), men om det är så att det finns missnöje inom truppen så blir jag jävligt orolig. Nåja, nästa år - då jävlar!

  SvaraRadera
 51. Jag betalar just nu cirka 400 kronor för en av de billigare biljetterna match (tågbiljett och matchbiljett) och lever på 8000 kronor i månaden (i lån). Alltså lägger jag cirka en tiondel av min intäkt på blåvitt. Att blåvitt kommer sjua hade jag accepterat om det inte varit så att jag tyckt att klubben totalt missköt sig i år.

  Det ser stundtals riktigt omotiverat ut på plan och tränarna har varit en fullständig katastrof. Balansen i laget är katastrofal. Med ett 4-5-1 spel behövs det minst en klart offensivt inriktad mittfältare enligt mig. I de flesta av våra matcher har en sådan saknats. Man har valt att slå långt, medvetet eller påtvingat på dig, vilket har gjort att man ofta förlorat bollen i ett tidigt skedde. Ibland har till och med en spelare som Bärkroth fått hoppa in som ensam anfallare utan att uppbyggnadsfasen förändrats. I de lägena man har hållit i bollen, har rörelsen varit för dålig och man har haft svårt att komma till lägen. När väl bollen kommit in i straffområdet har alldeles för få spelare varit där, speciellt i början på säsongen.

  De byten som har gjorts har i alldeles för många lägen varit alldeles för fega och man får intrycket av att ambitionen att vinna har varit lägre än ambitionen att undvika en förlust. Spelare har fått spela på positioner som de inte behärskar i tid och otid. Defensiva spelare utan offensiv förmåga har prioriterats över spelare med bra offensiv som inte håller riktigt samma klass defensivt och man får känslan av att tränarna har sina favoriter som får fler chanser än andra spelare.

  Värvningsmässigt har vi totalt misslyckats att hitta en vänstermittfältare. Den enda spelare som jag anser kan spela på den positionen idag är väll Sana och frågan är om inte han gör sig bäst som innermittfältare egentligen. Man har en massa mittbackar i truppen, men väljer att värva Risp för att sedan inte förlänga med honom trotts att man planerar att göra sig av med tre (!) mittbackar efter säsongen. När Dyrestam skadade sig saknade vi ett vettigt vänsterbacksallternativ. Hjalmar har gjort det helt okej de senaste säsongerna, men har ju knappt spelat som vänsterback den här säsongen. Lund är absolut ingen vänsterback. Därför anser jag att vår absolut största prioritet borde vara att värva vänsterbredare, men istället köps Drugge och det ryktas vad jag vet inte om några vänsterfotade spelare. Missförstå mig inte; Drugge är en bra spelare som säkert kommer att göra nytta, men jag anser att det finns viktigare positioner att prioritera och jag tycker det är underligt att Mild har misslyckats med att hitta en vänstermittfältare som vi faktiskt har saknat under flera säsonger.

  SvaraRadera
 52. Äntligen någon som sätter sig ner och funderar lite innan han skriver en massa skit

  SvaraRadera
 53. Alla dessa faktorer tillsammans gör att jag förmodligen inte kommer att förlänga årskortet. Jag vill se något tecken på förändring ifall jag över huvud taget ska fundera på ett nytt årskort. Jag ser inte sjunde platsen i sig som den största katastrofen (även om jag tycker vi hade ett spelarmaterial som gör placeringen mer eller mindre katastrofal) det jag ser som den största katastrofen är att jag inte ser tillräckligt med ansträngningar för att förbättra en situation som uppenbarligen inte är bra. Spelarna verkar inte ha förtroende för tränarna och inga större förändringar verkar vara på gång mer än att varenda mittback är på väg ifrån klubben. Min fråga till dig är därför:

  Finns det något uttalt mål om förändring av ledning/tränare? Exakt hur ser det ut?

  Att jag inte förlänger årskortet innebär inte att jag kommer att sluta gå på IFKs matcher, jag kommer gå på så många matcher som mitt schema tillåter, men de ekonomiska fördelarna med ett årskort är väldigt låga och jag kommer därför förmodligen köpa lösbiljetter istället. Jag kan tänka mig att fler resonerar som mig. Men de kanske lägger ännu mer fokus på hur det har sett ut under säsongen och av den anledningen kommer att köpa lösbiljetter istället. Jag är övertygad om att årskortsförsäljningen kommer att minska men jag är inte övertygad om att publiken kommer att minska för det. Vill man maximera årskortsförsäljningen bör man nog dock åtminstone antyda en förändring som ger hopp om framtiden, annars riskerar man att tappa en stor del av försäljningen på grund av missnöje.

  Trots mitt missnöje längtar jag redan till nästa säsong som förhoppningsvis kommer att leda till revansch på en medioker säsong. Lycka till och tack för att du tar dig tid att skriva här på Baraben!

  SvaraRadera
 54. Underbart att du tar dig tid för oss Tobbe.

  SvaraRadera
 55. Först och främst, ett stort tack till dig Tobbe. Du är kung.

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kan lyfta oss efter denna katastrofala säsong, Jonas Olsson är inte personen som ska lyfta oss. Kalla mig medgångare eller vad som helst, jag tänker inte gå på en match till sålänge Jonas sitter kvar. Det är mitt sätt att visa mitt missnöje med hur föreningen sköts i dagsläget. Jag tänker inte, likt Mild, låtsas som att detta bara var ett s.k. mellanår och fortsätta gasa i samma hjulspår.

  SvaraRadera
 56. Jag köper väl mitt jävla årskort då, Tobbe, men när det går som sämst, och det kommer det att göra med Jonas Olsson och 4-5-1, då ska ingen hindra mig från att skratta åt eländet och skälla ut alla odugliga, bortskämda spelarkräk efter noter.

  I frånvaron av framgångar är det nämligen det enda som ger mig nån form av behållning av skiten.

  SvaraRadera
 57. Skitbra skrivet Tobbe! Jag kan själv förstå om JO har behövt utstå mycket från både oss supportrar och er spelare, då man hört att snacket har gått! Men skulle du kunna tänka dig att framföra att några, årskort går att räddas om vi spelar 4 4 2 istället för 4 5 1 som vi kör nu?
  (Jag kommer alltid att förlänga mitt årskort då jag ej tar hänsyn till tränare då det gäller sådana saker).
  Jag kan dock förstå de som inte förlänger pga JO!
  Men om man till sist kan ställa två frågor skulle det vara skönt att få dessa besvarade.
  Nr 1: Tror du Lasse Lagerbäck skulle passa i Blåvitt om han skulle kommit hit? Och i så fall skulle du velat ha hit honom? Med tanke på hur han behandlade dig i landslaget...
  Nr 2: 2007 när du kom, var ju Blåvitt intresserade av att köpa Dioh Williams från din gamla moderklubb BKH, nu när han gick som Bosman från Danmark, så visade IFK inget intresse. Detta tycker jag är konstigt, då BKH inte ville sälja honom till oss, pga konkurrens, men varför försökte man inte nu?

  Tacksam för svar Tobbe!
  Forza mot 2011

  SvaraRadera
 58. Jag tycker att det osar alldeles för mycket inkompetens om blåvitt just nu för att jag ska vilja ha ett årskort.

  Att inte ha varken vänsterback eller vänsterytter som faktiskt har en vänsterfot är ju helt sjukt.

  Att inte kunna göra rätt byten under matcher är galet frustrerande.

  Att inte byta spelide när tjongbollar på ensam Tobbe inte fungerar är idioti.

  Se till att få övertalat Ragge att stanna också så kanske vi kan ha ett slagkraftigt lag snart igen.

  Sandberg
  Adam, Ragge, Ny(Anton?), Dyre
  Seb
  Sella Elmar Sana/söder
  Tobbe

  SvaraRadera
 59. Tobbe

  bra skrivet men maste halla med manga andra har.
  for oss galler seger en bra forening, ja farstar att ni spelare ser det lite anorlunda men end of the day sa ar det erat jobb. i vilket annat jobb som helst presterar man daligt far man kicken, att inte ens vara top 3 i allsvenskan kan ju inte uppfattas annat en skandal, och med att stotta blavit med arskort varje ar ar givetvis sjalvklart sjalv bor ja i USA och forra sasongen la ja ned mer penger pa resor till GBG an ja kan rakna. tyvarr sa tillater inte ekonomin allt detta resande, ja vet att manga har svart att lagga ut deg pa arskort varje ar och med hur denna sasongen var och om JO ar kvar kan ja farsta att manga tvekar. haller helt med vad Franz skrev.

  Kampa pa Blavitt...

  SvaraRadera
 60. Det finns kvaliteter i laget för betydligt högre tabellplacering än 7:a. Att inte ett lag har självförtroende för att ta sig upp dit är väl endå tränarens ansvar. Togs en enda åtgärd för att få upp självförtroendet? Jag såg spelare som inte vågade spela med sin fulla kapacitet under hela säsongen. Om man säger att gräset är en stor del till truppens självförtroende, kan man då vänta en likadan säsong 2011 som 2010 om det inte görs några insatser för gräsmattan?

  SvaraRadera
 61. Vad gör en backhoppare som ramlar? Jo, han reser sig, tar skidorna på axelm och hoppar igen...direkt! Enkel psykologi. Vad gör Jonas Olsson när någon missare en straff??? Detta är den sak som fått bägaren att rinna över när det gäller JO för mig. Ett tydligt exempel på dåligt ledarskap. Jag hoppas att Blåvitt tränas av någon annan nästa år.

  SvaraRadera
 62. Skit i att lira som Barca, det är ju ett bonkegäng, vi har ju klar plusstatistik mot det gänget...

  Nackdelen med att inte sparka Olsson redan nu är om det blir ett par förluster under 2011års inledning då blir till slut kraven för stora och han tvingas bort som så ofta sker.
  Jag tycker det vore mycket bättre att byta tränare nu för att ge en ny tränare chansen att få känna laget under försäsongen för att sedan vara redo för säsongen, att byta under säsongen blir bara rörigare.

  SvaraRadera
 63. Word!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 64. Tobbe, tack så mycket för ditt inlägg. Alla ser upp till och respekterar dig, oavsett vad man tycker i olika frågor.

  Du tar alltid de "svagas" parti. Det uppskattar jag. Vi är många som inte hatar Jonas Olsson, som en del här tyvärr verkar göra. Som du skriver så stöttar vi blåvitt i vått och torrt oavsett vem som spelar eller står på sidlinjen.

  SvaraRadera
 65. Något som stör mig är att folk tycker JO är en dålig tränare vilket han kanske är? Jag tror dock att han är en mycket bra tränare men dålig en coach...Hoppas ni fattar skillnaden. Håller med om att Falsetas och vissa andra spelare INTE ska in i matcherna när dom står och väger...Vi behöver mer kreativa spelare och hitta en balans...går inte att ha 3 stycken köttargubbar på mitten som inte kan slå en avgörande pass...Jag kommer att förlänga mitt årskort till nästa år för jag tror fortfarande på många av människorna som jobbar runt blåvitt! Vill man inte se JO, skit i han...gå dit med polarna och se det som en social och härlig upplevelse....det gör ont ibland men när det väl vänder mår man löjligt gott....framåt kamrater

  SvaraRadera
 66. Otroligt arrogant av Mild att inte värva en ny tränare. Alla som kan läsa mellan raderna förstår ju att spelarnas förtroende for JO är i botten. Får vi en dålig start tvingas han sparka JO (om han nu inte är för envis för det) mitt i säsongen, då har en ny tränare några veckor på sig att förändra, istället för 5 månader som fallet skulle vara om JO fått gå efter säsongsavslutningen. Tyvärr bröder väntar en ny ökenvandring i vår, inte ens Tobbe kan ändra på det. Tack Tobbe för inlägget förresten.

  SvaraRadera
 67. Som alltid ärligt, hjärtligt och rakt på sak. Det känns underbart med spelare som inte bra har en stark klubbkänsla, men som även ger sig själv och sina medspelare/ledare kritik när det behövs, underbart att se Tobbe!

  Även om säsongen var långt från optimal så kommer jag stå på gamla Ullevi och tro på SM guld, så som jag gör varje år.

  Bara blåvitt - alltid blåvitt!

  SvaraRadera
 68. Fet som fan2010-11-25 11:27

  Jag älskar dig, Tobbe. Du är en levande legend.

  Skönt att läsa att ni i laget också är förbannade på 2010, då finns det hopp för oss på läktarn med.

  SvaraRadera
 69. Först och främst tack Tobbe för ditt inlägg!

  Det gör mig samtidigt orolig. Förstår att ni spelare backar upp tränarna framför allt du med din "ledar karaktär". Dock har man iår från läktaren tydligt sett att det inte varit något bra "goo" ilaget. Det är JOs uppgift att se till att det är det. Sedan har den taktiska uppläggen tyvärr inte funkat alls. Att du längst fram varit allt för ensam vet både du och alla vi andra. Jag tycker att JO inte har förvaltat och anpassat vårt spel efter dom spelar vi har. Jag hoppas verkligen därför att vi får en helt ny tränar som kan ge den klassiska "nytändningen" i laget.

  mvh
  Emil

  SvaraRadera
 70. Tobbe, svara ärligt nu. Står du bakom Jonas Olsson till 100%?

  Jag tvekar då på det..

  SvaraRadera
 71. Sen Tobbe missade sin straff borta mot Gnhiet 2009 så har vi haft olika straffskyttar i, hur många är det nu?, 6-7 straffar. Så gör ingen bra tränare...
  Hoppas han åtminstone tar till sig av all jävla kritik han får och inser hur mycket dåligt han gjort det här året. Gör han inte det, och vi inte får se en förbättring 2011, så är det tack och adjö. Det tror jag ni spelare anser också. Det går inte att ha en huvudtränare med så kass självinsikt som han.
  Näe, jag tror mer på er spelare inför 2011 än vad jag gör på tränaren/na. Om gubbar som du Tobbe, Sella och Seb verkligen ger er fan på det så ska det inte spela någon roll vem som står och gormar på bänken. Kör, hela 2011 ut. Skit i alla andra. KÖR! FÖR OSS!
  FORZA BLÅVITT!

  SvaraRadera
 72. Tack för att du finns.

  SvaraRadera
 73. Det verkar som att det bara finns två spelsystem: 4-4-2 och 4-2-3-1.
  Vad hände med 4-3-3? Rehn vill spela lite som Barcelona som spelar... 4-3-3. Du Tobbe var helt grym i Djurgården när ni spelade...4-3-3. Som vänsterytter kan du ju både mata in inlägg och göra mål på djupledslöpningar. Vad är problemet?

  SvaraRadera
 74. 4-3-3 som någon här sa, kanske en aning offensivt men tåls att tänka på.

  Sandberg
  Adam - Turunen - Ragge - Dyre

  Sella Seb Sana

  Söder Drugge Tobbe

  SvaraRadera
 75. Du är en hjälte, Tobbe.

  Men envisheten på kamratgården håller sakta men säkert på att sänka vår förening. Vad som är gemensamt för alla stora coacher/tränare är att de lyckats anpassa sig efter den verklighet de befinner sig i. Kolla på Ferguson, han lyckas trots sin ålder att ständigt förnya sig och sitt lag. Jonas är inte en tillräckligt duktig för att lyckas med detta. Han får inte spelarna med sig. Han brister i det taktiska upplägget. Han framstår som väldigt enahanda i alla intervjuer som har gjorts. Hur kan man förklara en dålig säsong med det eviga mantrat om inställning och kämpande? Det är Jonas roll att se till att den finns. Inställnig är ingeting som man tränar fram utan det är något som byggs upp tillsammans. Där har individen ett stort ansvar men även gruppen utvecklar en kollektiv inställning.

  En annan väldigt viktigt reflektion är den dåliga utveckling vi har haft på våra yngre spelare under de senaste två säsongerna. Men även att spelare som Ragnar har stagnerat i utveckling och är idag en sämre spelaren än sin debutsäsong 2007. Gustav gjorde en otroligt tråkig sorti. Jonas jobbar med att straffa en viss typ spelare väldigt hårt. Både Bärkroth och Sana har råkat ut för den behandligen i år medans andra spelare kan göra lika dåliga eller sämre insatser ändå får de chansen i match efter match.

  Vår vänsterkant består av två högerfotade spelare. Elmar är en duktig spelare men skall spela centralt eller inte alls. Vi måste få fart på våra kanter, vi kan vänta in att sella skall tråckla sig fram och slå ett inlägg i nästan varenda anfall. Fungerar inte detta slår vi genast långt på Tobbe vilket gör att vi blir otroligt lättlästa.

  En annan punkt är det extremt dåliga arbetet med fasta situationer. Vi var under Arne erlandsen ( nej, Jag vill inte ha tillbaka honom) kända för våra fasta situationer i positiv bemärkelse. Nu har man hjärtat i halsgropen så fort en hörna skall slås. Detta är konstigt med tanke på den inriktning på spelet vi har. Vanligtvis brukar lag av vår karaktär, ha just fasta som en styrka.

  jag hoppas verkligen jag slipper Jonas nästa år.

  SvaraRadera
 76. Fan är det samma gnällspik som skrivit varenda inlägg här inne eller?

  Ser hellre en Lars Norén pjäs än läser alla håglösa vinterdeprimerade lipsillar som vill skylla alla jordens problem på JO. Get a fucking grip! Läs Tobbes krönika - igen.

  SvaraRadera
 77. Tobbe. Klart att sådant händer. Ni spelare tar ännu hårdare stryk rent mentalt än fans, så självklart fattar jag att ni gör allt ni kan för att utveckla det som varit dåligt.

  Säsongen va dålig. Men vi måste ha perspektiv. Det är inte katastrof. Som du skriver, sådant här händer. Vi har vänt den horribla trend som va mellan guldåren 96-07. Vi har en ny arena, vi har en nytändning av supportrar på arenan, m.m.

  Övertygad om att 2011 kommer bli bättre på alla plan. Bättre matta, fester på läktarna varje hemma match och bättre resultat. Längtar!

  SvaraRadera
 78. Citerar Hysen

  Alla har olika åsikter, det får man ha, men när jag läser att folk inte ska förnya årskort om han e kvar, ja sådana fans behöver vi inte.

  Vad pratar Herr Hysen om?
  Ber han fansen acceptera en totalt misslyckad tränare då har Hysen gått för långt.

  NI lever på oss fansen och ni behöver oss fansen, vi har rätt att visa missnöje med resultat och kräva Olsson och även Milds avgångar.

  Om ni tror att detta hjälper till fler årskort så kan ni glömma detta
  Gladfotbollen i Gbg är över i och med att man håller kvar Olsson.
  Vi vill ha glädje och skoj i den här stan, det är vi vana vid

  VH
  Ängel utan kort!!!

  SvaraRadera
 79. Vill bara säga att du är helt fantasitisk Tobbe. Fy fan vad kärleken är stor till dig, tack för att du finns!
  Självklart förnyar jag årskortet nästa år, och alla andra år.

  SvaraRadera
 80. Jag tror herr Hysen missat den tråkiga och sömngivande fotbollen som Olsson presenterat.

  Varför ska man behöva genomlida så usel spelide oavsett om det går plus i några steg.

  Vi är vana vid rolig härlig fotboll.
  Det kan inte Olsson prestera.
  Jag sa det tidigt att detta är helt fel tränare för Blåvitt

  Och jag hade rätt , och kommer att få rätt.

  SvaraRadera
 81. Gött Tobbe, fortsätt slicka JO röv. Kan förstå att du inte kan såga han totalt, det gör vi övriga. /En fd årskortinnehavare, numera soffpotatis

  SvaraRadera
 82. Anonym 16.16

  Det märks ju på stilen att du ligger bakom en dröse inlägg här.

  Du har inte rätt att kräva ett skit. Dessutom bidrar du inte med ett skit heller.

  Gör oss alla en tjänst och håll på Gais istället. Och raka moppemuschen.

  SvaraRadera
 83. Man kan alltså inte springa sitt snabbaste på dåliga planer(men för motståndarna går det bra) man kan inte kämpa om man har dåligt självförtroende att alla inte har gjort allt dom kunnat e helt ok att försvara 1-1 mot bottenlag e helt ok ett mittfält bestående av 3 defensiva en på fel pos en på rätt pos e ok jag vet ju att du Tobbe var skadad var du inte där å kollade tycker du att det va värt ca 300 kronor? Nej jag kommer inte förlänga kommer inte gå på en enda match så länge Jo e inne på Ullevi!!!

  SvaraRadera
 84. Tack för inlägget Tobbe!
  Skönt att någon äntligen skriver något vettigt och med hjärta.
  Hoppas på ett kanonår 2011!!!
  IFK Göteborg - evigt trogen.

  SvaraRadera
 85. 25/11/10 17:02

  Exakt 2 inlägg är ifrån mig
  Moppe??
  Skärpning din obildade fjant!
  Man får inte uttrycka sin åsikt utan blir anklagad för en drös inlägg?

  Då ska du ta och titta på sålda årskort;

  Mitt 3dje inlägg är detta

  SvaraRadera
 86. 4-4-2 nu, vad säger du tobbe? Vi har för långsamma yttrar för att hinna fylla på (sorry sella :( )

  SvaraRadera
 87. Tobbe jag tjänar 23000 kr i månaden och kommer lätt att förlänga mitt årskort te Blåvitt! Eller rättare sagt, mitt årskort är ett livskort. Här är en ängel ända in i märj o ben.

  För evigt trogen
  // sam

  SvaraRadera
 88. Tack Hajs. Du behöver inte yttra dig pojk, du är bäst ändå. Ni 14-åringar som radar upp er favorituppställning med bindestreck, är fuktiga för att en spelare yttrar sig här, undrar om ert csn-lån ska omfatta årskort etc etc - käften!
  Vi är Blåvitt.

  SvaraRadera
 89. Gött att se att så många engagerar sig, läser och kommenterar. Jag har inte rätt i allt jag skriver, vist fan kan man spela fotboll på dåliga planer, visst kan man kämpa mera, visst kan man kräva mera. Men jag skriver hur jag känner just för stunden och där och då. Klart att jag, efter att ha löst era inlägg, kommer på att: fan, det där var smart, eller att: han har rätt och jag har fel.
  Men återigen, jag skriver för eran skull, försöker förmedla känslan jag tror finns i gruppen. Inte så att vi alltid sitter med alla svar, eller för den delen lösningar heller. Men en sak ska alla veta.
  Vi spelare ger alltid allt, ni som har spelat fotboll eller annan sport vet att ibland kämpar man som allra hårdast när det ser ut som man inte kämpar alls..
  Men som sagt, jag är stolt över er alla, ni är våran ryggrad, även ni som kritiserar det jag skriver. Jag är inte sån som människa att jag tror att jag alltid har rätt. Många av er som påpekar fel och brister har rätt, vissa håller jag med,, vissa inte, men det betyder inte att vi inte bryr oss lika mycket. Vi behöver alla fans, det var inte så jag menade, utan snarare ville påpeka att även om Jonas Olsson är tränare nästa år, vill vi ha allas stöd, för IFK Göteborgs skull. Men ni som inte kan tänka er det, jag accepterar eran ståndpunkt och hoppas att ni i så fall smygtittar på TV och sen känner att suget efter Blåvitt är större än missnöjet mot Jonas..
  Mvh Tobbe

  SvaraRadera
 90. Borde inte du sova nu? ;-)

  SvaraRadera
 91. Om Blåvitt, mot all förmodan, vinner SM-guld 2011...om jag var Jonas Olsson skulle jag då ha god lust att ställa mig på konserthusets balkong och ejakulera över alla som spytt galla över honom...sicken jävla revansch det hade varit.

  (Nej men ärligt talat gillar jag inte heller honom, men ni som gråter om att ni inte kommer förnya årkortet om JO inte kickas bör kamma er med en gigantisk kam.)

  SvaraRadera
 92. Ut med Jakob (sorry jakob men du håller inte) och upp till bevis!

  SvaraRadera
 93. Hej Sam, Varför ska vi veta vad du tjänar?

  SvaraRadera
 94. wtf är Allsvenaka?

  SvaraRadera
 95. Fan vad jag gillar dig!

  SvaraRadera
 96. Med tanke på allt trams som skrivs till höger och vänster förväntar jag mig inte för en sekund att någons stnnar upp och tänker till....trots det kan jag inte låta bli att ventilera.

  1. Vi kommer aldrig att komma ifrån det faktum att IFK Göteborg 2010 är precis lika integerad i marknadsekonimin som vilket annat företag som helst. Föreningen byggs upp av kapital, genegerat i verksamheten bla via spelarförsäljningar och pubilkintäkter. Med dessa fundament kommer vi INTE IFRÅN det faktum att blåvitt säljer en produkt (oavsett vad föreningen innebär för oss i affekt) Under året och med de premisser som föreligger (tränare, spelare, spelsystem) är denna produkt för dålig. Den duger inte och svarar inte upp mot de krav man ska kunna ställa på ett företag som säljer underhållning.

  Detta hade i sig inte varit ett problem om IFK självkritiskt hade jobbhat för att förbättra produkten (resultat - underhållningsvärde)..MEN DET GÖRS INTE! Istället försvaras produkten = IFK tror på det de håller på med.

  Enkel slutsats: Jag tror inte på nuvarande produkt och tänker inte köpa någonting jag inte gillar. Sen kan folk skryta med hur många matcher de sett och hur lojala de är i ur och skur...bla bla bla.

  Varför ska jag gå något jag inte tycker om att se?

  SvaraRadera
 97. Alltid lika intressant att läsa det du skriver Tobbe! Det har sagts förut men är definitivt värt att upprepa: du är KUNG! Din ärlighet är guld.

  Klart som fan att jag ska köpa årskort även till nästa år. Visst, man kan visa sitt missnöje på flera sätt. Men älskar man Blåvitt så köper man ett årskort trots, enligt många lipsillar, tvivelaktig tränare. För att stötta sitt lag i både med och motgång.

  Men visst, stanna ni "supportrar" hemma och köp en fräck cykel istället. Jag kommer iallafall stötta mitt lag nu när dom behöver det som mest!

  SvaraRadera
 98. tack för din öppenhet tobbe!

  SvaraRadera
 99. Det beror på kvalitén på långbollen och syftet med den. Jag gillar inte att prata i termer av risk utan vill i stället prata om chans att vinna något. Men för egen del tycker jag inte att fotboll får bli ett possesion-spel.

  2 Vi är i underhållningsbranschen så det har han rätt i. Men om man spelar underhållande i ett antal matcher utan att vinna så har publiken inte tålamod med det.

  SvaraRadera
 100. 24/11/10 21:50 - ditt jävla tattaraJksvin

  SvaraRadera
 101. 26/11/10 00:30 - ditt jävla tattargaJssvin

  SvaraRadera
 102. 1: Bortom Sans. Helsingborg.

  Fler än någonsin, mer hårdsatsande än alla andra.

  I derbyt mot MFF har Södra ståplats aldrig varit mer tuffare och mental.

  Grym uppslutning, nästan klanliknande. Och så den gigantiska Hata MFF banderollen på 100 meter. Nåt liknande har aldrig setts. Har blivit klart ledande med två stora Ultras grupper som hetsar varann och lägger en konstant ljudmatta under matcherna. På Olympia finns Sveriges bästa Ultas – och tuffaste. Huliganism går inte heller att ta miste på. BS arbetar aktivt för att få mer bråkiga element kring och på Olympia.

  Resultatet är enastående: från en utskrattad Ultras(Thifo) grupp till Sveriges största och bästa Ultras på bara ett år.  2: Fabriken / DIF Ultras


  Klubben blev ett mittenlag...då blev deras Ultras många fler och mer fanatiska.

  Vägen tillbaka blev Invasionen i GBG i april bland det mäktigaste bortastöd som NÅGONSIN upplevts i Sverige. 1 000 DIF-fans varav 100 Ultras. Men även hemma imponerar deras Ultras under många meningslösa matcher. Ett stort plus och en stor del bakom andraplatsen: alltid trevliga alltid roliga. Ordningspolis behövs inte. Hur många fans kan skryta om det? Elakaste ramsan: "AIK Yngsta kan dra åt helvete".  3: Ultras Göteborg.

  Grymt engagerada Ultras. Den nya hallen ger bra akustik, kan det vara därför deras Ultras hörs så bra?  4: Ultras Nord.

  I år har det inte gått så bra för UN men stödet från smågrabbarna finns kvar. UN är halvarga och det är inte kul för ett motståndarlag att åka till Solna. UN har väldigt många medlemmar, bara Bortom Sans har fler.


  5: Bajen Ultras.

  Bajen Ultras har lugnat sig i år och inga pilar har kastats.

  SvaraRadera
 103. anonym 14.09

  Blåvitt är inget företag, det är en förening.

  Blåvitt är ingen produkt, det är passion, hjärta och känsla.

  och du! det är nog ingen som gråter om inte du dyker upp nästa säsong.

  SvaraRadera
 104. Hallå allihop. Över 100 kommentarer, helt underbart att läsa om ert engagemang. Det är precis det som behövs nu när det gått tungt.
  Vi kan ju vara överens om en sak i alla fall: Blåvitt berör, Blåvitt är älskade av många!
  Och till alla er som klagar på allt och alla. Underbart!!!
  Det tolkar jag som att ni bryr er om IFK Göteborg väldigt mycket. Sen kanske jag själv inte valt samma väg att uttrycka mig, men vad fan, jag säger som Tjorvens pappa: Det finns inget dåligt väder, bara olika sorters väder..
  Just nu stormar det lite, men jag ser fram emot att gå ut på Gamla Ullevi, en vacker sommardag till Snart Skiner Poseidon, med 18000 på läktarna, för att sen vinna med
  4-0 och höra segersången efter matchen.
  Mvh eran Nr 7

  SvaraRadera
 105. 19.42>> Word!

  14.09>> Försvinn från våran förening, jag skulle alldrig vilja ha dig vid min högra sida närdet hettar till!

  SvaraRadera
 106. Jag tycker att klagomålen har vart riktade åt ett specifikt håll. Det måste till förändringar och om Jonas blir kvar är det dags att bevisa att IFK Göteborg kan spela effektivt,fartfyllt och chansrik fotboll. Det gör vi inte nu. Men KÄMPA FÖR SM-GULD!

  I grunden älskar vi alla blåvitt. Det är det som förenar oss!

  SvaraRadera
 107. skainte förnya årskort om han e kvar

  SvaraRadera
 108. Hur fan har det här blivit ett snack om att inte förnya pga JO??
  jag säger till dig Tobbe:
  1: Nyhetans behag av nya arenan är över, den va ny men inte bra, det är supportrar och laget som gör GU bra annars är det en skitarena.
  Designen är från 70-talet, grå och trist, stolar som ser solblekta ut, köer till förbannelase, toa kiosk, you name it. 20 spänn för en liten kaffe som inte ens gynnar IFK... skall jag fortsätta?

  2: Säsong 2010 fick bubblan att spricka, nu tänker folk på punkt 1 och att det kostar ganska mycket pengar med årskort. IFK borde tänka till och sänka priset lite, man gick från 3000 till 3200 till i år, varför inte sänka det till 2900? annars kommer IFK återgå till "normala" siffror innan GU, så kan vi räkna med 3500-4000?
  Tobbe, det är INTE pga JO utan att bubblan sprack!

  tack för ditt bloggande, det är guld värt.

  SvaraRadera
 109. P.S

  Jag kommer förnya mitt årskort, men först i feb-mar då suget kommit tillbaka, och det gör det alltid!

  SvaraRadera
 110. Var det 3500-4000 innan GU, det var väl längesen det var så dåligt med folk på matcherna? Har väl inte varit under 5000 i någon tävlingsmatch på hur länge som helst...

  SvaraRadera
 111. Hej Tobbe och tack som fan för en grym blogg.
  Jag bor i Oslo och pendlar ner varje hemmamatch vi har.Jag har årskort och kommer givetvis ha det nästa år oxå.Dom som inte förnyar pga dåliga resultat eller spel...dom fattar inte fotboll!
  Nu till min fråga.. Jag anser att våra kanter är som natt och dag. Sella o Adam har spelat ihop sig i 3-4 år och är bra som fan. På vänster kanten har det bytts hit och dit med ett tiotal spelare...Ingen kontinuitet ingen framgång!! Och det sjuka i detta tycker jag är att i vårt lag har vi sveriges i särklass bästa vänsterkant springare...DU SJÄLV!!
  Varför tar inte du kanten??? Du gör ju ofta det i många matcher nu men i 85e minuten och då är du grym!! Nästa år är det inget snack för mig att drugge ska ha pw rollen. och då får bärken söder pärlan och stiller göra upp om den ensamma forward platsen...
  //Chacke

  SvaraRadera
 112. Det enda som får mig att tveka på nytt årskort är G. Ullevis gräs, hur blir det 2011? Om du tyckte att det var surt att spela på den planen Tobbe, hur tror du då vi på läktaren såg på det? Naturgräs, ja tack, men ska Öis och Gais o Gothia Cup o Damer spela där, så ser jag hellre att man anlägger konstgräs.

  SvaraRadera
 113. Anonym 27/11/10 14:19

  3500-4000 årskort...

  SvaraRadera
 114. Till Zid och 26/11/10 19:42

  Bra! Vad den här föreningen behöver är fler människor i tonåren från partille! De som varit supportrar i 2 år och ändå uttalar sig om vad blåvitt "egentligen" är.

  Ni har inte en jävla aning som vad IFK Göteborg representerar i form av kulturarv eller vlika värden föreningen står för. Ändå envisas ni med att tala om för folk som sett blåvitt i 25 år vad föreningen är.

  Skönt citat.."vill inte ha dig till höger om mig när det hettar till"..du har garanterat aldrig varit i ett slagsmål, hade du varit det hade du inte refererat till det.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.