2010/11/06

Är både Karekezi och Lagerbäck tidningsankor?

SILLY SEASON. Silly season (sv: Löjlig årstid), är en benämning på sommarsäsongen då medierna har nyhetstorka och publicerar fantasi- och skandalhistorier. Termen används även inom sporten för tiden mellan spelsäsongerna (Wikipedia). Nu är den här. BaraBen kommer i vanlig ordning att lista, analysera och reflektera kring det som händer under vinteruppehållet. Här får ni löpande uppdateringar kring vad som är på väg in till - och ut från - Kamratgården.

RYKTEN (IN):
Lars Lagerbäck, tränare - Expressen avslöjade det som tidigare varit på tapeten, att den förre landslagscoachen är ett tänkbart alternativ för IFK Göteborgs tränarposition till 2011. Håkan Mild har sedan dess dementerat uppgiften kraftfullt - men lämnat utrymme för att han kan skifta fot i frågan framöver - och Lagerbäck själv vägrar att kommentera sin kontakt med föreningen.
Olivier Karekezi, anfallare - I en intervju med den rwandiska tidningen The New Times säger Olivier Karekezi själv att han ska snacka med IFK Göteborg efter säsongen, samma medieuppgifter gör gällande att ett treårskontrakt skall ligga på bordet. Men när Smålandsposten pratar med anfallaren är han inte lika tydlig.
– Nej, jag känner inte till det. Jag har match på lördag och känner inte till något med IFK Göteborg, men jag kommer kanske att göra det i januari–februari, säger anfallaren. Vilket gör att vi får ta den rwandiska tidningens uppgifter med en rejäl nypa salt.
Andreas Drugge, mittfältare - Har varit ryktenas man under hela säsongen. Tobias Hysén kallade sin svåger för sitt realistiska drömförvärv under BaraBens derbyuppladdning på Biljardpalatset och själv har han öppet visat intresse för att flytta till Göteborg. Gais har sagt att de är intresserade - om Blåvitt inte är ett alternativ - och BK Häcken har lagt fram ett kontraktserbjudande till Trelleborgs succéman.
Mister X 1 & 2, position okänd - Efter att BaraBen.com kunde berätta att IFK Göteborgs ordförande avslöjade omstruktureringar av truppen i vinter så avslöjade Sportsday att ett par provspelare var på väg in. Troligtvis är minst en av dessa en back, då laget har ett överflöd av främst mittbackar i truppen, i nuläget.
William Atashkadeh, anfallare - Spåddes en lysande framtid och sitt stora genombrott inför 2010, men en långtidsskada satte stopp för det. Har fått lite speltid i Allsvenskan i slutet av säsongen - med ett mål mot BP som höjdpunkt - och lär vara högaktuell för ett långtidskontrakt med A-truppen.

RYKTEN (UT):
Karl Svensson, back - Är det hemvändande proffset som aldrig fick chansen. Har under en lång period agerat bänkvärmare och läktarbesökare, utan att ta sig tillbaka till den nivå som krävs för att han ska kunna slå sig in i laget. Står under kontrakt (två år kvar) - med en hög lön - vilket gör honom svår att lösa för andra klubbar, men måste flytta på sig för att hans karriär inte ska trasas sönder totalt. Nyblivna Allsvenska klubben IFK Norrköping har visat ett öppet intresse för den forna VM-backen.
Nicklas Carlsson, back - "Peking" har visat stort intresse även för "Råttan", som spelat på en hög nivå när han väl fått speltid mellan alla skador och petningar.
- Angående spelarna har vi tittat på Blåvitt och sett dem spela och de är med på vår mittbackslista, säger Tony Martinsson till gopeking.net. Har utgående kontrakt och är som allroundspelare värdefull i en trupp, vilket gör att han själv måste visa ambition till att flytta på sig för att det ska bli aktuellt.
Thomas Olsson, mittfältare - Hade redan inför säsongen 2010 ställt in sig på att fungera som en komplemmentsspelare i Blåvitt, men har varit ryktenas man under flera säsonger. Har ett stort Åtvidabergshjärta och placeras även med jämna mellanrum i sin gamla klubb, IFK Norrköping.

FÄRDIGA (IN):
Kamratgården, klubbstuga - IFK Göteborg presenterade i början av november sin plan för Kamratgården 2.0. Den ska inte bli för flådig, utan gå i Blåvitts anda - men är samtidigt det största ekonomiska risktagande som föreningen någonsin tagit.

FÄRDIGA (UT):
Kamratgården, klubbstuga - Föreningens hem under snart 50 år har blivit en institution i svensk fotboll. I vinter rivs den gamla kåken för att ge plats åt en modern anläggning som ska möta framtidens behov.

BaraBens silly season-uppdatering tar upp de spelare och förändringar som förekommer i mediedebatten, inte alla lösa tokrykten som dyker upp från olika håll och kanter. Därmed kommer listan inte att innehålla spelare enbart på basis av att de är "duktiga" och därmed kan antas vara ständigt intressanta för andra klubbar att värva till sig. Tips gärna oss om grejer som är på gång, eller om sådant ni har läst i ryktesväg kring IFK Göteborg och föreningens spelare.

15 kommentarer:

 1. Jag undrar hur fan Blåvitt får banklån på typ 20 miljoner (av 35) när de redan har tagit 12 miljoner i lån för att betala av skatteskulden efter Mats Persson/Jan Nilssons fifflande? Speciellt med tanke på att lån ett togs med Kamratgården som säkerhet, som nu ska rivas...

  SvaraRadera
 2. Ur led är tiden...
  Tidigare var BB ofta först med rykten och sanningar i SS.
  Nu blir det en sammanfatning av veckans tidningsartiklar...
  BB är bra men behöver en injektion, det går i stå och hungern tycks saknas jämfört med förr.
  Men vi gillar er ändå :-)

  SvaraRadera
 3. kan ju vara så att BB är först då det är nyheter och inte något rwandiskt rykte som saknar verklighetsförankring?

  SvaraRadera
 4. Optimus Prime2010-11-06 02:05

  anonym 01:37/ De har alltid haft den här typen av lägesrapporter på BaraBen och kommer troligtvis alltid att ha det...

  men det är klart, vissa tycker ju att de hellre borde hitta på grejer bara för att det blir roligt att läsa...

  SvaraRadera
 5. Dario/ Hur vet du att de "bara" lånad 20 mille? Låter mycket om vi ska betala 15 ur egen kassa. Tror vi lånar mer än så faktiskt...

  SvaraRadera
 6. Kare...what? Kezi...who?

  SvaraRadera
 7. anonym 6/11/10 02:06.
  Bygget delfinasieras även av sponsorer. Så det är alltså inte IFK som står för hela kakan på 35 mills. Om jag får gissa skulle jag tro att IFK kanske står för 68-70 Procent :)

  SvaraRadera
 8. Närmare 67 % tror jag.

  SvaraRadera
 9. Ni tror inte att dom får det billigare när Sefa e huvudsponsor och förmodligen kommer även att bygga??

  SvaraRadera
 10. Jag trodde Carlssons kontrakt går ut nu vid nyår. Har han redan förlängt?

  SvaraRadera
 11. Bra artikel, självklart får man varva sina egna scoop med att sammanfatta "gammelmedias" ryktesartiklar.

  Keep it up!

  SvaraRadera
 12. Ang pengarna och tidigare lån. De får väl ses som högst troligt att del av pengarna från Berg, Wernbloom mfl använts till att betala av skulder. Det förklarar också varför det inte handlats nya spelare för dessa pengar.

  SvaraRadera
 13. Jag är tämligen säker på att NC:s kontrakt går ut redan nu i vinter, såvida det inte förlängts idag..

  SvaraRadera
 14. Precis som tidigare inlägg har gjort gällande så är alltså Niclas Carlssons kontrakt utgående och han kan gå gratis efter denna säsongen. Gör om gör rätt!
  http://www.eurosport.se/fotboll/allsvenskan/2010/carlsson-kan-lamna-blavitt_sto2471433/story.shtml

  SvaraRadera
 15. Dario/ Vi har inget banklån på 12 miljoner. Har aldrig heller haft. Det togs ett lån på 7,35 miljoner som man de senaste åren betalat ränta på och amorterat 0,3 miljoner per år. 31/12 2009 var lånet nere i 6,3 miljoner.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.