2010/11/08

TFF-Drugge in men William till Örebro?

BARABEN AVSLÖJAR. Det som varit ett rykte under hela säsongen 2009 blev sanning. Andreas Drugge "är klar" för IFK Göteborg. I det läge som medierna skrev om affären i går hade inga papper skrivits på ännu, men nu skall enligt BaraBens källor ska ett kontraktsförslag vara utformat av IFK Göteborg - och därmed var resten en ren teknikalitet.

Drugge själv säger enligt en initierad källa att detta - väntan på Blåvitts beslut - varit orsaken till att han dröjt med att ta ställning till BK Häckens erbjudande. Ytterligare ett erbjudande, i muntlig form, skall ha format sig under dessa dagar - men förpassats utan att han officiellt sagt nej. De gulsvarta Hisingsgrabbarna lade fram någon slags erbjudande redan för en vecka sedan och det nobbas alltså nu av den tidigare gulsvarta - Elfsborgsspelaren. IFK Göteborg har under den senaste tiden diskuterat ett par spelare som varit aktuella för en plats i A-truppen och "scoutat" Drugge specifikt för en roll som inte riktigt finns i dagens trupp, nämligen en klassisk offensiv mittfältare.

Enligt föreningens sätt att se på värvningen handlar det i första hand om att knyta till sig en effektiv passningsspelare som kan slå de avgörande bollarna till en ensam anfallsspelare eller en anfallsduo, snarare än att få in en släpande anfallare av typen "Wernbloom", som Pär Ericsson skulle omskolas till när han värvades under förra vintern. IFK Göteborg har naturligtvis även vägt in en ekonomisk faktor i detta nyförvärv, eftersom det innebär en låg ekonomisk risktagning - något Blåvitt ser som ett måste i kölvattnet av rekordförvärvet från Gais inför säsongen 2009.

I den interna diskussionen i truppen och ledningen kring A-laget har det framkommit frän kritik mot bristerna i det offensiva passningsspelet. Det är de avgörande bollarna i ytan framför offensivt straffområde som spelat in i valet av Drugge framför i alla fall minst en liknande spelartyp i ett lag som för närvarnade spelar i Allsvenskan. Det faktum att Drugge själv - på grund av sin familjesituation - vill hem till Göteborg - gör att värningen är komplett ur Kamratgårdens perspektiv.

Den låga ekonomiska risken innebär mindre risk för problem.
En spelare som inte förväntas dominera minimerar risken för liten flopp.

Även om diskussionen internt - i alla fall inte utanför Håkan Milds stängda kontorsdörr - inte har präglats av den besvikelse som finns efter att Pär Ericsson långtidsskadade sig, så har det varit en betydande faktor i värvningen. Det är nämligen så att Blåvitt är fullt medvetet om den komplicerade ekonomiska situation som föreningen befinner sig i för närvarande och gör allt för att inte spä på den ytterligare.

Anfallslinjen sägs ses som komplett, i varje fall om Hannes Stiller visar sig komma tillbaka från sin senaste skada fullt ut. Här är William Atashkadeh en av nyckelspelarna och ett kontraktförslag lär komma till honom inom kort. Men det är inte stensäkert att han skriver på - för när korten ligger på bordet kan vi spela vidare i ett system med enbart en forward. Det gör att övriga anfallare i bästa fall slåss om ytterplatsen till vänster, då Tobias Hysén - med all rätt - närmast är självskriven som spets.

Här kommer då dagens hetaste Silly Season-rykte. Enligt en av BaraBens källor skall William Atashkadeh nyligen ha besökt Örebro. Resten kan ni räkna ut själva. En spelare som ännu saknar kontrakt men spås en lysande framtid i Allsvenskan reser till en stad med ett allsvenskt fotbollslag som är "up and coming", placerade sig på Europaplats och dessutom spelar med tre forwards i ett rent 4-3-3.

Det är klart att alla nu frågar sig om Örebro SK håller på att försöka värva över Blåvitt-talangen. I så fall kan det bli en riktig kalldusch för Blåvitt, som självklart vill behålla spelaren i sin anfallslinje. För till skillnad från Stiller, som prenumererar på skadeuppehåll - och "Pärlan", som vi inte alls vet status på efter sitt långa skadeuppehåll, så är William tillsammans med Robin Söder de stora framtidsnamnen i dagens blåvita trupp. Om inte William får indikationer på att han kan få speltid, så förstår jag honom fullt ut om det skulle finnas intresse för att snacka med de lag som faktiskt är topplag i år. Och där hans möjlighet att få spela som forward är mycket större än i Blåvitt.

Men det tydligen finnas i alla fall en annan sak att göra i Örebro.
Det kanske var den andra grejen som lockade dit honom. Vem vet.

29 kommentarer:

 1. Hoppas han var i Örebro i något heeeeelt annat ärende, han tror jag jävligt mycket på.

  SvaraRadera
 2. I helvete att William ska någon annanstans!

  SvaraRadera
 3. Haha silly är underbart på Baraben! Någon har sett William gå av en buss/ett tåg i Örebro och plötsligt är han i förhandling med ÖSK. Tänk om det är en snubbe som är lik William bara då?

  MER BARABEN, MER! :D

  SvaraRadera
 4. nej för fan, kamma dig mild!

  SvaraRadera
 5. Tappar man William så tappar man också mitt förtroende.
  Hela föreningens ideologi med att plocka upp unga spelare och bygga A-laget på de bästa U-lagsspelarna riskerar ju också få sig en REJÄL törn om det visar sig att våra största talanger väljer bort IFK. Det vore fan till och med snudd på skandal och en rejäl rannsakan hos ledningen vore på sin plats. Ett eller annat huvud skulle också kunna få rulla...

  Nåväl, han kan ju likväl ha varit där och testat "det bästa med Örebro"... http://www.youtube.com/watch?v=zjpNt-F2QZA

  SvaraRadera
 6. Låt för fasen Tobbe spela vänstermittfältare och William eller Söder som topp. Tobbe kan väl rusha in från vänster på tomma ytor och göra mål därifrån också? Då har vi löst det ständiga problemet med att vi inte har någon riktig vänstermittfältare också. William måste stanna!

  SvaraRadera
 7. William ska ingenstans!!

  SvaraRadera
 8. Kul att man låtit kontraktet rinna ut. Mycket proffsigt.

  SvaraRadera
 9. Är det verkligen Frankie som skrivit denna artikel. Språket och flytet är så dåligt att jag har svårt att koncentrera mig på det trots allt rätt intressanta innehållet. Bråttom mellan alla deadlines?

  SvaraRadera
 10. anonym 23:53/ De har inte låtit det rinna ut, han har aldrig haft något A-lagskontrakt utan spelat på U-lagsplats...

  SvaraRadera
 11. Skriv ett 5-års med William! IFK är en klubb där förustättningarna att bli proffs är betydligt större på sikt än hos ÖSK som "dansar en sommar". William for the win

  SvaraRadera
 12. 4-4-2 Så var problemet löst! Elmar centralt sana/sebbe centralt varva en renodlad vänster. Kanske en vänsterback också. Inga fler halvbra mittfältare! Allt var löst!

  SvaraRadera
 13. han var säker där för knarket. om det var det du antydde frankie.
  Om han nödvändigt vill dit kan väl blåvitt försöka locka över han Astrit? Känns som en riktigt spännande lirare

  SvaraRadera
 14. Lägg ner det där jävla systemet med 1 forward, vi skall spela med minst 2 forwards NU!!

  SvaraRadera
 15. 4-3-3
  Detta är vårt framtida system. Anfallsglad fotboll och fulla (men billigare priser)läktare

  SvaraRadera
 16. Optimus Prime2010-11-09 10:07

  4-3-3 är ett minne blott om man vill spela framgångsrikt i europa. Det är ett för offensivt grundsystem för framgång mot bra lag och absolut inget för Blåvitt. Vi har testat det under Reine Almqvist och det gick käpprätt åt helvete. På sätt och vis har vi stundtals försökt spela det under Rehn/Olsson (i slutet) med då deras 4-5-1 i defensivt läge är tänkt att omvandlas till 4-3-3 i offensivt läge och sedan dess har vi inte lirat speciellt framgångsrikt heller.

  SvaraRadera
 17. Växla mellan 4-4-2, 4-3-3 och 4-2-3-1 beroende på motståndet och matchbilden! Men då behövs det en ny tränare, J.O. klarar inte av detta, däremot tror jag spelarna gör det.

  SvaraRadera
 18. 4-3-3 är ett minne blott om man ska lyckas? Eeh, vad spelar Barcelona?

  Om man dessutom tittar på den blåvita truppen är väl 4-3-3 det system som passar spelarmaterialet bäst med Hysén/Söder som vänsterytter och Sella/Bärken som högerytter?

  SvaraRadera
 19. William är min favorit bland dom yngre killarna. Såg honom för 3-4 år sedan och blev "kär" direkt. Hoppas ryktet grundar sig på, som någon skrev, att han har setts i Örebro. Som när Wernbloom var i Stockholm hela tiden under hans downperiod, men när det sen visade sig att han hittat sin fru där...

  SvaraRadera
 20. Anonoym 10:22

  Bra att du jämför Blåvitt med Barcelona. Våra tekniskt bästa spelare har lika bra teknik som Barcas backar. Blåvitt skall spela det dom är bäst på nämligen 4-4-2 (i grunduppställningen).

  SvaraRadera
 21. Örebro har inte en chans i helvete att värva över William om inte Blåvitt vill det. Reglerna är likadana i hela Europa, har du ungdomskontrakt så krävs en rejäl övergångssumma och klubbens godtycke... till exempel, Chelsea värvade Gael Kakuta från Lens innan denne hade kontrakt med A-laget, och det var bara möjligt efter att Kakuta brutit kontraktet med Lens, på Chelseas uppmaning, vilket ledde till dryga böter för alla inblandade

  SvaraRadera
 22. Anonym 9/11/10 11:40
  Du tänker på värvningar av spelare under 18 till ett nytt land.
  Om inget ändrats nyligen finns det inget som officiellt heter ungdomskontrakt i Sverige. En spelare kan oavsett ålder bara vara antingen amatör eller professionell. Beror på hur mycket ersättning man får.

  SvaraRadera
 23. Tror inte Örebro värvar en spelare som knappt lirat i Allsvenskan för att går rakt in i startelvan , så angående speltid tror jag inte han får mer i örebro . Hoppas han stannar han kan bli hur bra som helst i Blåvitt

  SvaraRadera
 24. William ska stanna i Göteborg och få sitt genombrott i IFK, och inte i en jävla mörk håla som örebro!

  /J-T

  SvaraRadera
 25. Naaaj! stanna William!

  SvaraRadera
 26. William är förlorad redan så vi kan sluta hoppas att han stannar

  SvaraRadera
 27. Han är nu HELT klar för Örebro. Förändringarnas tid blåser, då Örebro värvar Blåvitts största talang, wrooooom, känn blåsten, nu är vi förbi er...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.