2010/11/11

Är Drugge otillräcklig?

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag tar Benjamin Troff nyförvärvet Andreas Drugge i försvar.

I eftersnacket om värvningen av Andreas Drugge har en åsikt kommit upp, i alla fall för mig, förvånansvärt ofta. Många anser att Drugge inte är tillräckligt bra för Blåvitt. Han är en medelmåtta och inte vad vi egentligen borde satsa på att värva för att vinna. Vem ska man då köpa in? En del supportrar verkar ha fått en lite skev världsbild på grund av vår fina historia, men IFK Göteborg är inte längre en klubb som går långt i Champions League eller vinner UEFA-cupen.

Det är inte så otroligt lätt att hitta spelare som är superba och går rakt in i startelvan utan problem, som har rätt personlighet för att passa in i laget, som är tillräckligt billiga och som faktiskt vill gå hit. Om man tänker igenom alla de aspekterna så kanske man till slut kanske inse att Andreas Drugge faktiskt är en bra värvning. Han har lyckats bra i en mindre klubb och varit en bidragande orsak till att Trelleborg faktiskt lyckats så bra i år.

Om man dock tvunget ska tycka att Drugge är för gammal och dålig för att vara en idealvärvning för Blåvitt, vem ska plockas in istället då? Olivier Karekezi är en spelare som annars nämnts i snacket för den positionen. Visst, han lyckades bra för några år sen i Helsingborg, men det behöver inte betyda att han skulle lyckas i de blåvita färgerna. Dessutom är han faktiskt lika gammal som Drugge, så då är det ju tydligen inte åldern som är problemet.

I övrigt kan jag inte komma på någon annan spelare som faktiskt skulle vara möjlig att värva men som också skulle gå rakt in i startelvan, i den rollen, utan problem.

Vissa blåvita supportrar verkar som sagt ha fått ett storhetskomplex som i det här fallet nog gör de onytta. Det de kanske ofta glömmer att det finns den ekonomiska aspekten med. Vi är ingen storklubb ekonomisk sett. Det finns inte möjlighet att värva in en massa dyra spelare med höga löner, Drugge känns däremot som en väldigt bra lösning.

Han är en bra fotbollsspelare, han ville gärna gå till oss, han känner Tobbe väl sen tidigare så de lär inte ha några större problem med att hitta samspelet, han är (förhoppningsvis) billig och verkar ha rätt inställning och karaktär för att passa in i gänget. Så släpp tankarna om att Blåvitt är en storklubb av europeiska mått, tillfället i alla fall, och orka ta den långa vägen tillbaka!

Drugge känns som ett steg i rätt riktning om vi ska ha möjlighet att långsiktigt ta oss tillbaka till de stora turneringarna. Nu värvar man i alla fall in någon för en naturlig position. Chansningen med att betala en rekordsumma för Pärlan förra året och skola om honom visade ju sig bli misslyckad, så nu kan vi bara hoppas på att det här fungerar bättre!

Så lägg ner snacket om att han är för dålig, ge gubben i alla fall en chans att visa att han hör hemma i Sveriges finaste förening, för jag tror han kommer ta den.

/Benjamin Troff

45 kommentarer:

 1. Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

  SvaraRadera
 2. Haha!
  Tror ni att diskussionen kommer bli så het att ni måste varna i förväg? :)

  SvaraRadera
 3. henke/ Nej, men den första - nu raderade - kommentaren var så låg att det krävdes en tillrättavisning.

  SvaraRadera
 4. När kommer det en värvning av en tecknisk offensiv yttermittfältare? Gärna både till höger och vänster. En spelare i stil med Sebastian Larsson hade vart fint till höger. Och nån go gubbe till vänster och kanske en offensiv vänsterback. Tack och hej.

  SvaraRadera
 5. Benjamin: han är (förhoppningsvis) billig... Japp han kom gratis!!

  SvaraRadera
 6. 18.54//
  Han hade ett kontraktsförslag från Häcken på bordet, så IFK skulle ju i alla fall behöva lägga ut en ganska så saftig lön. Övergången i sig kostade ju nada, men med lön och sign on kan det ju bli en del.

  Sen tror jag Drugge är en kanon-värvning.

  SvaraRadera
 7. Det är väll ingen som påstått att Kerekezi skulle vara en bra värvning? Drugge är väll en okej värvning men det är inte främst på hans position vi behöver förstärka...

  SvaraRadera
 8. Drugge kommer att bli en tillgång för Blåvitt 2011 och framåt ett par år. Nu är det bara Jonas som skall lämna!!

  SvaraRadera
 9. Drugge är en fullt duglig allsvensk fotbollsspelare, ingen tvekan om detta. Men - let's face it - han är ingen värvning för ett lag aspirerar på SM-guld. Möjligen för ett lag som siktar på topp fyra, men inte tillräckligt för att kunna utmana MFF och Elfsborg.

  Elfsborg ja, jag är ganska säker på att dom kommer att snuva oss på Antonsson. Trots att dom spelar på konstgräs. Märkligt...

  http://www.bt.se/sport/elfsborg-i-samtal-med-antonsson(2176798).gm

  SvaraRadera
 10. Drugge kanske kan bli både en straffsparksskytt och en frisparksskytt.

  SvaraRadera
 11. Drugge är bästa värvningen enligt mig ett Allsvenskt lag kan genomföra med en Allsvenk ekonomi.

  Bra Mild! Ska inte säga för mycket innan presterat men han var bäst i Trelleborg och dom kom före oss. Så varför skulle han inte platsa i BLåvitt?

  SvaraRadera
 12. Sorgligt, gnagarhybrisen har drabbar vissa änglar också...

  Varför skulle Drugge vara så dålig? Tycker han påminner väldigt mycket om TomasOlsson när han var som bäst för ett par år sedan.

  /?

  SvaraRadera
 13. drugge är som wallestedt en helt ok spelare inte mer än så.

  SvaraRadera
 14. Nej, vi kommer inte att vinna Europa League, men vi kanske kan gå till gruppspelet och det räcker för att kamma in sköna miljoner som kan användas till nya spelare eller till att behålla de få stjärnor vi har. Det är inget fel på Drugge, men jag tror inte han är spelaren som tar oss till EL-gruppspel. Allra mest behöver vi istället en ny vänsterback och vänstermittfältare, och så klart en ny tränare.

  SvaraRadera
 15. Faktum är att Drugge är en bra kopia av Wernbloom. Minst lika teknisk, kanske inte riktigt lika fysisk, men nära. Dessutom är han bra i just den positionen. Mao en ganska OK värvning speciellt som han inte kostade något extra att lösa. Lön skall ju alla ha ...
  /Franz

  SvaraRadera
 16. Är det ingen mer som känner Tobbe som vi kan värva?

  SvaraRadera
 17. Drugge kommer att bli en ny "Pärlan"! Man är mäkta besviken på kalkonvärvningar av det här slaget. Bra spelare för en offensiv mittfältsroll borde kunna lösas från Örebro som nog haft det bästa innermittfältet i Allsvenskan i år.

  SvaraRadera
 18. Drugge är en bra värvning. Vi får där in en spelare som har ett antal års erfarenhet från Allsvenskan, och som har rutinen. Han vet hur det är att spela viktiga matcher där mycekt står på spel(med tanke på Trelleborgs tidigare säsonger), vilket gör att han antagligen kommer att tackla denna saken perfekt.

  Bra värvning för en gång skull, som dessutom var gratis.

  SvaraRadera
 19. 22:29, kan du inte ge förslag på namn isf, och hur det skulle finansieras? Och är det för att Örebro slutar två placeringar högre upp än Trelleborg som gör att deras bästa spelare är så mycket bättre än Trelleborgs?

  SvaraRadera
 20. bra inlagg. vad har ni for varldsbild ni som tror att blavitt kan varva battre an dugliga spelare? det finns inga pengar. blavitt omsatter idag mindre an en ica butik-- ja en mindre sadan. den enda hallbara satsningen ar saledes att slussa in ungdomar i truppen och lata dom gora misstag. t olsson, h jonsson etc; knappast spelare man bygget ett framtidslag omkring.

  och till alla som tror att vi fortfarande har ett storlag att gora med har:

  inse att vi har vunnit ett sm-guld sedan 1997!!!!

  vi ligger, efter en andra sasong pa in helt ny arena, fyra i publikligan!!!!

  spelet och underhallningen pa planen ar katastrof, fullstandig katastrof!!! (no offense sparven)

  nej nu racker det va.

  jag kommer fortfarande ga pa alla matcher nasta ar, men for allas basta sa kommer jag inte inbilla mig att det ar ett storlag som jag ser spela.

  var glada, var javligt glada, istallet om ni far se en hel match med hyfsat spel nasta ar.

  tills dess> god jul kamrater!

  SvaraRadera
 21. Mycket, mycket bra skrivet.

  SvaraRadera
 22. Anonym 00:19 "inse att vi har vunnit ett sm-guld sedan 1997!!!!"

  Du skojar va?

  SvaraRadera
 23. Jag tror att de som anser att värvningen av Drugge innebär att vi inte har ambitioner nog för guld och europaspel, gravt överskattar vårt lag. Ärligt talat, vi snackar om en av seriens bästa offensiva mittfältare. Vilka i vår trupp skulle hålla en sån kille utamför plan? JJ? Möjligtvis Elmar, om han kan släppa bollen emellanåt. Eller TO, om han inte är skadad.

  Visst finns det bättre mittfältare att värva. Men dom spelarna har A) inget intresse av att lira i allsvenskan, och B) ingen klubb i Sverige (möjligtvis Malmö eller Ellos) har råd att lösa såna spelare.

  Så vi får nöja oss med spelare som är dominanta i allsvenskan, och dit hör ändå Drugge.

  Välkommen, säger jag. Hoppas nu han slipper Olssons specialbehandling. Dvs en halv säsong på helt fel position. På rätt plats och med offensivt intelligenta killar omkring (Hysén, Elmar, Sana, Robin, etc.), så kan vi plötsligt ha ett anfallsspel.

  Fan tro't.

  SvaraRadera
 24. 01.37, nej varför skulle han skoja? 1996-2007... Alltså ett SM-guld sen 1997. Hur räknar du?

  SvaraRadera
 25. Tobbe får fixa Kim K också... lika bra att komma hem från Lyon på dekis och bli svensk mästare.

  SvaraRadera
 26. Ska man se det med någorlunda sunda ögon är ju en "druggevärvning" perfekt.
  Det är en spelare som är mycket bra i allsvenskan men lite,lite för dålig för att komma utomlands. Dvs det är en spelare som stannar i klubben och som har den kvalitén att han tillsammans med fler spelare i samma klass kan ta hem guldet. Sådana spelare kombinerat med unga,extremt lovande killar som t.ex. Söder&Dyrestam bildar ett mycket starkt lag.
  Det är så vi får satsa numera.

  SvaraRadera
 27. En 2006-värvning, d v s Olsson/Kihlberg, ingen stjärna men en bra spelare. Fattar inte varför folk alltid vill ha "en kreativ mittfältare, en vänsterback, en målskytt" - kan ni inte bara fokusera på EN position, en spelare? Vi har Dyrestam och Mustafa, två extremt talangfulla kantspelare.

  SvaraRadera
 28. Drugge kommer att smälta in fint och han är både snabb och kvicktänkt, något som varken Pärlan eller JJ är, för de är väl dessa två han kommer att konkurrera med i första hand. Jag håller också med 18:41 om att vi behöver en VÄNSTERBACK!! VÄNSTERFOTAD SÅDAN MILD!!!!!!!

  SvaraRadera
 29. Problemet är väl att det - om vi fortfarande siktar på SM-guld alltså - inte räcker med ENBART värvningar av Drugges kaliber. Den gångna säsongens sjundeplats visade med plågsam tydlighet att vi inte har ett tillräckligt bra lag. Visst kunde JO ha gjort ett bättre jobb med laget men det hade aldrig räckt mot MFF och HeIF så bra som dom var i år.

  Nej, vill vi vinna SM-guld måste vi även ha värvningar av Antonssons kaliber. Och där kommer vi sannolikt att snuvas.

  SvaraRadera
 30. Välkommen hit Drugge!

  SvaraRadera
 31. Arsel Wenger2010-11-12 09:52

  Är Drugge otillräknelig?

  SvaraRadera
 32. I'm with you, bro! Drugge har dominerat för mig på FIFA och det var allt som krävdes för att lugna mina nerver.

  SvaraRadera
 33. KÖP EL KABIR FRÅN MJÄLLBY FÖR FAN....

  Perfekt lekkamrat till Hysèn.

  SvaraRadera
 34. Idiot! El Kabir på Kamratgården!
  Ha ha ha................med Håkan Mild eller?

  SvaraRadera
 35. Tycker det är många som vill ha en ny vänsterback! men har vi inte en i Dyrestam?? jag bara undrar
  /H

  SvaraRadera
 36. Men Dyrestam är mittback, inte vänsterback. Rätta mig om jag har fel, men är han inte högerfotad? Jag vill ha en vänsterfotad Adam. Värva hem Antonsson och låt honom bilda mittlås med Ragnar. När Ragnar väljer att lämna tar Dyrestam över hans plats. Sedan flyttar man upp Efe Yildirim och låter honom vara reserv. Hur enkelt som helst. Fast då får man ju göra sig av med Finnan, Kalle, Hjalmar och Råttan.

  SvaraRadera
 37. BRA BENJAMIN, STOLT ÖVER DIG

  SvaraRadera
 38. Det är en bra värvning, Trelleborg blir sämre nästa år även om Drugge floppar hos oss.

  SvaraRadera
 39. Anonym 02:56

  Helt rätt, jag läste naturligtvis fel.

  SvaraRadera
 40. Det roliga är att de flesta fans till andra lag tycker att värvningen är bra men inte blåvittsupportern med brist på verklighetsuppfattning

  Öh, värva Källström, Antonsson och Messi

  Jag tror att Drugge gör det han ska

  SvaraRadera
 41. F.ö, hade spelarna satt sina straffar så hade inte hetsen mot JO varit alls lika påtaglig. Därmed inte sagt att jag vill se honom som tränare nästa säsong

  SvaraRadera
 42. Visst, värvning av Drugge somsådan är inte dålig. MEN man kan inte säga att man har som målsättning att man inom ett par års tid vilja spela i Europa och samtidigt värva en spelare som Drugge, det rimmar liksom inte. Då får man isf sänka målsättningen. För det kan vi ju iaf vara överens om; Drugge är inte en spelare av den kalibern som behövs om man vill ut i Europa(det är förvisso inte många i Blåvitt som är).
  Dessutom tycker jag det luktar fiaskovärvning, jag tänker på Dalex och Pärlan som precis som Drugge kunde klassas som stabila allsvenska medelmåttor(ev. lite högre än så).

  SvaraRadera
 43. Kan man verkligen säga att Pärlan är en misslyckad värvning? Jag tycker inte han har fått en ärlig chans att visa vad han går för. Det bästa sättet är att låta en ny spelare växa in i laget. Alexander Gerndt gick inte rakt in i Helsingborgs startelva. Han fick börja på bänken och sedan göra några inhopp, innan han var redo för startelvan. Pär Eriksson fick pga skador gå rakt in i Blåvitts startelva i en ovan position, och folk kräver att han ska prestera underverk. Tänk på att det tog Tobias Hysén nästan ett år att prestera bra i Blåvitt.

  SvaraRadera
 44. Är han inte bra första matcherna ska han & inköpsansvarig ha en rejäl skopa. Inte svårare.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.