2010/11/27

Årets Julklapp: Ragnar Sigurdsson

SMÅTT & GÔTT. Hysterin kring spelet Football Manager 2011 är extrem i delar av min umgängeskrets, vissa har till och med svårt att skilja på den faktiska Premier League tabellen och den tabellen i spelet. Vi kan sitta och diskutera matcher som inte ens har spelats och snacka transferrykten som inte alls har någon som helst verklighetsanknytning.

På den gamla goda tiden, ni vet när det fortfarande hette ”Championship Manager” spelade jag under ett sommarlov och blev fruktansvärt beroende. Den här gången tänkte jag att jag har blivit flera år äldre och kan nu med all säkerhet hantera mitt spelande, bullshit. Jag är mer fast i mitt djupa beroende nu än vad jag var som 15åring, jag köpte det i torsdags och har spenderat mer tid framför datorn än vad Mark Zuckerberg har gjort under sin livstid (killen som skapade Facebook).

Ni som själv spelar vet exakt vad jag menar, ni som inte har spelat det eller kanske inte har fastnat för det, ni är varmt välkomna att tycka att jag är fucked up, jag förstår er.

Jag vann mot Man U inatt, 1-0 blev det trots att Shelvey tog ett rött kort efter åtta minuter, det var en fantastisk match och på morgonen idag när jag vaknade kunde jag inte förstå varför det inte stod något i sportbladet om ”årets match”.

* * * * *

Jose Mourinho är ett geni och jag hoppas inte att han blir straffad för sin teaterföreställning under Real Madrids match mot Ajax. Då både Xabi Alonso och Regio Ramos drog på sig varsitt dunderdumt gult kort och skaffade sig varsin lämplig avstängning till den sista gruppspelsmatchen, för att då komma vidare från gruppspelet utan några gula kort i bagaget. Personligen ser jag hellre sådana här genidrag som inte är fair play än att någon fåntratt gör en idiottackling med dobbarna före rakt över smalbenen så att den attackerade bryter bägge benen. Men det är bara jag, hur känner ni?

Sen är Jose Mourinho ett geni utöver sitt genialiska fuskande också, jag tror att Real Madrid kan ta hem Champions League titeln till våren. Han har skapat en anda i laget, en mentalitet som kort och gott innebär ”tappar man bollen, då tar man tillbaka den”, att vika ner sig finns inte, att fega ur och backa hem när man har ett måls ledning är ingenting man ser i Real Madrids matcher, and I fucking love it. Alla jobbar åt samma håll.

Den moralen och den mentaliteten vill jag se i Blåvitt, givetvis inte på samma nivå som det här laget bemästrar, men viljan och mentaliteten borde vara applicerbart i vilken klubb som helst. Fan mitt gamla fotbollslag med tonårstjejer hade klarat av det, tappar man bollen - tar man tillbaka den, är det anfall – ska man anfalla, är det andra laget i anfall – ska man försvara och allt annat än vinst är oacceptabelt, man fegar inte ner spelet och ställer en betongvägg i knäna på målvakten även om man leder med 2-0, man fortsätter att kötta på framåt.

* * * * *

Det är julstädning i den blåvita truppen, ut med det gamla in med det nya. Jag tror på idén, något måste göras, operation nystart kan vara rätt väg att gå. Men kom också ihåg, att det spelar ingen som helst roll vad man har för spelare om man inte klarar av att coacha på ett vinnande sätt. Vi hade ett bra material i spelare till den här säsongen, men vi visste inte vad vi skulle göra med det, vi kanske trodde att vi visste, men vi hade ingen aning.

Intressant också att det inte bara är rea i Blåvittshopen i år utan också i den blåvita truppen, riktiga julfyndspriser, speciellt bland backarna. Det är nästan så att man har råd att själv köpa en back till någon i Julklapp ”God Jul Pappa, här får du en av Islands bästa vinnarskallar, med ett brinnande hjärta för sin sport tänkte de i Blåvitt till en annan klubb ge honom bort” så öppnar pappa paketet och där sitter Ragge.

Årets Julklapp mina damer och herrar: Ragnar Sigurdsson

* * * * *

Kollade precis på Laul Calling, sista avsnittet någonsin och skrattade till ett par gånger åt Erik Niva. Niva är litegrann i Mourinhos klass i genialitet, men på ett helt annat sätt. Det var som sedvanligt dags att kora årets sämsta av allt möjligt och Niva ska här rösta på vem som är årets sämsta nyförvärv, rösten lägger han på Eguren, och han berättar då att han har en teori:

Eguren var en trojans häst placerad i AIK av Hammarby för att förstöra så mycket som det bara gick.

AIK får sig även en känga av samma man när det kommer till årets sämsta prestation, här funderar Niva på att:

Om man innan säsongen skulle ha suttit och planerat att man verkligen skulle köra AIK brutalt ner i den djupaste botten, förstöra allt man bara kunde för mästarlaget från föregående säsong – frågan är om man även med flera månaders planering ens hade åstadkommit något i närheten av vad AIK´s ledning själva har lyckats med.

Erik Niva for president.

Sen att Laul själv utser Hjalmar Jonsson till sämsta nyckelspelaren för tredje året i rad lägger litegrann ribban för kvalitén av programmet, Hjalmar Jonsson har väl aldrig och kan väl aldrig ses som någon nyckelspelare i den Blåvita truppen, jag förstår att det skulle vara menat som komiskt men det här är ändå ett riktigt bottennapp, ett bottennapp även i Lauls mått mätt. God Jul Laul!

Med det säger jag tack för mig, vi ses när vi ses!

Yours truely,

17 kommentarer:

 1. tycker inte de är okej att göra det som Mourinho gjorde, då ser ja hellre att man gör grova glidtacklingar som kanske kapar benet på någon, det är fotboll de!

  SvaraRadera
 2. "Jag TROR att Real Madrid KAN ta hem Champions League".
  DÅ konstaterar vi det! :)

  SvaraRadera
 3. Lägg ner managerspelet och lägg tiden på bloggandet här på BaraBen istället, du är grym Ida!

  God Jul!

  SvaraRadera
 4. Truly, inte truely.

  SvaraRadera
 5. Lorenzo Lamas2010-11-27 22:48

  You're just too good to be true...

  SvaraRadera
 6. FM for president!

  SvaraRadera
 7. Blåvitt är avslöjade.. Man har satt Ragge som Mittfältare så man ta ta mer betalt för honom. Backar kostar som bekant inte lika mkt.

  http://www.ifkgoteborg.se/In-English/Squad/

  SvaraRadera
 8. Ska vi itte ta n pilsner snart,å hångla lite.....!!!! ;-)

  Youre's truly,,,,,

  Tom (Plastal)

  SvaraRadera
 9. Känns som att man ändå vill få till lite budgivning på Ragge så de får upp priset. 10 miljoner är väl bara utgångspris de andra sen kan buda på om jag förstått det rätt. Det är ju många klubbar intresserade så det går kanske o få 15-20 åtminstone.

  SvaraRadera
 10. Gud vad bra du skriver!

  Mvh, Regio

  SvaraRadera
 11. Detta har verkligen inget och göra med denna artikel... MEN!: Varför har inte Blåvitt/många allsvenska lag inte namnen på tröjorna? Visst kan det bero på reklam men Blåvitt har ju plats på tröjan? Vi hade det ju i Europaleague....

  SvaraRadera
 12. Dom är listiga i Bajen :)

  Go Bajen Go !

  SvaraRadera
 13. 1: Championship Manager och Football Manager är inte samma sak.

  2: Niva är väl inte direkt först med sin teori om den trojanska hästen. Detta diskuterades vilt över internet och i media redan efter Egurens andra match.

  SvaraRadera
 14. Anonym Anonym sa...

  1: Championship Manager och Football Manager är inte samma sak.


  Hur menar du då?
  Sports Interactive skapade Championship Manager och sålde det framgångsrikt under flera år, sedan blev de "värvade" till Eidos och släppte spelet via dem ett par år. Det samarbetet sprack och SI lämnade Eidos, men Eidos ägde i detta läge rätten till namnet Championship Manager. Då bytte SI namn på sin produkt till Football Manager och därför är Championship Manager från förr samma som Football Manager är idag.

  Det som idag heter Championship Manager har däremot inget gemensamt med originalet förutom namnet, då det utvecklats av ett helt annat gäng.

  SvaraRadera
 15. anonym 22:34

  Åh herregud. Skaffa dig ett liv =(

  SvaraRadera
 16. Bra skrivet! Skön läsning:)

  SvaraRadera
 17. Jag tycker att det är tråkigt att det inte är fotbollssägong. Ville bara ha det sagt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.