2007/01/04

Jakob Johansson lämnar vardagen för ett Blåvitt äventyr...

SILLY SEASON FC Trollhättans värvaransvarige Anders Johansson berättar idag för TTela att värvningen av 16-årige Jakob Johansson mer eller mindre har varit klar sedan Jonas Olsson blev klar som tränare för IFK Göteborg. Jonas Olsson tar med sig en ung och lovande spelare som både Djurgården, AIK och övriga allsvenska Göteborgsklubbar har ringt FCTrollhättans kansli angående.

Till en början bor Johansson tillsammans med målvaktstalangen Erik Dahlin (även han från Trollhättan) och börjar inom kort sin skolgång på Katrinelundsgymnasiet i centrala Göteborg. Trots sin unga ålder tillhör Jakob A-truppen, något som kan tänkas märkligt, men som förmodligen är att resultat av att IFK Göteborg missat flera stortalanger genom att vägra dem ett A-lagskontrakt, den mest kände av dem var Johan Elmander. Har man lärt sig av tidigare begångna misstag eller har man bara ovanligt hopp till Jakob Johanssons potential?

Varför valde du IFK?
- Det har varit många saker i vågskålarna. Bland annat har jag tänkt på den speltid jag kan få i IFK kontra FCT. Men det finns en U21-serie för B-lag om jag inte får så mycket speltid i IFK. Och den tror jag är ganska bra. Samtidigt finns här mycket fotbollskunnande och på en hög nivå.
- Men det har också handlat om att våga lämna vardagen hemma Trollhättan, förklarar Jakob Johansson, berättar Jakob för TTela idag.

Noteras kan att FC Trollhättan, med Jakob Johansson i laget, nyligen blev utskickade ur Trollhättans prestigeturnering mellandagscupen av ett division fem gäng. Jakob vars moderklubb TBIS arrangerar hela turneringen sägs ha varit allt annat än glad och nöjd med det här resultatet...

17 kommentarer:

 1. Baraben har gjort en rejäl uppryckning de sista dagarna. Nya artiklar varje gång man går in (och det gör man kanske lite väl ofta, särskilt nu när man är tillbaka på jobbet).
  Underbart!
  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med föregående talare. Frankie m fl gör ett kanonjobb. Skulle dock motivationen tryta framöver tycker jag ni ska ta en allvarlig funderare på att TA BETALT för att läsa bloggen. Så bra är den.

  Finns det ingen tv-gala för fotbollsbloggar? Bara ben skulle göra storslam.

  /Niclas

  SvaraRadera
 3. En fråga från en som är för lat för att kolla själv:

  Någon som vet vilka mått grabben besitter? Man har läst att han är reslig för sin ålder, hur lång och tung är han? Är han redan så stor att han skulle kunna vara redo för Allsvenskan redan nu, rent fysiskt?

  SvaraRadera
 4. senaste anonym2007-01-04 13:15

  ...eller tre frågor....

  SvaraRadera
 5. Det är åtminstone 50% Bohuslänskt granitblod i den grabben, morsan hans kommer från Spekeröd!

  SvaraRadera
 6. Det låter trögflytande..... Får han skavsår får han grus i dojan? :)

  SvaraRadera
 7. bra som sjutton! MEN var ar vara kavlitetsforvarv som gar rakt in i startelvan? borjar bli riktigt less pa hakan och co nu!

  SvaraRadera
 8. Perfekt. Blåvitt fostrar, utvecklar och säljer sedan till FC Krakow för 650 000 kr och en vidareförsäljningsklasul på 0,25%.

  SvaraRadera
 9. Tror du verkligen att vi får vidareförsäljningsklausul på honom...?

  SvaraRadera
 10. Håkan Mild undrar:
  "Vad är vidareförsörjningskarusell"

  SvaraRadera
 11. Tycker nog att Kalmars blogg är den tyngsta i landet. Ruggig koll på historik där.

  SvaraRadera
 12. De va då själva fan va negativa alla är. Jag är skitnöjd över att Blåvitt är ute och plockar västsvenska supertalanger. Alla Blåvita storhetsperioder har föregåtts av bra rekrytering av unga talanger. Lägg ner negativismen. Detta kommer att bli bra, gnällspikar.

  SvaraRadera
 13. kalmars blogg är bra, men de är ju bara bra på bilder och tillbakablickar medan baraben är helt outstanding på satir, humor och egna nyheter/rykten...

  SvaraRadera
 14. Jag som trodde han stavade med C hela tiden. (Jacob) Nu visar det sig att han stavar med K. (Jakob) Vilken besvilkelse!

  SvaraRadera
 15. jag är jämnårig med jakob och mött han ett flertal gånger han är överskattad tro mig

  SvaraRadera
 16. Bumpar en tråd som är 1,5 år gammal. Kul med sista kommentaren tycker jag:

  "jag är jämnårig med jakob och mött han ett flertal gånger han är överskattad tro mig"

  Ja, han startade senast häromdagen mot MFF. Han spelade förra säsongen ett antal matcher i A-laget (tillräckligt många för att erhålla en guldmedalj, endast de som spelat minst 9 matcher får en sådan).

  Överskattad? Jo, visst. Känns som att någon är lite avundsjuk snarare.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.