2007/01/09

Kommer Blåvitt närma sig Mourad?

SILLY SEASON Enligt senaste ryktet åkte Håkan "Chefen" Mild och Ordförande-Stig med ett inrikesplan till Stockholm i morse. Spekulationerna dundrade naturligtvis igång med full fart kring vem som kan vara aktuell för Blåvitt och nu nämns plötsligt "avskrivna" Johan Arneng åter flitigt. Så tills vidare information når oss är dagens spekulationsfråga:
- Vem ska ledningen träffa i Stockholm och har man med sig ett kontraktsförslag?

Ryktet som Baraben.com bjöd på häromdagen, att Vålerengen bjöd 4 miljoner för George Mourad bekräftades idag när Aftonbladet via George agent kunde berätta att IFK Göteborg erbjudits dryga fyra miljoner för Frölundasonen, men att:
Vad jag uppfattat är Göteborgs prislapp betydligt högre. Dessutom vill George helst stanna i IFK. Ska han utomlands är det ligorna på kontinenten som lockar, säger agenten Fabio Alho.
Samtidigt sätter tränare Jonas Olsson press på Mourad i sitt uttalande till Aftonbladet:
Vi satsar hellre på spelare som ser sin framtid i IFK Göteborg.

Mourad har tidigare sagt sig vilja stanna kvar i Blåvitt men tycker att intresset från IFK:s sida varit väldigt svagt, detta i kombination med att IFK redan "avskrivit" en satsning på Ali Gerba kan innebära att vi inom kort tappar två anfallare från den nuvarande truppen. Eftersom ambitionen måste ha varit att behålla Mourad så bör ett nytt försök att närma sig honom i förhandlingen ske inom kort. Annars är det risk att Mourad går gratis efter 2007, en situation som vore klart oönskad. Nu har man en spelare som vill ha ett bättre kontrakt, en föreningsledning som surar för att spelaren uttalat ambitionen att komma ut i Europa istället för spel i Blåvitt och en möjlig principiell petning av Mourad (likt hur Ulander petades i ÖIS sista halvåret) framför oss.

Har du sett eller hört något kul om Silly Season?
Maila oss med ditt tips. Bra tips belönas!

32 kommentarer:

  1. Tycker dom ska köra med Mourad om han är bra nog... vem vet, han kanske skjutit oss till toppen av allsvenskan när han lämnar i sommar.

    SvaraRadera
  2. De skall till mötet mellan SvFF och SEF. Kanske två flugor i en smäll dock..? Vem vet?

    SvaraRadera
  3. Förhelvete George!!! Lönen kommer med prestationen...Du bråkar med Blåvitt om peanuts, det är i Europa du ska tjäna storkovan!!! Skriv på nu så blåvitt får en slant och gå sedan in och häng en 15 baljer innan sommar´n och du lirrar i Fiorentina inom kort...

    SvaraRadera
  4. Ludovic/ Undrar om du hade jobbat för 25 000 i måndaden (exempel) om flera konkurrerande företag var beredda att betala kanske 50 000 för samma arbete? Detta är ingen jävla småklubb utan ett "företag" och då måste man kunna betala marknadsmässiga löner och inte sitta som småbarn och sura när nyckelspelare vill ha bättre betalt. Att skriva nytt och ge en ordentlig lön skulle ju betala sig mångfaldt om vi säljer honom om 6 eller 12 månader MED kontrakt än om vi släpper honom som bosman...

    SvaraRadera
  5. Pavlo/ Jag fick höra detta nu att det är ett SEF+SvFF möte de skulle till. Synd att det inte var mer spännande än så, eller vad det?

    Ludovic/ Jag är benägen att hålla med anonym här ovan, Mourad kan inte tvista om peanuts som du säger, han vill ha en löneförhöjning. Det kan vara diskutabelt om han ska ha det, dock tycker jag det är kass att han känner att Blåvitt inte ens visar intresse för att förhandla med honom, för det anser i alla fall jag att de fan har en skyldighet att göra, ett stort intresse med.

    SvaraRadera
  6. Och hur mycket ska man närma sig Mourads krav? Han kan ju knappast räkna med att bli bäst betald i truppen. Tycker han ska ha en för truppen medellön då han inte presterat ett skit bättre än medelspelaren. Man kan ju inte ge honom en topplön om ifall att han blir en så bra spelare som han själv tycker han är.

    SvaraRadera
  7. Problemet är väl att George sitter på potenial o vet om det. Medan ledningen" vill se prestation först inte potenial. Visst kan man tycka att de borde ha sett tillräckligt. Men de har väl George "storsvacka" i minnet. Och vet inte om han klarar av att prestera i ett jämt flöde.

    Men jag skulle nog hellre se ett bra kontrakt nu. Mycket kan förloras både poängmässigt och ekonomiskt utan George.

    SvaraRadera
  8. "Problemet" är väl att Mourad är den enda spelaren i dagens trupp som är proffsaktuell på riktigt, Bjärsa, Wernbloom och Vasquez kan bli det men besitter ännu inte de egenskaper som gör dem heta för större klubbar. Men en stor och stark target vill alltid en del européiska klubbar ha, det vet både Mourad och hans agent om. Men samtidigt vill ju Mourad inte spela i något riktigt skitlag och väljer då hellre Blåvitt före utlandet i dagsläget, men då vill han ju naturligtvis ha betalt för det.

    I dagsläget är ju Mourad den enda anfallaren vi har som vi vet kan prestera, han höll ju närmast ensam kvar oss i guldstriden för ett par år sedan. Nu var han skadad i höst så börjar en del lipa, men när han var hel gjorde han 4 mål på ett fåtal matcher och lyfte vårt anfallsspel, vad har kompani Sella/Berg gjort i höst? Naaaaada.

    SvaraRadera
  9. Min gissning är att IFK sen Ranegies ankomst känner att George inte är lika oumbärlig längre. Tränarna tror ju mycket på Ranegie och han passa ju troligtvis bäst i den roll som George har haft. Visst är George ett tryggare val men att man inte vill betala topplön för honom när man har något liknande fast bra mycket billigare i truppen känns ganska sunt.

    Jag vill gärna ha George kvar men inte till överpris.

    SvaraRadera
  10. daffy/ Fast Ranegie är ju en riktig tunnis i jämförelse med Mourad.

    SvaraRadera
  11. Ranegie är knappast tunn.

    SvaraRadera
  12. i jämförelse med Mourad.

    Anonym 17:26/ Läs vad det står.

    SvaraRadera
  13. Tror att problemet med Mourad är att han vill ha en försäljningsklausul i kontraktet för att lättare kunna bli proffs men att Håkan inte är så sugen på att ge honom någon sådan.

    SvaraRadera
  14. Tror att problemet med Mourad är att han vill ha en försäljningsklausul i kontraktet för att lättare kunna bli proffs men att Håkan inte är så sugen på att ge honom någon sådan.

    Har ju spekulerats en del i detta, men frågan är ju mer då hur högt en sådan klausul skulle kunna ligga. Säg att den ligger på 7-8 miljoner så är det ju helt ok, bättre än bosman i alla fall...

    SvaraRadera
  15. Fast Ranegie är ju en riktig tunnis i jämförelse med Mourad.

    Det innebär inte att Ranegie är tunn, utan att Mourad är fet.

    SvaraRadera
  16. anonymous 9/1/07 17:53

    Jag ser vad det står, tönt, och hävdar att du har fel. Ranegie är inte nämnvärt tunnare än Mourad, utan väger troligen tyngre i duellerna.

    SvaraRadera
  17. Jösses. Klart inte Håkan skall fjäska för George. Han har inte gjort många rätt sen genombrottssäsongen. Ni som gnäller nu på att inte Håkan öppnar plånboken skulle mycket väl kunna gnälla några veckor in på säsongen om varför i helvete Håkan förlängde med George. Sluta gnäll.

    SvaraRadera
  18. Jag har en känsla av att det handlar om både lön och klausul i Mourads fall. Tycker det är rätt av Håkan att inte gå med på en klausul, ges det en klausul till en i truppen är vi tillbaka på ruta ett igen.
    Mourad skall ha en marknadsmässig lön, vilken är högre utan säljklausul.

    SvaraRadera
  19. anonymous:

    Ja, eller så händer det omvända: Han presterar på det sätt han gjorde i somras innan skadan och är totalt dominerande och ni gnäller att man inte förlängde.

    Hur man kan jämföra en spelare som bara lirat i div.2 med Mourad är för mig helt sanslöst. Milds attityd att samtliga spelare i truppen måste bedja i riktning mot kamratgården fem gånger varje dag förefaller mig vara en väg till superettan.

    /calle

    SvaraRadera
  20. Ska bli kul att se "Allt föreningen gör måste hyllas å den store ledaren Håkan Flint är en gud"-sekten sitta och klaga på att Mourad spelar skitbra för en konkurrent eller något Européisk lag om han går som bosman.

    George är ju vår enda forward.

    Sella- målmissaren framför alla andra.
    Waller- Stark men omjämn
    Berg- Lovande men klarar han att leda ett anfall?
    Raniege- Från division 2, knappast någon succé år ett, det tar tid att hamna i allsvensk toppnivå från 3 (!) serier ner.

    Förlänger man inte med George har vi STORA anfallsproblem. Inte för att han är frälsaren, men för att han har usla anfallare som sina konkurrenter.

    SvaraRadera
  21. Calle/ Det är väl inte ovanligt att det finns en grupp ganska unga främst internetbaserade (till skillnad från de som faktiskt besöker Ullevi mellan varven...) supportrar som alltid i alla väder tycker allt IFK Göteborg gör är helt fantastiskt.

    Men sådant här är ju det vi får leva med som storklubb, en del dyrkar föreningen som de vore präster och gudar. Nu är de förvisso änglar men ibland måste man även vända kritiken mot föreningen...

    SvaraRadera
  22. Rent principiellt tycker jag att bästa laget skall spela alldeles oavsett tid kvar på kontraktet. Sen kan det hämma en spelare att det börjar närma sig eller att han blir kontaktad av andra klubbar. Jag menar att det inte är ett problem i sig eftersom det kommer ju alltid en tid för detta, för alla spelare. För att minska risken kan man ju skriva långtidskontrakt med alla. Det lär ju inte heller vara bra om de visar sig underprestera eller inte hålla måttet.

    Att vi har spelare vars kontrakt löper ut utan att vi får betalt kommer vi att få leva med. Det bästa för ekonomin är att värva spelare som passar in i föreningens filosofi. Att man värvar rätt spelare helt enkelt. Och blåvitt har en tradition att inte göra det sedan alltför länge. Man skall nog inte räkna med att hela tiden casha in stora pengar för utvecklingsbara spelare. Låt de spela ut sina kontrakt och låt bästa laget spela - i varje match. Är en spelare omotiverad kommer han inte att vara bästa man för laget och på så sätt spela bort sina chanser. En motiverad spelare är alltid bäst, oavsett varför han är motiverad.

    SvaraRadera
  23. man skapar ju bara dålig stämning i gruppen och frosseri för medierna om man bänkar george för att han inte vill skriva på ett kontrakt.

    dessutom tycker jag som nån annan sa att det är direkt kass av blåvitt att ligga på honom så lite att han känner att de inte ens är intresserade. vad är det för amatörfasoner? man ska fan ha daglig kontakt minst gällande dessa frågor.

    SvaraRadera
  24. Rangegie verkar ju vara en hårt arbetande anfallare (annars verkar han ha ungefär samma kvalitéer som Mourad)

    SvaraRadera
  25. Oavsett om man ser Mourad som vår nyckelanfallare eller inte finns det ju en ekonmisk vinning i att teckna kontrakt med honom (om inte eventuell klausul om proffsförsäljning är för låg) då man kan få ut mer av en spelare under kontrakt än utan.

    Personligen ser jag som en del Mourad som vår bästa forward och en av de nya ledargestalterna i truppen. Har man följt några träningar efter hans tid i Italien märker man att han har växt en hel del som person och är en riktig pådrivare för många spelare i gruppen, bland annat Vasquez som han eldar på och hela tiden ger konstuktiva idéer till.

    Jag vet inte detaljerna mellan George och föreningen, jag vet inte hur långt ifrån de står varann. Men jag ser helt klart marknadsvärdet i att ha en stjärnanfallare, något man redan är på god väg att bygga kring honom. Han har en karisma på planen som ger honom en liten "Cantona-feeling" och använder man det rätt kan man skapa kultstatus kring sådana spelare. OM man väljer att göra detta det vill säga.

    Räknar man bort Alex är Mourad vår näst största stjärna som jag ser det. Wernbloom i all ära, men Mourad ger respekt på ett helt annat sätt...

    SvaraRadera
  26. Väl talat Frankie. kan vi inte behålla en sån som Mourad kan vi lika gärna flytta till Valhalla vi med.

    SvaraRadera
  27. Jag tror att grejen är att Mild inte klarar av att ge vilka i förhandlingar, ge med å "fjäska" för spelare och agenter som man nästan e tvungen att göra om man ska vara sportchef och få behålla spelare

    SvaraRadera
  28. SKRIV NYTT KONTRAKT MED GEORGE!!

    SvaraRadera
  29. "Håkan, vi vill ha George kvar!", måst vara öppningsbanderoll på första hemmamatchen.

    Tänk George och Ragge på topp i år... Inte många försvar som skulle vinna närkamper mot IFKs anfallare. "Mou-Rag!!!"

    SvaraRadera
  30. Många FM-spelare här inne märker jag. "Vi skriver kontrakt med honom för att sälja vidare.". Det är bara ett stort problem med det resonemanget; Man måste prestera för att bli såld. Mourad har varit väldigt ojämn. Han var strålande bra för 2 år sen och riktigt hyfsad när han kom tillbaka i somras. Därimellan har han pendlat mellan usel och katastrofusel. Skriver vi ett "drömkontrakt" (med våra mått mätt) med George, så riskerar vi att han en dålig forward hos oss som kostar en jävulskt massa penagar. Tror att Mild är skraj för det.

    SvaraRadera
  31. Man måste prestera för att bli såld

    Ditt resonemang hade hållit om det inte vore för att mediokra, i bästa fall, spelare från Allsvenskan säljs vidare för miljonbelopp om föreningen som säljer har rätt mentalitet. Kolla på hur Malmö fick med för Majstorovic än Blåvitt fått för sina senaste 4 försäljningar...

    Att sedan snacka om att George har varit usel så kan man ju verkligen fråga vad du har för kunskaper om fotboll över huvudtaget. Anfallaren som tjänar bäst i truppen missar mål match på match trots att han står ensam med bollen 20 centimeter från mållinjen.

    SvaraRadera
  32. FD Elitspelare//
    Men SNÄLLA!!! 25 000 eller 50 000:- i månaden!! Hör ni inte själva hur det river i öronen..Detta är ju ändå deras hobby som de blir rika på, inte fyllda 25år och i dagsläget allt som oftas också välutbildade dessutom, klart killarna ska ha betalt men vad det beträffar George har han mycket att bevisa fortfarande, prestaion kommer ALLTID i lönekuvertet oavsett arbetsplats!
    Och ja, självklart hade jag velat ha 50 000:- i månaden men lär knappast få det bara för att jag tjurar med MIN arbetsgivare!

    Jag lovar därimot att jag lätt skulle skulle avstå från de 25 000:- för att få Lalla mig till karatgården 2ggr om dan +match...och hade jag haft den talangen George har så skulle jag fanimig siktat på någon mer kvalitativ liga typ Italienska, Engelska, Spanska och inte nöjt mig med mer cash i Danska eller Hollänska...Skriv på George och prestera!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.