2007/01/07

Gårdakvarnen porträtterar oss Blåvittfans

KULTUR Gais Supporterklubb Gårdakvarnen har nyligen mäktat med ett helt unikt porträtt av IFK Göteborgs supportrar som förväntas bli årets stora kulturella händelse i Västsverige (se bilden). Med sällan skådad fantasi och kreativitet summerar man de blåvita supportrarnas innersta väsen med en bildserie (?) av kulturell magnitud närmast jämförbar med Anders Zorns porträtt av den svenska kvinnan för ett drygt sekel sedan.

Vi väntar med spänning på fortsättningen av detta unika och så efterlängtade kulturella chockfenomen som vi väljer att kalla "Gaiska vyn". Ett unikt tidsdokument av framskridande konstnärer från fiskehamnens djupaste vrån...

35 kommentarer:

  1. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=317678 Läs igenom och hitta en trevlig liten gais koppling.

    SvaraRadera
  2. Eeh. fattar inte ett skit

    SvaraRadera
  3. Haha men ni kan väl inte påstå att ni inte skrattar åt bilden, den är ju så jävla b så man inte kan låta bli, rena dagisnivån:-)

    SvaraRadera
  4. HAHAHAHA.. jag kan inte sluta skratta. PATETISKT

    SvaraRadera
  5. Vad menar dom med denna bild? Är det meningen att den ska provocera oss? I så fall hade dom kunnat göra den betydligt mer elak och rolig. Jag är besviken på dom små liven... Skärpning alla gajsare som läser detta!

    SvaraRadera
  6. Det är ju sorligt mediokert gjort, inte så uselt att det blir roligt och definitivt inte så bra eller fyndigt att det blir kul heller. Bara mediokert, så som hela gais är.

    SvaraRadera
  7. Vad än marulkarna hittar på så slår de aldrig bedriften när några blåvita målade gaisgården blå och vit. All heder till de som utförde detta! Up your arse, gays.

    SvaraRadera
  8. Dom fyra maskulina visionärerna är kusligt lika majoriteten av dom som har skitnat ner Ullevis läktare genom åren, taffligt personporträtt, tafflig förening liksom.

    Att bilden skulle vara årets stora kulturella händelse i Västsverige är väl att ta i. För väl intierade Gaisare är dom fyra Hisingspojkarna välkända karikatyrer i Gårdakvarnens eminenta fanzine sedan flera år tillbaka.

    Skål på er bilbyggare!

    SvaraRadera
  9. "För väl initerade Gaisare"

    Är det två av dom tre som finns då som räknas som väl initerade eller?


    Molnen är Vita, himmelen är Blå, Gaisgården likaså!

    SvaraRadera
  10. Ni missar hela bakgrunden.

    Den otroligt roliga anledningen till att denna bild finns på baraben är att bloggen hade ett inlägg (raderat idag söndag...hmmm) där man kopplade ihop Dubliners bristande hygien med en bild på en gaisare. Rätt kul. Men då bilden, korkat nog, var länkad från en GAIS-sida var det enkelt för sidans innehavare att byta bild, varpå snusket på dubliner i stället illustrerades av dessa fyra blåvita karikatyrer. Alltså är det inte bilden i sig som är rolig utan sättet som den dök upp på er blogg. Plötsligt var det fyra blåvita filurer som kopplades ihop med krogsnusk. Rätt lyckat hyss, även om det var lite straffspark över det...

    Tyvärr hade er bloggare inte tillräckligt med självdistans för att acceptera att skämtet slagit tillbaka på honom själv och därmed låta inlägget stå kvar. Men rejält dragna vid näsan blev ni. Nu kan ni gå tillbaka till ert självgoda skrockade...

    SvaraRadera
  11. Fanzinen som dessa mohammedkarikatyrer förekommit i är f.ö. världens mest lästa då faktiskt samtliga 43.000 åskådare (bara gaisare!) som löst biljett till toppmatchen Åsa - Gais i div 2 för några år sedan köpte var sitt ex.

    Halleluja!

    SvaraRadera
  12. Just det ja. När vi ändå fortsätter snacka gais. Jag känner en kille här som säger sig gilla dem. Han jobbar volvo i hallsberg den goe gamängen..

    Annars tycker jag att marulk smakar alltför gott för att blandas ihop med makrillen.

    SvaraRadera
  13. Du som tjötar om bakgrunden, inlägget är ju kvar, bilden likaså...

    SvaraRadera
  14. jöttebårj ?!?! Håna sin egen stad, vart fan finns ambitionerna egentligen?

    SvaraRadera
  15. (raderat idag söndag...hmmm)

    Inlägget är inte raderat utan står kvar i sin helhet som ett bevis på hur patetiska ni gaisare är och att ni inte kan ta ett skämt utan att få panik och behöva "retaliera". Men det blir väl lätt att bli lite ryckiga när man ständigt sipprar explorer och tippex...

    SvaraRadera
  16. [[jöttebårj ?!?! Håna sin egen stad, vart fan finns ambitionerna egentligen?]]

    Måste man skriva det på näsan på dig, eller du kanske skojar.

    Blåvitt är själva nidbilden av Göteborg och dom har sig själva att skylla.

    SvaraRadera
  17. bond-saxen:
    Ta ett skämt? Eller webfinta? För oss var svaret enkelt.

    Som senaste anonym riktigt påpekar så är ni nidbilden. Göteborg & co på fotbollsplanen, liksom.

    SvaraRadera
  18. Blowit är fanimej patetiska. Snart är vi förbi er på alla plan. Till skillnad från oss GAISare så har ni inget riktigt engagemang för er förening. Detta kommer att bli erat fall. Blir inte det minsta förvånad om ni åker ur nästa säsong.

    SvaraRadera
  19. Bara att erkänna, ni blev webbfintade.

    SvaraRadera
  20. Kul att se tillströmningen av diverse förvirrade gajsare. Nu är lillebror arg!

    SvaraRadera
  21. haha gajs är och har alltid varit ett skämt....

    SvaraRadera
  22. 09:10

    Förstår du hur dumt det låter?

    SvaraRadera
  23. Sanningen svider...

    SvaraRadera
  24. Lite roligt faktiskt. När baraben.com skämtar om något är det alltid käckt och roligt, men när ni själva blir drivna med så är det barnsligt och töntigt. Snacka om självdistans.

    För övrigt är det kul att se ert lillebrorskomplex i form av sågningar, senast David Durmaz. För när det gäller värvningar från lägre divisioner så är väl ni bäst tillsammans med Gefle va?

    Men var lugna. Med era tio år gamla meriter kan ni nog knipa en vass 11:e plats nästa år. Jobbigt att ni snart inte är bäst i stan, eller hur?

    SvaraRadera
  25. Jag tror faktiskt gajs kan blanda sig in i toppstriden under kommande säsong. Största hoten som jag ser är det troligen Narnia, Laget från Oz och möjligen Nangijala.

    SvaraRadera
  26. Du reagerar precis som jag trodde. Underbar läsning.
    Sen ska det tilläggas att jag inte sa att vi ska fajtas i toppen nästa år. Men det behöver inte betyda att vi itne blir bästa lag. Blåvitt är inte precis heller ett topplag så.

    SvaraRadera
  27. Som okunnig på göteborgsfotboll undrar jag vad det EGENTLIGEN är för skillnad mellan GAIS och IFG Göteborgs supportrar? Min uppfattning är att fotbollsfans i grund och botten är ganska lika. Oavsett vilket lag man håller på så är likheterna större än skillnaderna. Utan att GENERALISERINGAR(av typen gais=skinvästar, alkisar, blåvitt= svenniga volvoarbetare)om varandras fans, vad är det då för skillnad?

    //Undrande

    SvaraRadera
  28. Undrande...

    http://www.gronsvart.com/readarticle.php?article_id=40

    SvaraRadera
  29. http://www.gronsvart.com/readarticle.php?article_id=40 Det där var ju en generaliserande och subjektiv text om något. Nu undrade jag ju om det fanns någon egentlig skillnad, fölande text kunde lika gärna ha varit skriven gällande ett stockholmslags åsikter om ett annat stockholmslag. Varför håller JUST DU på blåvitt eller gais. Det har väl inte att göra vad man har för fans eller?
    /undrande

    SvaraRadera
  30. Undrande...

    Åsnor är vackra i åsnors ögon, svin i svins

    GAIS bäst i stan 2007

    SvaraRadera
  31. Att sen rockport alias Johan Ruthberg var ett stort våp som gick på skälltorpsskolan och dagligen blev mobbad, hånad och t o m slagen av vissa ifkare på skolan kanske ska läggas till debatten innan man länkar till sån smörja. Han är som många gaisare är tyvärr. Hatet till IFK är större än kärleken till deras eget lag i många fall.
    Sen att personen i fråga är sjuk korkad är också en sak. Han var en inventarie på Gamla supporterklubben på hotellplatsen dessutom. Varför vet jag inte men kan ha och göra med att IFK alltid har haft en giftig firma och pöjken har en viss förkärlek just den branchen. Kände väl att han har valde fel lag helt eneklt. Poor little thing..

    SvaraRadera
  32. Jesus! Har ni så svårt att ta ett skämt? Ännu roligare är det att se hur "folk" reagerar: Hata gays, fiskränns mm..

    Men ni är ju inget annat än svenniga volvoarbetare! :-)

    Förövrigt så är killen med jöttebårg jävligt lik en av skribenterna på baraben.

    SvaraRadera
  33. Ge fan i att hänga ut personer på nätet!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.