2007/01/28

Allvarligt talat...

TVEKSAM JOURNALISTIK Expressens fotbollsreporter Mathias Lühr "avslöjar" i en artikel på tidningens website att "hete" försvararen Valter Tomaz Jr "NOBBAR", inte bara IFK Göteborg, utan tydligen även hela allsvenskan. "Helt opartisk" källa till detta är oväntat nog brassens egen agent Patrik Mörk.

Att man på Expressens redaktion gärna framställer Blåvitt i dålig dager är ingen nyhet, men det blir lätt skrattretande när man så uppenbart vrider sanningen till önskad infallsvinkel.

Kända "fakta" i fallet är:
IFK Göteborg är ett potentiellt topplag i allsvenskan, samt av tradition en sk "storklubb" i Sverige. Till årets säsong har man ett behov av att utöka backbesättningen i truppen.
Valter Tomaz Jr, arbetslös sedan årsskiftet, är en ganska medioker försvarare från förra säsongens allsvenska tabelljumbo som numera huserar i superettan - ett lag som alltså släppte in riktigt många mål.

Givetvis har det gått till på ungefär följande sätt:
Eftersom Valter inte vill spela i superettan med ÖIS har han (eller snarare hans agent) erbjudit sina tjänster till alla möjliga & omöjliga allsvenska klubbar. Som bosmanfall är han givetvis en billig lösning som säkerligen en & annan klubbledare valt att iaf ta en titt på.
Då Blåvitt behöver förstärka försvarssidan, både med spets & komplementsspelare, är Håkan Mild givetvis en av de som kanske tom har valt att "begära offert". Vid närmare påseende har man valt att inte erbjuda något kontrakt, alternativt kastat fram ett "skambud".
När den allsvenska klubbjakten inte är lyckosam väljer nu Tomaz Jr med agent att pröva lyckan i Norge, & där blir det napp i andradivisionsklubben Molde.

Att då som Lühr svänga sig med formuleringar som att: "En av Silly Seasons hetaste backar nobbar IFK Göteborg och allsvenskan", & att "Tomaz Jr med största säkerhet väljer bort allsvenskan" känns väl kanske inte som ett helt korrekt återgivande av verkligheten.

Det "diskret agent-färgade" påpekandet att "Det har även funnits ytterligare intresse i Skandinavien, såväl som i Sydeuropa" (låter bra & är naturligvis omöjligt att kontrollera), ökar inte direkt på trovärdighetsgraden.

Slutsatsen blir att Lühr antingen:
1. Valt att vinkla artikeln för att ge Blåvitt en "loserstämpel", då man inte ens lyckas värva en halvkass back från superettan (här lägger vi upp en smashboll till alla förrymda gnagare & gajsare att komma med kommentarer i stil med "männ Blowit E juh ett looZerlag", osv) .

2. Gjort (agenten/polaren/tipsaren/mutaren/bilhandlaren) Patrik Mörk en tjänst genom att hjälpa till med att försöka höja marknadsvärdet på dennes klient.

3. I brist på "riktiga" nyheter gjort en hönsfarm av en fjädermolekyl.

4. Tagit droger.

5. Valfri kombination av ovanstående.

Mathias Lühr (som jag vet läser vår sida varje dag) är varmt välkommen att i kommentarstråden avslöja vilket/vilka av alternativen som är rätt svar. Det kan ju, om inte annat, vara intressant att lära sig hur dagens "seriösa" kvällstidningsjournalistik går till...

Min småbittra lilla fundering växte tydligen till en hel harang av konspiration & misstänkt förtal - fast å andra sidan är det ju sådant som piggar upp såhär en söndagsnatt mitt i en död sillyseason.

15 kommentarer:

  1. Haha! Den jävla sopan ville väl ingen i sverige veta av!

    SvaraRadera
  2. Om inte annat så bör man undersöka vilka receptbelagda droger som rubriksättarna på Sexpressen intar...

    SvaraRadera
  3. en kombination av alla 5 påståenden + några till....

    Journalistik i den absoluta botten, dvs nedflyttningsnivå...

    SvaraRadera
  4. Det är underbart att traktorn försvinner från Sverige!

    SvaraRadera
  5. loser stavas med ett O :P

    SvaraRadera
  6. Jag håller med dig fullt ut om att det naturligtvis är så att ingen allsvensk klubb har varit tillräckligt intresserad av Walters tjänster. Varken han eller Öis rosade ju marknaden förra året - heller!
    Bra skrivit!
    Pilfalk

    SvaraRadera
  7. Slöa jävla journalister med noll koll skriver precis vad agenterna säger till dem. Nyttiga idioter.

    SvaraRadera
  8. men vafaan kan inte sportjournalister fotboll bättre?

    varför inte skriva att -han- brassen just kom hem ifrån sitt hemland på semester, och såg plåtskjulen ,tonårshororna och knarket, och nu desperat vil stanna i skandinavien..och därför nu söker sig till div2 i nörge, efter att allsvenskans föreningar gappflabbat åt hans agents inviter.

    Mathias Lühr är ett luder om han nu går agenters ärenden f.ö.

    SvaraRadera
  9. mmm, ett Lühder... höhö...

    SvaraRadera
  10. Lühr påstår i ett mejl att Valter tackat nej till en allsvensk klubb. Och att Blåvitt fortfarande är intresserade!

    Lühr, hur gick det egentligen för din företrädare, Olof Lundh? Sexuella relationer med spelaragenter kan ej rekommenderas.

    SvaraRadera
  11. Varför skulle BlåVitt vilja värva en Mentaldåre som Walter?

    Är man anställd på KloakExpressen så har man den trovärdighet man förtjänar. Heter man dessutom Lur så är det väl ingen som tror på en.

    SvaraRadera
  12. Oj oj någon råkade vinkla en artikel i kvällstidningen Expressen.. Vad ovanligt.

    PATETISKA IFK!

    SvaraRadera
  13. MathiAS Lühr trodde att DIF skulle vinna SM-Guld när halva AS 2006 var spelat, säger inte det allt?!

    SvaraRadera
  14. Tänkte med på Det där med NOBBEN vem F*n vill ha han egentligen:S

    SvaraRadera
  15. Det finns billiga svampar att få tag på relativt lätt. Vanliga i både journalist- och agentkretsar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.