2007/01/04

Brasiliansk allroundspelare aktuell för Blåvitt?

SILLY SEASON Det går ett rykte genom Göteborg. Ett rykte om en brasiliansk mittfältare. Enligt ryktet så ska Håkan Mild inom kort ha ett initiellt möte med en släkting till en brasiliansk fotbollsspelare som bor här i Sverige (släktingen). Spelaren i fråga heter Marquinhos Parana och har både spelat mittfältare som försvarare i brasilianska första och andradivisionen. Enligt ryktet har spelaren via sin svenska släkt sökt kontakt med klubbar här för en eventuell övergång. Först Big Mama, sedan Peter Ijeh och nu Marquinhos Parana?

Det som talar emot att ryket är sant, eller snarare det som talar mot att Marquinhos Parana kommer att bli aktuell för IFK Göteborg är det faktum att Parana nyligen återvände till sin forna klubb från att ha varit dels i Goiás och efter det spelat försvarare i Sao Raimondo, som precis som Vila sjönk ner i tredjedivisionen i Brasilien.

Den 29 årige försvararen som mäter 1,70 meter och ursprungligen är från Recife heter egentligen Antonio Marcos da Silva Filho och har vandrat runt mellan ett stort antal Brasilianska klubbar de senaste åren. Han är främst mittfältare men har under senaste säsongen skolats om till försvarare, dock i ett Sai Raimondo som rasat ur andraserien. Än så länge är det omöjligt att värdera sanningshalten i ryktet då Parana sagt sig stortrivas i sin nuvarande klubb. Återstår att se om han kan bli aktuell för Kamratgården...

Har du sett eller hört något kul om en allsvensk spelare?
Maila oss med ditt tips. Riktigt bra tips belönas cash!

33 kommentarer:

  1. Hoppas hoppas att det inte är sant...

    vet inte om man ska skratta ellr gråta...

    SvaraRadera
  2. En sån här artikel gör verkligen skäl för namnet "silly season". Jag säger inte att den är dålig, det är helt enkelt silly season just nu. Då är sånt här hur kul som helst. Haha

    SvaraRadera
  3. "som precis som Vila sjönk ner i tredjedivisionen i Brasilien."

    Vila? Vilka är Vila? Ska man ha koll på dom?

    Annars är det härligt med lite rykten!

    SvaraRadera
  4. Detta är jävligt Silly, så vi får hoppas på det bästa - att det inte är sant!

    Vi behöver inte fler spelar som inte förstår sig på vårt språk eller spelsätt.

    SvaraRadera
  5. Det är här Valter kommer in i bilden. Ingen i dagens trupp talar portugisiska(?). Valter gör det.

    I rest my case. ;)

    SvaraRadera
  6. det komiska i hela situationen är att de enda latinamerikaner som lyckats i svensk fotboll är av offensiv karaktär medan detta är den 3:e backen som skulle kommit till oss de senaste 6 månaderna...

    ska det vara brasilianskt ska det vara för deras bollbehandling och offensiva kvaliteter!

    //M

    SvaraRadera
  7. Snacka om silly... Låter jävligt underligt om jag får säga det. Låter som en ny Lago, fast värre.

    SvaraRadera
  8. Oficiella meddelar att Wernbloom skall till SydAmerika. Inte som reserv på hemmaplan längre fick för mig att det var nytt eller?

    SvaraRadera
  9. Inga sådanahär sketvärvningar nu! Bättre att köpa han Torbjörnsson från Falkenberg. Ung och lovande back. Fast det är väl för sent?

    SvaraRadera
  10. Brasiliansk fotboll är skit.

    "Från amazonas djungler till himmelska fridens torg. Alla känner nån från Göteborg"

    SvaraRadera
  11. Jag tror han kommer frälsa oss.

    SvaraRadera
  12. Det där är ju Özz Nüjen för fanken. Skulle väl vara en go värvning iofs, som humorhöjare i truppen. Eller?

    Özz in action: http://static.tv4.se/imagesdb/editor
    /NarOchFjarran/6E43AF99-7458-4829-A6
    75-1D317FF0FABC.jpg

    SvaraRadera
  13. http://video.globo.com/Videos/Player/Esportes/0,,GIM594577-7824-DO+T+MARQUINHOS+PARANA+DO+FIGUEIRENSE+CHUTA+POR+CIMA+DA+META,00.html

    är det samma gubbe eller?

    SvaraRadera
  14. äeehh skitsamma

    SvaraRadera
  15. 1,70 = dvärg

    SvaraRadera
  16. Det verkar som om mina farhågor kommer besannas. Efter som RG är Milds mentor som kommer det nog snart dyka upp en antal provspelare från när och fjärran eftersom Mild inser att han är försent ute med övriga värningar.

    Sa Mild att vi skulle satsa på egen talanger och ta in bra spelare utifrån? Är detta det? Är Walter T Jr det? Freddy Borg? Barsom?

    SvaraRadera
  17. Har du sett Valter, Freddy eller Abgar i Blåvitt ännu?

    SvaraRadera
  18. Är kassakistan helt tömd nu?

    Är det skattedomen som kommer att gå helt åt helvete?

    SvaraRadera
  19. Det här verkar ju vara lite 2003-inspirerat (minns Cross och Big Mama ute på Grimbo). En helgträning i slutet av mars så kommer säkerligen en brasse och någon kusin till George Weah provlira för Blåvitt ute på Grimbo (Ev Valhalla konstgräs istället, borde väl Blåvitt kunna använda) Förutsatt att inte fritid höjer planhyrorna ännu mer...

    SvaraRadera
  20. Får gråt i halsen när jag läser sånt här. Det kan hellre kvitta om man säger så. Får hoppas att det är nys

    SvaraRadera
  21. En värvning av Johnny Rödlund vore inte helt fel!

    SvaraRadera
  22. Ja vafan Jonny Rödlund vore inte fel, dessvärre har han lagt skorna på hyllan efter att ha fört skiljebo sk upp till div.1 annars hade de varit kanon å haft han haha ;)

    SvaraRadera
  23. Jag hatar Blåvitts "silly season".
    Hur många har vi värvat, hur många har vi blivit av med? Hoppas vi klarar oss undan kvalplats i år.
    Nästa år spelar vi med Öis på Valhalla.

    SvaraRadera
  24. Oerhört komiskt inlägg. Värva en dvärg till backlinjen. Han får vara grymt snabb, brytsäker och arbetsvillig då. Why?

    Mild var ju aktuell för Santa Clara i portugisiska ligan ett tag innan han blev värvad till topplaget Wimbledon. Kanske hann han gå nån hermodskurs i portugisiska. Han kan ju tolka från sidlinjen då.

    Barsom (bygg laget kring mig) skulle ju vara en dubbelt så bra värvning (fråga Barsom själv) som Valter för övrigt. Det enda Valter skulle bidra med är ju som tolk. Han kan väl värvas som talangscout då och vara med på vissa träningar. Han kommer ju garanterat att fula ut sig i den blåvita tröjan.

    PS. Det heter initialt, inte initiellt.

    SvaraRadera
  25. Varför alla dessa utländska budgetvärvningar. Satsa i stället långsiktigt på svenska talanger som
    Lustig eller Torbjörnsson i Falkenberg. Bara för att nämna några.

    SvaraRadera
  26. Lustig lär väl stanna i Sundsvall vad jag läst men Markus Torbjörnsson i Falkenberg tycker jag vi kan försöka värva. Kan spela både mitt och ytterback och är väl på sikt en mycket bättre investering än Valter och Barsom

    SvaraRadera
  27. Va e Ni?
    Wernblom i landslaget!
    Vi behöver inga nya.
    Grattis Pontus!!

    SvaraRadera
  28. Barsom är enligt sportradion klar för en grekisk klubb, så nu hoppas jag att jag läst för sista gången att han är aktuell för blåvitt

    SvaraRadera
  29. Har sommarstuga nere i Skrea och har därför sett Falkenberg spela 5-6 matcher. Marcus Thorbjörnsson har varje match jag sett inponerat på mig. Är x-antal ggr bättre pasningsspelare än Hjalmar och dessutom bättre defensift.Vad jag hört är både ÖIS och HBK ute efter honom så nu får blåvitt agera.

    SvaraRadera
  30. När jag för några år sen spelade med Thorbjörnsson så har han varit & tränat med både Halmstad och Elfsborg. Jag har nog inte sett nån kille med bättre tillslag som han. Det var bland den bästa jag har spelat med.

    SvaraRadera
  31. Blåvitt lär väl sitta med tummarna i röven och tro att alla vill spela för dem. Kanske dags att vakna och göra ngt?

    SvaraRadera
  32. Schaffer, Lago och nu en Brasilenare? Snart har väl en back från alla syamerikanske länder spelat i IFK. Brassar är bra på att göra mål, bakåt ska man har starka östeuropéer som inte räds för att ta och putta på motståndarna. Stora och skräckinjagande, Schaffer är ganska liten te.x.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.