2007/01/03

Inga kommentarer Håkan, inga kommentarer.

SILLY SEASON Efter att vi häromdagen irriterat oss på det faktum att Örebro SK berättade för Fotbolldirekt att förhandlingarna med IFK Göteborg om Richard Richardsson strandat för att Håkan Mild var på semester kommer nu semesterplump nummer två. Den här gången är det Mild själv som berättar för Aftonbladet att han inte har koll på saker och ting (eventuell vidareförsäljningsklausul på Risp) för att han är på semester.

Pengar till IFK?
En affär kan innebära klirr i IFK Göteborgs sinande kassakista. Tre miljoner är en realistisk summa.
– Jag vet faktiskt inte om vi har någon vidareförsäljningsklausul, men jag tror det. Jag är på semester nu och får kolla på det när jag kommer hem, säger sportchefen Håkan Mild.

Är man sportchef i IFK Göteborg bör man ha alla avtal memorerade, i alla fall alla de som har minsta betydelse för vår ekonomiska situation och för möjligheten att hämta hem utlandsproffs.
Hur svårt kan det vara att svara på ett diplomatiskt men proffsigt sätt när journalister ringer?
Även om Mild INTE har någon som helst koll så kan han ju ge påsken av detta genom att simpelt säga "inga kommentarer" på de frågor som han inte har bra svar på.

Sedan grädden på moset: "Jag är på semester".

"Jag är på AFFÄRSRESA" heter det. Jag är utomlands. Jag är och scoutar en spelare.
Vad fan som helst, men SEMESTER ska inte användas i samma mening som hans namn i Silly Season sammanhang och plötsligt visar Mats Persson-tidens mediala katastrof sina tentakler igen. Kan ingen ta sig i kragen och medieträna vår ledarstab tack?! Förstår ingen värdet av att ha en proffessionell image och att i alla fall se ut att veta vad man gör?

Håkan Mild är en Blåvit hjälte av svårslagen magnitud. Men han har en hel del att bevisa i sin nya roll som sportchef och där måste han börja brösta upp sig lite, just nu framstår föreningen som extremt valhänt i medierna och på transfermarknaden.

Samtidigt spekulerar GT i att Ali Gerba lånas ut även säsong 2007. (Utlånad till Odd Grenland under halva 2006) Alla som följt lagets träningar innan jul har ju noterat att Gerba inte har återvänt från Norge och ingen verkar vilja prata om varför 3 miljonersförvärvet inte får en andra chans.
Håkan Mild konstaterar att det luktar utlåning och troligtvis betyder detta att den nya tränarduon bestämt sig för en tidig (preliminär) forwardsbesättning. Det märkliga i fallet Gerba är att han är den dyraste spelare IFK Göteborg värvat på flera år och trots detta har han än så länge aldrig fått chansen att spela en hel match i vårt A-lag. Gerba har dock, enligt norska medier, uppvisat riktiga divatendenser under sin period i Norge. Troligtvis letar den nya A-lagsstaben efter en god balans i gruppen och vill inte "importera" ett problem från Norge.
Synd bara att en i GIF Sundsvall så kompetent fotbollsspelare genom en bänkning av Arne Erlandsen gick ner sig så totalt. Synd bara att vi betalade över 3,5 miljoner kronor för att köpa loss honom.

45 kommentarer:

  1. Väl talat, skall bli kul att höra mantrat "snart kommer bomben"

    hahaha

    SvaraRadera
  2. Lägg ner, även sportchefer får gå på semester. Låt Håkan vara.

    SvaraRadera
  3. Är det inte bättre att Håkan ger sig av på semester när transfer-fönstret är stängt.
    Hans jobb är ju trotts allt att värva spelare.

    SvaraRadera
  4. Det riktigt bisarra är ju att folk blir skitnödiga när någon vågar ifrågasätta den allsmäktige super-Håkans arbete. Jag håller med till 100% att Mild har mycket att bevisa som sportchef, han har inlett stabilt med att förbättra kontrakt och byta linje på A-laget. Men när det kommer till värvningar och mediala uttalanden är det hittills ingen vacker syn.

    Den som inte klarar av att se i det större perspektivet, att även Håkan Mild, trots att han är gammal spelarhjälte- måste ha press på sig och stora krav på sig, han är inte intresserad av att se ett IFK Göteborg i toppklass.

    Men sen finns de ju de som nöjer sig med 4:eplatser för vårt Blåvitt med. Jag är inte en av dem, Blåvitt måste på allvar slåss om guldet för att inte det ska vara ett kapitalt misslyckande som i år.

    Med vilken annan sportchef som helst och vår usla placering efter 2006 hade folk krävt avgång och lynchningar, men då det är Håkan Mild vågar folk inte ens ställa de minstra krav.

    Suck: MEDIETRÄNA HELA BUNTEN. Så kanske inte föreningen ser ut som ett gäng amatörer med lallaren Hans Lundberg i spetsen.

    SvaraRadera
  5. Lägg ner, även sportchefer får gå på semester. Låt Håkan vara.

    Han kan väl ligga på Bahamas och sköta transferaffärer om han så vill, men han ska inte berätta i tidningarna att han inte har koll på saker och ting inom föreningen för att han är på semester. Som artikeln sa, hur svårt är det att säga "inga kommentarer". Det handlar ju om vår yttre profil detta, hade en VD i ett större börsnoterat företag agerat på det här viset hade han inte undkommit hård kritik. Men man ska inte älska sina chefer, man ska ställa krav på dem, krav om resultat.

    SvaraRadera
  6. Medieträning är löjligt. Skönt att höra lite ärliga svar. Jag respekterar Håkans semester.

    SvaraRadera
  7. Rea ut den jävla Gerba.

    SvaraRadera
  8. Håkan är inte otränad medialt... snarare tvärtom! han döljer allt så bra satt inge stora spekulationer läcks ut i media! Med tanke på alla förluster av förra årets trupp (främst Lago, Kihlberg och Wovven), så ser jag fram emot de närmsta veckorna av förväntan på en inbjudan till storan kanske?

    Tålamod mina blåvita bröder och systrar.... tålamod!

    SvaraRadera
  9. Vad har Håkan lyckats med sedan han tillträdde? Gillade honom som spelare men sportchef... nja

    Lago och Schaffer?

    Två utländska spelare som tog plats istället för våra egna svenska talanger.

    SvaraRadera
  10. Alla säger "snart kommer bomben" men vad jag hört är bomben snarare en knallpulverpistol. Många kommer bli RIKTIGT besvikna.

    SvaraRadera
  11. Det är väl snarare uppenbart att Håkan inte vill prata om saken och framförallt inte med en journalist. Det kan ju finnas olika orsaker till det - inkompetens behöver ju inte vara den första.

    SvaraRadera
  12. Man kan inte ställa så höga krav på dagisbarn. Men man kanske kan göra det på en sportchef? Även om denna var bra som spelare?
    Som Mild agerar nu förstärker han bara bilden av ett blåvitt där ingen har koll på nått. För det är väl så man försöker nästla sig ur skattehärvan?

    SvaraRadera
  13. Bara det inte blir Joakim Persson som Jonas har varit ute o festat med lite för många gånger i Helsingborg innan Julen...

    SvaraRadera
  14. Varför är man inte förvånad? Kan förstå om inte Håkan har koll på allt. Men hela intrycket från ledningen är att man tagit en grymt lång semester. En välförtjänt semester? Mycket tveksamt skulle jag säga. Nu får man ju börja agera och visa att Blåvitt är en klubb som satsar mot toppen. Eller är man nöjda med den åttondeplatsen från förra säsongen? Inte mycket har hänt sedan säsongens slut i alla fall. Och jag vete tusan om truppen är bättre en den åttondeplatsen just nu? Kom in i matchen nu Håkan!

    SvaraRadera
  15. Man sitter här och hoppas att Håkan visar alla gnällrövar att han inte legat på latsidan. Han har mitt fulla förtroende än så länge

    SvaraRadera
  16. erikbe/ fulla förtroende??? för vad? en åttondeplats och värvningar av spelare som Shaffer, Lago och Karisik? Nu får du väl ge dig. Han har inte bevisat NÅGONTING än så länge.

    SvaraRadera
  17. Rör inte våran Håkan! Han är människa han oxå!

    SvaraRadera
  18. Ett fel denhär gången frankie. "sportchef" är väl Ansvarig för "sport" sidan? Och inte den ekonimiska. Att han inte har koll på risp och så tycker jag inte är något fel Dock att han är på "semester" mitt i silly är fan silly

    SvaraRadera
  19. Ja Karisik har ju verkligen visat sig vara en floppvärvning

    Kvällstidningklass på många "supportrar" härinne, de flesta anonyma

    SvaraRadera
  20. Det som är mest fascinerande är att folk tror att Håkan vilar bara för att han använder ordet "semester". Fråga er istället VAR han har varit de senaste dagarna. Var han ensam med familjen tror ni?? Lägg av nu och kolla upp med era källor istället!!

    SvaraRadera
  21. Även om Håkan så vore i Barcelona för att signa självaste Ronaldinho så är det skitsamma för uttalandet i sig är aningen flummigt. En sportchef SKA ha koll, har han inte det skall han inte uttala sig förrän han HAR koll. Folk har använt inga kommentarer förr och om det är vad som krävs så använd det. Det känns inte överdrivet seriöst?

    SvaraRadera
  22. Hoppas också att Håkan täpper till truten på mig och många andra. Hade varit så gött om han kunde komma med någon eller helst några heta nyförvärv. Behöver få in lite snabbhet i fötter och bättre tempo i passningsspelet. Vill se spelare som vårdar bollen inom laget. Bättre passningar på djupet till forwards. Bättre rörelse av alla. Mer variation och fantasi i anfallsspelet. Spelare som kan och vågar utmana sin motståndare. Vi måste kunna föra matcherna mot de sämre lagen på ett mycket bättre sätt. Och vi måste kunna komma till bättre och fler avslut. Vi var på tok för lättlästa förra säsongen. Och jag är osäker på om tränarbytet räcker för att ändra på det?

    SvaraRadera
  23. Som egenföretagare så har man lärt sig att man använder ordet semester väldigt sällan. Har man ledigt en vecka i fjällen så säger man att man är på kurs, konferans eller dylikt när en kund ringer. Mentaliteten i Sverige är ju att ingen får ha semester utan en själv...

    SvaraRadera
  24. Det som är mest fascinerande är att folk tror att Håkan vilar bara för att han använder ordet "semester".

    Det folk (även jag) vänder sig mot är ju att de ger ett så jävla oproffsigt intryck åt alla håll och kanter. "Vi är inte med i racet för vi dricker glögg istället" är känslan man förmedlar till publik, sponsorer, investerare och media. Vad är det som är positivt med det? Rena amatörklassen på skiten är det och det spelar ingen roll om Christiano Ronaldo bearbetas, så klantigt kan man inte uttala sig om sig själv när man är sportchef i Blåvitt.

    e.johansson/ Du bör nog snarare läsa på lite, det är sportchefen som förhandlar fram kontrakt och ska hålla koll på kontrakten etc.

    SvaraRadera
  25. Mild har onekligen mkt att bevisa. En hälte på planen men vad är han utanför?

    SvaraRadera
  26. IFK står inte över media och agenter. När den blåvita storhetseran tog slut berodde det till stor del på att blåvitt trodde man var så stora och fina att man kunde skita i agenter. Efter 10 år insåg man att man gjorde fel. Nu verkar man tro att man kan skita i vilken bild man förmedlar av sig själva och klubben till media. Hoppas inte det tar flera år innan man inser att man inte kan förmedla en bild av att IFK sköts som en korpförening.

    SvaraRadera
  27. anonym 3/1/07 15:46/ Kan inte annat än hålla med, Blåvitt rör sig ofta i rätt riktning men problemet är att de rör sig så jävla långsamt. Det dubbla problemet mot att jämföra en Kamratförening med ett företag är ju att supportrarna inte kan jämföras med aktieägare för supportrarna försvarar alltid föreningen in i absurdum, det är ju bara att se hur majoriteten satt och försvarade Mats Persson i skatteskandalen och hävdade att allt var lögner in i det sista.

    Kravlösa supportrar ska inte ha makt över sitt fotbollslag för då går det åt helvete. Eller snarare, det går till fler 8:eplatser.

    Rehn kan nog lyfta många gubbar men vi måste ju ha in två starka spelare till, just nu är truppen grymt tunn främst på backsidan.

    SvaraRadera
  28. Uttalandet är dumt men jag dömer ingen förrän affären är över.

    Klart som fan att han inte kan ha alla avtal memorerade...

    SvaraRadera
  29. Klart som fanken man inte kan ha koll på alla avtal MEN man borde faan i mig ha koll på de avtal som kan generera klubben mångmiljonintäkter!!! Om inte annars borde det vara bra med sån info när man typ ska köpa spelare. Man bör typ veta hur mkt man kan handla för. För man kan ju inte ge gåvor, typ.

    SvaraRadera
  30. Jösses, nytt bottennapp. Det är väl helt ok att Håkan dissar en korkad journalist från Såsseblaskan.

    Gerba gick ner sig pga petning av Arne? Du är fan kass Frankie.

    SvaraRadera
  31. Att Håkan är på semester är väl inte så mycket att säga om. Däremot är hans svar beklämande. Har inte Håkan koll på om vi har en vidareförsäljning på Risp så undrar jag om han har koll på någonting. Visst Håkan förhandlade inte då men har han inte undersökt den Risp kontrkat som potentiell intäktskälla så är det sannslöst. Jag är precis som många andra inte heller övertygad om Håkans förmåga men jag börjar bli van när det gäller IFK. Rensa ut det gamla stofilerna som härjar i Blåvitt annars kommer föreningen aldrig bli proffesionell. De gamla gardet sätter agendan mer än vad folk tror.

    SvaraRadera
  32. Jag tycker Håkan alltid svara på ett bra sätt. Det är väldigt sällan "ingen kommentar" och hur skulle det låta om han sa att han scouta en spelare om det uppdagas att han är på semester. Han skulle ju tappa all respekt hoss sina fans.

    Nej, lite bättre jornalistik på baraben.com. Från en trovärdig blogg till en gnällig blogg på en halv vinter!

    /TP

    SvaraRadera
  33. tp/ någon som inte ens kan stava till hos är ju lätt att ta på allvar.

    patetiskt att se mild-hyllningar när han inte levererat NÅGONTING förutom en 8e plats.

    baraben borde gå MYCKET hårdare åt IFK, ingen anna verkar ju ha några som helst krav utan är superglada att vi lyckas värva 17 åringar från trollhättan. tjoho.

    SvaraRadera
  34. http://mestamastarna.blogspot.com/

    Vem fan är Jakob Johansson ???

    SvaraRadera
  35. Jakob Johansson - även på officella nu.
    han kan ju kanske vara bra för framtiden men var fan är värvningarna som ska spela DENNA säsongen???

    SvaraRadera
  36. Fjortisar och 17 åringar till Blåvitt. WOW!!! sicken härlig satsning på 2007.
    Lustig, Lantz och Antonsson då?

    SvaraRadera
  37. Även sportchefer har ett liv? / J

    SvaraRadera
  38. Det klart en sportchef skall få ha "ett liv". Men om han överhuvudtaget skall kommentera något som rör hans "ämbete", som ju spelarköp och klausuler gör, borde han väl kolla fakta först och det var väl precis det han sa att han skulle. Spelar det någon roll? Allvarligt talat är väl värvningarna och försäljningarna det viktiga och inte hurvida han vet vilken vidareförsäljningsklausul Risp har eller hur han uttrycker sig på en direkt fråga. Eller? Att ens ta ordet "fördöma" i munnen i ett sånt här sammanhang är ju bara patetiskt. Döm honom efter hans prestationer tycker jag. Själv saknar jag en del hos honom och det vore inte fel att ha en sportchef som var lite djärvare även i media. Sen tror jag man borde ha en person som ansvarar för spelarköp och en helt annan person som ansvarar för försäljningen av spelare.

    SvaraRadera
  39. Det är klart som fan att han skall kunna varenda klausul i blåvita och före detta blåvitas kontrakt. Det är hans vardag, det är det som ger de ekonomiska spelreglerna. Brinner man för sitt jobb så kan man dom grejerna. punkt.

    SvaraRadera
  40. Har inte så många synpunkter på Håkans uttalande utan konstaterar att han fortfarande är relativt ny på sin position och att vi får ha lite tålamod tills han blir en fullfjädrad sportchef (Hasse Borg etc) i tex uttalanden.

    Vad värre är som många redan påpekat bristen på nyförvärv som kan lyfta det här laget!
    Juniorer hit o dit, var fan är klaasvärvningarna?! Har följt den debatten på AB och där kan man inte säga vad man verkligen tycker i den frågan utan att få hela forummaffian på sig! Följden är att numer skriver jag aldrig/sällan något där överhuvudtaget.

    Baraben är kritiska och det tilltalar mig när AB bara hyllar någon värvning av en 14 åring!!!

    SvaraRadera
  41. Att ifk värvar en 16-årig pojklandslagsman är helt rätt. Bättre att värva 5-6 talanger än att lägga 3,5-mille på Gerba. Det var så vi fick fram Antonsson, Svensson, Wendt, Bjärsmyr, Wernbloom, Vasques m.fl. Att tänka långsiktigt och få fram ett riktigt talangfullt lag tror jag är ett vinnande koncept. Sen gäller det bara att skriva ordentliga kontrakt med talangerna, så att vi får betalt för dem när de blir proffs...

    SvaraRadera
  42. undra vilka som är skitignödiga,
    inte är det baraben.com iaf. ;)

    SvaraRadera
  43. Men hur fan kan ni gnälla på att Håkan inte vet om Risp har en klausul? Risp såldes ju innan Håkan tog över. Menar ni på fullt allvar att han skulle plockat fram alla tidigare kontrakt och läst igenom dem? Då skulle han ju inte ha tid över att sköta sitt jobb. Jag är inte heller nöjd med Håkan som sportchef ännu, men i detta fallet är det löjligt att gnälla. Riktigt störtlöjligt.

    SvaraRadera
  44. det roliga är att de flesta kommentatörer är för unga för att ens ha haft ett jobb, långt ifrån ett chefsjobb. man ska veta sina saker eller så får man sparken, förutom i blåvitt då där man bland annat haft en marknadschef i flera år som anses som stadens skämt i branschen. patetiskt illa detta.

    SvaraRadera
  45. ... precis, det är väl det som är problemet här. Dels att de flesta här baserar sina fotbollskunskaper på dataspel samt att de aldrig lyft ett finger för någon annan, dvs aldrig haft ett jobb.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.