2007/01/28

Blåvitt på Filmfestival

FOTBOLLSFILM Denna kväll gav en premiär för en fotbollsdokumentär på Göteborgs Filmfestival. Inte vilken dokumentär som helst, utan en om Håkan Mild. Filmen som är gjord av Marcus Söderlund heter Håkan Milds sista tid som fotbollsspelare.

Titeln beskriver väl vad dokumentären skildrar. Filmaren har följt Håkan Milds sista tid som fotbollspelare, filmat såväl matcher och träningar och sedan klippt ihop detta till en naken dokumentär. Frånvaro av kommentar eller intervju i filmen ger en skildring som man får av att följa matcher och träningar på plats och ger en god närvarokänsla i bilderna. Tolkningen av bilderna lämnas helt till betraktaren.
Just bilder från träningar är alltid intressanta att se då livet för en fotbollsspelare är så mycket mer än bara matcher. Man får bl a se kamratlig stämning och Håkan ge Oscar Wendt en utskällning.
Supportarnas kärlek till Håkan finns med i de bitar man få se av hans sista match på Ullevi och de hyllningar som framfördes då.

Visst kan man önska sig en ännu fylligare dokumentär om Håkan Mild, men i sin form så ger denna film en god återgivning av både fotboll och Håkan Mild.

Kul att se något blåvittrelaterat på filmfestivalen. Det finns i skrivande stund fortfarande kvar biljetter till visningen på fredag kl 22:00, så det är bara att springa iväg och köpa en och få se Håkan springa omkring på en fotbollsplan och tre andra examensfilmer från Filmhögskolan här i Göteborg.


Andra filmer på festivalen skriver jag om på min egen blogg.

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset.

    /Mackan

    SvaraRadera
  2. Kommer filmen på DVD?

    SvaraRadera
  3. Vad fick oscar utskällning för?

    SvaraRadera
  4. Tror att Oscar två gånger i rad under en övning hade slagit bort bollen och att det behövdes skärpning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.