2007/01/18

Göteborgsfotboll utan verklighetsförankring

GÖTEBORG Det kan vara svårt att förstå vilken parallell verklighet som en del Gaisare lever i. Sedan den under 2006 i grönsvarta kretsar så hyllade James Keene valde Champions League-kvalande Ellos har en t-shirt med motivet till höger dykt upp till försäljning.

Vad tror gaisarna egentligen? Att spelare som lyckas vill stanna i en jojo-förening som ligger i division två det ena året för att kvala till Allsvenskan nästa? Att spelare som lyckas vill stanna med 3000-4000 personer på läktarna och en begagnad skinnväst som segerpremie? Snacka om total brist på verklighetsförankring hos lilla kusinen Gais.

På andra sidan älven har vi en man med visioner, Kalle HårFagher ska nämligen åka till Ghana för att scouta spelare och det är det minsann inget fel på. Man kan under vissa stunder undra vad IFK Göteborgs scouter med före detta storskytten Micke Nilsson sysslar med. Med tanke på alla odugliga provspelare vi sett passera Kamratgården de senaste åren lär det mest vara dart och bowling. Men nu är det inte själva resan för Fagher som är intressant utan hans ambitionsnivå som inte verkar gå riktigt hand i hand med vad han klarar av.

När Mats Persson-härvan rullade fram i IFK Göteborg sågs Fagher bland oss supportrar som en eventuell kandidat till platsen som ersättare, men just nu verkar Fagher leda ett skepp på kurs rakt mot ett gigantisk isberg. Han har en tränare som talar om SM-guld inom ett par år och själv är han nere i Afrika för att "hitta en ny Essien". Vart är verklighetsförankringarna hos dessa fotbollsvisionärer? Det vore nog på sin plats att Häcken vårdar det som anses vara Sveriges bästa ungdomssektion medan man fortfarande har den kvar. Rykten gör nämligen gällande att rekryteringen till Häckens yngre led går mycket trögare än någonsin. Har Tobias Hysén-effekten avtagit månntro?

19 kommentarer:

  1. hata häcken! ;)

    SvaraRadera
  2. jadu, vad ska man säga... en liten gnutta humor finns det ju ändå i gaisarnas vackra skapelse.. från älskad till hatad, haha.. skönt att dem verkligen trodde att han skulle stanna, JOJO! tänk om vi skulle vara så elaka emot george... iofs vill han ha kontrakt men den inkompetenta ledningen gör väl att han talar inför döva öron som alltid... :(
    hata gais! älska glenn!

    SvaraRadera
  3. Va fan, jag trodde det var Morrissey först!

    Men nu när det är Keene får han gärna vara hur prostituerad han vill. Det finns säkert nåt får på skaraslätta som kan vilja betala för hans tjänster. :)

    SvaraRadera
  4. ParaLlell, MåNntro, Fhager. Vill bara polera ytan på dina skarpa betraktelser. Men inte kan man klaga på T-shirten? Elfsborg når inte CL, Keenes enda ursäkt får väl vara att Borås påminner om honom om engelska deppiga och regniga småstäder.

    SvaraRadera
  5. Blåvitt har nog Allsvenskans sämsta utlandsscouting ja.

    SvaraRadera
  6. Hahahaha.. Puss på dig Frankie

    SvaraRadera
  7. Jag fattar inte varför ni hackar på häcken för att dom har ambitioner? Samtidigt hackar ni på blåvitt och gais för att dom inte har det?

    SvaraRadera
  8. Blåvitt har varit en jävla skitförening ett bra tag nu, särskilt när Jeppe var på väg hem, så varför hacka på honom i så fall?

    Tänk vilken hjälte Keene hade kunnat bli bland gaisarna om han hade stannat. Det borde ju vara motivation nog ... eller inte.

    SvaraRadera
  9. Jag fattar inte varför ni hackar på häcken för att dom har ambitioner? Samtidigt hackar ni på blåvitt och gais för att dom inte har det?

    Man kanske, bara kanske ska ha ambitioner som utgår ifrån sina egna förutsättningar. Om jag driver ett korplag kanske inte jag ska drömma om att 2 landslagsmän ska komma och spela i mitt lag...

    SvaraRadera
  10. Haha, vilken artikel.
    Mycket sagt av en "supporter", vars lag siktat på SM-Guld i tio år, och misslyckats varje gång.

    Verklighetsförankring där?

    SvaraRadera
  11. Den t-shirten är ju grym. Annat än sådant skräp som säljs från denna sida.

    SvaraRadera
  12. Jag tror bara du är avundsjuk Frankie att du inte kom på iden själv när Blomqvist gick till dif. Istället skriver du bloggposter om att han förtjänar att bli misshandlad (efter att det verkligen har skett!)

    SvaraRadera
  13. Vad kul att det verkar vara så många gaisare som läser denna blogg. Har ni inget eget?

    SvaraRadera
  14. lillebror/
    Ni har väl försökt i 50 år, nollor.

    SvaraRadera
  15. Härligt att folk ska kommentera allt som skrivs! Kanonbra jobbat Frankie, älskar när folk reagerar!

    SvaraRadera
  16. märks att man inte lär sig mycket matte av fiskränsande!

    SvaraRadera
  17. GG: Det märks att man inte lär sig mycket svenska när man e så dryg som du är.. RENSANDE inte ränsande lelle stackare..

    SvaraRadera
  18. Ja, vad skall man säga... I ena fallet refereras det till supportrars visioner och i det andra fallet till ledares visioner. Inte helt logisk paralell...

    Kritiken mot en lokalkonkurrents ledning (de spelar ju desutom i en lägre division numera) kan bara innebära att det inte finns något positivt att säga om den egna föreningen. Kan det till och med vara så att det i själva verket är en dold avundsjuka för att lokalkonkurentens ledning faktiskt HAR ambitioner och att de vågar UTTRYCKA dem? Inom politiken är det ett klassiskt grepp att prata skit om "de andra" för att dölja att man själv inte har nått positivt att presentera. Synd att detta spridit sig till idrotten också...

    SvaraRadera
  19. James WHO???Denna T-shirt är ju VERKLIGHETEN för denne mycket ouppfostrade men trots allt rätt så bollbegåvade kaxige engelsman.
    HEJA GAIS, ALLTID GRÖNSVART...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.