2007/01/22

Plantäckning och värmeslingor

DEN NYA ARENAN Det har förts oändligt många olika diskussioner kring den nya arenan. Det är flertalet av oss som har varit skeptiska till de planer som har lagts fram för arenan och missnöjet har varit stort bland oss supportrar. På senare tid har det skett en del förändringar och några av oss skeptiker har istället blivit försiktigt optimistiska. Det har på diverse forum diskuterats huruvida den nya arenan kommer få värmeslingor och på så vis möjlighet till en uppvärmd plan, vi har alla tagit det för givet men samtidigt varit medvetna om att man aldrig kan vara säker på någonting kring den nya arenan [läs: det blir exempelvis ståplatser på en modern arena år 2009].

Jag tog därför tillfället i akt att ta mig ett litet snack med Hans Lundberg, Marknads- och försäljningschef hos IFK Göteborg. Han gav nu ett lugnande besked och bekräftade att det kommer bli både värmeslingor på den nya arenan och att det dessutom kommer att finnas möjlighet till plantäckning vid behov.

17 kommentarer:

  1. Bra Pavlo!
    Då blev man lite lugnare i alla fall...

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  2. gott att höra. Som du säger Pavlo, man kan inte vara säker när det gäller den nya arenan!

    SvaraRadera
  3. Ja allt annat vore väl en praktskandal, att bygga en ny arena utan under soil heating vore som en pub utan öl.

    SvaraRadera
  4. Frankie:

    Åh andra sidan så har jag för mig att det inte var så självklart på den nybyggda konstrgräsplanen i göteborg?

    Adam gav väl beslutsfattarna en släng av sleven på sin lilla blogg?

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  5. Sillstryparen/ Ja fast behovet av värmeslingor under en konstgräsplan är absolut inte lika viktigt som för en naturgräsplan...

    SvaraRadera
  6. Frankie:

    Fast tror du verkligen att Göran vet om det?

    SvaraRadera
  7. Frankie:
    Fast tror du verkligen att Göran vet om det?
    22/1/07 12:34


    Vilken Göran? Johansson? Göran Johansson tar inga som helst beslut om planvärme på planer vare sig de är av plast eller gräs så jag tro inte han behöver veta om det. För övrigt är Göran Johansson en av stadens viktigaste Blåvita profiler, tror ni det är en slump att det är till 75% Blåvitts linje som man har byggt arenan efter eller? Läs mellan raderna.

    SvaraRadera
  8. Frankie

    Å andra sidan vad har man för nytta av en konstgräsplan i detta väder? Nu snöar det iof inte så ofta.. Men inte speciellt bra att spela på en stenfrusen konstgräs matta heller, men nu är det ju iof inte minus grader så ofta heller så! Någon mer än jag som är rädd att denna vinter blir precis som förra eller? Sen men långvarig, allsvensk premiär 6 april? Tur att vi spelar den utomlands iaf.

    SvaraRadera
  9. Bra att man nu fått klarhet i frågan. Utmärkt jobb av er (som vanligt)

    SvaraRadera
  10. Stil och Klass:

    För en annan så kan jag säga som så här att anledningen till att man bygger främst i blåvittslinje har väldigt lite att göra med att Göran Johansson hejar på något lag.

    Istället har det mer handlat om att IFK blivit hårdare i sin linje sedan vi supportrar reagerat och blivit förbannade på det snålbygge som från början var aktuellt.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  11. Å andra sidan vad har man för nytta av en konstgräsplan i detta väder?

    Min poäng var mer att en konstgräsplan inte blir förstörd om det fryser till som det gjort nu, detta blir ju dock en naturgräsplan mycket enklare.

    Istället har det mer handlat om att IFK blivit hårdare i sin linje sedan vi supportrar reagerat och blivit förbannade på det snålbygge som från början var aktuellt.

    Fast utan politiskt stöd kommer man inte så långt och det är väl ingen större hemlighet att den nuvarande majoriteten av S/V/MP sedan många år har Blåvitt som "favoritlag" i den här staden. Därmed inte sagt att borgarna inte hade prioriterat Blåvitts krav om de haft majoritet, det hade de säkerligen kunnat göra med. Dock är det för mig skitsamma vilka politiska diskussioner och lobbyarbete i bakgrunden som gjort att en hel del förbättringar kommit till den ursprungliga arenaplanen- det viktiga är att de kom till och att man faktiskt lyssnade på protesterna (även man utåt sett natugligtvis försöker hålla masken från Higabs sida och säga "så här tänkte vi hela tiden")...

    SvaraRadera
  12. Bra fixat, Pavlo. Jag tillhörde de som trodde att man skulle fuska bort planvärmen eftersom man inte såg någon information om det.

    Även om vi byter till plastgräs så småningom är det viktigt med värme. Ruddalen är ju t ex helt värdelös och livsfarlig att spela på vid minusgrader. Visst, under säsong är det kanske inte så ofta frost, men tänk RL eller andra former för vinterfotboll som väl måste kunna slå igenom någon gång.

    SvaraRadera
  13. Ja arenan blir bättre och bättre. Vad har vi kvar att kräva? Grassmaster eller vad det heter och att ståplatserna ska bort? Bygg kombiläktare om det verkligen måste finnas ståplats men ren ståplats, naj tack!

    SvaraRadera
  14. Plantäckning? = tak?

    SvaraRadera
  15. Jag är mest förvånad över att du lyckades få tag i Lundberg. Har trots idoga försök aldrig lyckats med detta. För mig är han en jävla pajas. För övrigt får han Ragnar Sigurdsson att framstå som väldigt verbal...

    SvaraRadera
  16. Plantäckning betyder "täcke" över planen, sådant som finns på Nya Ullevi, skyddar planen mot snö och kraftigt regn.

    SvaraRadera
  17. Bra. Hur kul vore det att gå till puben och dricka läsk? På tal om konstgräs, borde man inte bygga en fullskalig konstgräsplan som är fullt inbyggd som ett komplement till dåligt väder. Kanske med mindre publikkapacitet (ca 5-10') eller motsv? Billigt? Praktiskt?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.