2007/01/04

Silly season spotters...

SILLY SEASON 2007 Den löjliga säsongen erbjuder ju inte bara chockövergångar och storförvärv, den erbjuder en hel del Allsvenska händelser av mindre och större magnitud, som kan vara av vikt för att lägga ihop pusslet kring övergångar och förändringar i svensk fotboll i vinter. Vi erbjuder med egna spotters och med hjälp av era tips en liten del av dessa händelser...

Enligt en mäklarfirma i Skåne letar Zlatan "Ibra" Ibrahimovic just nu efter en ny bostad i Malmö. Hans jakt har pågått under en längre tid och nu har han bestämt sig för att köpa en jättekåk utanför Malmös centrala delar. Är det nu självutnämnde värvningskungen Hasse Borg börjar hoppas på ett mirakel?

Martin Ericsson, före detta IFK-mittfältaren som lämnade Blåvitt under uppmärksammade former där hans far var inblandad i de flesta mediala uttalanden som gjordes syntes nyligen tränandes på Mossens Idrottsplats- förvånande nog iförd IFK Göteborg jacka...

Håkan Mild var tidigare i höstas över i England tillsammans med ett par icke blåvita affärskollegor och såg på fotboll. Av en slump "råkade" han se på Birmingham där Sebastian Larsson fick speltid (utlånad från Arsenal). Rykteskarusellen var då i full gång men nu ger Birmingham signaler om att vilja köpa loss svensken och då ser IFK-spåret plötsligt iskallt ut...

George Mourad surar vidare och säger i sitt senaste utspel att IFK visar alldeles för lite intresse för att han ska vilja vara kvar i föreningen. Frågan är då om det är någon typ av jantelagstänk från IFK Göteborg och Håkan Mild som gör att de inte känner sig villiga att krusa för någon enskild spelare? För även om man alltid sätter kollektivet främst så måste man ju som förening vara beredd att kämpa och visa stenhårt intresse för sina nyckelspelare, inte bara faxa över ett kontraktsförslag och sedan gå på semester. Allt annat än en förlängning av kontraktet med George Mourad vore ett kapitalt misslyckande från Blåvitts sida, ett förlängt kontrakt innebär en hög försäljningssumma vid en vidareförsäljning alternativt vår bästa forward kvar i föreningen i ett par år till. Vad är det Blåvitt tvekar för? Agera!

Tipstack: Kristofer A, Jakob H & Mehmet G.

Har du sett eller hört något kul om en allsvensk spelare?
Maila oss med ditt tips. Riktigt bra tips belönas cash!

20 kommentarer:

  1. Allsvenskan kommer fortsätta ha riktigt dålig kvalite' om inte något görs.
    Känns riktigt jobbigt att det finns 52? svenskar som spelar i Norge och Danmark i på hög nivå.
    Inför artistskatt mer människor kommer på matcherna när det spelas bra fotboll då kan man höja biljett priserna istället.
    Fan jag vill ut i Europa igen.

    SvaraRadera
  2. Varför vill jag läsa "skräpet" i högermarginalen? Ert råd borde istället vara att fortsätta med Internet Explorer så man slipper se skiten.

    SvaraRadera
  3. Internet Explorer är ju en skitprodukt, ofattbart att så många fortfarande använder det istället för Firefox eller Mozilla...

    SvaraRadera
  4. firefox eller opera menade jag.

    SvaraRadera
  5. Internet Explorer 7.0 är bra.

    SvaraRadera
  6. Tack vare den nya tidens uppfinningar så kan jag använda både telefon och internet vart jag än befinner mig i världen på semester. Jag är inte säker, men jag gissar på att även håkan har dessa uppfinningar. Det kan även ligga i hans intresse att inte läcka allt.

    SvaraRadera
  7. det ligger nog knappast i ifk göteborgs intresse att basunera ut i medierna att "jag är på semester" varje gång man får en fråga. det ger signaler om INKOMPETENS till media, annonsörer, sponsorer och intressenter.

    man ska alltid ge sken av att vara "on top of things". något håkan verkligen inte ger sken av.

    mourad tycker att ifk inte visar intresse, martin smedberg berättade att ingen hade kontakt med honom under hela utlåningen förra året, örebro klagar på att richardssons övergång är på paus för att mild är på semester och mild själv säger att han inte vet om vi har vidareförsäljning på risp för att han är på semester.

    visst kan man göra mycket utan att annonsera det i medierna och visst kan man göra mkt från exempelvis semestern via telefon, fax, mail osv men inte fan betyder det att man behöver sända signaler av inkompetens utåt sett.

    SvaraRadera
  8. hahahaah snygg bild på zlatan, sicket freak. imorn i expressen: zlatan köper lyxvilla i malmö...

    I promise.

    SvaraRadera
  9. http://svt.se/svttext/web/pages/118.html

    SvaraRadera
  10. e du sjuk höja biljett priserna på senaste har de gårr uppåt, derbyn kostar 250 spänn int ekostig att det kommer 25 000 för de pengarna köper man canal + och får bra fotboll på köpet oxå.

    SvaraRadera
  11. Jag såg Johnny Ekström, iförd blåvittröja, visa ett gäng småkillar karate vid Karl Johans torg. Han poängterade ett flertal gånger att han var kustjägare.

    SvaraRadera
  12. Mourad vill ju ha en 3-miljoners klausul á la MP. Det ska han inte få, sälj honom istället.

    SvaraRadera
  13. ...Riktigt bra tips belönas cash!.
    Hmm..

    SvaraRadera
  14. ja, man får ett paket pasta från willys cash!

    SvaraRadera
  15. Signa Mourad! Han är den ende av våra forwards som har riktigt stor potential. Mild arbetade på större ytor som spelare och måste snart upp till bevis som sportchef. Vi behöver fortfarande en kreativ mittfältare av hög klass och det vet alla, men ingen gör något.
    Är det någon som ringer till Dusan Djuric varje dag och i alla fall försöker få hit honom eller har alla semester?
    /Pontus

    SvaraRadera
  16. Mourad går för 2 miljoner till sommaren

    SvaraRadera
  17. I turkiet kostar biljetten 800- 1000 kr.

    SvaraRadera
  18. Tror inte att höja biljettpriserna är rätta konceptet men för i helvete något bör göras så spelarna stannar. Om 10 år är även allsvenskan farmar liga åt Bulgarien

    SvaraRadera
  19. Skulle gärna se att Mourad blev kvar. Visst har han potential att bli riktigt bra men så mycket har han inte bevisat än. Men visst kan man tro på honom i framtiden. Men är det som någon sa att han vill ha en vidareförsäljningsklausul på 3 miljoner? Då är han ju inte intresserad av att stanna i Blåvitt. Och jag är trött på att Blåvitt ger spelare chansen att utvecklas för att sedan ge bort dom för kaffepengar.

    SvaraRadera
  20. MAN SKA ABSOLUT INTE HÖJA BILJETTPRISERNA!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.