2007/01/02

Bojkotta filmfestivalen?

PROTESTÅRET 2007 En liten grupp supportrar på klubbens forum anser att det är dags för nya protestmarscher snart. Anledningen är att det på Göteborgs Filmfestival går upp en film under namnet "Hata Göteborg" som handlar om fotbollssupportrar. Detta är enligt ett par av debattörerna en stor skandal och borde stoppas till varje pris, en del attackerar även Supporterklubben:

-Bulldogs97-




Blev Medlem: 29 jul 2003
Inlägg: 317
Från: Göteborg / Mölndal

InläggSkrivet: Fre 29 dec, 2006 10:11 Ämne: Citera

Jag förväntar mig en aktion från supporterklubben änglarna eller blir det som vanligt ?? huvudet ner i sanden och hoppas på att någon annan gör skitjobbet.

STÅ PÅ ER NU FÖR FAN !!!!




Detta minst sagt bisarra påhopp på Supporterklubben måste väl ändå vara ett inlägg i den högre ironiskolan? För att filmen som heter "Hata Göteborg" och gjorts av Robert Lillhonga, (Lillhonga Film & Teater: 2005) är ju trots allt en produkt av det fria demokratiska samhälle vi svenskar lever i måste väl ändå gå fram till dessa protestivrare?!

Konceptet konstnärlig frihet?
Grundlagen om yttrandefrihet?
Nej, bojkott och protest är svaret! Nu ska vi måla banderoller!

46 kommentarer:

  1. folk är ju fan inte riktiga. är protestmarscher deras svar på ALLTING eller?

    SvaraRadera
  2. anti-göteborgismen växer sig starkare i det bruna träsket.

    SvaraRadera
  3. bruna träsket var väl tyskland senast jag kollade?

    SvaraRadera
  4. brunt lär det väl också vara i moder sveas rövhål...

    SvaraRadera
  5. Inte helt oväntat kom det igång en riktigt intelligent debatt i den här tråden...

    SvaraRadera
  6. väl ingen större nyhet att en del blåvittsupportrar är riktigt skitnödiga förvisso. men att protestera utanför en FILM på festivalen? goddag yxskaft.

    då kanske varje berörd grupp som känner sig lite kränkta (vilket jag verkligen inte gör av den titeln förvisso) ska protestera mot att filmen visas?

    snacka om att få påminnelser om hur det började i nazi-tyskland. cencur och våld...

    SvaraRadera
  7. Lillhonga låter som nån på klubbens forum sa otäckt likt: lillhagen... ;)

    SvaraRadera
  8. man kaksar inte upp sig

    Man kanske kexar upp sig? I vikt.

    SvaraRadera
  9. anarkistungar och ultras- de enda två grupperna som tror att bengaler, banderoller och slagord kan förändra världen.

    SvaraRadera
  10. 2/1/07 12:52> Så du tror att en övervägande majoritet av våra Ultras skriver i berörda tråd och stöder en protestmarch för att någon enstaka person skrivit för det, Sherlock?

    SvaraRadera
  11. Är det inte så att filmen i fråga är en slags svensk version av "Football Factory"? Med Hifare som "hjältarna", Det är ju en spelfilm iallafall

    SvaraRadera
  12. livetärenshlager/ Sa jag det? Nej. Jag sa bara att det finns tydliga likheter mellan Anarkistungarna och Ultras beteenden.

    SvaraRadera
  13. Gandhi var väl nära nog Bengal?

    Han förändrade världen.

    I övrigt tycker jag att de bruna måste få begå sitt fötroendemässiga självmord utan att vi behöver protestera.

    SvaraRadera
  14. http://www.121.nu/onetoone/visa_ftg2.aspx?ForetagID=905373

    Här är adressen så kan man prata av sig med en dryg snapphane och fråga lite om filmen.

    SvaraRadera
  15. Vi måste bli mer medvetna om vårt västgotiska arv. Bara spelare i truppen som är födda här tack. Attacker ifrån stor-sverige som -hata göteborg- och dylikt skall betraktas som rasism, imperialism samt impotens.

    SvaraRadera
  16. märks ju jävligt tydligt vad hankins vill få ut av detta, förvänta dig att stå upp för vad du skriver

    SvaraRadera
  17. Man ser tydligt att det är DU Frankie som vill ha bojkott och protest.. pajas!

    SvaraRadera
  18. Ge dig nu hankins. Antingen få du nån pervers njutning av att göra dig lustig på andras bekostnad, eller så driver du ironin så långt att ingen förstår den. Snacka om att kunna göra en höna av en fjäder, och att se till att klyftan i vårt supporterled knappast blir mindre.

    Håll er ifrån sån här sensationsjournalistik i fortsättningen, där enda syftet är att göra folk upprörda, tack.

    SvaraRadera
  19. "Han har väl förfan inte skrivit något om en protestmarch?!?!" Ehum, har du kollat länken till änglarnas forum? Frankie har inte skrivit något om att -Bulldogs97- vill ha en protestmarsch, men om du kollar länken så ser du flera andra som vill ha det.

    SvaraRadera
  20. Jag förstår inte, du skrev ju:
    "Han har väl förfan inte skrivit något om en protestmarch?!?! Man kan ju undra vad hankins får allt ifrån."

    Och nej bulldogs skrev inget om någon protestmarsch, inte heller skrev Frankie om att bulldogs hade skrivit det heller. Det som Frankie vill framhäva genom att klippa in bulldogs inlägg är antagligen "attacken" på supporterklubben Änglarna.

    SvaraRadera
  21. Pinsamt baraben pinsamt..

    SvaraRadera
  22. Man kan väl undra varför du drog in just det inlägget hankins.. mer splittringar behövs inte.

    SvaraRadera
  23. Pajasvarning baraben... Har ni verkligen inget bättre för er?

    SvaraRadera
  24. märks ju jävligt tydligt vad hankins vill få ut av detta, förvänta dig att stå upp för vad du skriver

    2/1/07 17:05


    Försöker du hota mig för att jag har en annan åsikt än dig? Sen har du inte ens ryggrad att stå upp för ditt hot med namn utan väljer anonymiteten. Jävligt häftigt.

    1904/ Vad har signaturen Bulldogs med saken att göra? jag hade reagerat likadant oavsett om det var Håkan Mild som skrivit det. Jag känner ingen i Bulldogs och har ingenting emot gruppen Bulldogs, visste inte ens att de fanns kvar.

    Sedan: Jag "splittrar"? Hmm låt oss se över vad citatet säger i Änglarnas tråd:

    Jag förväntar mig en aktion från supporterklubben änglarna eller blir det som vanligt ?? huvudet ner i sanden och hoppas på att någon annan gör skitjobbet.

    STÅ PÅ ER NU FÖR FAN !!!!


    Här påstår man att Änglarna vanligtvis sätter huvudet i sanden och att änglarna måste agera för annars "står man inte på sig".

    Detta tycker jag var LÖJLIGT uttryckt och därför påpekade jag även detta, men om folk som ska ha åsikter inte tål att andra människor har en annan åsikt så har jag jävligt svårt att se vad fan man yttrar en åsikt för i det första fallet då. Protestera mot en film? Patetiskt i bästa fall anser jag.

    Och nej, jag skev inte att någon planerade en protestmarsch, det där var bara en fantasi som någon av er ANONYMA fegisar hittade på. Jag sker att "en del" planerade nya protestmarscher, det är något som kallas: SARKASM.

    Sedan tycker jag det är onödigt att hänga ut folk.

    1904/ Om man "hänger ut folk" genom att citera sådant som de själva skriver på offentliga debattforum så är ju även ditt inlägg till mig att "hänga ut folk". Var lite mindre hysterisk tack, svårt att ta debatten på allvar annars.

    Men med tanke på ursprungsdebatten och vad den handlade om är det svårt att ta någon som upprörs av detta blogginlägg på allvar över huvudtaget.

    SvaraRadera
  25. sälen/ Jag skulle nog kalla de som blir arga över en filmtitel som heter "Hata Göteborg" och förespråkar protester vid filmen för

    P
    A
    J
    A
    S
    A
    R

    SvaraRadera
  26. Stil & klass/
    Pajasvarning på både "protesterna"
    och baraben tycker jag

    SvaraRadera
  27. Jag tycker det är synd att ni tar upp det här överhuvudtaget. Har ni inget vettigt att skriva om längre eller vad är problemet? Spara oss från det här i framtiden. Det kommer bara leda till en ökad splittring ibland oss supportrar

    SvaraRadera
  28. bara leda till en ökad splittring ibland oss supportrar

    Det som leder till så kallad "splittring" är alla jävla idiotutspel från höger och vänster. tro fan folk reagerar. som clownprotestmarschen i höstas. suck.

    sen kan man ju fråga vad för utveckling som kommer av att alla ska hålla med varann om allting hela tiden?! olika åsikter leder saker framåt.

    SvaraRadera
  29. Självklart är det så att det diskutioner utvecklar saker hela tiden. Men tycker du att den här diskutionen leder någong som helst stans? Helt onödigt diskution och samtidigt helt onödigt av baraben att publicera det. Tjänar väl inget till att hålla på och idiotförklara människor fram och tillbaka. Eller? Det kallar i alla fall inte jag utveckling. Nä baraben håll er till det ni gör bra. Gör om gör rätt!

    SvaraRadera
  30. onödigt baraben.. onödigt..

    SvaraRadera
  31. Den bästa protesten är väl att skita i att se filmen. Då ger man den inte mer uppmärksamhet än den behöver. Har ingen aning om vad den handlar om eller vilken historia den berättar, men det känns som rätt mycket mindervärdeskomplex att ens ta åt sig av en filmtitel.

    Den som inte fattar att blogginlägget här var ironiskt borde ju ta en allvarlig funderare. Tycker dessutom att Bulldogs97:s inlägg var oerhört humoristiskt, särskilt den sista raden: "STÅ PÅ ER NU FÖR FAN!!!!" är ju rolig med tanke på den möda och aggressivitet han eller hon ger uttryck för. Det känns som massa inneboende kraft bara väller ut över tangentbordet i en verbal kataklysm. Man kan riktigt känna smärtan över filmtitelns kränkande inverkan i Bulldogens liv. Tänk om du vore sportchef i blåvitt istället, då hade vi haft fina värvningar på gång. Tack för ditt oerhört fruktbara engagemang, Bulldogs97. Hoppas du inte stöter på större problem i ditt liv, det skulle inte vara bra för ditt hjärta. Lycka till!

    SvaraRadera
  32. Anonymous said...

    onödigt baraben.. onödigt..

    2/1/07 20:34


    onödigt anonymous.. onödigt..

    SvaraRadera
  33. kommentarerna är som alltid roligast: SKANDAL! PINSAMT! HEMSKT! CHOCKKUPP! LÅÅÅÅÅÅÅGT BARABEN! HAHAHAHHAHAHAHA.

    där sitter ultras på sina kammare och rasar för att någon har mage att driva med den protest och banderollkultur de älskar. vad kommer härnäst, en protestlista mot baraben!

    SvaraRadera
  34. Tjänar väl inget till att hålla på och idiotförklara människor fram och tillbaka. Eller? Det kallar i alla fall inte jag utveckling.

    Idiotförklarar man någon om man citerar något korkat? Jag tycker mer det är den som säger det korkade som idiotförklarar sig själv...

    SvaraRadera
  35. Jaha, det finns dom som hatar oss så mycket att de måste göra en film om det..haha.
    Trots Blåvitts långa guldlösa svit lever avskyn kvar, det är stort. Blåvitt berör!

    SvaraRadera
  36. Kul att se Frankie använda en "Grundlagen om yttrandefrihet?" samtidigt som han stödjer den Kubanska regimen. Stackars glashus...

    SvaraRadera
  37. Hiiiiisingen>>> du har en poäng där men att slänga upp ett inlägg enbart i syfte att provocera(?) andra supportrar tycker i alla fall jag är fruktansvärt onödigt från en så seriös blogg som baraben. Det tycker i alla fall jag.

    SvaraRadera
  38. från en så seriös blogg som baraben

    Vet inte om jag ska tacka eller bli arg... ;)

    SvaraRadera
  39. Sett i dagens tv-tider:

    SVT2 Klockan 20.40:
    Bestäm dig, Jimmy
    Bildspel av Robert Lillhonga
    och Teater Inkompetent ;)

    SvaraRadera
  40. Haha det är underbart att ni kan uppröra så oerhört. Och till dig som kritiserar Frankie för att han stödjer Kuba så hör väl inte den kommentaren ens hemma här. Meningen är väl att vi ska kritisera baraben för det de skriver och ifrågasätta. Inte ifrågasätta politiska åsikter som jag hittils inte sett här nämnvärt. "Hasta la victoria siempre!"

    SvaraRadera
  41. Protestmarscher? Banderoller? Kom in i matchen, för fan.

    Filmen handlar om supporterkulturer och har egentligen ingenting alls att göra med IFK Göteborg. "Hata Göteborg" är ju en väldigt populär ramsa i Helsingborg och säger en hel om vilken typ av vokabulär vissa supportergrupper använder sig av.

    Det ligger således inga värderingar i själva titeln. På något forum såg jag en jämförelse med filmen "fucking Åmål". Jag tycker att den jämförelsen är bra.

    Se filmen istället! Det jag har sett av den verkar väldigt lovande.

    SvaraRadera
  42. *suck*
    Det finns bara en sak att säga om personer som planerar protesmarcher och banderoller för bara en jävla filmtitel, det är:
    "VÄX UPP FÖR FAN OCH SE VERKLIGHETEN".

    Jag känner Robert Lillhonga personligen och har även sett filmen, den är VERKLIGEN inte ngt anti-Göteborgsskit som ni tror. Filmen är mer värd att se än att protestera mot filmtiteln.

    Det är tragiskt att se när folk gnäller på något som man knappt vet om så jag tycker bara till er: se filmen och kom med kritik sen! Tills dess... håll käften om ni inte har något vettigt att säga!

    SvaraRadera
  43. Kan man se klipp ur filmen nån stans?

    SvaraRadera
  44. Filmen nämner inte ens HIF en enda gång!, har själv sett den. Den handlar om några vilsna ungdomar, helt enkelt.

    SvaraRadera
  45. www.hatagbg.se

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.