2007/01/08

Det ryktas...

att det är på tisdag som första etappen i rivningsarbetet av Gamla Ullevi påbörjas...

att Vålerengen är beredda att betala (skambudet) 4 miljoner kronor för George Mourad...

att Dusan Djuric aldrig var aktuell för IFK Göteborg mer än i vissa personers fantasier...

att Valter Tomas Junior och Agbar Barsom plötsligt är "högvilt på transfermarknaden". Men en lättnadens suck avskriver vi vansinnessnacket om att värva en eller bägge av dessa herrar. Vad Helsingborg och Hammarby ska med Valter Tomas Junior till är en helt annan svårlöst gåta...

att Helsingborg har en hel rad stjärnor med utgående kontrakt: Andreas Jakobsson,Fredrik Björck, Babis Stefanidis, Andreas Dahl, Gustaf Andersson och Olivier Karakezi. Så det är fler än Blåvitt som kan tappa stjärnor under 2007...

Har du sett eller hört något kul om en allsvensk spelare?
Maila oss med ditt tips. Riktigt bra tips belönas cash!

35 kommentarer:

  1. Dusan är visst sant, fast nu sket det sig ändå. Men det fanns ett bud och Halmstad tillät ifk att prata med Dusan.

    SvaraRadera
  2. att Dusan Djuric aldrig var aktuell för IFK Göteborg mer än i vissa personers fantasier...

    Betyder med andra ord att Dusan Djuric var ungefär lika intresserad av Blåvitt som Roy Keane är av konståkning. Läs vad det står istället för att spekulera fritt.

    SvaraRadera
  3. Dusan är visst sant, fast nu sket det sig ändå. Men det fanns ett bud och Halmstad tillät ifk att prata med Dusan.

    IFK snackar ju med spelare hela tiden, det innebär ju inte att de är "aktuella" för föreningen. Vissa verkar tro att alla spelare IFK snackar med ska komma krypande till Kamratgården. Har ni sovit de senaste 10 åren eller?

    SvaraRadera
  4. "Vålerengen är beredda att betala (skambudet) 4 miljoner kronor för George Mourad..."

    Får ni 4!!! millar för en sådan dussinspelare skall ni väl vara mer än nöjda. Ni kanske börjar bli lite bortkämda.

    SvaraRadera
  5. Fast om man skriver "...mer än i vissa personers fantasier" så är det ju svårt att tolka det som något annat än att Frankie påstår att det var ett grundlöst rykte. Eller? Om IFK, dvs Håkan, fört samtal med Dusan skulle det annars alltså varit Håkan som fantiserat? Lättare att skriva det i så fall. Om man verkligen vet något då alltså - verkar ju mest vara chansningar och efterhandskonstruktioner här nuförtiden.

    SvaraRadera
  6. Är det fyra mille eller att han går som bosman om ett år så tycker jag att vi ska sälja.

    SvaraRadera
  7. verkar ju mest vara chansningar och efterhandskonstruktioner här nuförtiden.

    Jaja vi bara chansar fram allting här vettu! Skålpådajjänna roffe.

    Håkan Mild pratar med spelare X.
    Supportrar hävdar att spelare X är på väg till klubben.
    Spelare X är fullständigt ointresserad av IFKs bud.

    Hur nära var han då? Stämde då supportrarnas önskedrömmar eller var de bara fantasier? Fan vi kanske borde skicka Ronalindho ett kontrakt, då är han ju på väg till Blåvitt!

    SvaraRadera
  8. Pseudodebatt. Det intressanta här är ju fan inte hur långt ifrån Dusan Djuric var (för det var han) utan det faktum att klubbar börjar följa Mourad närmare och närmare. En stor stark spelare med målsinne som han borde man lätt få ut en 12-15 miljoner för (minst!) om han hade kontrakt och spelade regelbundet under 2007- det är ett MÅSTE att IFK förlänger med Mourad, allt annat vore skandal.

    SvaraRadera
  9. Sen får väl i och för sig en klubb inte kontakta en spelare som har mer än ett halvår kvar på sitt kontrakt om de inte kommit överens med den nuvarande klubben först? Eller? Och då måste ju IFK och HBK varit överens om det ens fördes diskussioner med Dolle. Tror för övrigt inte att han varit så sugen att spela för blåvitt.

    PS. What's with the fucked up pop-ups. It's shitty!

    SvaraRadera
  10. Walter Tomas och Abgar Barsom skulle lätt gå in i er kassa startelva.

    SvaraRadera
  11. Iom att Dusan redan för flera månader sedan konstaterade att han inte ville flytta inom landet är det ju patetiskt att vissa satt och hoppades på hans namnteckning.

    SvaraRadera
  12. hade ju vart kul att få lite mer för George. Men han har dock inte presterat så där jävla mycket. Två relativt korta perioder av lyckat spel men annars väldigt kall. Får vi 4 miljoner för en spelare som inte vill vara kvar i föreningen och dessutom säljer till en förening i norge som vi inte konkurerar med i allsvenskan är det helt ok tycker jag

    SvaraRadera
  13. Får la vara glada för att det finns spelare med klubbkänsla kvar i alla fall.

    Förr

    SvaraRadera
  14. Får la vara glada för att det finns spelare med klubbkänsla kvar i alla fall.

    Vilka är det då? Ölme och Bengan? Riktiga framtidsmän det där. Det handlar inte om klubbkänsla att acceptera en lön som är mkt lägre än det omgivningen erbjuder en. När George har varit i form har han både gjort mål för oss och lyft vårt anfallsspel, vem ska göra det om vi slumpar bort honom? Sella/Målsumpen?

    SvaraRadera
  15. Frankie
    Medhåll angående Dusan. Förstår inte att folk tror att Dusan är på g bara för att IFK hör sig för om honom. För mer har det inte varit.

    Allvarligt tänk lite själva för en gång skull. Det verkar finnas en bild av att alla spelare runt om i Sverige och i utlandet vill komma till Blåvitt för Håkan Mild ringer. Det var möjligtvis så i början och mitten av 90-talet men idag så står inte IFK så högt i kurs för mera etablerad spelare.

    SvaraRadera
  16. Förhandla upp till 4,5 miljoner i norsk valuta och sälj!

    SvaraRadera
  17. Sälj Mourad och cementera åttondeplatsen nu Håkan!

    Ta in en junior istället!

    SvaraRadera
  18. Sen när blev Mourad den stora lösningen på alla problem? Han har gjort 14 mål på 3 säsonger och varit kass/skadad lika ofta som han har varit bra. Sett till vad han har presterat sammantaget är väl 4 miljoner helt ok?

    SvaraRadera
  19. För 6 mille + 25% vidareförsäljning hade jag sålt Mourad.

    SvaraRadera
  20. Precis och så kan han misslyckas i Vålekuken och bli vidaresåld till Degerfors eller Ellos för 1 mille och då gör vi storkovan. Han är för lat för att lyckas i en större liga än allsvenskan och just därför kommer han att stanna här. ... eller i aik då.

    SvaraRadera
  21. Förhandla upp priset lite på Mourad eller plocka med en spelare i dealen. Mourad visar föga intresse för IFK och då är det faktiskt bäst att han säljs. Visst har Mourad potential men så fruktansvärt mycket har han faktiskt inte visat i Blåvitt. Det är bara kolla statistiken. Att visa tror vi får 10 miljoner och mera är ofattbart. Vilken planet lever ni på?

    SvaraRadera
  22. for fan knyt upp mourad!

    anledningen att han inte gjort mer mal for oss ar skadorna han dragits med, kan han bli kvitt dessa och fa speltid under vara nya mer offensiva(?) tranare kommer han gora mycket nytta i blavitt 2007

    SvaraRadera
  23. "FK snackar ju med spelare hela tiden, det innebär ju inte att de är "aktuella" för föreningen. Vissa verkar tro att alla spelare IFK snackar med ska komma krypande till Kamratgården. Har ni sovit de senaste 10 åren eller?!"

    Hisingen; Man får inte prata med spelare under kontrakt utan klubbens tillåtelse. Ifk har lagt ett bud som halmstad accepterat något sådär. Tyvärr ville ej dusan.
    Jag har absolut inte sovit någonting, det händer en jävla massa på kamratgården.

    SvaraRadera
  24. Hisingen; Man får inte prata med spelare under kontrakt utan klubbens tillåtelse. Ifk har lagt ett bud som halmstad accepterat något sådär. Tyvärr ville ej dusan.
    Jag har absolut inte sovit någonting, det händer en jävla massa på kamratgården.


    Och vad är relevansen? I och med att Dusan var NOLL intresserad hjälper det ju inte om Håkan Mild målade en badboll med Dusans ansikte på. Lik förbannat var det totalnobben. Hur nära är man en övergång då?

    SvaraRadera
  25. Varför i h-e ska IFK inte kunna få ut mer än fyra miljoner för Mourad??? Rosenberg, som numera är femteval(?) i Ajax, gick för tiodubbla summan efter en lyckad säsong. När George spelat har han ofta, men inte alltid, gjort det bra. Inte sjutton ska Blåvitt få 10 procent av vad Malmö får för en lika lovande forward.

    Svälj nu stoltheten och ta hjälp av Hasse Borg så kränger vi grabben för 40 millar och ger MFF 25 procent som tack för hjälpen.

    SvaraRadera
  26. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,970849,00.html

    Aftonbladet använder vår nyhet om Mourad och bekräftar att det stämmer genom att snacka med Mourads agent. Blåvitt har dock ett högre pris än 4 miljoner på Mourad (bra Blåvitt!).

    Om man verkligen vet något då alltså - verkar ju mest vara chansningar och efterhandskonstruktioner här nuförtiden

    Hur var det med detta nu då? Hehe.
    Frankie forstätter att leverera...

    SvaraRadera
  27. Bond/ Jag såg det med, intressant dock att Blåvitt kräver med vilket sänder helt rätt signaler till omgivningen. Ska man köpa en Blåvittspelare får man betala...

    SvaraRadera
  28. intressant detta om Mourad, läckan är inte täppt från Kamratgården trots allt?

    SvaraRadera
  29. Det ryktas att Sportbladet åter igen andvänt Baraben som en källa i deras artilklar, nu senast om George Mourad affären.

    SvaraRadera
  30. timmie/ Ja fast den här gången har de ju faktiskt skrivit ut källan med "Bara ben". Kul dock att det är Michael "Baraben hotar Antonsson" Wagner som nu snor nyhter från er här på Baraben.com...

    SvaraRadera
  31. Visst är det bra att Blåvitt visar att man vill ha betalt för sina spelare. Och det finns väl ingen anledning att direkt acceptera ett bud? Men Mourad har ju inga större meriter. Raffa jämförde Mourad och Rosenberg som likvärdiga spelare. Någon nämnde att Mourad gjort 14 mål på 3 säsonger. Det gjorde väl Rosenberg på en säsong i Halmstad? Man kan ju skylla på skador men fakta är att Mourad inte presterat mer än i några få enskilda matcher. Och just nu så får vi nog vara nöjda med 4-6 miljoner? Annars måste någon större klubb ha intresse för honom.

    Jag tror att Mourad mycket väl skulle kunna bli intressant för en klubb som Ajax eller liknande i framtiden. Jag tror att våra spelare värderas lågt på grund av hur spelet sett ut på planen. Det händer för lite framåt. Det har lagts för stort fokus på hög press och man har inte spelat en tillräckligt underhållande fotboll. Hoppas de nya tränarna inför ett mer varierat och fantasifullt anfallsspel. Att Blåvitt vill behålla bollen inom laget och föra matcherna. Vi måste ge våra forwards bättre bollar att jobba med. Det behövs spelare som spelar enkelt i alla lag. Men det behövs spelare med teknik som spelar mer kreativt och underhållande också. Vi har spelat en defensiv fotboll för länge där våra backar varit de stora stjärnorna. Många av dom har också belönats med proffskontrakt. Tyvärr är det ju inte backar man får bäst betalt för. Det gäller för Blåvitt att bjuda på större underhållning och få Mourad och andra forwards i bättre och fler bra lägen. Då kommer också fler mål. Och då är jag säker på att inresset och värdet på Mourad och övriga också skulle gå upp. Då skulle också Djuric med flera bli mer intresserade att komma till Blåvitt. I dagsläget är det svårt att sälja spelare till högt pris. Och det är svårt att värva etablerade spelare till klubben. Blåvitt är inte längre ett positivt skyltfönster för spelare. För mig är det enkelt. Detta måste vi jobba hårt med och ändra på. Måste tvätta bort tråkstämpeln som Blåvitt fått. Annars blir det nog svårt att få 40 miljoner för någon spelare?

    SvaraRadera
  32. Gustaf Andersson? Stjärna?

    SvaraRadera
  33. hudds/ fast när man jämför två så olika spelartyper blir det skevt, Mourad är ju en target och inte en boxmålskytt så han har ju andra kvalitéer, främst att han i form är en sådan spelare som lyfter sin omgivning med och att han har en spelstil som ingen annan i vår trupp har och därför blir extra värdefull. En Mourad i högform under 2007 gör Blåvitt till ett topplag, inte ensam men han kan vara en stor part i det...

    SvaraRadera
  34. Hört nått om Kari te aik?

    SvaraRadera
  35. Kari? Han är ju Gaisare, so who cares...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.