2007/01/16

Varför lyckas importerna i alla andra lag, men inte i Blåvitt?

GÄSTKRÖNIKA Kalmar och ”laget som spelar i Superettan i år, förhoppningsvis för evigt” producerar brasse efter brasse till skytteligans topp. I HIF och ”laget som man liksom Lord Voldemort inte ska nämna vid namn (men som vi ska spela två derbyn mot i år)", ja där sprutar det fram succémän från Jamaica, England och Kenya. Det spelar ingen roll vilken världsdel de kommer från, lyckas gör dom.

Men i Blåvitt? Namn efter namn dyker upp i mitt huvud. Big Mama, Crossa, Ijeh (inte dålig, men långt ifrån vad vi förväntade oss), de Pedro, Lago, Ali Gerba, listan kan göras lång. De nordiska spelarna har varit okej, men vänder vi oss längre bort… katastrof.

Så snälla José, ta ett par kurser i svenska och positionsspel och gör succé! Snälla Shavar, om du är grym denna vecka under provspelet och får ett kontrakt, var då grym även under resten av säsongen! Och snälla Gud i himmelen, om det inte funkar denna gången heller, låt oss då aldrig importera en icke-nordisk spelare igen!!

//Collberg

Vill du skriva en gästkrönika eller bidra med en bild eller
något annat kul är adressen som alltid kontakt@baraben.com...

16 kommentarer:

  1. De Pedro var ju sorgligast. Träningsmatchen mot Öis när håkan sprang över hela plan för att ge Javier 2 meterspass för att han skulle kunna imponera men så var han bara usel...

    SvaraRadera
  2. Jag tror att spelare som sticker ut både på planen och utanför planen har svårt att "accepteras" på Kamratgården. Jag tror i mångt och mycket det sitter i kulturen som finns i föreningen. I Blåvitt råder finns det en kultur sen gammalt om att inga ska sticka ut etcetera. De sitt senaste 10-12 åren har vi värvat en flertal stjärnor samt spelare utifrån som varit totala fiaskon. Spelare som ofta varit riktigt bra innan de kom till Blåvitt och som spelat bra när de lämnat Blåvitt.

    Med anledning av detta så tycker jag det är märkligt att vi fortsatt att värva spelare som har en personlighet som är avvikande från KG:s värderingar. Nu senast är det Gerba och till viss del två andra forwards i truppen som är påväg bort. Det bästa är därför att värva unga spelare som vi kan forma alternativt vara beredda att tänka om vad det gäller gruppens sammansättning

    SvaraRadera
  3. det handlar väl om att blåvitt har för dålig scouting. Klubben lägger inte tillräcklig tid på att leta spelare.

    I kalmar åker ju tränare och ledare ner och kollar in spelare i flera veckor.

    SvaraRadera
  4. Lösningen på problemet är ju inte att vi ska sluta importera spelare, utan att vi bör bli bättre på att få dem att fungera i föreningen. At integrera icke-nordiska spelare i sina trupper är något som flera allsvenska föreningar är betydligt bättre än oss på.

    SvaraRadera
  5. Ang Ijeh så berodde hans måltorka på vår tjongfotboll.

    Sen är blåvitt usla på att scouta utomlands.

    SvaraRadera
  6. Man måste ju anpassa spelet efter vad man inhandlar också. En Ijeh som öser in mål i Malmö fick ju passningar efter marken på djupet allt som oftast. I Blåvitt fanns ingen Nicklas Skoog som la fram bollarna på djupet till Ijeh? Sella är väl samma sorts spelare ungefär? Och han har inte heller lyckats så som jag hoppats. Så det är inte bara importer som Blåvitt misslyckas med? Alla värvningar kan ju inte vara lyckade. Men Blåvitt har en tendens att göra många klasspelare till floppvärvningar. Och det tillägnar jag det dåligt varierade spelet. Vi är alldeles för lättlästa.

    SvaraRadera
  7. Håller med till fullo. Jag tror dock inte att Shavar el Shaffer kommer att leverera. Shaffer visade i B-laget i höstas prov ett uselt positionsspel. Han var fullständigt förvirrad på plan. Det är lättare för en forward som inte pratar så bra svenska att lyckas. Svenskt försvarsspel är oerhört välorganiserat och kräver god kommunikation.

    SvaraRadera
  8. "Och det tillägnar jag det dåligt varierade spelet. Vi är alldeles för lättlästa." Helt rätt!

    Sen måste ett nyförvärv få speltid också. Mycket möjligt att Ali G börjat ösa in mål efter 10 omgångar om han fått spela, även om han var dålig i de första matcherna. Men det hade inte varit rätt mot de övriga anfallarna...

    SvaraRadera
  9. Vem är Shavar el Shaffer? Nån ny arab?

    SvaraRadera
  10. Ser inte så lovande ut efter det man läst träningsrapporten på AB.

    SvaraRadera
  11. för att vi inte har några ambitioner överhuvudtaget längre

    SvaraRadera
  12. Shavar el Shaffer? Nån ny arab?=

    STor humor!!!!!

    SvaraRadera
  13. Crossa fick aldrig chansen!

    SvaraRadera
  14. Scoutingen är ju som den är när scouterna dräller omkring på Klubb-TV Blåvitt istället för att vara ute på fältet. Scouting funkar inte längre så att man kan lita blint på "polaren" på andra sidan jordklotet. Man måste vara på plats, se hur det funkar IRL.

    SvaraRadera
  15. Lite kul med fotboll och åsikter. Söker man lite så hittar man en text från Frankie som hyllar De Pedros halvtimme i b-lagsmatchen mot Öis. Förvanskas det lite i minnet hos andra så blir han helt plötsligt usel, trots att han kanske var det mest talangfulla sedan Jeppe på den kanten i våra färger. Det sorgliga kanske främst finns i De Pedros privatliv - det är inte alltid fotbollen är centrum i ens liv.

    Träningsmatchen mot Hammarby på vår nya vän Ullevi visade väl isf. mer tecken på att det var en lång väg kvar att vandra för De Pedro som i den stunden hade en fysik som var långt ifrån elitmässig. Men fortfarande, talangen och känslan i de fötterna gjorde chansningen värd. Att den sedan inte gick hem var kanske inte helt oväntat. Det kändes väl hela tiden för bra för att vara sant?

    SvaraRadera
  16. Håller med hudds till fullo. Det gäller verkligen att anpassa spelet efter vad man inhandlar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.