På gång


torsdag 4 november 2010

Debatt: Vad är Blåvitts ambitioner inför 2011?

ÖPPET BREV. BaraBen kan i dag avslöja att IFK Göteborg för närvarande får ta emot en strid ström av brev och e-post från medlemmar och supportrar som vill vädra sitt missnöje med föreningens fiaskosäsong. Ett av dessa skrevs av Hans Liljedahl som varit medlem i föreningen sedan 1987 och är skarpt kritisk till de rykten som placerar Lars Lagerbäck som ny blåvit tränare. Här har ni brevet - skickat till Kamratgården - i sin helhet!

Käre Håkan, Seppo och övriga ansvariga hos IFK Göteborg!

Jag skriver detta mail baserat på stor kärlek & passion till de blåvita färgerna, och av stor omsorg till föreningen. De senaste 10 åren har vi vunnit SM-guld en enda gång, 2007, även om det var smärtsamt nära 2009.
Så inför 2010 trodde vi nog alla att detta skulle bli revanschens år och Nästa & Mesta Mästarnas år.

Men vad sker i stället?

En stor besvikelse för alla oss Blåvita och en enda lång Golgata-vandring. Torfigt, trist och förutsägbart/lättläst spel, och just nu ligger vi på en 8:e plats som ett resultat av detta. Den sämsta placeringen på många, många år och med lag som Djurgården, Örebro, Trelleborg & Mjällby (!) före oss i tabellen. Säsongen 2010 var i princip över redan innan VM-uppehållet och med ett antal riktigt oengagerade insatser, framförallt på bortaplan. Med HIF borta, ÅFF borta, DIF borta som absoluta lågvattenmärken.

Vi har sålt av många av våra yngre lovande spelare (Gustav, Bjärs, Kim, Pontus, Mackan med flera) och istället värvat spelare som Turonen, Faltsetas, Ericsson.

Spelare som varit långt i från startelvan.

Vår spelidé är förutsägbar och lättläst och Jonas Olsson och Stefan Rehn verkar sakna både ledaregenskaper och det strategiska och taktiska kunnade som krävs. De skall ha all heder av sitt arbete och för att de lotsat fram våra duktiga ungdomar, men nu är det dags att någon annan tar över. Men absolut inte Lars Lagerbäck!

Trots den totala bristen på sportsliga framgångar och bra spel har vi ett ganska fantastiskt hemmasnitt på 10 758 personer på vår nya fina arena. En fantastisk god grund att bygga vidare på.

Många av dessa hade dessutom köpt årskort (uppåt 7 000?) liksom mig och mina kamrater de senaste två åren, och frågan är väl hur många av dessa som kommer att förnya dessa 2011?

Jag, liksom många, många Blåvita, vill se en förändring inför 2011 och klara, tydliga svar från ansvariga inom IFK Göteborg:


Vilka är våra sportsliga ambitioner framöver?
Är vi nöjda numera med att vara ett mediokert mittenlag?
Handlar det enbart om att försörja holländska/turkiska/danska mittenlag med billig arbetskraft?
Eller vi vill vi fortfarande vinna SM-Guld med ambitioner på Europa?
Vilka värvningar kan vi förvänta oss? Nytt tränarteam?
Vill IFK ta över driften och ägande av Gamla Ullevi?


I så fall, vad är strategin och taktiken för att uppnå detta under 2011 och säkra framtida framgångar? Käre Håkan & Seppo, nu vore det mycket intressant att få era svar på dessa spörsmål.

Med vänlig hälsning,
Hans Liljedahl, medlem sedan 1987, blåvit sedan födseln.
Håller du med Hans Liljedahl i hans kritik? Uttryck din synpunkt här!

78 kommentarer:

 1. Visst, rimligt gnäll. Men blanda inte in Lars Lagerbäck-diskussionen i detta. Finns knappast något bättre tränaralternativ i nuläget!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt, men svar lär han inte få.

  SvaraRadera
 3. Klockrent. Instämmer i varje ord.

  SvaraRadera
 4. Kunde inte sagt/skrivit det bättre själv. Väl valda och befogade frågeformuleringar.

  Kör vi på i , mestadels, samma spår nästa år är en ny fiaskosäsong att vänta, både sportsligt och publikmässigt.

  SvaraRadera
 5. Håller med i precis allting FÖRUTOM Lars Lagerbäck. Tror han kan vara helt rätt. En av Sveriges framgångsrikaste tränare. En analytiker av världsklass som absolut efter 32 omgångar i Allsvenskan hade märkt att spelsystemet 4-2-3-1 inte fungerar om man blir för baktungt. Då blir det istället för att vara en offensiv uppställning en riktigt destruktiv och defensiv fotbollsuppställning. Detta har dock inte Jonas Olsson kunnat lista ut ännu.

  SvaraRadera
 6. Det var väl mest plattityder i detta brev? Inte mycket om vad han ville ha förändrat konkret. Ingen motivering till varför han inte ville ha Lars Lagerbäck. Det lär väl betraktas som vad det är, en välskriven parentes.

  SvaraRadera
 7. Ett helt okej brev i stora delar, men att gnälla på Lagerbäck är ju bara riktigt patetiskt, särskilt då personen inte lägger fram några andra vettiga alternativ..

  SvaraRadera
 8. Jag skickade också ett brev till Kamratgården. Vad jag skrev?

  "Avgå alla."

  SvaraRadera
 9. håller med till punkt och pricka. Jag tycker frågeställningarna i sig motiverar vilka förändringar han vill ha.

  SvaraRadera
 10. Jävla trams. Stava rätt till Turunen. Lagerbäck är ju lite som en mindre uppsluppen Bo Johansson, en gubbe alla älskade.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det är fel att bara kritisera Jonas Olsson, Ja menar kolla hans resultat de tre senaste säsongerna 2007- 1:a, 2008- 3:a, 2009- 3:. Däremot borde spelarna kritiseras mer, det är väl knappast någon spelare som får godkänt denna säsongen, möjligtvis Hysen

  SvaraRadera
 12. Jesper Blomqvists Mustasch4/11/10 12:24

  Jag skrev till KG:

  "Cross fick aldrig chansen!"

  SvaraRadera
 13. Säsongen startade ju helt kasst, sen var den psykologin vi hade med oss från förra säsongen bortblåst. Ängsligheten infann sig, och fick vi ett mål i baken var det kört. Förra säsongen kunde vi spela bra även i underläge, och denna säsongen har vi spelat bra också, när första målet tillfallit oss.
  Skillnaden mellan 2009 bottnar till största delen i självförtroende, och bristen på detta tror jag bottnar i schackrandet i början av säsongen. Nya (och nygamla) gubbar av tveksam kvalitet går rätt in i startelvan, truppen är bred (påpekat av Mild själv inte minst) vilket gör att ingen är säker på sin plats. Det blir i varje spelsituation försök att spela safe istället för att utmana, många ryggar som bollhållaren ser, istället för ögon att kommunicera med.

  SvaraRadera
 14. forts.
  Lösningen på våra problem är alltså att få tillbaka tryggheten, och där tror jag mer på finjusteringar av en stabil stomme, än dramatiska ändringar som högprofiltränare, eller spelare (såvida det inte handlar om klass-individer, tänk Alex, Steff).

  SvaraRadera
 15. Snälla, värva Lagerbäck. Sätter min högra panna på att det kommer bli succe! Tror det finns få tränare som skulle kunna motivera vår trupp så som Lagerbäck skulle kunna.

  SvaraRadera
 16. Om Lagerback kommer varvar vi da Sidleds Danne?

  SvaraRadera
 17. Så trött på att höra alla medgångare som hotar med att inte lösa årskort så fort det går emot laget. Det är nu vi behövs som mest.

  Ska man byta lag eller sluta intressera sig för fotboll? Det funkar ju fan inte.

  Lagerbäck skulle passa bra f.ö

  SvaraRadera
 18. Håller med skribenten men vill lägga till en sak till den som nu kommer att träna vår älskade klubb nästa år.

  Snälla, snälla spela ett spel där man utnyttjar Allsvenskans vassaste spelare - Tobias Hysén.

  Så jäkla frustrerande att se honom få den ena helt jävla tokusla passningen efter den andra av sina kamrater. Fixa hit någon som kan slå passningarna (ok, Sella lyckas väl ibland) eller byt spelsystem. En bra fotbollspelare skall delta mycket och ha mycket boll enligt mig. Så har det inte sett ut i år för Tobbes del. Inte ens i närheten.

  SvaraRadera
 19. AVGÅ ALLA

  SvaraRadera
 20. Ett helt vanligt gnäll-brev. Ser inte något särskilt i brevet förutom några frågeställningar som inte kräver en raketforskare att komma på.


  Personligen ser jag gärna en ny tränare. Stereo har experimenterat för mycket. Faktorn bäst-på-träningen-innan och vägt alldeles för högt jämfört med spela-ihop-en-grupp-för-långsiktighet.

  Lagos blir bra tror jag, med motivatorer (tex stereo) åt kidsen.

  Blåvitt är en professionell och långsiktigtänkande förening. Lagos passar bra med rätt folk bakom sig.

  SvaraRadera
 21. Klart att jag ska ha Årskort även nästa säsong och nästa, och nästa och...
  Medgångssupportrar finns det för många av. Troligen är det dom sm lipar högst nu.

  Blir lite besviken när folket på Ståplats sviker - ni som brukar vara trognast.
  De sista matcherna har uppslutningen på LS varit bättre än Ståplats!

  Sista striden för säsongen på söndag - Alla till Ullevi, EN för ALLA, alla för BLÅVITT!

  SvaraRadera
 22. Har själv skrivit ett mail till Håkan, med i stort sett samma innehåll bara med den skillnaden att jag har varit medlem sedan 1967 och haft årskort sedan 1979.

  Min röda tråd var exakt den samma som Hans. (N.B. jag känner inte Hans)

  /Franz

  SvaraRadera
 23. Mitt brev:

  Köp Messi.

  SvaraRadera
 24. Hans du lyfter fram en mycket viktig detalj och det är vilken ambitonsnivå Mild & co har med blåvitt. Vill vi bli ett bättre lag är det tröstlöst att sälja de spelare som har lyft blåvitt de senaste säsongerna. Övertyga inte bara spelarna utan oss supportrar om att vi tillsammans kan ta blåvitt mot nya europaäventyr! Men den resan börjar i allsvenskan och dr ska vi visa att vi är bäst i Sverige!

  SvaraRadera
 25. För det första så berättar han bara vad hela IFK Göteborg redan vet. Att 2010 är ett skitår. Det är lika uppenbart som att himlen är blå. För det andra så undrar jag varför Håkan Mild skulle avslöja taktiken inför 2011 till en supporter? Och vilken taktik är det som menas..? Är det taktik för hur spelarna ska utvecklas individuellt? Är det taktik för hur försvarsspelet ska läggas upp vid offensiva hörnor? Är det kanske alla spelsystem och spelupplägg som skribenten vill ha svar på? Om en enda "förstå-sig-påare" här är bättre än Mild&Co på att styra en klubb i Allsvenskan så tycker jag att ni ska söka jobb på Kamratgården.

  SvaraRadera
 26. Göteborg19044/11/10 15:06

  Lasse Lagerbäck.... Ja, då sparar man in årskortspengarna i alla fall. Att någon över huvudtaget kan fundera i de banorna är helt jävla obegripligt. Jag avskydde hans spelidé i landslaget och jag tycker inte bättre om det idag. Han förespråkar en primitiv jävla skogshuggarfotboll med fullständig avsaknad av finess och anfallsambitioner. Det fattas väl bara att de värvar Daniel Andersson också så är cirkeln sluten. Då behöver man inte hetsa upp sig för missade målchanser i alla fall, men jävlar vilket bra försvar vi kommer att få. Nääää, avgå alla för helvete!

  SvaraRadera
 27. Nu handlar min artikel i-n-t-e om Lagerbäcks vara eller icke vara. Utan om vilka ambitioner IFK egentligen har och vilka konkreta planer man har för att uppnå detta.
  Något som jag tror att vi, alla Blåvita, har stort intresse av att få veta.

  SvaraRadera
 28. Jag är inte emot Lassa Lagerskägg. Vet inte om han är rätt men smisk ska den han som säger att haninte gjorde en bra insats med landslaget.

  SvaraRadera
 29. Har inget med tränare att göra. Ekonomiska muskler vinner mästerskap och de senaste 15 årens ledning och styre har varit en ren katastof som tagit föreningen från den resursstarkaste självklare ledanden i landet, såsom Rosenborg och FCK har idag, till allsvensk medelmåttlighet. Sjumiljoners värvningen var droppen

  SvaraRadera
 30. Avgå lagerbäck!
  För fan ta in en tränare som vill spela en rolig och fartfylld fotboll där anfall är bästa försvar.
  Vi behöver inte en tränare som vill spela 1-0 matcher hela året.
  Sen håller jag även med att vi borde ha kvar våra talanger. Visst det handlar om pengar och deras vilja att inte vara kvar här eftersom svensk fotboll är dålig.
  Men låt dom vara kvar kontraktet ut, låt oss få ett så bra lag så det är hit spelarna vill gå istället. Hade vi haft berg, pontus, bjärsa, kim och gustav hade vi haft e jävligt bra lag. Det kommer vi aldrig få så länge vi säljer spelare så fort dom blir litte bättre än standard i allsvenskan.

  SvaraRadera
 31. Anonym 15:30, vad ska Lagerbäck avgå från? Hans nuvarande anställning in SvFF som löper ut vid årsskiftet?


  "Hade vi haft berg, pontus, bjärsa, kim och gustav hade vi haft e jävligt bra lag." Hur skulle vi kunna ha kvar dom då utan att skriva livstidskontrakt? Förr eller senare hade deras kontrakt gått ut och då hade vi inte fått ett rött öre att jämföra med t ex de 30+ miljoner vi fick för Marcus Berg.

  För övrigt är det viktiga att vi vinner SM-guld, inte att vi spelar en "offensiv" och "modern" fotboll med "stort bollinnehav". Fan, jag önskar att Lagerbäck kommer till Blåvtt och sedan kämpar, köttar och brunkar vi till oss ett allsvenskt guld 2011. Det vore ett fett långfinger upp i arslet på de gladfotbollsfascister som förgiftar våra sinnen.

  SvaraRadera
 32. Jag förstår inte alls hur folk resonerar som snackar om att man inte ska gå på blåvitt om en viss tränare basar över laget. Jag ser min relation till blåvitt som ett äktenskap utan skilsmässa. Om hon klipper sig i en konstig frisyr och lägger på sig 20 kilo står jag fortfarande där, att stötta blåvitt är inget aktivt val, det är något du bara gör. Sedan så är Lagerbäck en satans mycket bättre analytiker än herr Olsson som verkar ha fastnat i ett sätt att spela och tänka oavsett hur det ser ut på planen. Om Lagerbäck skulle komma till blåvitt så tror jag att det blir i mer av en manager-roll och det tror jag han skulle funka bra i. Låt andra sköta träningar med spelarutveckling så fixar Lasse taktiken och uttagningarna.

  SvaraRadera
 33. what ever, blåvitt e kört jag hejjar snart på häcken.

  SvaraRadera
 34. Visst håller ja med dig... för förutom att, LAGERBÄCK SKA TILL GÖTET!

  Sedan kommer en liten parentes, från min sida. Det har ju länge snackats mycket, av ledare, och oss supportrar också för den delen om, gräsets vara eller icke vara, hur kommer de sig då att Blåvitt lyckades ta Guld, de året då de faktiskt var hö på Nya Ullevi, som finns dokumenterat här på bloggen och på bild.
  Hur kan vi, inklusive ledare då tro att det har med gräset på planen att göra, om de inte går som man alltid har velat. Jag påstår inte att långtifrån ledare har sagt detta rakt ut eller för den delen supportrar häller, men det har varit en tydlig chargång.
  Därför är det nu dags med lite rannsakan bland oss supportrar, spelare och ledare framförallt!

  Jag kommer att skriva en gästkrönika just i detta ämnet här på bloggen och hoppas givetvis att det kommer att bli publicerat. I sådana fall kommer texten att gå i tryck förhoppningsvis, någon gång under helgen!

  SvaraRadera
 35. När Stefan Rehn blev petad, minskade mitt intresse för Blåvitt. Jag vill inte ha Jonas Olsson som huvudtränare. Jag vill ha någon med humor. Någon som kanske är lite flummig. Inte Jonas, som jag aldrig sett skratta. Antingen detta, eller en tränare som uppnått något på nordisk klubblagsnivå. Eller det tredje alternativet: Stefan Rehn som huvudcoach.

  SvaraRadera
 36. Jag instämmer helt i hans brev.

  SvaraRadera
 37. Det är huvudsakligen inte tränarens fel att det inte går.

  Fallet startade redan i samband med försäljningarna av Bjärs och Pontus. Att vi lyckades hanka oss kvar i toppen förra hösten berodde på självförtroende och tur. Spelet fanns inte då heller. Årets säsonng är bara en fortsättning på förra höstens spel.

  SvaraRadera
 38. Föralltid blåvit, alltså slutar inte engagemanget vid en rutten säsong. Ni som hotar att sluta gå på matcherna likställer er relation till laget med en ren affärstransaktion. Är inte produkten attraktiv så köper jag inte den. Jag säger inte att ett affärsmässigt tänkt inte är viktigt och att svensk fotboll har mycket att lära men samtidigt kommer jag vara förevigt trogen Blåvitt, oavsett resultat. Engagera er i föreningen, blir medlemmar och rösta på årsmöten. Kom med egna konkreta förslag. Tillsammans ÄR vi IFK Göteborg.

  SvaraRadera
 39. Lasse är rätt man för IFK! Fattar inte hur så många kan motsätta sig detta.
  Jag tycker att Lagerbäck har gjort ett fantastiskt arbete med det svenska landslaget och jag upplever mycket av kritiken som orätt.
  Lasse Till IFK

  SvaraRadera
 40. Jag blir jävligt trött på sånt här supportersnack om att man nästan kräver förändringar och en massa svar på frågor! Jag tycker inte att Håkan o Co ska behöva lägga tid på att svara på denna typ av frågor, de flesta har besvarats flera gånger om senaste åren.
  Jag kan själv svara på hälften av dessa frågor:

  Är vi nöjda numera med att vara ett mediokert mittenlag?
  -Nej, vi är inte nöjda med att vara ett mittenlag! (Vad kom denna fråga ifrån egentligen??? Ge mig ETT tecken på att ledningen är nöjda med det, jag hittar inget. Korkad fråga!)

  Handlar det enbart om att försörja holländska/turkiska/danska mittenlag med billig arbetskraft?
  - (Denna fråga är så urbota korkad så den tänker jag inte besvära mig med att svara. Herregud, medlem sen 1987? Då borde du vara lite äldre och visare än så här! Jag blir mörkrädd.)

  Eller vill vi fortfarande vinna SM-guld med ambitioner på Europa?
  - Se kommentar fråga 2 ovan. (Har du överhuvudtaget följt med diskussionerna kring laget senaste åren?? Ge mig ETT tecken på att IFK inte satsar på SM-guld och Europa spel!!)

  Ett bottenmärke, släng detta direkt i skräpkorgen, Håkan!

  SvaraRadera
 41. Medgångssuprotrar som inte vill vinna utan bara är gnällkärringar. Klipp era årskort!
  Hot är för de svaga och IFK är starka och behöver inga skitar som er.

  SvaraRadera
 42. en pajas som har skrivit. vad vill han göra och klaga kan vi alla. Här är vädret skit. Ja allt är väl skit. Men jag vill ha det bättre...
  Kreativitet söks och inte en gnällkärring

  SvaraRadera
 43. Hans har lämnat några frågor till kansliet. Om han förväntar sig svar eller inte från Håkan Mild & co är skit samma. Skapa debatt gör han! Debatt behövs, krav behövs ställas.

  Arena i egen regi för Blåvitt!
  Arena i egen regi för Blåvitt!
  Arena i egen regi för Blåvitt!
  Arena i egen regi för Blåvitt!
  Arena i egen regi för Blåvitt!
  Arena i egen regi för Blåvitt!

  Lagerbäck eller inte Lagerbäck, jonas eller inte jonas,

  det är Arena i egen regi för Blåvit som gör skillnaden.

  SvaraRadera
 44. Anfallsfotboll bygger på att ha ett bra försvar.
  Börja håll på ÖIS eller hammarby ni som vill se en naiv och aningslös fotboll. Jag vill nå framgång och den bygger man som mourinho, bakifrån och fram.
  Förlorare ombeds lämna IFK och söka sig till ÖIS.

  SvaraRadera
 45. Huvudsaken är att JO ska bort, det måste till en förändring från det spel som är idag, där hysen tvingas jaga hopplösa pass match ut och match in.!!!
  Blir så fruktansvärt frustrerad när jag tänker på hur spelet sett ut den här säsongen och inget ändras!

  SvaraRadera
 46. Hoppas Lagerbäck kommer och att han har gummistövlar.

  SvaraRadera
 47. bra skrivet!
  Jag skiter dessutom i om vi spelar "tråkig fotboll" bara vi tar sm-guld

  SvaraRadera
 48. Simon,

  om det är så viktigt att tränaren går och flinar hela tiden kanske vi ska satsa på Ronald McDonald som tränare för Blåvitt?

  SvaraRadera
 49. Idiotiskt brev, vi är väl ingen bananrepublik som skall styras av alla och envar. Vi är en klubb som har en fungerande ledningsorganisation där bl a Håkan Mild ingår i. Det är för f-n ärekränkning att påstå att den mannen inte har ambitioner med sitt arbete med IFK. Han har sprungit tusentals mil i blåvit dress. Stångat sin panna blodig, varit proffs och alltid återvänt. Han räknas som en av våra stora. Spelat de största matcherna med våra största spelarna.

  Inte f-n skall ha behöva svara på brev från någon mupp som varit medlem sedan 1987 och som tycker sig veta mer om fotboll bara för den sakens skull. Blir så trött på dessa jäkla förståsigpåare som tror sig veta allt.

  Välkommen Lars Lagerbäck!

  SvaraRadera
 50. Instämmer Glänn!

  SvaraRadera
 51. Det är helt otroligt att det finns blåvita supportrar som föredrar en målsnål defensiv, destruktiv fotboll. Räckte det inte med Arne Erlandsen?? skall vi hamna där igen? SNÄLLA Håkan Mild anställ inte Lars L. Då kommer vi ha ett publiksnitt på 8000 istället för 10 000. För vem vill se 0-0 matcher?

  SvaraRadera
 52. Varför skälla på Lagerbäck? Hans resultat med landslaget talar för sig. Tycker vi ska tacka av Jonas och Stefan nu för ett gott jobb. Sista säsongen blir det för deras del. Mild får ta på sig en del av årets fiasko. Pär Ericsson, Faltsetas är riktiga felvärvningar. Sälj TO, Hjalmar och Jacob J, dessa håller inte allsvensk klass p.g.a. att de är för tröga o steget. Mot 2011 med förhoppningar......

  SvaraRadera
 53. hata gajs4/11/10 18:43

  Vilka titlar har världens suraste man, Lagerbäck, på sin meritlista

  SvaraRadera
 54. Bra, instämmer i allt som skrivs.

  SvaraRadera
 55. Brevet var bra förutom hans ställning till Lagerbäck. Bara säga nej till en av sveriges mest meriterande tränare utan att motivera det känns som om man är en gnällkärring. och vi skall väl bedöma våra tränare utifrån resultat och kompetens och inte utifrån att man är tråkig. Eller? I så fall borde Conny i HIF, Nanne och några till ryka omgående. Och kvar har vi då bara dryga stahre eller Boråsmagnus, de är ju visserligen inkompetenta men de kan ta media. SKÖJ!

  SvaraRadera
 56. http://www.eurosport.se/fotboll/allsvenskan/2010/mild-det-ar-rena-logner_sto2530588/story.shtml

  SvaraRadera
 57. Jag håller med om allt skrivs

  SvaraRadera
 58. Antäller blåvitt LL får man kalla mig "Lagermannen" med tanke på malmö :)

  SvaraRadera
 59. Lagerbäck rättade munnen efter matsäcken, dock borde han satsat offensivare i vissa matcher mot sämre lag. Samma misstag gör JO. Tror Lagerbäck tillsammans med
  Nanne B är de främsta analytikerna och taktikerna vi har i Sverige, men skulle hellre se Nanne som tränare, men det är nog mission impossible. Sixten Boström i Örebro vore bra, har gjort stordåd i ÖSK som spelar en positiv fotboll. Även Gerhardsson i Röva vore intressant. Om nu inte Mourinho får sparken från Real:)

  SvaraRadera
 60. We need a Change!

  Blåvitt 2010:
  SuperCupen AIK - lose
  Enter 3.Round in Cupen - out in 4.Round
  Enter 3.Qualification Round - unfortunately out directly
  Allsvenskan - 8.place - 6 to 10 possible

  Lagerbäck is available, has connections, a lot of experience and trained the best swedish players from 2000 till 2009
  this combination we need to be successful in Champions League 11/12

  SvaraRadera
 61. Lasse liten4/11/10 20:18

  Jag vill se blåvitt spela 442 igen- Det finns goda chanser att det blir så om lagerbäck gör sitt inträde i klubben. Jag vill se blåvitt värva en ny micke nilsson- det finns goda förutsättningar för det om LL skriver på. Slutligen vill jag bara säga att lars lagberbäck är en underbar fotbollskonservativ som gör det som blåvitt gör bäst.

  SvaraRadera
 62. Det är väl inte så många som inte håller med?? Kort kan man sammanfatta med att det har varit en skitsäsong och med en frågeställning om de (Håkan och Seppo)är nöjda med detta.

  Du behöver inte vänta på svar. Jag kan svara dig nu. Ja, det har varit en skitsäsong och nej de är inte nöjda med det.

  Alla håller med dig i din frågeställning men varför har du inte utvecklat din kritik mot Lagerbäck som ny tränare.?

  SvaraRadera
 63. *correction
  "this combination we need to be successful in Champions League 12/13"

  so long ...

  SvaraRadera
 64. Blåvitt kan fan inte ligga i toppen med det här spelarmaterialet. Inte så att vi är så mkt sämre än i fjol, men helsingborg har ju ett för jävla bra lag. Och efter 3-4 år så kommer man nog blicka tillbaka på mff 2010 som ett halvt landslag. Skador och otillräckligt spelarmaterial= åttonde plats. Dock inte sagtatt Lagerbäck inte skulle vara välkommen.

  SvaraRadera
 65. Håller med till 100%.

  Jag kommer att bojkotta mitt årskort 2011 om det inte blir en förändring.

  Jag tror att blåvitt kommer tappa si sådär 50% av årskortsinnehavarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  SvaraRadera
 66. Är detta ett forum för Lagerbäcks fan club?? Han e ju en mkt äldre upplaga av Jonas.O. F-n, vad jag har svurit åt den karln genom åren...

  SvaraRadera
 67. Bra skrivet Hans!

  /J-T

  SvaraRadera
 68. Word!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 69. Ambitionen måste vara att inte åka ut. Nåt annat kan vi inte ha.

  SvaraRadera
 70. Fan va jag skäms över en del av inläggen i denna tråd. Främst över alla de med så jävla låg kunnskap om fotboll att de ifrågasätter Lagerbäck. Va fan vill ni!? Frejdighet, generationsväxling,öppenhet inför media,.. och, storpisk mot Holland. Resultat räknas. 5 mästerskap på raken.. vem fan gör om det, Allbäck, Henke o Zlatan förvisso, kanske Kim, men i övrigt ett gäng medelmåttor. Men visst, bojkotta för fan! Det är säkert ni som buar när Tobbe är 23 m offside o domarn blåser, så dra åt helvte.
  För övrigt va Roger Gustavsson, IFK:s främste tränare genom tiderna som vann champions leauge gruppen före barca o United tidernas dögrävare. Lagerbäck framstår som en sprallig, impulsiv kännslomänniska jämfört med Roger. Men jag märker att en del idioter tror att IFK erövrade europa med champagnefotboll. Så var det inte kan jag säga. Så om du inte var med då, eller är för jävla korkad att minnas, IFK är tråkiga, systematiska, mer pålästa, bättre tränade, men vinner ta mig fan nästan jämnt när vi kör vårt race. Jonas har haft sitt race o gjort det strålande men nu är degs för en ny (tråkig) röst.

  SvaraRadera
 71. Sparven anno 2010 i de blåvita leden?

  SvaraRadera
 72. För fan!vi har ju både Roger Gustafsson och Eijlert Björkman,som vore det perfekta tränarparet för Blåvitt.

  SvaraRadera
 73. käre anonym 22.46
  0-4 mot Holland som spelade VM-final för 4 månader sedan och är obesegrade på Amsterdam Arena sedan typ millenieskiftet, ja det bevisar ju att Hamrén är mycket sämre än Lagerbäck! Får man påminna om att Hamrén har startat EM-kvalet bättre än vad Lagerbäck gjorde de senaste mästerskapskvalen.

  SvaraRadera
 74. kan bara inte förstå varför vi inte säljer allt vi äger i klubben och köper messi casillas och mourinho sen räker de med pojklagsspelare resten så har vi ett säkert sm-guld ju fattar inte vad dom tänker med!

  SvaraRadera
 75. Rolf Månsson5/11/10 21:16

  att de frågor Hasse ställer är sakliga och relevanta, vilka ambitioner HAR Blåvitt inför 2011? Jag ser gärna att vi får svar på Hasses frågor.

  Idag kan vi höra Seppo berätta på hemsidan att Kamratgården skall rivas och byggas upp på nytt till hösten 2011. Och det är ju ambitiöst och bra till en kostnad av 35 mille. Men det har ju inget med laget och vårt spel att göra, så det gör ju Hasses frågor än mer relevanta, vilka ambitioner har vi, förutom att bygga om Kamratgården?

  Inte heller jag är förtjust i tanken på 62-årige Lagerbäck som tränare i Blåvitt, främst därför att det känns som om han gjort sitt med de framgångar han haft med landslaget. Några har kritiserat Hasse därför att han inte specificerat sig, och inte lämnat alternativ.

  Tillåt mig då komma med lite privata tankar om ev tränarbyte.

  -Mikael Stahre är 35 år och han tog AIK till dubbla guld 2009. Såvitt jag vet är han inte kontrakterad ännu.

  -Jonas Thern är 43 år och tog Värnamo till Superettan i år och han skulle vara spännande att se i Blåvitt, men troligen är han inte intresserad, han verkar mest nöjd med att ta hand om och vidareutveckla ungdomarna i Värnamo.

  -Göran Bergort är 42 år och tog IFK Norrköping till Allsvenskan i år. Trots det vågar Norrköping inte satsa på honom, och jag tycker det skulle vara intressant att se honom i Blåvitt, han gjorde verkligen ett bra jobb i Norrköping!

  Tränarfrågan har ju också en ekonomisk aspekt. Vi har säkerligen inte råd med hög tränarkostnad, så det kan kanske återigen vara dags att våga något för att kanske vinna mycket.

  Betänk att Svennis bara var 31 år när han tog över Blåvitt 1979, då helt oprövad i stora sammanhang. Och som jag minns det berodde valet av Svennis på att Blåvitt helt enkelt inte hade råd med en etablerad tränare utan satsade på en doldis i div 2.

  Hur vi än gör, så hoppas jag att vi får bättre fart på laget än det vi visat den här hösten, det har bitvis varit riktigt dåligt och det var inte kul att se oss tappa matchen mot Trelleborg, en helt onödig 2-1-förlust och sedan följde vi upp med en 2-1-förlust till på Behrn Arena och hade ett ganska geistlöst spel med många individuella misstag även där.

  Förhoppningsvis får jag se en bra avslutning mot Gefle på Gamla Ullevi på söndag!

  Lycka till på söndag, och med hopp om höjda ambitioner och en mycket bättre säsong 2011, tecknar ständige medlemmen Rolf Månsson

  SvaraRadera
 76. Rolf Månsson5/11/10 21:16

  att de frågor Hasse ställer är sakliga och relevanta, vilka ambitioner HAR Blåvitt inför 2011? Jag ser gärna att vi får svar på Hasses frågor.

  Idag kan vi höra Seppo berätta på hemsidan att Kamratgården skall rivas och byggas upp på nytt till hösten 2011. Och det är ju ambitiöst och bra till en kostnad av 35 mille. Men det har ju inget med laget och vårt spel att göra, så det gör ju Hasses frågor än mer relevanta, vilka ambitioner har vi, förutom att bygga om Kamratgården?

  Inte heller jag är förtjust i tanken på 62-årige Lagerbäck som tränare i Blåvitt, främst därför att det känns som om han gjort sitt med de framgångar han haft med landslaget. Några har kritiserat Hasse därför att han inte specificerat sig, och inte lämnat alternativ.

  Tillåt mig då komma med lite privata tankar om ev tränarbyte.

  -Mikael Stahre är 35 år och han tog AIK till dubbla guld 2009. Såvitt jag vet är han inte kontrakterad ännu.

  -Jonas Thern är 43 år och tog Värnamo till Superettan i år och han skulle vara spännande att se i Blåvitt, men troligen är han inte intresserad, han verkar mest nöjd med att ta hand om och vidareutveckla ungdomarna i Värnamo.

  -Göran Bergort är 42 år och tog IFK Norrköping till Allsvenskan i år. Trots det vågar Norrköping inte satsa på honom, och jag tycker det skulle vara intressant att se honom i Blåvitt, han gjorde verkligen ett bra jobb i Norrköping!

  Tränarfrågan har ju också en ekonomisk aspekt. Vi har säkerligen inte råd med hög tränarkostnad, så det kan kanske återigen vara dags att våga något för att kanske vinna mycket.

  Betänk att Svennis bara var 31 år när han tog över Blåvitt 1979, då helt oprövad i stora sammanhang. Och som jag minns det berodde valet av Svennis på att Blåvitt helt enkelt inte hade råd med en etablerad tränare utan satsade på en doldis i div 2.

  Hur vi än gör, så hoppas jag att vi får bättre fart på laget än det vi visat den här hösten, det har bitvis varit riktigt dåligt och det var inte kul att se oss tappa matchen mot Trelleborg, en helt onödig 2-1-förlust och sedan följde vi upp med en 2-1-förlust till på Behrn Arena och hade ett ganska geistlöst spel med många individuella misstag även där.

  Förhoppningsvis får jag se en bra avslutning mot Gefle på Gamla Ullevi på söndag!

  Lycka till på söndag, och med hopp om höjda ambitioner och en mycket bättre säsong 2011, tecknar ständige medlemmen Rolf Månsson

  SvaraRadera
 77. De frågor Hans ställer är de som alla rättrogna önskar svar på.
  De som menar att det är allt för banalt och att det krävs mer "raketforskarteorier" är förmodligen alla proffsbloggare som sitter och funderar stora delar av sitt vakna liv på hur de ska kunna ordbajsa på ett schysst paketerat vis.
  Fotboll, IFK Göteborg och framgång kräver inga avancerade teorier.
  I dagens klimat krävs strategier, ledare, ekonomi och spelarmaterial.
  Vad vill Blåvitt 2011?
  Det vill vi alla ha svar på.

  - Jag vill inte spela hemmamatcher med Gais och Öis på samma arena! Vi bör ta steget in i framtiden.
  Eget drift ansvar på GU. Sen egen arena inom 5 år. Jag vill uppleva en invigning på Änglarnas alldeles egna arena.

  BTW: Hata AIK!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.