På gång


onsdag 2 december 2009

Inför sexiga damunderkläder i Allsvenskan!


DAMFOTBOLL. Allt nytt kommer från USA. Framtiden går att spå genom att se mot väst. Jag är inte speciellt intresserad av damfotboll, men märkligt nog väldigt intresserad av damer. När jag pratar med mina heterosexuella kvinnliga vänner framgår det att en om inte stor, så betydande del av deras engagemang för herrfotboll kan kopplas till den sexuella spänning som finns mellan dem och dessa muskulösa, vältränade, svettiga, spelare ute på gräsmattan.

Därför presenterar jag Lingerie Football League (LFL):


Ja, detta är från USA och ja, det är på riktigt. Den nya damligan, eller ska vi säga kalla det för den rykande heta nya brudligan, heter tro det eller ej Lingerie Football League och spelas helt och hållet i underkläder. Fullkontakts amerikansk fotboll i underkläder, där brudarna verkligen går in till 100 procent för att leverera fotbollsmässig underhållning och samtidigt "råkar" ge ett sexelement till sporten som lockar en stor manlig publik. Till skillnad från i Sverige så existerar det ingen (nåja) jämlikhetsdebatt i USA - där styr enbart dollartecknen:
"The most important demografics to advetisers are the 18-34 year old males. They like to see sports, they like to see pretty women. That's the mindset of advertisers."
-Lisa Guererro, fotbollskommentator.
I verkligheten ser Lingerie Football League ut så här:


Nu vet både du och jag att Damallsvenskan aldrig skulle följa i dessa fotspår. Ok, aldrig är ett rätt så extremt ord, men det är en riktig högoddsare. Och skönt är väl även det, eller är det? Skulle någon klubb vara krassa och se saken ur ett rent marknadsekonomiskt och därmed lite cyniskt perspektiv så är jag helt övertygad om att deras elitfotbollsdamlag skulle bli en megasuccé med samma koncept som LFL.

Om exempelvis FC Kopparbergs/Göteborg ställde upp i grymt sexiga outfits, skulle de på kort sikt kunna mångdubbla sin publik, säkerligen hundradubbla sin mediebevakning och få ett sällan skådat tillskott av reklam-/sponsorkapital. De skulle naturligtvis även få en jättelik genusdebatt och hundratals olika proffstyckare skulle raaaaaaaasa mot det hela - men all reklam är bra reklam. Ok, nej, all reklam är inte bra reklam. Men den här reklamen vore bättre än bra.

Ok, det skulle inte ske. Det skulle strida mot all heder, tradition, politisk utveckling och alla viktiga framsteg som Sverige tagit under de senaste decennierna. Eller skulle det egentligen det? Trots våra stora feministiska och jämlikhetsmässiga framsteg finns det fler tuttmagasin, porrsajter, glamourmodeller, nakna och knullande dokusåpakändisar och tusen andra översexualiserade medieprofiler nu än det gjorde för 30 år sedan.

Då, när det var chockerande att en kvinna visade sig naken så tjänade män i helvete mycket mer pengar än kvinnorna. Nu, när en naken kvinna är vardagsmat för gemene man, så har kvinnorna kommit närmare oss män i löneligan än någonsin förr. Inte för att det finns något direkt samband, men det verkar ju inte finnas någon motsättning mellan dessa paralella utvecklingar heller...

Det finns ingen som helst anledning för elitidrotten att stå tillbaka för den här utvecklingen. Åt helvete med stereotyp svensk "ordning och reda" - inför sexiga underkläder i Allsvenskan och gör det nu! Om det är ok för mina tjejkompisar att dräggla över Kalle Svensson och Ragnar Sigurdsson, varför är det då samtidigt tabu för mig att vilja dräggla över Lotta Schelin, Linnea Liljegärd, Johanna Almgren och Jane Törnqvist? Förutom att de troligtvis gillar varann mer än mig, då.

Har vi olika slags moral för kvinnor och män? I så fall vore ett "Damallsvenska Underklädesligan" ett rätt så modigt och främst underhållande steg bort från den moralismen! Jag lovar att bli storkund. För artikl... eh, fotbollsunderhållningens skull.

31 kommentarer:

 1. HAHAHAHA, årets bästa inlägg på BB!

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant att se alla moraltanter som ska in och gnälla nu...

  Var inte Lagrell inne på det här för något årsedan?

  SvaraRadera
 3. Japp man måste ju verkligen vara en moraltant för att tycka att detta drar ner Barabens rykte att vara seriösa något så kopiöst.
  Pajasar

  SvaraRadera
 4. Om man bortser från det enkla i objektifieringsfrågor, jämstäldhet osv, så återstår det ju om det skulle vara så jävla ball att se Victoria Svensson och Kicki Bengtsson i underkläder? i Löpduell. Brrrrrr...

  SvaraRadera
 5. Fiffan, Kicki Bengtsson med håriga ben och hockeyröv. Det hade vart nåt det. Eller Sundhage? Eller Videkull... Eller...

  SvaraRadera
 6. I rättvisans namn så får säkert killarna spela I liknande sexiga kläder. Det klarar jag mig bra utan.

  SvaraRadera
 7. Laphroaig BaraBen2/12/09 14:39

  anonym 14:14/ BaraBens rykte om att vara seriösa? BaraBen har i fem år blandat högt och lågt, seriöst och helt galet med seixistiskt, feministiskt, chauvinistiskt, politiskt korrekt och allt möjligt annat. Det här är inte Göteborgs-postens debattsida, det här är vilda och galna alltid mentala: BARABEN.COM!

  SvaraRadera
 8. anonym 14:37- Tror du manliga amerikanska fotbollsspelare får spela i trosor och toppar eller? Dumjävel.

  SvaraRadera
 9. Wellington2/12/09 14:42

  De som snackar om Kicki Bengtsson har knappast sett Damallsvenskan de senaste åren. Brudarna blir yngre och yngre, hetare och hetare. De gamla stofilerna är på väg ut...

  Sedan skulle ju utseende bli en viktig faktor i laguttagningar med, allt för att ge publiken vad de vill ha...

  Moraliskt? Katastrof.
  Underhållningsmässigt? Lysande.

  SvaraRadera
 10. Ååå vad töntigt. Sjukt osexigt!

  SvaraRadera
 11. jag kan fan tänka mig gå på en damfotbolls match om de klär sig snarlikt ...kan redan känna av bosse stå där bakom mål å dräggla lite över liljegärd och c/o

  SvaraRadera
 12. Jag tycker spelarna i Allsvenskan ska spela i bar överkropp och renrakad bringa för att locka mer homosexuella och kvinnor till Arenorna.
  Varför inte bara spela i kroppsmålning i lagets färger?

  SvaraRadera
 13. Det här är en produkt jag skulle se så ofta jag bara kunde! Med rätt kläder finns alla möjligheter för damidrotten att dra in enorma pengar.

  Utgår ifrån att uttagningen i lagen inte endast kommer att bero på bollbehandling, dvs man skulle slippa se ...

  SvaraRadera
 14. Jag minns att MFF:s damer (på den tiden det var mffs damer och inte ldb malmö som de heter nu) hade nån idé om att spela i kjol och tajta tröjor/toppar. Det vart ett jävla liv.

  Sedan kan man ju undra varför nån skulle vilja dregla över Jane Thörnqvist, men visst Lotta Schelin går la an...

  SvaraRadera
 15. Lite kallt att spela i bara underkläder i Sverige kanske? = )

  SvaraRadera
 16. Löjlig krönika. Vill man se halvnakna brudar är det väl bara att gå till stranden en sommardag, köpa en tidning typ café eller skaffa sig flickvän.

  SvaraRadera
 17. Änglamark2/12/09 16:18

  Detta borde nog aldrig publicerats. Baraben är oftast fantastiskt, men ibland blir det pannkaka. Fast de flesta som läser håller självklart med i tanken att låta damerna springa i underkläder.

  SvaraRadera
 18. Kladdvarning.. fyfan USA är slå långt in i dekadensens dunkla vrår att de aldrig lär hitta ut.. Så jäävla dumt. Tänk inte ens tanken att det skulle accepteras här, å bra e väl det..

  SvaraRadera
 19. 14:42 - Det kanske är du som blir äldre och gubbsjukare ;)

  SvaraRadera
 20. Änglamark/ Motivera gärna varför detta inte skulle publicerats? För att du inte har de värderingarna? För att du inte håller med?

  Så då tycker du att enbart sådant som du håller med om skall publiceras på en blogg som har 70-80 registrerade skribenter? Smart.

  SvaraRadera
 21. Heja provokation!

  SvaraRadera
 22. Något vidare underhållningsvärde bjuder ju inte damfotbollen på som det är nu.

  Av me paltorna och jag lovar att publiken inte kommer svika.

  Trist att objektifieras kanske men pengarna brudarna tjänar kommer sticka i höjden.

  Vad väger tyngst?

  SvaraRadera
 23. Man kanske får börja på läktaren först:

  http://www.fotbollskanalen.se/1.1370585/2009/12/02/real_madrid_borjar_salja_underklader

  SvaraRadera
 24. Galet bra ide!
  Klart tjejerna ska utnyttja det dom har för att tjäna lite pengar..

  SvaraRadera
 25. hahaha Nude FL :D

  SvaraRadera
 26. Ni som är emot kvinnor som visar sin hud är muslimer.

  SvaraRadera
 27. Vadå "provokation", jag ser på det som ett seriöst förslag. Jag skulle ALDRIG gå och kolla på damfotboll i dagsläget, men om de nappade på de här förslagen så skulle jag överväga årskort! Ju äldre man blir, desto mer gillar man det här med att flukta på unga brudar! BRUDAR!

  SvaraRadera
 28. självklart skulle jag köpa årskort till damfotboll om de var klädda så här. Och handboll, vollyboll tom hockey... mmm

  SvaraRadera
 29. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dom youtube klippen. Är det verkligen på riktigt?

  SvaraRadera
 30. ..."dräggla över Lotta Schelin, Linnea Liljegärd, Johanna Almgren och Jane Törnqvist? Förutom att de troligtvis gillar varann mer än mig, då."

  Hahaha så sant! "Alla" kvinnliga fotbollsspelare är lebbar ju!

  SvaraRadera
 31. Välkommen http://esensuell.se

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.