2009/08/18

"Supporterunionen hyllar fotbollshuliganer"

SMÅTT & GÔTT. I helgen som gick hyllade Hammarbys fans polismördaren, legosoldaten nynazisten och bankrånaren Jackie Arklöv. I ett tifo hölls en banderoll upp med texten: "Hylla den som hyllas bör det finns bara en Jackie Arklöv".

Först ut med beklaganden, med orden "det var ett olyckligt misstag", var Frank Ågren – Hammarbyare och ordförande i Sveriges fotbollssupporterunion. Han skriver även krönikor i Sportbladet varje söndag där han ofta utger sig som en representant för alla Sveriges supportrar, så därför blir det intressant att skärskåda den här herrens senaste aktiviteter.

Den senaste tiden har han spammat diverse forum, bloggar och fotbollssajter med reklam för sin nya sida Fansight, som är ett slags länksamling och nyhetsfeed från svenska fotbollssajter. Här finner vi en intressant detalj:

- Sportbladet-krönikören Ågrens senaste skötebarn har nämligen valt att göra reklam, via länkar och nyhetsuppdateringar, för flera av den svenska huliganscenens hemsidor. Firman Boys hemsida Sverigescenen finns med och Wisemens inofficiella sida Tifoledaren likaså, för att nämna ett par. Detta hade inte varit uppseendeväckande för fem öre om det här "bara" var en länksamling i mängden. Tvärtom så skulle det inte höjt något ögonbryn alls.

Men nu är det en länksamling som Ågren står bakom och därmed något som förknippas indirekt med Sveriges fotbollssupporterunion som han är ordförande för, och i förlängningen även Aftonbladet där han är krönikör. För även om Ågren kan gardera sig med "det är bara länkar till sidor som alla läser ändå" eller ett oskyldigt "mina privata åsikter skall inte tillskrivas de företag jag arbetar för" så måste vi fotbollsfans ifrågasätta att han aktivt är med och skickar läsare till dessa huligansidor - samtidigt som han deltar i samma etablissemang som jagar "huliganer" med ljus och lykta. Det går liksom inte ihop att dels representera häxjakten, men lite lätt vid sidan av densamma sprida budskapet att "häxor är nog ok trots allt".

Antigen får man som officiell supporterrepresentant säga att man tycker att svenska fotbollsfirmor bör delta i supporterdebattens alla skikt och med det mena allvar - eller så tar man avstånd från dem helt och hållet. Att göra bägge två och därmed helgardera sig mot alla inblandade, så man kan ha kvar sina vänner på läktaren samtidigt som man får vänner inom etablissemanget känns inte bara svagt, utan direkt oppurtunistiskt.

Om det inte var på just Sportbladet som Ågren var krönikör, kan ni ge er fan på att vi redan hade fått se en rubrik i stilen "Supporterunionen hyllar fotbollshuliganer"...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

På GT.se stoltserar de med att kvällens bottenderby på Gamla Ullevi bevakas "Minut för minut". Ändå har de kvar en inför matchen-artikel tre timmar, ja, tre timmar efter matchslut. Tre timmar innebär 180 minuter, eller 10 800 sekunder efter matchens slut. Då har GT.se, stans största (och enda) kvällstidning fortfarande inte orkat få upp en enda rad om kvällens bottenderby mellan Öis och Gais. Det är vad jag kallar: för jääääääävla segt.

29 kommentarer:

  1. stackars dig VV att du får vänta sålänge att få läsa om ditt älskade FC Gothia på GP :(

    SvaraRadera
  2. I Gp*

    ska de vara innan massa lärare börjar rätta

    SvaraRadera
  3. anonym 00:31/ Om du nu hade stannat kvar i skolan längre än till dagis hade du kunnat skilja på GT och G-P. Så, ansök till komvux omedelbums.

    SvaraRadera
  4. Stor humor när anonym 00:31 försöker rätta sin kommentar med en ny kommentar 00:32 men misslyckas med det (och samtidigt skriver in en brasklapp om "lärare" för att i nästa sekund bli skickad till komvux av nästa gubbe...) hahahaha.

    SvaraRadera
  5. all news, is good news2009-08-18 01:43

    nu fick han en länk till till sin sida.

    SvaraRadera
  6. GT redaktionen - Vi gillar inte FC gothia! MVH Leman o Hankins

    SvaraRadera
  7. Hur man/de skyller på någon enskild som av misstag råkat få med sig två banderoller och som dessutom av misstag vecklat ut dessa i rätt ordning av misstag är ju ödets nyck numero uno ^^

    SvaraRadera
  8. Jag minns när det stormade kring supporterfonden och baraben. Baraben hade gått över gränsen ett par gånger med diverse inlägg och folk påtalade att det kanske inte är så bra att ha en supporterfond som körs av Hankins och som samtidigt agerar osympatiskt gång efter gång på baraben.

    Då sa han att Supporterfonden står för sig och att Baraben inte är Hankins utan en stor blogg med 80 skribenter osv osv.

    Baraben länkade väl till WM-bloggen Coach corner innan?

    SvaraRadera
  9. Nyhetstorka? Gäsp.

    SvaraRadera
  10. Frank Ågren gör ett jävligt bra jobb och kämpar för våra supportrars rättigheter. Vart har han påstått att han tar avstånd från huliganism? Kategori C-supportrar har samma rättigheter som vem fan som helst och även de har något att säga till om. Varför stänga ute dem, jag säger, länka på för fan Frank.

    SvaraRadera
  11. Huliganer är inga Fotbollssupportrar.

    Bort med dom alla

    SvaraRadera
  12. På wisemens gästbok står flera inlägg där hammarbys fans hyllas, det säger väl det mesta om dem...

    SvaraRadera
  13. 09.18 >> Här har vi ett praktexempel på sådana jag föraktar i våra supporterled. På vilket sätt är de inte suppotrar? De finns alltid representerade på alla matcher, såväl borta som hemma. De har bara ett annat sätt att uttrycka sin kärlek till klubben. De flesta i t.ex. Wisemen har varit supportrar sedan 80-talet. Varför skriver du också bara "de är inte riktiga supportrar", utveckla det och på sätt kan man föra en diskussion. Men som vanligt har du förmodligen inga bra argument och är säkert en smula efterbliven så den diskussionen skulle nog aldrig bli av i vilket fall.

    SvaraRadera
  14. Som sagt, kolla upp wisemen närmare och du ser att de är ett gäng våldskåta nazister som skäms så för sig själva att de censurerar ansiktet på sig själva på sina bilder.

    SvaraRadera
  15. Hammarbys supportrar har under många år byggt upp enorm cred - de är allmänt erkända som "bra" supportrar. Nu lyckas några idioter rasera allt det på några minuter. Och det spiller över skit på laget. Ingen vettig supporter sätter sitt eget lag på den pottkanten. Och det gäller även såna som slåss oprovocerat och skapar skitrubriker som får vanligt folk att undvika fotbollsmatcher. Om man vill blåvitt väl så ser man till att göra vad man kan för att laget ska få in mer publik, sponsorer och pengar, skapar bra tryck på arenan, stöttar spelarna. DÅ är man en riktig supporter.

    SvaraRadera
  16. Hoppa Higab Hopp2009-08-18 09:51

    Att hylla Arklöv är bara fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel fel.
    Oavsett vem som gör det!!!!!!

    Att vara nazist eller rasist är helt åt hellvette.
    Ni är lika fega idioter som små röda stenkastande kommunister. Hatar er alla lika mycket!!!
    Hatar er mer än Älvsborj och Gays.

    NI KAN DRA ÅT HELLVETTE!

    SvaraRadera
  17. Anonym 09:28 > Sitta och skriva anonymt och klaga på andras censurerade bilder? Snacka om att kasta sten i glashus.

    "Dom är inga fotbollssupportrar" Så folk som åkt land och rike runt för att följa IFK sen tidigt 80-tal är inga supportrar? Finns det någon officiell skrivelse vilka som får kallas supportrar och vilka som inte får göra det?

    SvaraRadera
  18. Hoppa Higab Hopp2009-08-18 09:59

    Att följa sitt lag i vått och torrt är att vara supporter men man kan ju vara dum i huvvet för det!

    Min fru är från Indien och min dotter blir då alltså "halvblatte".
    Skall jag inte kunna gå på stan men dem på matchstart utan att det kommer fram en sk "supporter" och hailar? Idioter, dra åt hellvette

    Jag är supporter utan att vara dum i huvvet.
    Länge leve "Levande sittplats"

    SvaraRadera
  19. Varför snackar vi alltid så mkt om rättigheter men har ingen vidare koll på skyldigheter?
    Du har en skyldighet att följa lagen, gör du inte det så kan du tex hamna bakom lås och bom. Där vore det trevligare för oss andra om katC hamnade i större utsträckning så man kan gå på en match utan att vara rädd att bli slagen på käften eller rädd för vad för negativ skit som skall göras i Blåvitts namn.

    SvaraRadera
  20. Senaste anonym:

    Huvudet på spiken.

    SvaraRadera
  21. Man undrar verkligen vad polisen håller på med ibland, i Sverige är det olagligt att slå varandra på käften men trots det lyckas vissa människor göra det vecka ut och vecka in under väldigt många års tid. Svenska polisen är ett skämt.

    SvaraRadera
  22. Ålborgsängel2009-08-18 13:40

    Mentaliteten i kommentarerna (skydda andra fans även om de håller på helt andra lag och bryter mot lagen eller beter sig svinigt) visar upp en SEKT-mentalitet som är rätt otäck. Vi har tydligen en hel del folk som både älskar mördare (lex Tony Deogan) och mördarhyllare (lex Bajenhyllningen av Jackie Arklöv) i våra egna led. Skrämmande.

    SvaraRadera
  23. Victor Capel2009-08-18 14:35

    Hela argumentationen om länkarna på Franks sida och kopplingen till SFSU faller på att SFSU aldrig någonsin har hävdat att man arbetar mot huliganism.

    Man jobbar FÖR en positiv läktarkultur, inte MOT huliganer.

    SvaraRadera
  24. Victor Capel/ Om du läst vad som står och inte vad du gissar att det står så hade du sett att det är hyckleriet att stå på allas sida i alla frågor som kritiseras, inget annat.

    SvaraRadera
  25. Bra Bajen! Snutar, väktare och annat pack ska hållas kort och få veta att dom lever!

    Skjut en snut!

    SvaraRadera
  26. Så jävla rätt Bajen! Bra!

    A wise man

    SvaraRadera
  27. Mest ointressanta artikeln på bra länge.

    SvaraRadera
  28. anonym 17:47/ Så ointressant att du inte bara orkade läsa, utan även gå in och kommentera. Hur ointressant gör det din kommentar...

    SvaraRadera
  29. Victor Capel2009-08-19 12:40

    Anonym//

    Jag kanske är trög, men jag ser inte att man påstår att alla är hycklare. Frank står, mig veterligen, för att han anser att även Kat. C ska delta i debatten fullt ut. En åsikt jag delar.

    Men om du kan visa på annat så får du gärna länka det, jag kan ju ha missat något.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.