2009/08/25

Startelvan mot Elfsborg

Full pott i resten av matcherna innebär allsvenskt guld för Blåvitt. Det är bara två lag före oss, vi ska möta båda på Gamla, och vi passerar båda vid vinst - givet att vi inte tappar några poäng i övrigt. Vilket som är mest sannolikt, sex poäng mot Elfsborg och AIK eller 24 poäng på de åtta matcherna däremellan, kan diskuteras, men så här långt i toppstriden har inget lag varit i närheten av någon clean sweep mot svagare motstånd, varför ett bra resultat mot Elfsborg gör att vi är kvar i gulddiskussionen ett bra tag till. 

Bara ett problem: hur stoppar vi ett till synes extremt formtoppat Elfsborg, som tycks kunna genomföra sin spelidé nästan oavsett vilka de ställer på banan ... ja, ni fattar, själva antitesen till vad vi verkar vara just nu. Även om skenet kan bedra, och den nederlagstippade kan hämta styrka i de höga oddsen, återstår att föreställa sig en laguppställning och en taktik som kan göra undret möjligt. 

Vi är många som på sistone ropat på en återgång till 4-4-2. Jag förstår om det bär emot för Rehn och Olsson, men med tillgängligt spelarmaterial blir ett envist fasthållande vid 4-2-3-1, 4-1-4-1 och liknande en seger endast för en princip om hur man skulle vilja spela, inget som ger de på kort sikt nödvändiga poängen. Ambitionen att odla en kultur av snabbt, offensivt passningsspel är naturligtvis något att vårda ömt, men även den mest köpta domare kan se avgrunden mellan teori och praktik för tillfället. Att konsekvent sätta spelare på fel positioner blir bara kontraproduktivt, hur mycket tränarna än hoppas att visionerna på sikt ska sätta sig i ryggmärgen på spelarna. 

Det första namnet jag skriver ner, efter helt givna Kim och Ragnar, är Selakovic. Han har kanske inte gjort någon hel match utan misslyckade dribbningar som sinkat anfallen, men är den enskilde spelare som bidragit mest till Hyséns framgångar som anfallare (ja, förutom Tobbe själv då). Jag utgår från att Thomas Olsson bänkas, och med Sebastian avstängd blir det Gustav och Bjarnason centralt. Forwardsbristen gör Stiller given, men begrav nu en gång för alla tanken att han ska ligga långt bakom en ensam spets och fördela bollar. Upp med honom jämsides med Tobbe alternativt Bärkroth, och låt båda slita som djur i defensiven när vi tappar boll. Mustafa på vänsterkanten om han är tillgänglig, annars Bärkroth eller Alexandersson. 

De största farhågorna handlar förstås om backlinjen, framförallt ytterbackarna. Jag ser ingen anledning att flytta ut Hjalmar, med tanke såväl på att han brukar få problem med Elfsborgs kantspel som på att det inte finns några andra inkörda komplement till Ragnar. Vår defensivt bäste ytterback Lund bör spelas mot Ishizaki, men om Bajrami kommer till spel på sin kant behövs Erik väl så mycket där ... Här uppstår ett moment 22. Jag vill inte se Dyrestam kastas ut till västgötavargarna, men vad är alternativet? Kalle? Turunen? Någon av mittfältarna? Jag vet mig ingen levandes råd. 

I slutändan är det kanske ändå inställning och ansträngning som gör att vi trots allt slipper storstryk på söndag. Låt Gamla Ullevi gunga och väsnas som aldrig förr, vad som än kommer ut genom spelartunneln! 

32 kommentarer:

  1. Att hålla fast vid 4-1-4-1 eller 4-2-3-1 utan att ha spelarmaterial till det är att köra en Zoran@Djurgården. Det är korkat.

    Spelarmaterialet skall bestämma uppställning, inte tvärtom.

    SvaraRadera
  2. Johan Lundgren på bänken ??

    SvaraRadera
  3. Det har inte med spelsystem att göra utan inställningen.
    Vi vek ner oss mot djurgården.

    SvaraRadera
  4. Alexandersson???

    Dricker ni på tisdagar redaktionen?

    att han finns med i truppen är ett skämt.

    drömmer mej tbx till en skadefri och osåld 11:a.

    Kämpa....

    SvaraRadera
  5. Anonym 23:48: Jag talar om tredje alternativ på vänsterkanten, och då ser jag hellre snabbe Daniel där än en malplacerad innermittfältare.

    SvaraRadera
  6. Heller Lill-Alex till vänster än Stiller. Stiller ska vara inne i mitten och böka. Target/toffla in mål. Men Kamal på vänsterkanten hade inte varit helt fel. Grabben får se till att bli frisk så han kan vara med på Söndag.

    SvaraRadera
  7. "Forwardsbristen gör Stiller given" Herregud har du sett killen i action? steg i korpen klass, spelsinne och tempo som inte håller alls, ok i luften men saknar den riktiga spänsten.. för mer än 2 ass borde han ha haft på 70 matcher i ettan om han var bättre i luften.

    En target forward ska ha endel assist, det är itne så att han kommer komma förbi backarna i djupled.

    Fattar inte hur denna stiller kan skrivas upp så mycket, då vi har så mycket talanger på bänken som är betydligt bättre än en inlånad 31åring.

    SvaraRadera
  8. Det finns material för 4-2-3-1 bara man nöter in den rätt.

    Kim
    Lund-Ragge-Turunen-Hjalle
    Gurra-Dyrestam
    Sella-Bjarna-Kamal
    Tobbe (Bärken)

    SvaraRadera
  9. När man läser den här artikeln kan man tro att vi lever på 1940- talet och tyskarna är på väg mot oss. Herregud?! Ska vi vara så här rädda för Elfsborg? Visst, vi har väl inte gått som tåget i höst. Men inte heller Elfsborg. Nu är det upp till kamp som gäller i en match som jag på förhand ser som helt öppen, men på våran arena tar vi dom!

    Vik hädan tvivlare!

    SvaraRadera
  10. Vem var det som2009-08-26 09:43

    Fan, ingen bra magkänsla inför söndag. Jävla ellos!

    SvaraRadera
  11. @09:42. Helt rektit! Våga vinn!

    Vi är Blåvitt, bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  12. Kan vi inte hälla sprit i Ellos vattenflaskor?

    SvaraRadera
  13. DALEX??! Neej, spela inte den mannen! Använd hellre Big Mamma eller din mamma eller vem fan som helst.

    SvaraRadera
  14. Lund-Ragge-Dyre-Hjalle
    Gurra - Kalle
    Sella-Stiller-Bärkroth
    Glenn

    Varför ej? dvs om kalle mår bra, (psykiskt)
    Annars varför inte ta in lundgren, gjort bigtime ifrån sig i u21.

    SvaraRadera
  15. "Vårt defensivt bäste ytterback bör spela mot Ishiassaki", snacka om att bry sig mer om motståndarnas spel än sitt egna. Så bra är han inte ex-gnagaren och så dåliga är inte Blåvitt. Vi skall verkligen inte ge upp våra egna anfallsalternativ. Sen är inte Lund så himla säker i defensiven heller men det är en annan historia. Försvaret är ok som det är just nu. Hjalle är stabil och Dyrestam är ett säkrare kort än Kalle och även TT (pga kommunikationen). Mittfältet måste man tänka om på. Skall Stiller vara med så är det i mitten, personligen tycker jag inte att han skall vara med alls. Bjarnason borde få chansen som släpande anfallare. Han har mycket idéer framåt men brister bakåt.

    SvaraRadera
  16. jo vår bästa ytterback ska spela till vänster. Du har missat de matcherna när ischizaki spelat och gjort precis vad han velat med Hjalmar.

    SvaraRadera
  17. så länge dem inte spelar stiller så är jag nöjd, ser tom hellre dalex på plan istället för honom. Vad ser alla hos stiller, för mej är han helt ärligt ifk sämsta startspelare de senast 10 åren iaf

    SvaraRadera
  18. Boysen på VIP:en2009-08-26 12:37

    Kom igen nu gubbar, 3 pinnar är ett måste!! Vi vill se mycket djupled på Tobbe (om han är med vill säga) eller Bärkroth! Det är det enda dem kan, springa alltså, så varför inte börja slå lite bollar längs marken på dessa bägge herrar, då blir det mål, jag lovar!

    Heja Blåvitt och skål på er gott folk!

    SvaraRadera
  19. Anonym 10.00: De gillar ju sprit så det är nog ingen bra idé. De brukar ju till och med dricka sprit innan de skall ut och köra bil....

    SvaraRadera
  20. Det är en stor risk att det blir jobbigt på söndag. Mycket jobbigt!
    Nån påstod tidigare att Elfsborg inte gått som på räls. Nä, det är 2 matcher som de har underpresterat detta året. Annars har deras enda problem varit att få in bollen i mål...Tyvärr har de nu även funnit denna dimensionen av sitt spel. På söndag är de storfavoriter mot ett rörigt blåvitt.

    Men..VA FAAN...Bollen är rund och vi vet ju att Blåvitt kan spela bra.

    SvaraRadera
  21. Min "laguttagnng" bygger på 4-4-2, och då finns det inget alternativ till Stiller i a-truppen. Ser inte riktigt poängen med att spela Dalex eller Bärkroth med Tobbe, de kompletterar inte honom. Vurmen för Stiller beror kanske lite på att man så hemskt gärna vill se en Buster-succé, från ingenstans till toppen, och jag tycker han har gjort en del nytta. Utan hans mål och assist hade vi haft åtminstone tre poäng mindre. Missen mot Djurgården kan inte diskvalificera honom, Hysén brände massa sådana lägen i fjol. Jag håller med om att Stiller inte är en naturlig kugge i ett modernt 4-2-3-1, men jag är säker på att han gör fler mål i höst.

    När det gäller hotet från Elfsborg är det möjligt att jag överdriver, jag hoppas det. I våras blev vi bitvis utspelade, trots att laget då var intakt. Men säkert blir det en helt annan matchbild på söndag, mycket kamp.

    SvaraRadera
  22. Här har vi lösningen:

    Kim
    Lund - Ragge - Kalle- Dyrestam
    Selakovic - Gurra - Bjarnason - Mustafa
    Hysén - Bärkroth


    Där får Lucic lite att bita. Även om han kanske är en av allsvenskans placeringssäkraste backar lär han inte hänga med när blåvitts toppar får upp farten. Hjalmar har gjort bort sig för sista gången, han får titta på från läktaren denna gången.

    SvaraRadera
  23. Mycket finns att säga men att gå över till en 4-4-2 mot Elfsborg tycker jag känns otroligt korkat, får jag bestämma spelar blåvitt aldrig mer 4-4-2, sköter sig spelarna rätt så är det klockrent. Att beakta mot DIF så tror jag vi hade 4 utespelare kvar från vårens 6-0 stratelva mot DIF, (osäker på om det var lund eller adam då) tror fan att det går knackigt, sån bredd har vi inte... På sikt vill jag ha in Kalle som mittback igen, han har vart grym där tidigare. Som ytter i 4-5-1 krävs bra löpstryrka, kunna göra en gubbe och kunna göra inlägg, någon som vi har missat där är dyrestam, skulle inte han vara klockren, han drar gärna en gubbe eller två, och som ytter skulle han våga det mer, dessutom får vi bra backup bakåt... Nu när Seb är avstängd så måste saknar vi en given innermitt. Bjarnasson gjorde bra inhopp senast, den enda som kändes farlig i samlingen, dalex, stiller, bjarna o olsson (kändes bedrövligt att sitta på läktaren i slutet och drömma tillbaka om sella, werner, söder och hysén) Hjalmar är i mina ögon inget för en blåvit startelva, han är lojal och passar bra som reserv, nu är han reserv som vänsterback i min elva...

    Kim

    Lund Ragge Kalle Hjalmar

    Sella Gurra Bjarna Seb Dyre

    Hysen

    Hade vart fantastiskt om det lossna för Bjarna, nu när Seb är borta, in med Jacob, tycker han har fått för mycket skit, han kan bli väldigt bra...

    /Bakom VIP på Stockhoms Stadion

    SvaraRadera
  24. Mot Öis spelade vi 4-4-2 och då såg vi hur det gick. Det gick ju bra till slut, men i 90 minuter var det piss och vi spela lika mot bottenlaget.

    Visserligen spelade vi lika med bottenlaget så sent som i förrgår med vår nurvarande taktik...

    SvaraRadera
  25. Är peppad som fan inför söndagen. Tror blåvitt kommer komma ut jättetaggade och vinna med två- tre mål. Faktiskt. Det är inte ironi.
    För även om det gått emot lite så är jag övertygad om att vi den stora publiken kommer bidra till att göra det till en grym kväll. För övrigt hade jag hoppats att Mild värvar Pontus Farnerud till det blåvitta mittfältet som en offensiv spelfördelare. Vet dock inte hur hans kontrakt ser ut och hur mycket staebek vill ha. Är det bara jag som skulle tycka det vore en bra idé?
    Stötta blåvitt nu!

    SvaraRadera
  26. Glöm inte att Ellos också har mycket stöd från läktarn på söndag, kommer vara en del bönner nere på Gamla.
    Visst kommer vi vara tusentalet fler men dem kommer känna positivt tryck dem med.

    Själv står jag mitt i förvirringens tecken. Tror vi kan knipa alla poängen, kan kamma hem en eller åka på torsk. Klart är att vi tyvärr inte är favoriter inför mötet.
    Men det skall inte stoppa en sann ängel.

    Krossa Elfsborg!

    SvaraRadera
  27. En ung startelva:

    Kim
    Lund-Dyrestam-Ragnar-M Andersson
    Bärkroth-Lundgren-Gurra-Bjarnason-Kamal
    Hysén

    SvaraRadera
  28. Man kunde klämt in Sebban Eriksson också, istället för Bjarnason.

    SvaraRadera
  29. Han är avstängd...

    SvaraRadera
  30. Dyrestam plockar ner en ringrostig Bajrami. Det tror jag inte blir några problem. Han är bäst lämpad.

    På söndag kommer dagens förmodade sorti i Europa League att sitta i ben och huvud på pannbandsligan. Vi kommer få se Gurra käka Taco till middag.

    Svackan är förbi. Det vänder nu. Det är detta vi väntat och längtat efter. Djurgårdsmatchen var en typisk mellanmatch som är så svår att ladda till. Jo, man ska vara taggad inför alla matcher, men så är det inte i realiteten.
    Stockholms Stadion? Hallå? Man borde inte få spela fotboll där. Nä, hellre en poäng mot Djurgården och tre mot Elfsborg än tvärt om. Visst, det krävs ingen Sherlock Holmes för att lista ut det. Men så är nog känslan i laget.
    3-1.

    SvaraRadera
  31. man får ha i åtanke att vi inte förlorat hemma mot ellos på många år och ni som kommer ihåg förra årets match minns kanske att ellos va favoriter då också men vi körde över dom totalt

    SvaraRadera
  32. Köp dina hjälpmedel för viktminskning och potensproblem snabbt och enkelt hos oss på onlineapoteket.nu. Vi har bra priser och snabba leveranser. Vi garanterar din beställning inom 3 vardagar!

    När du beställer av oss behöver du aldrig oroa dig för tullproblem då vi skickar alla ordrar inom sverige.

    Vi saluför endast produkter som är tillverkade av stora kända tillverkare.

    Fördelar med oss:
    * Inga långa kötider
    * Inga pinsamma läkarbesök
    * Leverans inom 1-3 dagar inom sverige!
    * Diskreta försändelser
    * Alltid fraktfritt

    Hos oss betalar du enkelt via ditt Visa/Mastercard alternativt via din internetbank.


    Besök oss på http://www.onlineapoteket.nu

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.