2009/08/30

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. 4–0, det var vad jag trodde på innan match. Fast i Elfsborgs fördel då. Allt, verkligen allt talade mot oss inför det här rivalmötet. Och kanske var det det som var det enda som talade för oss. Det går väl inte att säga att Blåvitt spelade ut Elfsborg så som vi spelade ut dem hemma förra hösten, för alla spelartapp har satt sina spår i hur bra vi kan trilla boll. Desto stoltare blir man då över att vi istället valde att köra över Elfsborg. Med kraft, med mod, med vilja. Med en Killer Stiller som inte ska röra bollen mer än de gånger då han kan slå den i mål, med en Erik Lund som glidtacklar fyra gånger på fyra sekunder, med Gustav Svensson som springer som en dåre. Och mitt bland dem stod en islänning som visade tecken på att han kanske var en riktigt bra värvning ändå. Och runt honom stod ett lag som visade att det kanske blir en riktigt bra höst ändå.

IF Elfsborg, hemma
5 poäng: Elmar Bjarnason - Jag tycker att Elmar var planens gigant i dag. Han är fan inte snabb, varför han inte bör spelas som vänsterytter. Men han vågar hålla i boll, och han kan hålla i boll, och han kan göra något med den. Får han inte chansen från start, i mitten, i nästa match så blir jag besviken.
3 poäng: Hannes Stiller - Stiller håller superettanklass när det gäller bollbehandling, mottagningar och allt annat som kan sammanfattas i ordet "teknik". Men han kan en sak, han kan grisa, stånga, nicka, tåfjutta och sparka in bollar. Och gör man två mål mot Elfsborg så räcker det långt. Jävligt långt.
2 poäng: Gustav Svensson - Såg ni Bajrami eller Taco-Anders eller Ishizaki någonstans? Det gjorde inte jag, och en stor anledning till det stavas Gustav Svensson. Gör ett jättejobb på mitten och skär av passningar, täcker ytor och stoppar upp anfall, i det tysta.
1 poäng: Niklas Bärkroth/Tobias Hysén - Efter de tre finns det drösvis med spelare att ge poäng till, men jag fastnar ändå för det sista målet. Bärkroths förarbete och inlägg, och Hyséns, ja vad ska man kalla det, fantastiska jävla avslutning.

Totalt efter 21 omgångar
1. Tobias Hysén - 38 poäng
2. Kim Christensen - 37 poäng
3. Gustav Svensson - 31 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
5. Sebastian Eriksson - 22 poäng
6. Pontus Wernbloom - 16 poäng
7. Stefan Selakovic - 14 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
9. Niklas Bärkroth - 12 poäng
10. Robin Söder - 10 poäng
11. Mikael Dyrestam - 9 poäng
11. Erik Lund - 9 poäng
13. Hannes Stiller - 8 poäng
14. Elmar Bjarnason - 7 poäng
14. Thomas Olsson - 7 poäng
14. Publiken - 7 poäng
17. Adam Johansson - 6 poäng
17. Jakob Johansson - 6 poäng
19. Hjalmar Jonsson - 5 poäng
19. Tobias Sana - 5 poäng
21. Joel Alme - 3 poäng
21. Nicklas Carlsson - 3 poäng
23. Tränarna - 2 poäng
24. Kamal Mustafa - 1 poäng

51 kommentarer:

  1. fan va go seger! kan bli en rolig höst trots en kubik grus i maskineriet,,,

    hade nog gett en pinne till kim ,,,,,

    SvaraRadera
  2. Men Dyrestam då?????? Och Lund???

    SvaraRadera
  3. Bästa femman hittills i år. Klockren! Det är i sådana här matcher Kim brukar få en femma, åtminstone en trea, så att han inte ens är med på listan säger en hel jävla del om laget idag.
    Håller helt och fullt med om Elmar idag, han var riktigt jävla bra, trots några bolltapp och bortslängda bollar. tänk vad han kan göra med lite form och självförtroende. Gott är det!

    SvaraRadera
  4. Så redan från början att Elmar kommer bli grym, han är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Underbart att vi äntligen har en spelare som driver bollen framåt med fart! Vadå inte snabb, han är ju inte långsammare än övriga. Med SEB och Gurra i mitten kommer Elmar dominera.

    Många att ge poäng till idag men det är trots allt riktigt kasst att inte Hjalle får minst fem poäng. Utan frisparksmålet hade det blivit tyngre, vilken injektion!!!!!!!!!!!! Tack Hjalle, kommer aldrig glömma detta!

    SvaraRadera
  5. Feltgraus är grym!

    SvaraRadera
  6. 5 välförtjänta poäng till Elmar. Sedan förstår jag att Toumo inte kan få några poäng efter hans katastrofala instats på mittfältet, men hans avslutande inhopp i backlinjen är fan det bästa vänsterbacksspelet vi sett på hela säsongen!

    SvaraRadera
  7. tycker lite synd om Hjalle som inte äns får poäng när han gör mål

    SvaraRadera
  8. ut med olsson, in med elmar på offensiv mitt.
    Seb och gurra på defensiven, då har vi ett centralt mittfält som tar vilket lag som helst

    SvaraRadera
  9. ... och kanske en liten runk...

    SvaraRadera
  10. Toumo var ruggigt bra som vänsterback.
    Sella hade smakat på taggtråden i morse iaf. Roligt att se att han äntligen vågade glidtackla!
    Sicken match:D

    SvaraRadera
  11. Känns som om hela laget skulle kunna få 5 poäng. Tränarna inkluderade, dom har lärt sig att inte byta i 80:e minuten!

    SvaraRadera
  12. Förstår inte riktigt lovsången av Stiller. Visst 3-0 är snyggt. Men 2-0 är en bjudning, han hade redan varit ensam med målvakten 2 gånger innan dess, och han förlorade bollen titt som tätt. Men det är klart, det är målen som räknas.

    SvaraRadera
  13. HJALLE SKA HA TREAN!

    SvaraRadera
  14. Haha jävlar, trodde inte Bjarne skulle få den femman, men han och ingen annan förtjänade den. Perfekt femma.

    Fattar dock inte vad ni snackar om med att flytta in honom på mitten. Vi slår Elfsborg med 4-0. Elmar gör en superb insats, alla är grymma (utom Tuomo på mitten). Ser vi inte samma elva nästa match så kommer jag bli vansinnig på riktigt.

    SvaraRadera
  15. Grattis på födelsedagen Toumo!

    SvaraRadera
  16. Jag tycker Hysen/Dyrestam borde fått en poäng

    SvaraRadera
  17. håller med dig jonatan , det vi behöver nu är kontenuitet (stavning)ett lag som är samspelat och inte skickas runt i starelvan hit och dit !

    SvaraRadera
  18. Hjalmar du äger ... Nu o för alltid..

    SvaraRadera
  19. Känns som att Dalex verkar hitta någorlunda rätt nu iaf. Han var faktiskt rätt hyfsad mot Elfsborg i u21 oxå för nån vecka sedan. så förhoppningsvis är han på gång

    SvaraRadera
  20. Vet inte vad baraben gjorde på matchen men tycker ni skall ladda ner den och se den igen och se vilket Jobb Sella gjorde idag.

    En 5:a enligt mig !

    Fan vad go seger !

    SvaraRadera
  21. SERIÖST!!!
    Vad ska Sella behöva göra för att få en femma av dig Feldgrau?
    Lägga ett hat-trick?
    Göra tio assist?
    Suga din kuk?

    Ärligt talat, har du något emot Sella eller vad exakt är det frågan om?

    SvaraRadera
  22. Hjalle då:(

    SvaraRadera
  23. tobbe, får orgasm av ditt mål !!

    SvaraRadera
  24. tycker du underdriver vissa spelares insatser.
    visst gör alla du nämner i text och poäng bra insatser men som någon föregående talare skrev så var tex lund, dyre och kim fantastiskt bra idag trots att dyre gör ett par misstag. hjalmar...allsvenskan bästa vänsterback... Forza blåvitt.
    ///jonas on tha fylla

    SvaraRadera
  25. Psycho In Spe2009-08-30 23:31

    Jag vet vad vi skall kalla Hyséns sista mål för. Nämligen det som min farsa efter matchen benämnde det. Han sa så här: Hyséns "propp" i slutet av matchen var helt ruggig!

    Jag behövde inte ens tänka efter en sekund för att inse att det Hysén nyss hade kreerat definitivt just var en...propp!!! Klockrent ;-)

    Bra femma för övrigt, även om fler spelare är värda poäng en sån här kväll. Dyre, Kim, Ragge för att bara nämna några. Stort stort tack till den ofta (oförtjänt) utskällde Hjalle som var den som löste upp den Gordiska knuten.

    En sån här kväll vill man inte lägga sig!

    SvaraRadera
  26. 5 poäng Lagets inställning
    4 poäng Lagets insats
    3, 2, 1. Publiken
    och så var det med de....
    Kommer sova sött inatt ^^

    SvaraRadera
  27. Ärkeängeln2009-08-30 23:58

    En tjejkompis sa vid 2-0 målet. "Jag tror jag fick en orgasm". Men det som hände idag var fan så mycket bättre än så! Ge hela laget 5 poäng. Inte ens Dalex skämde ut sig idag

    SvaraRadera
  28. Fintstone neeeeeeer från räcket!!!!!

    SvaraRadera
  29. FLINTSTONE DIN GREK!

    SvaraRadera
  30. Så många som är bra idag, men Dyrestam är nästan en skam att du glömt! Det var han och ingen annan som totalt raderade ut Solnatattaren Uschysucky... Alla hatar Feldgrau! ;)

    SvaraRadera
  31. Klockrena betyg

    SvaraRadera
  32. Härliga gratulationer från Värmlands skogar.

    SvaraRadera
  33. Sella gör ett jävla jobb men offensivt finns det mycket mer att jobba på.

    Elmar, fan va bra du är.
    Och Gurra och Ragge är inte sämre ni.

    SvaraRadera
  34. bra femma, stiller värdig 4p då han ändå kyckades måla, men hoppas verkligen vi slipper honom nästa match, han håller inte tyvärr. Hans passnigsspel och speluppfattning håller ju inte ens i superettan, omställnignarna sölar han ofta ner. Vinner inga nickdueller som target, måste komma med fart i duellerna då är han vass. Han passar verkligen inte alls i den rollen han spelar.

    Bärkan sjukt vass igen, händer alltid något då han får bollen. Någon mer som såg hur han enkelt sprang ikapp bajrami, hans steg å speed håller tamejfan världsklass. 2 mål och 4 assist på knappa 450min spelade, visar att det ger resutlat med.

    Hade varit intressant att se elmar i mitten, då han ändå försker röra sej så mkt mot mitten i stillers position. in med bärkan på väsnter å sella på högern. Seb å gustav bakom.

    SvaraRadera
  35. Ärligt talat gubbar?? Bjarnasons insats är under all kritik, han släppte bollen för sent vid varje bollkontakt och hela Blåvitt fick stanna upp och titta på. Det beror säkerligen delvis på att han är enormt malplacerad, coacherna får heller inget överbetyg i min bok, Gustav, Ragnar och Kim höjde sig en hel del över mängden.

    SvaraRadera
  36. Dyrenstam och Kim är båda värda att nämnas. Tycker att Dyrenstam trotts vissa misstag gjort ett enormt jobb på sin kant. Hoppas han har vad som krävs för att utvecklas. Ser en stor potential hos den killen.

    SvaraRadera
  37. Sella var bäst. Han till och med glidatacklade och det säger endel och hur grym han var. Sen borde lund varit med som satte in en stenhård glidtackling i varje närkamp han kom in i.

    SvaraRadera
  38. Håller med om att allt talade för bönderna innan match, förutom en sak då.

    De har som vi alla vet otroligt svårt för spel på riktigt gräs. En seger sedan förra augusti i AS om jag inte har helt fel.

    SvaraRadera
  39. Gurra var helt skadat bra igår. Fan va bra han är och fan va viktig han är för blåvitt. Kung Gustav!

    SvaraRadera
  40. Erik Lunds 4 glidtacklingar - 5p

    SvaraRadera
  41. Hur kan allsvenskans mest enbenta spelare få 5 pinnar? Han nuddar inte bollen med vänstern under hela matchen. Inte en enda gång tror jag. Han hade säkert 4 BRA inläggschanser från vänsterkanten, men nej just det, måste vända en gång först och så vips, alla inne i boxen är stillastående. Det GÅR inte att spela en sådan enfotad kille på fel kant, det måste tränarna inse. Dock var han helt okej i mitten.

    SvaraRadera
  42. Tänk om Hjalle kunde spela så här varje match. Tänk, tänk, tänk! Ååååh!

    SvaraRadera
  43. Vilken härlig måndag! Tack underbara IFK Göteborg, hela klacken, alla goa ÄNGLAR å hela jävla Göteborg för den bästa söndagen i mitt liv!

    SvaraRadera
  44. Nästan så domaren ska ha något poäng. Den bästa domarinsatsen jag sett i Allsvenskan på jävligt länge. Visst, han klantade sig lite vid den indirekta och när Taco skulle ha haft varning, men vad fan... Mycket bra, för en gångs skull!

    SvaraRadera
  45. glöm inte Dyrestam... den grabben gör fan aldrig en dålig insats!

    SvaraRadera
  46. Han käkar iller
    så blir han en killer
    Hannes Stiller

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.