2009/08/02

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Det är tragiskt att man ska behöva bli glad för en upphämtning mot BK Häcken. Det är nästan mer tragiskt att vi faktiskt tog igen en poäng upp till toppen i och med detta. Och det mest tragiska är att vi av någon outgrundlig anledning ligger med där uppe och slåss om ett SM-guld. Fast inte så länge till kanske, om man inte får ordning på spelet. Mot Trelleborg och Hapoel Tel Aviv fanns åtminstone ljusglimtar av ett bra spel i de första halvlekarna. I dag var allt försvunnet. Och varför har Rehn/Olsson en fetish som går ut på att sätta spelare som inte passar som vänsteryttrar, på vänsteryttern? Det började med Sella och Wallerstedt. Det utökades sen med Söder (som visserligen gjort gedigna insatser där) och JJ, och nu senast ska man alltså ha Elmar där, som mest av allt verkar vilja spendera sin tid på mattan i mitten eller till höger, där han var fler gånger än ute på vänsterkanten.

Nu packar jag väskan och drar till Tel Aviv, tragiskt nog. Det är nog mest öken.

BK Häcken, hemma
5 poäng: Sebastian Eriksson - Vill lite för mycket ibland och borrar ner huvudet lite för mycket ibland. Men när det inte är en jävel som verkar vilja någonting i Blåvitt så känns det som brister man kan stå ut med. Seb står för det mesta framåt i ett övrigt uddlöst IFK i första halvlek.
3 poäng: Niklas Bärkroth - Kommer in och slår två inlägg som leder fram till två mål. Får inte utnyttja sin snabbhet speciellt mycket mot ett Häcken som backar hem något oerhört men lyckas ändå skapa bra lägen tack vare sin förmåga att fånga in och hålla i bollen.
2 poäng: Hannes Stiller - Går in och vinner som förste Blåvitspelare nickdueller under matchen, typ. Petar in ett riktigt brunkar-superettan-mål som tänder hela laget.
1 poäng: Publiken - Och när jag menar publiken tänker jag främst på klacksången. Stödet under den sista kvarten var fantastiskt. Sen finns det en jävla massa dårar på läktaren i övrigt som inte verkar kunna speciellt mycket om fotboll, men det är en annan femma.

Totalt efter 17 omgångar
1. Tobias Hysén - 32 poäng
2. Kim Christensen - 30 poäng
3. Gustav Svensson - 26 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 22 poäng
5. Sebastian Eriksson - 17 poäng
6. Pontus Wernbloom - 16 poäng
7. Stefan Selakovic - 14 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
9. Niklas Bärkroth - 11 poäng
10. Robin Söder - 10 poäng
11. Mikael Dyrestam - 8 poäng
12. Erik Lund - 7 poäng
12. Thomas Olsson - 7 poäng
12. Publiken - 7 poäng
15. Adam Johansson - 6 poäng
15. Jakob Johansson - 6 poäng
17. Tobias Sana - 5 poäng
17. Hjalmar Jonsson - 5 poäng
19. Joel Alme - 3 poäng
19. Nicklas Carlsson - 3 poäng
21. Hannes Stiller - 2 poäng
21. Tränarna - 2 poäng

38 kommentarer:

  1. Jag tycker också att Seb är riktigt bra, han vill och vågar. Sen tror jag att den här matchen kan vara en liten väckarklocka för laget.

    SvaraRadera
  2. #1 Jag trodde att Trelleborg och även Tel Aviv skulle fungera som väckarklockor... men NEJ, så var inte fallet.

    SvaraRadera
  3. Min matchkommentar och betygen också klar på; http://www-anglakamraten.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Hannes Stiller - Går in och vinner som första Blåvita nickduell under året. Petar in ett riktigt brunkar-superettan-mål som tänder hela laget. Så borde det stå.

    Tränarna agerar bra.

    SvaraRadera
  5. tycker ragnar förtjänar en plats på listan, då han stod upp bra

    SvaraRadera
  6. Kan man ge minus-poäng. I så fall ger jag alla mina till TO, trots att han gjorde mål. Apdålig idag!

    SvaraRadera
  7. gött att olsson och rehn lär sig att sina misstag och åtminstone gör bytena i tid denna gången.
    80 minuter av matchen var ju mer eller mindre skit så det var ju länge sen man blev såhär glad för 1 poäng.

    förresten, är det bara jag eller var bjarnason helt värdelös?

    SvaraRadera
  8. Domaren hade hasch i pipan!

    SvaraRadera
  9. Just bytet Dyrestam-Stiller satt jag och väntade på länge, kul att det blev av innan det var alldeles för sent.
    Någon tyckte Ragnar skulle varit med i femman men då tycker jag nog att Hjalmar skulle haft en också. H gjorde mycket färre misstag än R denna match.
    Tobbe? Lustiga löpningar tar han och står sen och är förvånad att han inte får bollen. Tänk att form kan försvinna så snabbt.
    4-4-2 vill jag se i fortsättningen.
    Vi har inte manskap till att spela som vi gör i dag. In med Stiller bredvid Tobbe och grisa fram några 3-poängare.

    SvaraRadera
  10. Sebastian är bra, men han slår bort en jävla massa passningar, får han ordning på passningsspelet så blir han riktigt bra (såld...)

    SvaraRadera
  11. TO var trött pga att han varit och sett U2 dagen innan.

    SvaraRadera
  12. Helt klart ut med TO i nästa match och sätt in stiller!!! Eftersom vi skapar alla chanser på inlägg är det bättre med stiller för han ju extremt mycket bätte än To på huvudet!!!!

    SvaraRadera
  13. Frågan e dock om man tar bort T.O.. Vem ska då slå fram bollarna t hysen? Knappast Gurra eller Seb... Tar man ut T.O så tappar man dessutom i tyngd på mitten..
    Troligtvis e d bättre o spela samma spel fast sätt in Stillner som spets o tobbe på vänster o sella t höger..
    Dem unga e snabba men d räcker helt enkelt inte på denna nivån..

    SvaraRadera
  14. In med isläning nr sjutioelva i mitten och ut med TO, låt Bärken och Kamal slåss om vänstersidan så har vi visst lag för att spela 4-2-3-1.

    Helt rätt att ge Seb femman, hav var överallt i första halvleken och är som sagt ibland den enda som verkar vilja. Han slår bort en hel del passningar (eller är det de andra som inte förstår och har viljan att ta emot hans passningar?). Många gånger tror jag nästan att det är så. Han tröttnar en hel del i andra även om han inte är dålig men klart bäst idag.

    SvaraRadera
  15. Håller med om att Klacken ska ha beröm. Det var mycket gnäll på läktaren, men klacken vek aldrig från sitt stöttande. Bra gjort!

    SvaraRadera
  16. Kan för övrigt vara dags att sätta ut Tobbe på vänsterkanten och låta Stiller/Bärkroth spela på ensam topp. Tobbe är ju trots allt den ende spelaren som är utpräglad vänsterkantlöpare.

    SvaraRadera
  17. Bra satta poäng! GP tycker ju att Gustav var bäst och därefter Hjalmar! Ställer mig samma fråga som efter matchen mot Trelleborg; Är de ens på matcherna? De har ju angett fel person som fick bollen på handen med t.ex....

    SvaraRadera
  18. Gustav var många gånger bättre än Sebastian. Spelare gör saker när de inte är i närheten av bollen också och där var Gurra outstanding.

    SvaraRadera
  19. 4-4-2 NÄSTA!!
    Ragnar var lysande igår... han står upp själv som backlinje!

    SvaraRadera
  20. Gurra var inte lika bra som vanligt. Seb är duktig på att driva boll och vända upp, men när han väl kommer i "Figureidolägena" så känns han tyvärr lite för uddlös...?

    Varför bytte man ut Sela?

    SvaraRadera
  21. Är det nån som kan äsga mig vad Tomas Olsson gjorde för att bli varnad? Jag var skymd av folk framför mig i klacken och såg inte situationen.

    SvaraRadera
  22. Får Seb ordning på sina passningar, så blir han nog bra. Ser bara inte hur han skall kunna lyfta sig så mycket. Igår gick ju mer än hälften till Häcken-spelare.

    Håller med dig i 99% av vad du skriver Feldgrau men absolut inte i att han får femman. Fan vad frustrerad jag var när han slarvade bort boll efter boll efter...

    SvaraRadera
  23. I och med att Seb (och även Lund tror jag) är avstängda mot Öis har vi nu möjlighet till ett riktigt välbalanserat lag:

    ----------Hysén-----------
    Kamal-----Bjarna------Sella
    -----Gustav-------TO-------
    Hjalle--Kalle--Ragnar--Dyre
    Kim

    Bärkroth & Stiller byter in vid behov.
    Jag hoppas innerligt att TO gjort sin sista match som nr 10, annars gör jag harakiri.

    SvaraRadera
  24. Spelar ingen roll om Seb vinner boll sålänge som han slår bort dem igen...

    Får han ordning på det, så blir han nog riktigt bra.

    IG av klacken som gjorde vågen efter oavgjort mot Häcken! Bra insats dock av densamma under matchen.

    Pedda P --> Man bytte ut Sella för att han var dålig och vägrade jobba hem när han tapade boll.

    SvaraRadera
  25. ---------Kim-----------
    Lund-Ragge-Kalle-Hjalle
    ------Gurra-Seb--------
    --Sella--Bjarne--Tobbe-
    -----Stiller/Bärka-----

    Nu när Tobbe tappat flytet så kan han lika gärna ta kanten...

    SvaraRadera
  26. Olsson fick varning för att han nickade bollen ur handen på målvakten. Dock missade jag varför Lund fick en varning hux flux på egen planhalva?

    SvaraRadera
  27. Men varför gjorde TO en sån grej. Det är ju rätt längesen man fick göra så. Är ju en gammal klassiker med spelaren som gjorde mål på det sättet, men vad ska man kalla det nu? Korkat hjärnsläpp av en så pass rutinerad spelare...

    SvaraRadera
  28. Angående publiken. Klacken är som vanligt 100 % i sitt stöttande - som det ska vara! Men på sittplats, och då tänker jag främst på levande sittplats - är det alldeles för gnälligt! Levande sittplats ska ju vara klacken nummer 2 - inte gubbläktaren nummer 1. Sluta gnälla över ett missat uppspel eller räcka finger mot 40 Häckenfans. Lyft IFK-spelarna med bra läktarsånger istället! "När man förtjänar det som minst behöver man det som mest!"

    SvaraRadera
  29. Jag blir f-n galen på allt detta gnällande. Allt från att vi ska peta TO till att vi ska byta ut det spelsystem som gjorde oss till Sveriges bästa lag i våras!

    Jag är den första att hålla med om att Tomas inte var bra igår, men vem var bra i Blåvitt igår? Tomas är antagligen seriens bästa passningsspelare och den enda i dagens Blåvitt som kan lugna ner spelet och hålla i bollen.

    Spelsystemet? Vad är det som hade gjort det bättre med två forwards igår?

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  30. Jag var också besviken på levande ståplats igår. Vafan sysslar ni med?! Nu ska ju stötta laget inte sitta med armarna i kors och fisa. Igår var levande ståplats en gnällig, mestadels tyst, gubbläktare.

    SvaraRadera
  31. Mycket folk på Levande Sittplats som har bytts ut mot medgångs/evenemangssupportrar under sommaren.
    Många av de som brukar vara där verkar ha tagit semester. Istället säljs det en jäkla massa lösbiljetter eller lånas ut årskort till kompisar.
    De senaste 3 matcherna, så har jag inte stått bredvid samma personer i en enda match.

    Förhoppningsvis, så är alla som har årskort tillbaka igen mot Helsingborg och Ellos, så att vi kan få lite ordning och skapa lite tryck igen på vår läktarsektion.

    Framåt Blåvitt!

    /Martin

    SvaraRadera
  32. Ja, inget direkt att invända mot femman. Jag tyckte Ragnar var också iofs. Bjarnasson gjorde inte många rätt i dagens match. Han verkade lite övertänd och överarbetande: gestikulerade mycket (även mot Dyre, som är som en filbunke) och skulle göra tokrusningar med glidtacklingar. Nä, det blev bättre när Bärka kom in. Hoppas på honom från start mot Tel Aviv.
    P.s. Skönt att det kom hyfsat tidiga byten och skönt att de inte ens kunde slänga in Dalex.

    SvaraRadera
  33. Sen finns det en jävla massa dårar på läktaren i övrigt som inte verkar kunna speciellt mycket om fotboll, men det är en annan femma.

    Hahahahahaha elitist javisst?
    Vad fan kan DU om fotboll?

    SvaraRadera
  34. Jag tycker att Seb är en av våra absolut viktigaste spelare, är det nån som kan visa vägen rent attitydmässigt sen Pontus stack så är det han. Och spelmässigt kan han bli hur stabil som helst. Enda problemet är att han liksom tar ut effekten av sig själv ibland. Han gör tre gubbar, slår en öppnande passning och stoppar en tvåmannakontring på egen hand. I nästa sekvens kan han slå en trettiometerspassning åt fel håll och friställa motståndarna, varpå han spelar 1-1 med sig själv...

    Om han kan minimera misstagen, lära sig känna av när det inte är läge att försöka sig på några konster, så har vi en mittfältsmotor som heter duga.

    Synd att han är borta mot öis, han är precis en sån spelare som får Allbäck och hans kompisar ur balans.

    SvaraRadera
  35. Är det någon som vet varför inte Seb fick vara lagkapten i matchen igår? Det stod ju t.o.m. i matchprogrammet att han skulle vara det. Tyckte att det märktes på honom igår, att det var något som inte stämde. Visst, han var bra ändå... men ibland sprang han lite väl mycket med blicken ner i backen.

    SvaraRadera
  36. När de andra "lirarna" agerar bollplank eller leker kvadraten är Seb den enda som vågar göra något kreativt/utmana. Dessutom borde killen ha bindeln permanent, två ggr försökta han elda på publiken och var/är den enda som visar lite jävlar anamma när det går tungt.

    SvaraRadera
  37. Jag brukar fråga, och kommer återkomma tills jag får svar!Varför är det aldrig någon 4-poängare utdelad i din femma? Tills att jag får svar kommer jag kalla dig för feltgraus

    SvaraRadera
  38. Kan inte riktigt förstå varför folk tycker Seb gjorde en bra match igår? . Ni måste ha sett en annan match , den jag såg spelades igår mot Häcken. Där han slog bort ungefär 70% av passningarna och när vi väl har chans att vända spelet snabbt då stannar han upp ta mej faaen varenda gång och låter Häcken hinna få ner sina 10 gubbar på rätt sida igen. Rehn o Olsson får ta o spela lite mer "3 tillslag" med gubbarna på träningen. Sen verkar TO helt ur form , vet inte hur mycket bollar han tappa igår?. Sen lägger han alldeles för mycket tid på att gnälla på allt och alla med . Men men vi fick ju iallafall 2-2 mot Häcken ....

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.