2009/08/06

Matchrapport: IFK Göteborg - Carlstad United (j-allsv)

MATCHRAPPORT. IFK Göteborg tog ikväll en välbehövlig seger mot Carlstad United på Lemmingvallen. Blåvitt dominerade klart och trots åtskilliga klara målchanser slutade resultatet vid 1-0. Göteborgs mål gjordes av Jetmir Kurti i den första halvleken.

Det var ett något pressat
IFK Göteborg som under onsdagskvällen mötte tabelljumbon Carlstad United. Med ett något prekärt tabelläge och ett flertal poängtapp de senaste matcherna trots att man innehaft ledningen gjorde att det kändes som om det enbart var seger som räknades idag.

När jag kom fram till
Lemmingvallen insåg jag rätt omgående att jag åkt ifrån kamerabatteriet jag satte på laddning under eftermiddagen. Pinsamt värre. Därför hade jag inga möjligheter att ta några bilder under matchen, men å andra sidan så kunde jag nu fokusera på själva spelet utan att distraheras av att hitta bra fotolägen, vilket väl kan ses som positivt trots fadäsen.

IFK Göteborg ställde upp med följande startelva:

MV. Markus Bengtsson

HB. David Johansson
MB. Alexander Berntsson
MB. Mikael Gonzalez
VB. Niklas Andersén

HM. Robin Alnäs
IM. Joel Allansson
IM. Johan Lundgren
VM. Ali Selim

AF. Patrik Hansson (K)
AF. Jetmir Kurti

Bänken: Joakim Busi (MV), Sebastian Andersson, Jonas Björlund, Muhamed Dizdar, Fredrik Alnäs


Tittar på man startelvan
så kan man konstatera att man denna gång överger det spelsystem som efterliknar A-laget och kör med en ren 4-4-2-uppställning. På topp har man satt reslige mittbacken Patrik Hansson tillsammans med snudd på lika reslige Jetmir Kurti vilket ger tyngd framåt och manar till spel utåt kanterna för att komma till inlägg.
IFK Göteborg börjar matchen bäst och tar ett stadigt kommando redan från första början. Man kan redan efter några minuter se att det är två liknande spelstilar som möts då Carlstad United även de vill trilla boll snabbt. Eftersom bollen hela tiden snabbt byter ägare så blir det inte så många fysiska närkamper utan det bjuds på fartfyllt kortpassningsspel som IFK Göteborg visar sig behärska bäst denna afton.

Till en början har Carlstad United störst problem med IFK Göteborgs högerkant där Robin Alnäs två gånger om väggar sig igenom utan att lyckas komma till rena avslut fri med målvakten. Tredje gången väljer han att passa inåt till Patrik Hansson som skjuter in i målvaktens händer. Lite senare får Johan Lundgren bra skottläge strax utanför straffområdet när högerback David Johansson slår ett lågt inlägg från kanten. Men Lundgren halvträffar bollen och den går istället till Ali Selim i bortre straffområdet som krutar på och tvingar målvakten att rädda till en resultatlös hörna.

Just Ali Selim har lekstuga med sin ytterback denna afton och kommer förbi med bra fart flera gånger om - antingen på yttersidan för inlägg eller på insidan för avslut. Högerfotad som han är blir det oftast farligare när han går på insidan för avslut med rätt fot, eftersom inläggen med den andra foten känns mer chansartade då de sprids lite hursomhelst emellanåt.

IFK Göteborg samlar emellertid ihop till ett ledningsmål och skapar chans på chans. I slutet av halvleken gör David Johansson en bra prestation då han glidtacklar till sig bollen långt upp på motståndarnas planhalva. Via väggspel med Robin Alnäs kommer han loss på högerkanten och slår ett perfekt inlägg mot en omarkerad Jetmir Kurti som "bara" har att nicka in den, men får felträff och bollen går utanför. Kurti får vänta nån minut till innan han får sätta dit den, för mål blir det till slut.

Ali Selim kämpar sig förbi sin ytterback och skottpassar in mot mål. Skottet är hårt och målvakten kan bara parera och i den trängsel som uppstår när returen skall tas om hand når Jetmir Kurti högst och kan nicka in bollen från nära håll. 1-0, vilket är en ledning IFK Göteborg tar med sig in i omklädningsrummet.

Andra halvlek rivstartar i ett högt tempo från ett tillsynes heltaggat blåvitt lag. Redan efter en minut tråcklar Ali Selim sig runt sin ytterback och avlossar ett hårt lågt skott med vänstern. Skottet går rakt på målvakten men på något vis släpper han bollen under sig och det är bra nära att den går in, men den letar sig förbi på fel sida om den bortre stolpen.

Nu får vi se en kanonad av blåvita målchanser. Nån minut senare samarbetar Patrik Hansson och David Johansson sig runt på högerkanten och via ett lågt inlägg når bollen Ali Selim vid bortre stolpen som bredsidar bollen utanför. Nära igen.

IFK Göteborg gör ett byte där Jetmir Kurti lämnar plats för Fredrik Alnäs vilket innebär att en något snabbare anfallare tar plats bredvid fyrtornet Hansson. Bytet märks av snabbt för Fredrik Alnäs lyckas komma helt ren två gånger om på samma antal minuter där han vältajmat tar löpningen för att undvika offsiden och sen sprintar ifrån backarna. Första gången petar han bollen förbi målvakten och råkar få den lite för långt ifrån sig men Ali Selim når den precis innan den rinner iväg. Tyvärr hamnar Ali i obalans vid avslutet och bollen går utanför det tomma målet. Andra gången avslutar Fredrik själv men målvakten lyckas parera. Ytterligare nån minut senare slår Ali Selim ett lågt inlägg från sin vänsterkant och bollen når hela vägen till Fredrik Alnäs vid bortre stolpen som bredsidar bollen en bit över från nära håll.

Däremellan har Joel Allansson ett bra vristskott precis över från utanför straffområdet.

Kort sagt, målchanserna haglar och det är mer eller mindre ett under att det bara är en boll som hamnat i målmaskorna.

Under andra halvan av andra halvleken bedarrar den blåvita anstormningen något och man börjar istället slå vakt om den ledning man har. Carlstad United tillåts komma upp i banan några gånger men närmare än några långskott utifrån kommer inte gästerna och IFK Göteborg kan till slut ta en säker 1-0-seger och är nu sex poäng över nedflyttnings-strecket.

I IFK Göteborg gör Ali Selim en bra insats under kvällen. Han ger ofta sin ytterback huvudbry och är framgångsrik i sitt agerande mot densamme även om inläggen med vänsterfoten titt som tätt lämnar lite mer att önska. Även Johan Lundgren och Joel Allansson är bra där de på ett säkert sätt fördelar bollar mot kanterna och understödjer attackerna. Högerback David Johansson är lika offensivt lagd som han brukar och är ofta uppe och slår inlägg, vilket gör att hans spelstil påminner om en annan högerback som lystrar till Johansson.

Sen så har vi Fredrik Alnäs. Detta var andra gången jag såg honom spela och förra gången strödde jag superlativen omkring mig när han agerade vänstermittfältare mot Elfsborg. Då tyckte jag inte att han var speciellt snabb, men ikväll motbevisade han mig. Han kanske inte är bärkrothsnabb, men över längre sträckor får han upp bra fart under fötterna och han kutade ifrån mittbackarna några gånger. Sen så verkar 15-åringen ha en vilja av stål - han skall vinna duellerna kosta vad det kosta vill. Och han vinner dem oftast. Jag är framförallt imponerad över hans styrka för han är inte speciellt stor, men han verkar vara stark som en oxe eller två. Tappar han bollen sliter han den tillbaka och skall han komma förbi sin spelare så sliter han sig förbi.

Det är möjligt att jag överdriver, men jag tycker att yngre brodern Alnäs redan i så här unga år visar väldigt intressanta egenskaper. Därför skall det bli mycket spännande att följa dennes utveckling framöver.

Fotnot: Samtliga bilder är arkivbilder.

48 kommentarer:

  1. Trode det var Mouradona när jag tittade snabbt på första bilden.

    SvaraRadera
  2. Tja!
    Hur gick det för Hansson på anfallet, hade varit lite skoj att veta.
    Verkar för övrigt vara en trend i blåvitt att spela mittbackar på anfallsposition (Kalle Svensson)

    SvaraRadera
  3. Thanks, Olof!

    Vad kan man dra för slutsatser av att de frångår 4231?

    SvaraRadera
  4. Jetmir Kurti är från mölndal! ;D

    SvaraRadera
  5. Tackar dessa rapporter är guld värda för latmaskar som mig som aldrig får tummen ur för att åka och titta själv !!

    SvaraRadera
  6. Mycket trevlig läsning :)
    Bra att någon kan rapportera hur det ser ut även i J-laget!!

    SvaraRadera
  7. Fredrik Alnäs anses väl vara en av de största talangerna av årskullen 94 i blåvitt, är det inte så? Han är väl killen som gör alla mål i det laget.

    Dock så börjar jag fundera på om det inte är dags att låta en del av de äldre offensiva spelarna att lämna snart (som Ali Selim, Robin Alnäs och Jetmir Kurti bla.), känns väl inte som om någon av dem kommer få ta steget upp ändå?

    SvaraRadera
  8. Ali Selim kanske till alaget såfall? Han var ju med i träningslägret i england (alaget) för redan 2 årsedan?

    Jetmir har jag nyss fått reda på så tror inte han är alaget material. å andra sidan inte konstigt att jaginte hört talas om honom när Bärkroth, Söder, William, Ali mm spelat forward senaste året.

    SvaraRadera
  9. Tack Tack Olof. Bor själv utomlands och dessa rapporter är verkligen "det lilla extra" som man inte kan hitta någon annan stans. Verkligen uppskattat må jag säga!

    /Andy

    SvaraRadera
  10. Stort tack, Olof!

    Som någon annan sa, det här hittar man ingen annanstans. Pricken över i, guldkanten osv osv... Jag läser varenda J-rapport och njuter av analys och information. Jätteroligt att känna till spelarna redan i förväg när de sedan tar klivet upp i A-laget.

    SvaraRadera
  11. Frågan är när Blåvitt skall börja plocka russinen ur Lindome GIF:s ungdomssektioner? I Lindome växer nämligen talangerna på träd och Blåvitt skulle kunna ha mycket där att hämta!
    Kanske dags för blåvitts jägare att åka söderut till "country land" (Lindome) och jaga byten!!

    SvaraRadera
  12. Tack tack Olof. Dessa utmärkta matchrapporter är nog höjdpunkten på BaraBen!

    SvaraRadera
  13. Tycker att matchen började jämnt och Carlstad nog kunnat gjort 0-1 bla på straffsituationen. Resultatet dock rättvist. Planen var nyklippt,blöt och i varje fall jag fick en gräsmatta med mig hem vilket delvis kanske förklarar skyttet.

    SvaraRadera
  14. Ursäkta, men jag skiter i j-allsvenskan! Det räcker med att a-laget praktiskt taget är ett juniorlag där nästan alla är under 18 år.

    Ska vi vara så jävla patetiska så vi blir tvungna att heja på j-laget eftersom Blåvitts a-lag suger skit efter alla försäljningar och skador?

    SvaraRadera
  15. Anonym 11:14
    Jag håller med dig - nu får det fan vara nog! Blåvitt måste göra nåt dratiskt nu. Hur kommer det sig att t ex lagen i grekland, belgien mm har mycket mer pengar än de svenska lagen när dom inte har större befolkning? Och vad jag vet så är Sverige dessutom avsevärt "rikare" än t ex Grekland. Varför har Blåvitt inga pengar?

    SvaraRadera
  16. Dum och dummare,(11:14, 11:18) läs då inte match rapporten utan gå ut i det fina vädret och mata ankorna.

    SvaraRadera
  17. 04:38: Fox har spelat forward förut när man känt att man vill kunna stångas lite. Han är stor och tung att möta och vinner det mesta i luften. Igår var han längst på plan. Carlstad hade även de en spelare större än medellängd, men han var ändå ett halvt huvud kortare än Fox.

    Igår agerade Fox som bollmottagare samt väggningsalternativ för yttermittfältarna.

    07:23: Förmodligen för att man behövde poäng och ansåg att man hade störst chans om man körde 4-4-2 denna gång. Nån djupare analys än så vet jag inte. Så som matchbilden såg ut så var det ju riktigt då man hade kontroll över flödet i snudd på 90 minuter.

    09:09/09:19: Jetmir Kurti är rätt så ny och har bara varit med i några matcher. Att han redan skulle skickas vidare känns hårt.

    Likadant med Robin Alnäs. Han var med litegrann förra året men har etablerat sig ordentligt först nu.

    Ali Selim kan mycket väl börja matchas in i A-laget så småningom. Han känns likvärdig Kamal och om han får chansen kan Ali likaväl få det också.

    11:05: De hade ofoget att börja matchen några minuter innan 19:00 (eller om min klocka gick fel). Jag missade därför den absoluta inledningen av matchen. Men Carlstads starka inledning kan inte ha varit långlivad för när jag väl var på plats var det blåvita övertaget ganska klart.

    11:14/11:18: J-lagsmatcherna är för kalenderbitarna och en krydda för den som ser en stolthet i att kunna säga till bänkgrannen på GU att "jag såg han spela innan han var etablerad"....

    SvaraRadera
  18. Tack för detta, Olof! Uppskattar detta mycket.

    SvaraRadera
  19. Till någon tidigare anonym.
    Fredrik Alnäs gör inga mål i P94 då han inte spelat med dom på över 1 år, han har tillhört J-truppen, nu tränar hanmed U-truppen.

    Jetmir Kurti han spelat lite mer än 1 år i IFK då han var i P-truppen han är född 92 och kom från ÖIS, moderklubb har jag inte koll på, tillhör väl egentligen också J-truppen fast han tränar med U nu.

    SvaraRadera
  20. bänk på Erik och lyft upp David Johansson mot nästa bonkargäng, typ ÖIS?

    (Stolt Öisare men realist)

    SvaraRadera
  21. Ali Selim gör sin sista säsong i U-truppen.

    Kamal Mustafa, Johan Lundgren, Niklas Martinsson och William Atashakade är redan med och tränar på allvar med A-laget. Visserligen bara Kamal som fått chansen i match. Dessutom är alla dessa 1 år yngre och William är väl 2 år yngre.

    Ali kommer sannolikt inte ingå i A-truppen. Tråkigt men dom anser väl att inte alla kan få chansen då det orsakar ojämn nivå på träning.

    Min favorit Mikael Andersson (skicklig och offensiv vänsterback som dessutom är lagkapten är knappast heller aktuell för A-truppen. Hade mycket hellre sett han i A-truppen istället för Turunen som inte varit bra alls, likadant med Bjarnason. Den platsen hade Ali kunnat få.

    2 katastrofvärvningar om ni frågar mig.

    Visst ni kan ge det lite tid men dom kommer inte vara bättre om ett år.

    SvaraRadera
  22. Pilfalk tycker:
    Tack för en utmärkt artikel. Jag var själv där och tittade men det är roligt att läsa och jämföra med sina egna iaktagelser. De som klagar på din artikel...ja vad säger man, giller de inte vår förening eller vad är det???
    Jag tycker att Johan Lundgren var riktigt bra, bäst i kamraterna och som du skrev den yngre broder Alnäs var ju rolig att se. Tuff och med en härlig inställning. Högerbacken Adam tycker jag började lite svajigt men sedan var han ju en av de bättre, påminde han inte lite om Dyre, såg inte så snabb ut men oj vad man bedrog sig.
    Tack ännu en gång för en proffsig artikel.

    SvaraRadera
  23. Fanns det några intressanta spelare i Carlstad United som skulle kunna vara intressanta för Blåvitt?

    SvaraRadera
  24. Tack Pilfalk för intrycken!

    00:13: Carlstad United har en P93-landslagsspelare i William Lindgren som är mittback. Nu var han inte med i onsdags men jag såg honom mot Öis i försomras och där visade han bra takter. Han kommer säkert bli villebråd för de allsvenska klubbarna så småningom.

    Mot Öis var annars en kille som heter Akam Abdullahi med, som visade sig vara en jäkligt bra frisparksskytt. Han hängde den i krysset snyggt skruvad över muren inte bara en gång utan två mot dem. Honom hade de behövt mot oss för de fick ett bra frisparksläge i slutet som de brände... Han håller till i Carlstad United A-lag numera. Född 1990. Möjligtvis lite liten till växten, kanske.

    Mot IFK Göteborg var en brasse vid namn Luiz Navarro Ferreira anfallare. Han var den ende jag la märke till och tyckte var duktig. Han var av medellängd, hade bra touch på bollen och var ganska snabb. Kunde kanske vara nåt. Annars, nej.

    SvaraRadera
  25. Var Jakob Ericsson med i CU mot Blåvitt?

    Landslagsman, född 93, yttermittfält, snabb och teknisk.

    SvaraRadera
  26. Vet ej. I och med att jag inte fotograferade så brydde jag mig inte heller om att ta Carlstads laguppställning. William Lindgren och Akam Abdullahi kände jag till sen tidigare och kunde notera att de saknades. Brassen hade jag inte sett tidigare, men hans insats gjorde mig uppmärksam om honom.

    Om Jakob Ericsson var med så var han i sådana fall inte så enastående att han ryckte bort mitt fokus från Blåvitts spelare.

    SvaraRadera
  27. Får hoppas att Jacob inte var med då han håller riktigt hög nivå.

    Problemet med han är att han är väldigt ojämn men dom egenskaperna som jag skrev innan stämmer perfekt på han.

    Man Blåvitt har ju haft svårt att få spelare som kommer en bit härifrån. När det gäller svenska spelare så är det väl endast Allansson som är en bra bit härifrån?

    Själv tror jag Elfsborg eller AIK redan börjat rycka i både Lindgren och Ericsson, tror tyvärr Blåvitt allt som oftast är lite sena med att visa intresse. Dessa spelare är jag rädd aldrig kommer hamna i Blåvitt. Synd, dom håller väldigt hög nivå båda två. Dessutom vad jag hört så har dom karaktärer som passar bra in på Kamratgården.

    SvaraRadera
  28. Vilken av bröderna Alnäs tror ni ligger närmast en uppflyttning?

    Robin eller Fredrik?

    Robin är väl äldre men Fredrik har ju fått mest beröm.

    SvaraRadera
  29. Två frågor: Vilken ålder är det på spelarna i laget? Det verkar ju som att många yngre är med för "maxåldern" är väl 19?

    SvaraRadera
  30. OK. Då är det bara att hoppas på att Eilert varskor Håkan om att det kanske är dags att visa intresse.

    ...fast om IFK börjar visa intresse kommer ju Elfsborg börja de också. Allt för att "snuva" Blåvitt på talangerna. ;)

    SvaraRadera
  31. eller 17 år? Förvirrad hehe.

    SvaraRadera
  32. Robin kommer upp före Fredrik. Fredrik är bara 15 år och långt ifrån redo för A-lagsspel, men han visar en bra grundinställning i det han gör.

    Robin visar fina speltekniska kvalitéer och kan säkert börja slussas in nästa år, nånting. Han och Joel har ungefär samma spelstil. De spelar fotboll medan Fredrik sluggar fotboll. Ungefär så.

    ..
    Det är många yngre som spelar i IFKs juniorlag. Jag har inte åldern på allihop, men snittåldern ligger väl på 17 år, ungefär. Det kan också förklara varför poängskörden är som den är då de hela tiden möter lag som är äldre. I IFK Göteborg har man redan spelat i Allsvenskan några säsonger när man är 19 år....

    SvaraRadera
  33. Nej, maxåldern i Juniorallsvenskan är numera 19 år. Jakob Johansson var med mot Malmö FF i försomras till exempel.

    SvaraRadera
  34. Gött att du svarar såpass snabbt Olof. Uppskattas mycket, TACK!

    SvaraRadera
  35. No probs. Bara skoj att diskutera juniorfotboll. Jag tycker sånt är skitintressant som du kanske märker. ;)

    Men nu tänkte jag gå och lägga mig. Ha det sjysst!

    SvaraRadera
  36. Ok tack för det. Verkar vara ett jäkla snurr på "pojkarna" mellan de olika lagen men det är ju bara bra.
    Klart det blir poängtapp när halva A laget kunde deltaga ; ).
    Kan man hitta annan bra info om de yngre på någon sida?
    Är Pieree Frile´n (ursäkta stavningen) tränare för något utav lagen?

    SvaraRadera
  37. Jag känner inte till någon annan sida om ungdomarna specifikt. På ifkgoteborg.se kan man läsa om verksamheten i stort men någon närmare spelarpresentation finns inte där.

    Finns det det så vore det jätteintressant att ta del av andras beskrivningar av spelarna. Man har sin egen uppfattning om var och en och därför är det intressant hur andra ser på dem.

    Jag är dålig på vad ledarna heter på Änglagården. Det är egentligen bara Eilert Björkman jag känner till då jag inte följer något annat lag än juniorlaget. Pojklagsverksamheten har jag ingen inblick alls i.

    SvaraRadera
  38. Tränar Martinsson och Lundgren fortfaranade med A-laget eller är dom tillbaka bland dom yngre grabbarna?

    SvaraRadera
  39. De tränar med A-laget och spelar matcher med U21- och Juniorlaget.

    Just nu är Martinsson halvskadad så därför var han inte med sist.

    SvaraRadera
  40. Tack Olof!

    Vill inte verka tjatig men har en fråga till, om både Lundgren och Martinsson får vara friska tror du det finns någon chans att dom kan få göra något inhopp redan i år?

    Och tror du att Micke Andersson, vänsterbacken skulle kunna få ett A-lagskontrakt eller är det hej då till han efter säsongen?

    SvaraRadera
  41. Jag som sett hyfsat mycket kan väl säga att Mikael Andersson mycket väl skulle kunna få ett A-lagskontrakt men jag tror att ej så blir fallet. Han har mig vetligt inte tränat speciellt mycket med A-truppen.

    Utan man låter nog han spela ut kontraktet och en ny klubb nästa säsong lär vänta på han.

    /// Robin

    SvaraRadera
  42. Svårt att säga. Då krävs det nog ganska många avstängningar och skador innan man satsar på nån av dem i balansrollerna. De har precis börjat få träna kontinuerligt med A-truppen så att de redan nu skulle få chansen känns osäkert. Att man tränar med A-truppen innebär inte automatisk att man så småningom får spela i Allsvenskan. Ta Petter Björlund och Oskar Gustafsson till exempel. De har varit/var med ganska länge i A-truppen. Oskar fick ingen fortsättning på sitt kontrakt och långtidsskadade Petter känns det oklart med vad som händer när han väl kommer tillbaka.

    Dock så har inte Kamal varit med och tränat med A-truppen särskilt länge och han matchar de in ordentligt nu så man skall inte säga inte.

    Vad gäller Mikael Andersson så vore det tråkigt om han inte fick komma upp i A-truppen. Han spelar på en position som inte är särskilt välbeställd i IFK. Dessutom tycker jag att han gör bra insatser och i och med hans sett att agera på plan känns kaptensbindeln given i juniorlaget. Ledaregenskaper är bra egenskaper. Kruxet är väl att backar rent generellt finns det gott om och Adam Johansson och Erik Lund kan båda hålla till på vänsterbacksplatsen om så krävs, även om de är högerfotade.

    Jag tycker och hoppas att Mikael Andersson åtminstone får vara med och träna med A-truppen och inte blir avpolleterad i ett tidigare skede.

    Och du är inte tjatig. Du får en att fundera och det är bara roligt.

    SvaraRadera
  43. Känns ju som att det finns flera att spelare från U-truppen som skulle kunna få A-kontrakt redan inför säsongen 2010.

    Michael Andersson, Niklas Martinsson, Johan Lundgren, Kamal Mustafa, William Atashakade och Mathias Etéus. Dessa spelare har vad jag vet inte A-kontrakt. 6 spelare, kanske finns ännu fler.

    Känns inte som att Blåvitt komma värva så mycket etablerade spelare inför nästa säsong.

    SvaraRadera
  44. Kom på Ali Selim också, då är det 7 spelare.

    SvaraRadera
  45. ...eller också tvingas de säga "nej tack och lycka till" till någon av de där talangerna trots att de mycket väl skulle kunna få spela om de inte var så många. Det är vanskligt att ha en stomme beroende av orutinerade juniorer.

    Men å andra sidan så skulle det vara så himla mycket intressantare att följa A-laget om man har följt spelarna så länge som sedan 16-årsåldern!

    Det kommer bli ett intressant dilemma om några år när Wernbloom, Berg, Bjärsa(?), Gurra, Antonsson, Wendt, Risp etc etc skall varva ner och komma tillbaka efter ett europaäventyr. I samma veva står en uppsjö lovande talanger i startgroparna för att få chansen i andra änden. Hur gör man då? Hoppas alla får plats.

    SvaraRadera
  46. Av dom 7 spelarna du räknar upp så tror jag faktiskt att 5 av dom mycket väl kan få ett A-kontrakt.

    Michael Andersson och Ali Selim ligger nog längst i från.

    Men Kamal, Lundgren, Martinsson, William och Etéus bör få kontrakt men det är ju bara vad jag tycker.

    /// Robin

    SvaraRadera
  47. William, Kamal och Etéus känns givna till att få A-lagskontrakt.

    Lundgren och Martinsson får alltjämt spela till sig kontraktet, men chanserna känns goda i och med att de så gott som alltid får beröm från officiellt håll i matchrapporterna.

    I övrigt är det bara att gissa. Det känns trist om nån ratas, men man får hoppas isf att de snappas upp av någon annan Allsvensk/Superettan-klubb så inte karriären rinner ut i sanden.

    SvaraRadera
  48. Leif Andersson2009-08-19 03:37

    Han tidigare nämnda Akam Abdullahi, har jag också sett live och kan säga såhär han skulle nog platsa i Allsvenskan inom ett par år om inte högre, vad jag vet är att han kom från divison 7 direkt till Carlstad United A-trupp Div. 1, Inom loppet av ett år Om han får riktig Div. 1 träning så tror jag att han kommer komma långt. Lägg namnet på minne.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.