2009/08/26

Hisingen förtjänar en allsvensk arena

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. Vill du dela med dig av dina tankar eller åsikter till BaraBens läsare så mejla in ditt material. I dag går Robin Carlander, ordförande i Supporterklubben Getingarna till attack mot Göteborgs kommun och vädjar om stöd från blåvita led.

Gamla Ullevi är Göteborgs nya fotbollstempel. Här spelar IFK Göteborg tillsammans med sina småbröder i alliansen. Rambergsvallen är samma stads genanta ursäkt till allsvensk arena. Den byggdes för 75 år sedan och har sedan dess försummats och förfallit. Här spelar BK Häcken.

Staden har länge varit i behov av att förnya arenorna för Göteborgs elitfotboll. Gamla Ullevi är ett första steg. Tyvärr står kommunen handlingsförlamad inför nästa. Stadens näst bästa lag fortsätter att spela fotboll på en oduglig arena.
Kommunen har på nytt skjutit en renovering av Rambergsvallen på obestämd framtid.
Trots att man fastställt att inga pengar finns att renovera Rambergsvallen för diskuterar man ändå en enorm investering i Scandinavium för att arenan är gammal och sliten. Rambergsvallen är nästan dubbelt så gammal och uttjänt.

BK Häcken har i kontrast till kommunens givmildhet när det gäller innerstan själv fått bekosta plantäckning, elljus, kameraövervakning och resultattavla för att uppfylla fotbollsförbundets krav. Faktum är att i samma veva som kommunen beviljar att bygget av Gamla Ullevi drar över budget med 150 miljoner, en summa som räcker till att renovera Rambergsvallen två gånger om, bestämmer man att arenan på Hisingen endast får fiberduk för att gynna gräsväxten till halva planen. När Allsvenskan sparkar igång är därför gräsmattan gul och ojämn på en planhalva och grön på den andra. Allt detta för att man ansåg att det inte fanns kommunala medel att täcka hela planen. Den extra kostnad det rörde sig om var mindre än 10 000 kr. Sviterna av denna monumentala dubbelmoral lider gästande lag på Rambergsvallen av långt in på försommarkanten.

Till hösten kan BK Häcken och IFK Göteborg mötas i en cupfinal. Båda lagen är en seger ifrån detta scenario. Den matchen kommer i så fall att spelas på Rambergsvallen. Tack vare kommunens brist på handlingskraft koras då en cupvinnare på ett vindpinat, smutsbrunt stålskelett med träbänkar, fuktskador och löparbanor.
Svensk fotboll förlorar på en arena som Rambergsvallen. Öststatskomplexet på Hisingen lockar inte till några spontanbesök. Den är ocharmig, osäker och omodern. Kort sagt erbjuder arenan ingen värdig inramning för elitfotboll.

Det är dags för kommunen att inse att BK Häcken är ett för bra fotbollslag för att fortsätta ignoreras. Jämfört med alliansens småbröder visar trenden tydligt vilket lag som är på frammarsch och vilka som är på dekis. Nästa år kan Hisingslaget spela i Europa för andra gången på tre år. Gulsvart har också de senaste femton åren spelat allsvensk fotboll fler säsonger än GAIS. De rödblå har under samma period varit snubblande nära att falla för elitlicensgranskning. Inte bara en gång.
Rödblått och grönsvart är lag som har sina bästa resultat i svunnen tid. BK Häcken har precis svängt ut på motorvägen. Tillsammans med IFK Göteborg är vi idag lagen som försvarar stadens fotbollsheder.
Hisingslagets största framgångar står fortfarande att finna i framtiden och därför är det en skam om kommunen väger framgångar som tillhör det förgångna tyngre än kapacitet idag och potential för morgondagen när man avgör vilka som skall stå rustade för Göteborgs fotbollsframtid.

Arenafrågan blandas ofta felaktigt ihop med frågan om publiksiffror. Vad Hisingen behöver, förtjänar och efterfrågar är inte i första hand en större arena, utan en ändamålsenlig arena. Det behövs inget skrytbygge för 30 000 åskådare. Hoppa över VIP-lounger med löjromssnittar, kontorslokaler och toppmoderna gymlokaler med utsiktsfönster. Hisingen är i behov av en proletär och tight arena med samma publikkapacitet som idag, utan löparbanor och som uppfyller fotbollsförbundets krav. Inget mer. Det vinner staden Göteborgs fotbollspublik på.

Hisingslagets publiksiffror är också något man bör sätta i perspektiv. Antalet besökare till ÖIS och GAIS matcher välter inga kiosker. De rödblå lockar som exempel 3000 personer mot Djurgården, Makrillarna lika många mot regerande svenska mästarna Kalmar. Detta på en av Sveriges finaste fotbollsarenor. BK Häckens hemmasnitt är 3600 och då spelar laget på Sveriges sämsta elitarena.

Allsvenskan nästa år kan mycket väl vara två Göteborgslag fattigare. Vilka lag från stan som kommer saknas krävs ingen högskolexamen för att lista ut. En snabb titt i dagens allsvenska tabell är allt som krävs. Framtidens stadskamper kommer att stå mellan Gulsvart från Hisingen och Blåvitt från stan. Det vore en förolämpning mot stadens fotbollsälskare om vartannat av dessa derbyn tvingas avgöras på en fotbollsarena som var omodern redan på 80-talet.
Hisingen förtjänar en anständig arena att spela allsvensk fotboll på.

Robin Carlander
Ordförande Supporterklubben Getingarna

133 kommentarer:

  1. NEJ

    Om ni kommer över 2000 i publik så kanske..

    Varför skall ni ha en arena när ni inte har någon publik? Lika onödigt som gajs och öis spelare på en arena som tar 19 000 när de har 4000 i publik.

    SvaraRadera
  2. Intressant att häcken gapar högt direkt när de kommer över plats 9...

    SvaraRadera
  3. Säkert. Men de får inte mitt stöd.

    SvaraRadera
  4. Bygg en ny inomhusarena för fotboll på Hisingen. Lämplig publikkapacitet på 6000.

    Denna ska kunna utnyttjas av stans elitlag under säg december till mars för träning på fullplan under fina förhållanden när det regnar och snöar utanför.
    Det skulle spara pengar åt klubbarna och ge Häcken en värdig hemmaarena trots undermåligt publikunderlag.

    /thomaz76

    SvaraRadera
  5. Håller med 21,56: Det det är nog bara du Robin Carlander håller på häcken i våra trakter så vem fan vill lägga ut pengar på det?? Nä asfaltera skiten

    SvaraRadera
  6. Jag tycker att han har helt rätt. De ligger 7 poäng före Malmö som har fått en ny fin arena, 13 respektive 20 poäng före GAIS och ÖIS som också fått en ny arena. Varför inte lägga ut några millar på att ge dem en anständig arena att lira på? Tack för ordet.

    SvaraRadera
  7. sorry... ni har imponerat stort under säsongen men i denna fråga får ni klara er utan även mitt stöd. en ny arena på hisingen samtidigt som GU sjunker ner i gyttja och skälver så hela stan rasar? nepp

    SvaraRadera
  8. Lägg ner den skitklubben bara...

    SvaraRadera
  9. Framtiden är gulsvart. Så är det bara. Snart fattar alla det utom ni klåpare som inte orkar höja blicken över gatubrunnsnivå. Kolla in den nya träningsanläggningen så förstår ni var framtiden finns.

    Väl mött på Rambergsvallen i cup-finalen.

    SvaraRadera
  10. tänkte lite på en arena för ca 6000 hade ju vart kalas på hisingen så slipper vi Göis o FC gotia blir faktum. eller ska de heta FC faktum =)

    SvaraRadera
  11. Ge Häcken en arena för typ 8000 personer. Tycker faktiskt häcken förtjänar en ny arena. Tror att häcken har större möjligheter att etablera sig högre upp än Öis och Gajs då de har pengarna. Sen lär det väl iof ta 30 år till de har över 5000 åskådare på plats. Men det är underkänt att vi i Sverige 2009 har arenor som rambergsvallen, Örjans vall, Vångavallen och Stockholmstadion(!). Sverige måste ikapp vad gäller arenabyggen, det vet ju vi i blåvitt ganska väl efter tidigare säsonger.

    SvaraRadera
  12. Jag håller med Bobby om att en arena som är till för fotboll bör byggas på hisingen med en kapacitet runt 7000-8000 åskådare och som uppfyller de krav som ställs, inte mer eller mindre. Lägg plastgräs och elslingor, och vi har en arena där IFK kan spela sina vinterträningsmatcher. Dessutom blir det betydligt trevligare att besöka en framtida derbyn om de spelas på en fotbollsarena och inte en friidrottsarena.
    /Mild for President

    SvaraRadera
  13. Han har helt rätt, men tyvärr så är det endast ca 500 personer i denna staden som håller på Häcken fullt ut. Övriga håller på Blåvitt, och ser Häcken som ett "härligt gäng att titta på ibland".

    Det kommer inte att bli fler på läktarna, bara för att Häcken bygger en ny arena. Det måste de ju själva inse.

    Å andra sidan så går de ju så jävla mycket plus på Gothia Cup varje år, så finansieringen borde inte vara några problem.
    Bara att sälja lite fler korv och cola svart under cupen, så har ni en arena inom 5 år som ni själva har betalat!

    /Slang

    SvaraRadera
  14. En av anledningarna till det låga publiksnittet är just att Rambergsvallen inte lockar några spontanbesök utan att det bara är närmast sörjande som går på matcherna. Med en ny fräsch arena på 6-7000 hade säkert dratt upp snittet med kanske 1000pers.

    SvaraRadera
  15. vem fan bryr sig om häcken i gbg!! dom kan la spela på vallhalla eller nya ullevi om dom vill istället!!

    SvaraRadera
  16. Tycker rambergsvallen är en riktigt mysig och charmig arena när det är mycket folk. Jag gillar den klart mer än kalmars, trelleborgs, och bps arenor.

    SvaraRadera
  17. Jag kan faktiskt inte annat än att hålla med. Häcken har pengarna som både bajs och öjs saknar för att på allvar kunna etalera sig i allsvenskan, och då ska de ha en bra arena. Precis som han är inne på så är de inte ute efter en arena a lá Gamla Ullevi, utan en lämplig arena med plats för 6-7000 hade räckt gott och väl! Vi hoppas ni får lite cash snart!

    SvaraRadera
  18. Precis som skribenten påpekar så är det många som direkt börjar prata om publiksiffror...

    Frågan handlar INTE om publiksiffror eller antal stolar på arenan. Rambergsvallen uppfyller idag inte alla krav som ställs från SvFF för att få spela i allsvenskan. Enda skälet till att det spelas fotboll där är att dispenser getts men också för att BK Häcken själva gått in och betalat för viss upprustning. År 2014 tillkommer nya krav från SvFF som gör det HELT omöjligt att få dispens att spela allsvensk fotboll på Rambergsvallen. Det är till och med tveksamt om den kommer att godkännas för spel i superettan.

    Fakta är också att BK Häcken inte är välkommen att spela på Gamla Ullevi. Det har både Aliansen och Kommunen tagit ställning till. Om bara något år står alltså BK Häcken utan någonstans att spela och de flesta förstår att det tar lite tid att bygga om eller bygga nytt.

    För er som vill att BK Häcken bara skall skall försvinna så förstår jag att ni säger nej till en upprustning av Rambergsvallen. Många av er tillhör säkert kategorin som hatar alla andra lag och helst hade sett en allsvenskan med bara ett lag. För er som tycker att de lag som spelar bäst fotboll skall spela i allsvenskan och att fotboll skall ses på anständiga och ändamålsenliga arenor är det skönt att se att ni kommer till slutsatsen att något måste göras med Rambergsvallen och det NU.

    Visst handlar det en del om rättvis men mest om sportsliga förutsättningar. Om det nu spelar någon roll längre...

    SvaraRadera
  19. Jag trodde den här bloggen handlade om fotboll i Göteborg, inte om fotboll i skärgården!

    SvaraRadera
  20. Häcken må vara bra denna säsongen men om vi tittar överlag så är det ett jojo lag. Men att börja skrika efter en arena bara för att det går bra och att en arena har byggts för de andra klubbarna i stan? Löjligt. Häcken drar mindre publik än Öis som ligger sist. Kunde inte ens fylla arenan när IFK var på besök och inte beror det på att nuvarande arena är kass. Ni (häcken supportrar/supporterklubb) får jobba på att rekrytera fler supportrar och höja publiksnittet för häcken. Sen kan ni börja skrika efter en ny arena. Nu är det bara löjligt.

    SvaraRadera
  21. Intressant blogginlägg!

    Men kan tyvärr inte annat än alla hålla med Arno här under med, exakt så jag tänkte när jag läste texten!

    SvaraRadera
  22. Med tanke på hur mycket kommunen indirekt har sponsrat Rôven under årens lopp genom att uplåta mängder av kommunala lokaler och markområden till kassakon Gothia Cup så kanske det inte är helt lätt att tigga pengar till en arenaombyggnad också?

    /Billdal Boyz

    SvaraRadera
  23. Många småsinta och inskränkta kommentarer.

    Vem fan vill spela derby på Rambergsvallen av idag?

    Jag spelar hellre derby på ett nytt Rambergsvallen än på dagens sunkiga arena alla dagar i veckan, två gånger på söndag!

    SvaraRadera
  24. Billdal Boyz//
    Med tanke på att Gothia cup ÅRLIGEN drar in 100 miljoner i skatteintäkter till kommunen så faller ditt resonemang ganska platt till marken.

    SvaraRadera
  25. Det sjuka är att det Häcken alla klagar på endast ligger 5 p bakom oss i nuläget..sinnesjukt..

    SvaraRadera
  26. Anonym 22:40:

    Angående fotboll i Göteborg eller i skärgården, läs på din historia innan du uttalar dig om vad som är vad.

    Trots att Häcken är ett "nytt" elitlag så är de minst lika värda en ny/bättre arena som ÖIS & GAIS. Vad gäller publiksnitt så tycker jag knappast de sistnämnda har något på GA att göra.

    Vill gå på bra arenor oavsett om det är hemma- eller bortamatch.

    SvaraRadera
  27. Detta handlar inte om att Häcken ska ha en ny arena pga placeringen i tabellen just nu. Det handlar om att de måste ha en arena som uppfyller kraven som satts upp.

    Man kan inte sätta upp en massa krav för att sedan inte ta itu med upprustning av arenor som inte uppfyller kraven.

    Som sagt är det tveksamt om Rambergsvallen, Grimsta mfl uppfyller ens kraven för superettaspel om några år! Och Häcken har ju legat i Allsvenskan eller SE de senaste 20 åren typ. Det är dags att börja agera.

    En upprustning av arenorna skulle gagna alla. Det är ingen som vill spela eller se på en match som spelas på en åker.

    Sedan kan man förstå att finanskrisen gjort sitt, men i alla fall Rambergsvallen har varit omodern sedan Moses låg i vassen.

    Det hela är enkelt, sätts krav på arenorna upp måste man agera för att arenorna ska nå upp till kraven.

    SvaraRadera
  28. Skit samma hur bra det går för BK Röva. Har man inga supportrar så ska vi skattebetalare fan inte finansiera en arena till er. Den kan ni väl förresten betala själva, och på så vis finansieras den ju av hela världens ungdomsföreningar.

    SvaraRadera
  29. anonym 23:14/ Men i så fall ska ju inte Gamla Ullevi ha byggt, vart fan är Öis supportrar?

    SvaraRadera
  30. 100 miljoner till kommunen, Billdal Boyz... till KOMMUNEN, inte till Häcken.
    100 miljoner varje år och inte en spänn går till Rambergsvallen.
    Faller det platt? Tycker snarare det sticker i ögonen!

    SvaraRadera
  31. Angående supportrar:


    IFKs hemmasnitt: 12370
    Gais hemmasnitt: 5880
    ÖIS hemmasnitt: 5568
    -----------------------
    Alliansens hemmasnitt: 23818

    BKHs hemmasnitt: 3415

    23818/3415=7

    Kostnad för Gamla Ullevi= ??? om man ska kunna hoppa, men låt oss räkna med 500M

    500/7=71

    71M hade räckt ganska långt till ett upprustat Rambergsvallen

    SvaraRadera
  32. De pengar BK Skithålet vill ha till en ny arena, tycker jag att komunen skall finansiera i GU så den inte rasar ihop... det pratas om att skithålen vill ha en modern arena osv.. (Grattis i så fall) Det fick inte ens vi! GU var ju redan omodern när den byggdes det ända som är modernt är väl faciliteterna så som toaletter osv... Annars är GU en kopia av Nya Ullevi och den byggdes för 51 år sedan om jag inte har fel!!?

    SvaraRadera
  33. Klart de skall få rusta upp arenan, det är liksom inga jätte pengar det handlar om i såna här sammanhang. Vad kostar "hjulet" som skall upp vid läppstiftet?

    SvaraRadera
  34. Hellre 3000 Hjul i hamnen än 3000 rövare på en ny arena!!!!

    SvaraRadera
  35. Spännande medeltalsberäkning ovan :-)

    Det som det ängnas spaltutrymme åt ovan kallas addition... Aritmetiskt medelvärde är något helt annat!

    SvaraRadera
  36. Fakta: Häcken har försökt förmå kommunen att göra något åt Rambergsvallen i många år. Det är inget nytt som man kommit på bara för att det just nu går bra. Det är bara att googla på frågan så hittar man artiklar i ämnet flera år tillbaka i tiden.

    Fakta: Om de "rika" klubbarna skall betala sina egna anläggningar så borde IFK ha fått gå in med egna pengar i GU. IFK har mer pengar på banken än Hisinglslaget och har så haft ett par år.

    Fakta: Häcken är en nettobidragsgivare till kommunen och står inte på något sätt i tacksamhetsskuld till staden Göteborg.

    Att säga nej till upprustning av Rambergsvallen är att säga nej till Häcken och till små och yngre klubbar. Man är givetvis fri att vilja stoppa mindre klubbars möjligheter till tillväxt och framgång genom att förorda att de inte skall ges godkända arenor att spela på. Då sätter man effektivt stopp för förändring och nytt blod i svensk fotboll. Man är fri att vilja ha det som förut med samma gamla "goa lag" i serien oavsett om kvalitén är hög eller spänningen påtaglig. Man är fri att ha vilken åsikt som helst men får vara beredd på att bli kallad småsint och inskrängt...

    SvaraRadera
  37. Till er som med den drucknes envishet tjatar om publiksiffror...

    Hur många åskådare anser ni att ett lag, som kvalificerat sig för allsvenskt spel, i snitt skall ha för att Göteborgs kommun skall anses skyldiga att tillhanda hålla en arena som uppfyller kraven för just allsvenskt spel?

    Exakta siffor tack!

    SvaraRadera
  38. Blåvitt 37 p.
    Gais 19 p.
    Öis 11 p.
    ---------------
    GU Alliansen snitt: ~22 p.

    Häcken 32 p.

    SvaraRadera
  39. Ledsen men det ligger i vårt intresse att Häcken försvinner så långt mer i serierna som möjligt.

    SvaraRadera
  40. BK Röva kan möjligtvis få en egen arena om dom byter namn. Vem fan vill ge en arena till ett lag som kallar sig "Häcken"

    Det stinker skit!

    SvaraRadera
  41. De gör ju miljonvinster varje år på Gothia som de inte betalar skatt eller arbetsgivaravgifter för. Dessutom så står kommunen för det flesta av kostnaderna i samband med tuneringen. Så det är våra skattepengar som bidrar till att Häcken med sitt blåvitt hat år efter år kan göra livet surt för oss.

    SvaraRadera
  42. Möjligtvis är det så att det ligger i IFKs intresse att Häcken försvinner, men faktum är att gulsvart är här för att stanna.

    Häcken är helt riktigt långsiktigt ett större hot än UJS och GAJS, men det här handlar lika mycket om fotboll som om konkurrens.

    Hisingens stolthet kommer att vara med och fightas i allsvenskan och borde göra det på en arena som tillåter allsvenskt spel.

    SvaraRadera
  43. Tänkte räkna på häckens publiksnitt utan Derby matcherna men tydligen vågar dem inte visa publiksiffror på sin hemsida. Utan derbysiffrorna så undrar jag om häcken kommer över 3000 i snitt och där ligger problemet. Ni kan få världens modernaste arena, jag har inget emot det. Men häcken är ändå ett skitlag som inte har i allsvenskan att göra.

    IFK-Häcken för några veckor sedan och det såg ut som det var 100 pers på bortasektionen. Sånt är så jäkla trist. Ner i div 2 med er.

    SvaraRadera
  44. De borde vara en farmaklubb till oss likt Frölunda och Qviding i nån lägre division. De har inget annat att tillföra Svenskfotboll. Hellre att städer som Västerås, Jönköping, Lindköping eller Norrköping har lag i allsvenskan.

    SvaraRadera
  45. Bra artikel.

    Jag hoppas att FC Gothia planerna efter denna säsongen sätts i verket på allvar samt att det då byggs ny fin Rambergsvall som blir deras hemmaplan.

    Publiksnittet bör förhoppningsvis bli åtminstone 6000 pers för FC Gothia och vi får Gamla Ullevi för oss själva och inte två bonkelag som bara sliter på gräset.

    SvaraRadera
  46. Fan sorgligt att läsa all skit som skrivs om häcken/hisingen här i kommentarerna. Är själv 100% blåvit men har brutalt mycket mer respekt för häcken än öjs å gajs som skämmer ut och kastar skugga över gamla ullevi med sin svikande publik och dåliga fotboll. Att rusta upp rambergsvallen behöver inte bli speciellt dyrt och jag tror att det är något som göteborgsfotbollen och därmed även blåvitt kommer tjäna på i slutändan...

    SvaraRadera
  47. Självklart ska man rusta upp Rambergsvallen!

    SvaraRadera
  48. Det är den här typen av "vafan kan dom inte betala det själva för?" resonerande som gör att vi just nu spelar på en 350 mkr's arena medan Malmö och Stockholm nu får flera nya arenor med betydligt högre budget.

    Ni skjuter bara er själva i foten, klaga hellre på att scandinavium ska renoveras och dessutom få löparbanor. Det är nåt att klaga på, att betala för en arena där det lär vara omöjligt att titta på hockey längre utan kikare eller teleskop.

    SvaraRadera
  49. Jag håller med, föreningen är ung och har därmed inte haft samma grotid som allianslagen haft, och med den arenan blir det knappast lättare att rekrytera nya supporters. Nä om kommunen kan lägga pengar på andra halvmeningslösa byggen så kan de göra det på rambergsvallen lika gärna! Bra skrivet..

    SvaraRadera
  50. "Det behövs inget skrytbygge för 30 000 åskådare. Hoppa över VIP-lounger med löjromssnittar, kontorslokaler och toppmoderna gymlokaler med utsiktsfönster. Hisingen är i behov av en proletär och tight arena med samma publikkapacitet som idag, utan löparbanor och som uppfyller fotbollsförbundets krav."

    Jag tycker faktiskt att ni gör lite väl förhastade påhopp. Han säger ju själv att allt de vill ha är en anständig allsvensk fotbollsarena. Jag själv och andra gymnasieelever har ju våra idrottslektioner på Getingarnas hemma-arena. De är ju trots allt både bättre än både Öis och Gais just nu, de förtjänar en bättre arena.

    SvaraRadera
  51. Tillägg till 00.40-inlägget: Jag syftar på de som trycker ner på Häcken. Glöm inte att vi endast har tagit en poäng mot dem i år. Jag håller verkligen inte på häcken för fem öre. Men Rambergsvallen är en riktig skitarena, Göteborgs i nuläget näst bästa lag förtjänar en bättre arena.

    SvaraRadera
  52. Jag hatar Häcken så jääävla mycket. JÄVLAR vad jag hatar (hisingen och...)häcken!!!

    SvaraRadera
  53. Låt de lösdrivande tattarungarna som djävlas med samhället renovera Rambergsvallen.
    De vill ju ha något att göra och då lär de ju inte bränna ner skiten.

    SvaraRadera
  54. Lägg av. Ni skall fan inte ha någon ny arena. Ni är ju FC GOTHIA för fan. Slå ihop er nu när ni har chansen så kanske ni får spela på Gamla i ett par år. ni har ju en fin träningsanläggning nu på hisingen..perfekt punkt att förhandla med gays & öjs med.

    SvaraRadera
  55. Självklart skall Rambergsvallen upprustas är ju en skam att ett allsvenskt lag från Göteborg skall behöva spela på en undermålig arena. Passa också på att fixa till Valhalla IP en passande plats för Gajs o öjs, så får vi ha GU för oss själva.

    SvaraRadera
  56. Jag vill också ha en ny arena. Min familj och mina vänner supportar mig. Det är förmodligen fler än vad som håller på röva.

    För övrigt helt sjukt att alla pengar från världens största ungdomsturnering går rakt in i en elitsatsning som inte en jävel bryr sig om. Nä, ge tillbaka till ungdomen!

    SvaraRadera
  57. hisingen behöver en allsvensk publik före dom får en allsvensk arena.

    SvaraRadera
  58. Att lägga 70 miljoner för att kanske få runt 1000 pers varje match är onödigt. Ha pengarna till vård, jobb eller något annat istället.

    Over and out.

    SvaraRadera
  59. Vad ska de med en ny arena till om de ändå inte kan fylla den ?

    SvaraRadera
  60. Varför är Gothia Cup så lönsam för Häcken?

    Kan det vara så att alla funktionärer osv. i princip jobbar gratis och Häcken behåller pengarna.

    SvaraRadera
  61. Ja,Häcken förtjänar en bättre spelplats än Rambergsvallen.

    Men rusta först upp Gamla till en MODERN arena!
    Det är bra att kommunens revisorer granskar bygget nu för vad har vi skattebetalare fått för pengarna?

    SvaraRadera
  62. Nästa säsong spelar Öis garanterat i superettan, kanske/troligen även Gais. Kvar i allsvenskan från Götet blir således som den enklaste Platonfanatiker kan räkna ut, Häcken och vi.
    Förr, eller för 10-20år sedan åkte många spontant och såg på VF i allsvenskan på Ruddalen, samma sak lär det bli på Rambergsvallen om den upprustas. Att man åkte till Ruddalen då (som ju också är rätt usel) var att inte arenaboomen var påtänkt och att man inte krävde mer av en arena än så.

    Om gais och öis åker ur har Häcken ett läge de de sällan lär missa, båda allianslagen kommer få EXTREMT svårt att ta sig upp inom ett gäng år, under denna tid har Häcken läget att locka spontanbesökarna och få dom att stanna kvar.
    Att det inte blir en ny arena till nästa år känns rätt självklart, men låt då Häcken lira på Valhalla/Ullevi ett-två år medan Rambergsvallen byggs om och sedan har de som stadens andra lag en fräsch arena att gå till.

    Det är faktiskt rätt gött att softa på Rambergsvallen under någon allsvensk match ibland med,precis som det var gött att softa på Ruddalen när VF var uppe och dansade.
    Tanken med en inomhusarena är god, men ack så tråkig, minns ni inte träningsmatchen mot Stabaek? Hur jävla kul var den plåtlådan?

    SvaraRadera
  63. anonym 07:52..GU har inte varit fylld förutom under U21-EM så ditt argument håller inte, självklart hade de varit kul att ge häcken en goare arena den behöver ju intedirekt ha överdrivet hög publik kapacitet endå. Rambergsvallen suger att både spela och vara publik på.

    SvaraRadera
  64. Varför i helv--te skall skattebetalarna bygga en fotbollsarena för ett lag som ingen vill gå och titta på?

    Nej det är dags för Sverige att vakna upp och inse att kommunen inte skall betala och bygga våra arenor. Vill man ha en arena får man bygga den själv. Detta skulle även lagen tjäna på i längden. Och, ja, jag tycker att IFK skulle varit tvingade att bygga en egen arena. Då hade vi antagligen fått betala mer men då hade vi sluppit hoppproblem och gajs och öjs.

    SvaraRadera
  65. T, du har jävligt rätt!

    SvaraRadera
  66. Många som tänker i gamla banor här inne. "Va fan skall dom med en ny arena till dom har ju ingen publik".

    Skitlag som ÖJS och GAJS som utan derbymatcher knappt drar 3000 i snitt får ju lira på GU.

    Häcken spelar på en jävla skitarena och självklart blir det inga folkmassor på en sådant jävla ställe.
    När ÖJS och GAJS lirar i Superettan kommer det automatiskt att ge Häcken 1000 pers till om man har en anstädig arena och då har man mer folk är ÖJS idag.

    SvaraRadera
  67. Självklart borde Häcken ha en upprustad arena. Bra text Robin.

    /Ludwig James

    SvaraRadera
  68. Carlander har rätt, deras arena är usel och den styvmoderliga behandlingen av Häcken luktar illa. Deras publiksiffror ökar också och de har stabila finanser.

    Dessutom, nu har vi beklagat oss över att dagens derbyn mot Öis och Gais är lama tillställningar pga dessa klubbars kräftgång och matcherna mot Elfsborg är de enda som känns heta i göteborgstrakten. Är det något lag som har potentialen att bli vår nya derbynemesis är det Häcken

    Stöd Häcken i arenafrågan!

    SvaraRadera
  69. Kostade GU 350 MSEK?

    Fy fan, det var dyrt. Ellos betalade bara 117 MSEK för sin... Nog för att vår är finare, men tre gånger mer???

    SvaraRadera
  70. Det har pågått ett arbete inom kommunen för att få till en lösning med en nybyggd läktare på ena långsidan och en flytt av den gamla läktaren till kortsidorna. Givetvis ska dessa gamla sektioner samtidigt rustas upp.

    Tyvärr råkade den person som arbetade med att få ihop projektet ut för en hjärnblödning i vintras och arbetet stannade av till stor del. Siktet var och är inställt på en upprustad arena för 7-8 tusen åskådare vilket bör räcka långt för Häcken. Även om jag är blåvit unnar jag dem en bättre spelplats, inte minst när man själv ska dit på derbymatch.

    SvaraRadera
  71. Han har en poäng

    SvaraRadera
  72. Sluta mygla i kommunstyrelsen, klart Häcken skall en vettig arena att spela på!

    Hellre dom än bonkegäng som ÖIS och GAIS!

    SvaraRadera
  73. Joakim von Anka2009-08-27 10:37

    Häcken har väl pengar att bygga sin arena själva? Det handlar väl om att prioritera, men de köper ju hellre spelare!
    På elitnivå borde klubbarna själva få betala om de inte är nöjda med planer/arenor som kommunen tillhandahåller.

    SvaraRadera
  74. En riktig arena skall dom ha. Pajasar som tycker annnorlunda

    SvaraRadera
  75. Ok häcken kommer inte fylla ena arena för 8000 pers varje match men på blåvitts hemmamatcher är det ju också halvfullt var och varannan match.

    SvaraRadera
  76. Till och med Boden div II har insett att en arena är viktig. Dom har precis byggt nytt med kommunen som stöd och storsatsar. För en månad sen var det derby mot IFK Luleå, det drog 4500 åskådare, dvs mer än HÄCKEN, GAIS el ÖIS orkar dra in. Och nu snackar vi division II Lappträsk.

    En likande stadion borde Häcken "få"

    http://www.bodenarena.se/ Arenan.

    SvaraRadera
  77. Rambergsvallen är en skam för svensk elitfotboll.
    En bra gräsmatta och en allmän uppfräschning behöver inte bli så dyrt och skulle göra stor skillnad.
    Dessutom gillar jag Häcken bra mycket mer än GAIS eller ÖIS (särskilt då ÖIS)!

    Ni har mitt stöd i frågan.

    SvaraRadera
  78. Trodde aldrig att jag skulle säga det här när jag började läsa, men du har fan en poäng. Stod tyävrr på "arenan" i våras och ja... behövs de sägas mer. Nu har jag visserligen förträngt resultatet och den där jävela Ranégie, men upplevelsen var i övrigt under all kritik!

    SvaraRadera
  79. Näst bästa laget i stan? Bara för att man ligger lite högre upp i tabellen än de övriga skojargängen i FC Gothia är det ändå jävligt tveksamt att påstå att Häcken skulle vara näst bäst i stan. Se till att etablera er på allvar i allsvenskan innan ni börjar skrävla.

    SvaraRadera
  80. Jag tycker att han har helt rätt, varför skall man tycka något annat?!
    Tänk er ett Rambergsvallen utan löparbanor!... Det hade gynnat oss också, för det hade blivit mycket trevligare att se matcherna mellan BKH vs Blåvitt då...
    Sen har han helt rätt, när han skriver att Häcken är på väg ut på motorvägen... För att tala emot mig själv lite, så kanske det är tur för oss att BKH har en sådan dålig arena. Annars hade kanske dom legat bättre till när det gäller spelarköp, än va dom gör idag...
    Men all konkurrens man kan få, är väl bra för sin egna utveckling...

    Nä nu krossar vi dom gulsvarta från Borås...
    Vi ses på Söndag!

    /LS Rad 6 Plats 418

    SvaraRadera
  81. Det är intressant att läsa alla negativa kommentarer. Kul läsning faktiskt som Häckensupporter.

    Enda tolkningen av detta är att IFK känner flåset i nacken. Inte alls lika många blåvita hade brytt sig för 2-3 år sedan, men när avståndet i tabellen är ett fåtal poäng, när de plockade 1 av 6 poäng mot oss, då är detta tydligen en het potatis.

    Att läsa kommentarer som går ut på att vi ska betala själva är ju bara pinsamma. Hur mycket har IFK betalt för GU? Det finns inget lag i Sverige som har ekonomi att bygga en arena själva. Och även om det hade varit så, varför ska vissa betala själva och andra få det gratis?

    Det vi snackar om här är en uppfräschning som inte behöver kosta mer än ungefär proportionellt så mycket som Häcken har supportrar jämfört med IFK. Så argumentet att inte lägga pengar på detta för att Häcken inte har publik faller ju. Vi pratar om ganska mycket mindre pengar än för GU.

    Jag kan förstå att finanskrisen gjort att man inte kan bygga nu, men ett beslut borde kunna tas ändå för att sedan genomföra i framtiden.

    Så slutsatsen är att det inte finns några argument förutom de som grundar sig i rädsla om en rejäl utmaning om vilket som är bästa laget i Göteborg. Kommer ihåg sist vi var uppe i Allsvenskan och värvade lite bra spelare, då var det ett jäkla liv på ÖIS och Gais forum, medan IFKarna inte direkt brydde sig för de kände sig inte hotade. Är det skillnad nu?


    Borde förresten det inte vara ett gyllene läge att få ett bra pris nu, när i princip alla byggen läggs ner? Det är ju inte direkt ett överskott på byggarbeten just nu...

    SvaraRadera
  82. Om fem år har ÖIS och GAIS gått i konken. (Rödblått antagligen tidigare än så!)

    Självklart skall Häcken ha en ny arena! Allt annat är en skandal!

    Så slipper vi den där skitarenan dom har idag!

    SvaraRadera
  83. Kväljningar!

    SvaraRadera
  84. Häcken har den arena de förtjänar!

    SvaraRadera
  85. Till anonym 12.55. Först och främst : Det klart att även BK Häcken ska ha en fotbollsarena som är anpassad till dagens fotboll. Det gynnar alla. Du säger att det är kul att läsa alla kommentarer och att ingen skulle brytt sig för 2-3 år sedan. Det kanske beror på att varken du eller någon annan Häcken-supporter hade intresse att synas på denna sida då. Förmodligen känns det bättre idag. Grattis ! Ni är värda framgången och har säkert framtiden med er, men bli inte för stora i käften....för fort. Det kan vända snabbt p.g.a. skador och annat oturs-skit. Om ni fortsätter att vinna så kommer säkert också publiken, kanske även från andra sidan älven.

    SvaraRadera
  86. GAIS och ÖIS har en arena dom inte förtjänar!

    SvaraRadera
  87. BK HÄCKEN skall spela kvar på anrika Rambergsvallen precis som den är, det är DÄRFÖR de vinner mot många lag, den sunkiga arenan skrämmer motståndarna och Häcken vinner gång på gång, BYGG INTE NYTT då försvinner häck-magin och Häcken åker ur med dunder och bak, brak skall det väl vara?

    SvaraRadera
  88. Sicken asvuggning Robin, Häcken o blåvitt kanske skall bilda Gothia!

    SvaraRadera
  89. Häcken är INTE Göteborg, Häcken är urskog, avgaser och Backaplan. Häcken badar med näcken tränar löpning på ångpannegatan i kolsvart mörker och får hår på bröstet, Rambergsvallen är Häckens själ och skall så förbli, INGEN NY TÖNTIG LYXARENA BEHÖVS, nej tack...

    SvaraRadera
  90. Varför i helvete ska cupfinalen spelas på rambergsvallen? Borde den inte spelas på GU eftersom att vi vann förra året? Dessutom är Rambergsvallen en jävla skit "arena".
    Tänker aldrig mer gå dit.

    SvaraRadera
  91. Häcken (32 p) är fortfarande bättre än ÖIS och GAIS ihop (30 p), men spelar på en arena som är sämre än Boden som spelar i division 2...

    I vilken annan stad än Göteborg skulle detta kunna hända?

    Här snackar man hellre om att bygga skryt-parisehjul i hamnen än att skapa förutsättningar för vår sörsta folksport!

    SvaraRadera
  92. När skall Qviding, VF, Torslanda få nya arenor? Samma intressesfär som Häcken.

    SvaraRadera
  93. Att man som Rövfan (fniss) gnäller över avsaknad av ekonomisk stöttning visar ju bara vilken nollkollare man är.

    Den enda, ENDA, anledningen till att Röva nu tillfälligt seglat upp på Allsvenskans övre halva stavas Gothia Cup. I allt övrigt är klubben en sorglig, meningslös, existensoberättigad bonnklubb i avsaknad av allt det som alliansklubbarna har men som Häcken aldrig får: en tradition. Asfaltera skiten, som någon uttryckte det, så att vi kan använda den som parkeringsplats om vi någon gång skulle vilja åka ut till den gudsförgätna ön.

    SvaraRadera
  94. Gothi cup, ja, appropå kommunal doping.

    SvaraRadera
  95. Tydligen många gaisare och öisare har hittat hit.

    SvaraRadera
  96. Många "fjuniga" kommentarer från begåvningsreserven det senaste.

    Skrota alliansen som endast är en förlegad konstruktion som låter ÖIS och GAIS åka snålskjuts på IFK.
    Skuldtyngda klubbar på nergång är bara en belastning som håller IFK tillbaka.

    Och bomba Rambergsvallen till oblivion och bygg en ny arena!

    SvaraRadera
  97. När Torslanda och Qviding ska få nya arenor?

    Tja beslut om att Qviding ska få en ny arena på gräsmattorna bakom Härlanda fängelse finns väl. Varför? Jo, för att Torpavallen inte uppfyller kraven på en SE arena.

    Av samma anledning bör Häcken få ett upprustat Rambergsvallen.

    Att referera till att kommunen är givmilda med lokaler o dyl till Gothia cup är ju bara pinsamt. Kommunens netto lär vara ganska stort plus på den turneringen. Så Häcken står knappast i tacksamhetsskuld där.

    Angående tradition. Det har inte Häcken. Än. Det kan bara byggas upp genom framgångar många år i rad. Men glöm inte att även om det inte ändras på ett års sikt så kan allt ändras på lång sikt.

    Det fanns en tid då Romarriket ansågs oövervinnerligt. En tid då vikingarna satte skräck i Europa. Det fanns en tid då IFK Malmö var bästa Malmölag. Det fanns en tid då Öster var bäst i Allsvenskan.

    Allt kan ändras, glöm inte det.

    Tror personligen att om 10 år kommer de heta derbyna vara mellan IFK och Häcken.

    Och det gagnar alla om R-vallen blir upprustad. Bättre fotboll, bättre upplevelser, mer pengar in i svensk klubbfotboll, osv. Det måste ju vara roligare som bortasupporter att komma till en arena som inbjuder till spel?

    SvaraRadera
  98. Nu är det inte bara ÖISare och GAISare som hittat hut utan rassarna visar sitt fula tryne!

    SvaraRadera
  99. Tror tyvärr inte att det kommer räcka med 10 år för att få de heta derbyna att vara häcken mot IFK..

    Men skit samma. Klart ni skall få lite pengar att rusta upp arenan.

    SvaraRadera
  100. Hade det inte varit för IFK så hade ÖIS och GAIS fortfarande spelat på Gamla Gamla Ullevi...

    SvaraRadera
  101. Nu kostar det en pizza att gå på Häcken, om det byggs en ny arena så blir det väl åtminstone två pizzor i inträde. En ny arena skulle inte göra så mycket för Häckens publiksnitt. Sportslig framgång är det enda som får fler vanliga människor att gå på fotboll. Detta gäller såväl över lång tid som när ett lag vinner ett par matcher i rad. Skälet till att gais, öis och häcken inte har mer publik är att de varit jojolag under lång tid. Skälet till att gais och öis just nu har 3000 på sina matcher (och inte typ 4500) är att det går dåligt just nu. Ingen arena kan ändra på det.

    SvaraRadera
  102. Tackar er alla blåvita som står på vår sida! Tyvärr finns det ju rötägg överallt som bara kan skriva dumheter.
    Du som skrev att Hisingen är ett jävla ghetto bör nog tänka dig för då många IFK.are bor just på Hisingen. Änglarna Hisingen har du sett en sådan tröja någon gång?
    Antagligen inte då du sitter ute i Lindome och skriver. Väx upp och sluta skämma ut dig!
    Mvh Kristian

    SvaraRadera
  103. Om det gör 1500 pers när det går bra för ett lag på en bra arena så skulle Häcken isf med samma siffror ha 5100 i snitt på nytt Rambergsvallen...

    Med ovanstående i tankarna känns det väldigt ologiskt att klanka ner på Häckens publiksiffor...

    SvaraRadera
  104. När man ändå bygger Gothia-park, kan man ju bygga läktare där som tar 3-4tusen pers på varje sida om konstgräsplanen där. Då har man en helt egen arena med kioskintäckter och allt...

    SvaraRadera
  105. Nu är det faktiskt så att Häckens verksamhet till stor del finansieras av en ungdomsturnering.
    Jag förstår inte varför inte dessa pengar går tillbaka till just ungdomsverksamhet utan läggs på överbetalda spelare som ingen vill se.
    Häcken har varit duktiga på att dra in pengar från andra håll.
    Pustervik, folkpark...läs illigal spritförsäljning.
    Häcken är en kvartersklubb som har haft folk i föreningen som vet hur man skaffar deg.
    Om man tar hisingen så är både Lindholmen och Eriksberg mer klassiska klubbar.
    Man kan inte köpa sig till klass.

    SvaraRadera
  106. På tal om häcken. Var inne i stan och såg reklam bak på en buss och börjar undra lite över häckens marknadsföring. Bak på bussen är det två häckenspelare (båda mörka) och all text är på arabiska. Ok, häcken får gärna försöka marknadsföra sig till invandrare men det känns ändå inte rätt väg att gå om man vill dra publik från hela stan. Inte så att det bara bor folk som pratar arabiska på hisingen heller för den delen.

    SvaraRadera
  107. Anonym 18:31 Nu var det väl arenan det var fråga om inte Gothia? Pengarna från Gothia återinvesteras i både turneringen, ungdomsverksamheten och i elitsatsningen. Att staden Göteborg dessutom gör sig en enorm hacka varje år gör ju bara den här frågan än mer underlig.

    Om IFK, GAIS och ÖIS får en arena till skänks av kommunen varför skulle inte Häcken få det?

    SvaraRadera
  108. jag håller på blåvitt och skiter i alla andra lag2009-08-27 19:15

    Fan jag har så mycket att skriva om detta att jag knappt orkar skriva alls.

    För att fatta mig extremt kort:

    SNÄLLA MÅNGA AV ER SÅ KALLADE BLÅVITA, KAN NI INTE SLUTA ATT HÅLLA OM HÄCKEN SOM OM DET VORE VÅR LILLA HJÄLPLÖSA LILLEBROR FRÅN STACKARS HISINGEN.

    Åt HELVETE med häcken

    SvaraRadera
  109. GAIS och ÖIS är misskötta klubbar på med vikande trend både i tabellen och publikmässigt.

    Häcken är en välskött förening med en liten men växande supporterskara.

    Jag vet i vems korg jag lägger mina ägg.

    SvaraRadera
  110. Häcken har haft skit-tur i de flesta matcherna, visst fnns det och anna bra spelare, emn klubben är TRÅKIG, en klubbsköld som ser ut som en jätteröv?
    Häcken får nog starta om på någe vis om det skall vända oavsett goda resultat, under 2000 på materna är ju en häck-katastrof.
    GAIS och ÖIS är anrika klubbar.

    SvaraRadera
  111. Det är också det enda dom är... anrika. Inget mer.

    SvaraRadera
  112. Hallååå, FC GOTHIA??. Kom igen nu!, det är ju världens chans.. Åker Öjs ut och gajs brasse blir invalid kommer dessa klubbar dö. Passa därför på nu att inleda samtal igen (inte på hardrock bara).

    SvaraRadera
  113. Det finns bara ETT lag som ni blåvita i staden hatar, ni vet det vi vet det, hela Sverige vet det, då ni alltid i ALLA matcher sjunger om det.

    Häcken har inga rivaler, rivalitet mellan två klubbar bygger inte på sportsliga grunder enbart.

    Och sen alla Kronérrandiga -ett lag, en stad- kolla på stadskampen då.
    För egen del så håller jag inte på mitt lag pga framgång eller stadtillhörighet.

    SvaraRadera
  114. Det finns ingen skillnad på Häckens ställning i Gbg kontra BP´s i Sthlm.
    Så kommer det att förbli.

    Det är helt okey, ett lag måste inte vara stort, störst eller näst störst, man kan hålla på sitt lag ändå.
    (om man nu inte är en fegröv som är rädd för att bli mobbad, ja ni vet.)

    SvaraRadera
  115. Häcken är inte fyra i stan!
    Häcken är tvåa i stan.

    Om fem år är vi det på läktaren också! Med en ny arena kommer det att gå fortare!

    Kanske finns det någon ÖISare i kommunstyrelsen som insett det och försöker dra ut på det oundvikliga?

    SvaraRadera
  116. Ska jag behöva påpeka att Gothia Cup är Häckens verk och inte tvärtom. Och att Gothia Cup ger Göteborg inkomster och inte tvärtom.

    Lär er att se skillnad på rätt och fel.

    SvaraRadera
  117. Som Göteborgare skäms man ju över många kommentarer här. Kolla in forumen för Stockholmslagen. Inte fan hoppas man där på att BP åker ur bara för att de har låga publiksiffor eller inte är lika "anrika". Bara i mellanmjölkens land Göteborg finns sådan trångsynthet.

    Uppenbarligen vill många här inte ha något som helst derby i stan då varken UJS, GAJS eller RÖVA uppfyller de krav som uttalas här.

    Några verkar visserligen vilja ha en pensionärsförening i allsvenskan där endast de "anrika" gör upp på fräscha arenor. Hur gammalt bör ett lag vara för att få spela allsvenskt undrar man?

    SvaraRadera
  118. Håller med föregående talare. De flesta av er låter som societetskärringar som inte har bättre för sig än att se ner på "äckliga uppstickare" för att de saknar ett klassiskt familjenamn som von Snobb eller Silvferskjöld af Sliskenburg.

    Tänk själva hur det måste ha låtit från ÖIS håll 1910 om IFK, "Vafan har här att göra med lag som oss?"

    Nä, vill ni vara trångsynta svin så föreslår jag en flytt till Texas

    SvaraRadera
  119. Häcken är inte tvåa i stan, dom är tvåa i allsvenskan (spelar troligtvis dessutom bäst fotboll i stan just nu), och?
    Likväl är Häcken fyra i staden, för evigt troligtvis.

    Gbg klarar sig utan Gothia cup, men inte tvärtom.
    Granska, tack.

    SvaraRadera
  120. ..av resonemanget här inne så verkar Bk Häcken/IFK Göteborg ligga närmare till hands för ett Gothia sammarbete.

    SvaraRadera
  121. Gbg klarar sig utan Gothia Cup men inte tvärtom? Inte helt genomtänkt uttalande?

    Måhända klarar sig Gbg utan Gothia, men det skulle bli fan så mycket tråkigare och Göteborg skulle tappa en mjölkkossa.

    Gothia skulle klara sig väldigt bra utan Göteborg...

    Skulle Gothia Cup spelas i Stockholm, eller varför inte i Paris eller Rom tex, så skulle cupen vara ännu större och ännu mer populär.

    Dessutom skulle cupen isf inte snackas ner av avundsjuka och småsinta människor...

    Gothia är ett av Göteborgs bästa evenemang, var stolt över att stan arrangerar världens största ungdomsturnering istället för att lipa!

    SvaraRadera
  122. Anonym 08.42//
    Hur tänkte du där? Skulle inte Gothia Cup klara sig utan Göteborg? Den skulle alltså inte kunna arrangeras av t.ex Stockholm, Oslo, Köpenhamn eller whatever större stad och bli ÄNNU större? Granska? Granska vad?

    SvaraRadera
  123. frölunda hockey lär nog ta mer publik än vad häcken gör! Frölunda hockey har ju fullsatt varenda match då den tar ca 12.000 åskadare. Medans häckens aren tar typ 5.000 och bara är fullsatt en gån på året o det är när blåvitt kommer på besök! Ni har inte mitt stöd iaf!

    SvaraRadera
  124. Frölunda Hockey har ju för fan får Frölunda Campus skänkt till sig av kommunen inte fan behöver dom fler allmosor av kommunen.

    Dessutom är Scandinavium i ett helvete mycket bättre skick än Rambergsvallen.

    SvaraRadera
  125. Varför avskyr alla gais och öis så mycket, men mer eller mindre stödjer och öser beröm över bk häcken?!?

    Man skulle kunna tro att detta är en getingsida. helt sjukt

    SvaraRadera
  126. ...men behöver Allsvenska Häcken. Tyvärr häckare så gör den og inte det....

    SvaraRadera
  127. IFK1904: Vi skiter väl i om vi är behövda eller inte. Vi skiter väl i om vi är önskade eller inte. Som Gerhardsson säger, "Vi är BK Häcken, vi bara kör".

    Många IFK:are verkar förorda en stängd liga där man får välja ut vilka som skall få vara med. Klubbens ålder och antal supportrar verkar vara viktiga kriterier. Dags att blåsa liv i Gårda BK samt Göteborgs FF och bjuda in dem i klubben?

    SvaraRadera
  128. Ge de stackars getingarna en ny bikupa.

    SvaraRadera
  129. IFK94: Allsvenskan behöver lag som Häcken fan så mycket mer än lag som tex ÖIS iaf!

    SvaraRadera
  130. Rambergsvallen räcker mer än väl för er!

    SvaraRadera
  131. Frågar du SvFF så håller dom inte med...

    SvaraRadera
  132. ÖIS är ju bara på väg neråt, GAIS har ingen stabil ekonomi utan går bara i förluster men har de tur kommer spelare som wanderson då och då och ger dem en slant när de blir sålda.
    Jag har googlar "Allsvenskan publiksnitt 2009" och Häcken har drygt 2000 mindre pers på matcherna än GAIS och ÖIS. Man spelar också på en sketen arena, och den ligger inte lika bra till som Ullevi ligger. Häcken har stabil ekonomi och klubben gör nu en storsatsning som de har RÅD MED på skillnad mellan ujs å gajs. Några år i allsvenskan med framgångar, en ny arena, ge röva lite tid så kommer supportrarna och jag är inte förvånad alls om de är 2:a i stan vid den tiden.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.