2009/08/25

Sällan har man sett dem spela så fantasilöst utan geist alls!

MATCHTANKAR. Alla har väl sett gårdagens match vid det här laget och egentligen ska jag inte orda så mycket om den. Men för att göra en snabb resumé:
Efter en miserabel första halvlek hoppades vi på en bättre andra; ty alla vet att IFK numera gör en bra och en dålig halvlek. Så var dock inte fallet igår.

Gårdagens match känns inte som någon tillfällighet. Om vi tänker tillbaka några matcher så har IFK varit rätt illa ute ett par gånger. Vi har varit nära att förlora mot Häcken, vi har låtit botten-ÖIS ta ledning och vi har dessutom tappat en 2-0 ledning mot HIF. Att vi ligger kvar två poäng efter serieledarna är egentligen helt osannolikt. Det enda som gör att vi ligger där vi ligger är att vi fått med oss resultaten ifrån andra matcher, och att vi hade en stark vår. Ska man lägga oss i en formtabell ligger vi nog strax över kvalstrecket.

Vad är det då som fattas?
Vad är det som gör att vi inte har samma form som i våras?

Många skulle nog argumentera att det vi har ett alldeles för tunt mittfält och att det är en ersättare efter Wernbloom som saknas. Jag kan hålla med till viss del, men hellre argumentera att den som verkligen saknas är Adam. Det är först nu när Adam är borta som man inser hur lysande han är. Han vet precis hur offensiv han kan vara för att inte tappa defensiven Och utan honom händer inte i närheten av lika mycket på den kanten. Det leder i sin tur till att det blir mer spel i mittfältet. I ett mittfält där vi har en TO som är helt ur form, och sanningen är att jag faktiskt inte minns sist TO gjorde en bra insats. Och när försvaret inte litar 100% på mittfältet, ja då blir det långbollar på en Hysén som är alldeles för isolerad på toppen. För vilken försvarare riskerar att tappa markering på en skytteliga-ledare?

Det är, trots spelar-tapp, svårt att sätta fingret på exakt vad det är som saknas. Ett lag ska inte falla på det här sätttet och det känns som att det är en gnista som inte finns. En hunger som försvunnit. När man kollade på spelarna vid halvtids-vilan igår såg man hängande huvuden och tomma blickar.

Nej, det här duger inte! Nu är det dags att knyta näven i fickan och se till att vinna. Speciellt nästa match, som är så otroligt viktig inför fortsättningen!

12 kommentarer:

  1. foreverangel2009-08-25 21:21

    så jävla rätt!

    SvaraRadera
  2. tyvär tror ja att vi kommer få spö av elfsborg

    SvaraRadera
  3. Senaste matchen TO var riktigt bra i var ÖIS matchen när han kom in och kämpade upp hela laget, kom fan inte å säg nåt annat!

    SvaraRadera
  4. Tyler Durden2009-08-25 21:50

    Kloka tankar, håller med i ditt resonemang. Ytterliggare en faktor som spelar in, och som en direkt konsekvens av det du nämner är laguppställningen, som ser olika ut från match till match. Sedan uppehållet har man kastat spelare fram och tillbaka på alla möjliga positioner. Det håller inte och det avspeglas tydligt i spelet som numer är långt ifrån strukturerat och igenomtänkt. Finns ingen struktur finns inget att bygga på och vårens Blåvita spel syns alltmer sällan...

    SvaraRadera
  5. TO kan bara spela defensivt mittfält, och det gör han ofta bra tycker jag. Sätta honom på offensiv innermitt, efter alla bedrövliga insatser han gjort där. Det är ju total hjärnblödning.

    SvaraRadera
  6. Vi saknar fyra toppnamn från i våras.
    Vi saknar dessutom Pontus enorma vinnarskalle. Den såg till att träningarna var stenhårda och att man spelar som man tränar är en gammal sanning. Dessutom så drev han på och skapade ett jäkla engagemang under matcher.

    Tror Mild får gå in och flisa lite på träningarna och spänna ögonen i spelarna och berätta att han fasiken inte tolererar något annat än 100% satsning och engagemang från spelare i de vackraste av färger.

    Tyävärr är säsongen körd, bara vi kommer före AIK så är lite räddat.

    SvaraRadera
  7. Håller med om allt förutom:

    "och sanningen är att jag faktiskt inte minns sist TO gjorde en bra insats."

    Du måste ha missat en del av de senare matcherna!

    SvaraRadera
  8. TO har spelat bedrövligt dom senaste matcherna. Kolla matchen mot djurgården en gång till och fokusera på TO så får ni se hur eländig hans form är just nu. Skicka han till Qviding ett tag!

    SvaraRadera
  9. Yey en text med innehåll. Tack för det!!

    SvaraRadera
  10. TO e bra som balansspelare men off mi nejtak.Min elva

    Bärkroth/(hysen om han kan)
    Bjarna
    Kamel Sella
    TO Gurra

    Lund Ragge Hjalmar Kalle
    Kim

    SvaraRadera
  11. Det som saknas är bla 5-6 start spelare från i våras. Vilket lag som helst skulle få en kännbar förändring med så många tapp.

    //Daniel

    SvaraRadera
  12. Nån som håller med om att första halvlek var en riktig skrattfest när man väl accepterat det faktum att matchen var körd för oss resultat- och spelmässigt? Jag hade fruktansvärt roligt. Lite som Mr Bean eller Papphammar när de kom ut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.