2009/08/02

Gästkrönika: Tro på SM-guld i höst

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. Vill du dela med dig av dina tankar eller åsikter till BaraBens läsare så mejla in ditt material. I dag berättar signaturen "Jinxen" om sin tro på ett Blåvitt SM-guld i år.

Mörkret börjar krypa över Göteborg, det regnar sporadiskt och från fjärran tornar mörka moln upp sig och tar sitt sikte mot staden. Ja, tecknen ljuger inte, en storm är på väg, och som så många säger så "kommer det bli värre innan det blir bättre".

Någonting har förändrats, något är inte sig likt. Jag talar inte om vädret utan om IFK Göteborgs spel. Många oroas och är nervösa för vad som verkar vara en trend, att IFK Göteborg spelar en halv match bra, ta ledningen men sedan tappa allt och förlora. Var man än går så hör man oroliga röster, man läser arga kommentarer och den goda stämningen har förändrats. Folk börjar bli rädda, oroliga över vad de har sett på sista tiden, folk klagar på spelare och tränare.

Det brukar vara en naturlig reaktion då saker skrämmer en.

IFK Göteborgs spel har uppenbarligen skrämt upp en hel del människor. Det är i lägen som detta då de som har ett blåvitt hjärta måste sätta sig ner och fundera lite, fundera lite över hela situationen. Befinner vi oss i en kris? Ligger vi sist i tabellen? Spelar laget uselt? Är hoppet ute? Man måste fundera lite över dessa parametrar, visserligen har spelet inte stämt under den sista tiden, visserligen leder vi inte allsvenskan längre...MEN, vi har ett starkt lag, det vet vi. Vi har fått bra nyförvärv det vet vi också. Är det omöjligt för oss att vinna allsvenskan?

ALDRIG säger jag!

Det man måste acceptera är att formsvackor uppstår ibland, spelare har lämnat, spelare har skadats och det har varit ett uppehåll i serien. Detta påverkar laget. Det är i lägen som detta, i början av en svacka då vi, suportrarna, kan göra en av de få saker som kan påverka LAGET, nämligen att inte vika ner oss! att visa att vi älskar IFK Göteborg, visa att vi står bi även om mörka moln tornar upp sig. Visst, spelet har inte stämt, vi har förlorat och man kan klaga över detta. Men man kan också säga "ok, ni fick ner mig på knä... jag var nära att tycka illa om mitt älskade blåvitt... men glöm det!" att klaga och tycka illa om sitt lag? det kan vi lämna över till anndra supporters.

Jag älskar Blåvitt och jag vet att de kommer vända på detta, vi kommer visa alla som nu tvivlar på oss, och när vi möts vid Götaplatsen för att fira guldet så ska jag sjunga "snart skiner Poseidon" högre än vad jag någonsin har gjort tidigare. Vi ÄR Blåvitt, och vi ÄR bäst i Sverige och vi står stolt upp och viker oss ALDRIG. Om vi supporters tror att Blåvitt kommer rycka upp sig och vinna, och visar att vi tror på det så kan detta ge ett positivt moment till spelarna. Vi kan med vårt stöd i en jobbig situation stärka dem. Låt oss nu ta en negativ trend, och göra nått positivt av den istället! Då är vi i sanning mästarnas mästare.

Som Karin Boye skrev i "I Rörelse"
"Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.
Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd."
//Jinxen

7 kommentarer:

  1. mycket bra skrivet!/mackan

    SvaraRadera
  2. Ibland är de svårt att tro på guld

    SvaraRadera
  3. Enklaste sättet att nå framgång är att bannlysa Martin Dahlin från Gamla Ullevi och IFK Göteborg. Dahlin lever på att sälja sönder Blåvitt. Han skiter fullständigt i svensk fotboll och bryr sig endast om sitt feta bankkonto och sin dyra läderjacka.

    SvaraRadera
  4. Helt Rätt.. mot SM-GULD 2009 BLÅVITT!! :D

    SvaraRadera
  5. Sjukt bra skrivet!!! Jag borde tänka mer du!

    SvaraRadera
  6. Så länge tränarna fortsätter sätta Dalex och delvis Johansson utanför truppen så har vi en bra mycket större chans att klara det....

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.