2009/08/23

Know your enemy: Djurgårdens IF/FF/AB

SMÅTT & GÔTT. I morgon kväll spelar Blåvitt borta mot Djurgården, något som knappast kan ha gått förbi er BaraBen-läsare. Om du bor i Stockholmsområdet eller ska åka upp för att se matchen så är det Sektion X som gäller och biljetterna för bortasupportrar kostar 140 kronor. På arenan säljs endast lättöl så ni som är sugna på en bira bör ladda upp på förhand.

||BaraBen.com||BaraBen.com||

AIK Solna leder just nu Allsvenskan. Om inte det är tändvätska för våra blåvita hjältar så finns det inget hopp. Djurgården får inte underskattas och koncentrationen måste vara på topp genom hela matchen. Inte bara i första halvlek. Toppstrid mot bottenstrid är ekvationen på Stockholms Stadion och allt annat än seger är ett misslyckande. Vi måste in och kriga, slita och visa att vi är värda vår plats i den absoluta serietoppen.

Vik er inte ner, ge dem inte en centimeter.
KROSSA, KROSSA, KROSSA DJURGÅRDEN.

||BaraBen.com||BaraBen.com||
"Är man feg så går det åt helvete."
AIK:s chefstränare Mikael Stahre
om att ta risker. (Fan-TV)

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Tydligen spelar det en kille som heter Dan Burlin i Djurgårdens IF/FF/AB. Till Djurgårdens IF/FF/AB:s officiella hemsida säger att Djurgårdens IF/FF/AB har en bra chans att slå IFK Göteborg:

- Det har varit bra, vi har gjort klar Örebromatchen nu och fokuserar på Göteborg. Jag tror absolut att vi har en chans att slå dem, jag tycker att vi har ett hyfsat spel nu. Det är sista tredjedelen som ska till så tror jag att vi kommer börja plocka poäng, och det jobbar vi för fullt med under träningarna.

Skit i vad han tror om fotboll, för det är ju rätt löjeväckande åsikter han häver ur sig. Det jag undrar är: vem faaaaaan är Dan Burlin? Burlin? Honestly?

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Djurgårdens supportrar förstår inte varför det går åt helvete för dem i serien. De var ju för ett par år sedan "svensk fotbolls framtid" med stjärntruppen där Kim Källström, Andreas Isaksson, Sharbel Touma och Johan Elmander spred stjärnglans.

Det är enkelt att lista ut vad som skett sedan dess. Spelarna är inte i Djurgården för att vinna titlar. De är där för att steka på Stureplan, ha sex med Moores senaste bimboblondiner och gå på röda mattan på diverse biopremiärer arrangerade av Bindefelt. För att få en bättre uppfattning om den här "klyschan" har någon sanning i sig kan man bild-Googla valfri spelare i Djurgårdens IF. Det finns en gemensam nämnare och det är mingelbilderna från Stureplan.se och liknande mingelbildssajter.

Där finns era spelare.
Där finns glädjen.
Där finns självförtroendet.
Där har de sitt fokus.
Där ägnar de sina kvällar.
Där lever "Djurgårdsandan".

Därför vinner inte Djurgården sina fotbollsmatcher. Deras spelare är mer intresserade av att steka sig i sina 15 minuter av 08-medias fame - än att ägna kvällarna i löpslingan på Kaknäs. Och gud vet att det sistnämnda är något de hade behövt. Vinnarmentalitet är inget som går att sätta igång med ett knapptryck när matchdag väl vaknas, det är något som odlas konstant under försäsong, sommaruppehåll och under varje träningstillfälle.

Fest har Blåvitts grabbar om guldet är bärgat, när säsongen är över. Fest det har Djurgårdens schtekare vid varje möjligt tillfälle. Därför riskerar de att rasa ur och det snabbt. Men då kan de ju fokusera än mer på leendet vid nästa fototillfälle på Stureplan, det nya Kaknäs.

31 kommentarer:

 1. hahahahaha "De är där för att steka på Stureplan, ha sex med Moores senaste bimboblondiner och gå på röda mattan på diverse biopremiärer arrangerade av Bindefelt."

  SvaraRadera
 2. Riktigt jävla grym hets och många sanningar. KROSSA DIF!

  SvaraRadera
 3. schteeeeekare.

  SvaraRadera
 4. Blåvitt tills jag dör.2009-08-23 14:15

  "Fest har Blåvitts grabbar om guldet är bärgat, när säsongen är över. Fest det har Djurgårdens schtekare vid varje möjligt tillfälle."
  Nåja, bjärsmyr var fan ute varje helg när han spela i blåvitt, likadant med PW med flera. Tex har jag sett Hysén och Gurra ute ganska många ggr under säsongen.

  SvaraRadera
 5. Jaha alla djurgårdsspelare steker runt på stureplan och så visas bara bilder på Raja och Tauer??? Bilden på Dembo och hans tjej är ju inte direkt ifrån stureplan med tanke på alla gamlingar i bakgrunden.

  SvaraRadera
 6. Kolla vad lönnfet Tauer är på den näst sista bilden.

  SvaraRadera
 7. anonym 14:25/ Det står Stureplan och diverse filmpremiärer (det som Dembo är på, på bilden)...

  SvaraRadera
 8. Haha.

  Men...Touma? Spridde visserligen stjärnglans i dif säsongen 99, när de åkte ur.


  Hur som helst...

  10 år senare upprepar sig historien. DIF kommer åka ut.

  SvaraRadera
 9. sista stycket, så jävla bra skrivet!

  SvaraRadera
 10. Hmm... har ingen större lust att ge Dif tändvätska. Roger använde en supporters hat mot IFK och önskan om degradering till att tagga laget när vi var på dekis 2002.

  Jag har ingen lust att höra något liknande från Dif-håll på tisdag i kvällspressen.

  SvaraRadera
 11. Hahaha säga vad man vill om Tauer, så jävla sköna snubbe. Tur att han inte kan spela fotboll i för sig:)

  SvaraRadera
 12. Att spelare går och ser på filmer på bio och speciellt filmpremiärer är ju skandal. Vad tänker Dembo på? Usch!!!

  SvaraRadera
 13. sååå sant!!! om dårgaerdens lag!!!

  att ingen har kommit på sanningen järnkaminernas lag´bagbygge innan!!!

  SvaraRadera
 14. Fula jävla brudar chillar dom med också..hahahaha

  SvaraRadera
 15. Fula jävla brudar chillar dom med också..hahahaha

  SvaraRadera
 16. Hoppas Djurgården ramlar ut tillsammans med ÖIs och Gais. Att de sen hänger ute på stureplan och gärna hänger med blonda bimbos får de väl göra då det är vuxna män,men visst är det fel signaler och då de borde fokusera på sin säsong istället.
  Med de spelet och spelarna vet jag inte om dif förtjänar att hänga kvar, det är över en säsong helt enkelt för dåliga.
  Tror dock det blir en tuff match i morgon då dif måste börja plocka hem och blåvitt på bortaplan har ju inte rosat marknaden i år.

  SvaraRadera
 17. På tal om fest syntes Thomas Ravelli rejält packad på just Stureplan i fredags i sällskap med en viss "Bajen-legend".

  SvaraRadera
 18. Är det någon som vet om Sanna spelade med Qviding i dagens match?

  SvaraRadera
 19. Så jävla bra!

  SvaraRadera
 20. Klanta inte till det nu! Minns katastrofmatcher mot TFF och BKH.

  SvaraRadera
 21. På tal om annat gaisarna gjorde bort sig i Helsingborg och attackerade polisen som skulle skydda dem mot olympia, Pajaser.. Hoppas de ramlar ur.

  SvaraRadera
 22. Otroligt viktig match mot djurgården, hur e det med Tobbe?

  SvaraRadera
 23. Hur är sthlm stadion efter 2xColdplay? Känns ju som att gräset inte kommer vara en höjdare, långbollar att vänta?

  SvaraRadera
 24. Underbart! Säga vad man vill om DIF men tjejen på översta bilden ser tamefan bra ut :)
  Krossa jurgorden

  SvaraRadera
 25. Tauer verkar lite lätt otränad...

  SvaraRadera
 26. som ifk:are säger jag att tauer är fan kung, jag hoppas verkligen att dif inte ramlar ut. Hellre öjs och gajs och elfsborg.

  SvaraRadera
 27. Att Dif går dåligt har nog mest att göra med kvaliteten på spelarna. Är de av superettanklass så hamnar man där så småningom. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 28. Hur många blir ni i Stockholm idag? 200? 300? Vore ett fantastiskt bortafölje. För er. Ifk Göteborg - mer myt än brajen.

  SvaraRadera
 29. Det är bättre träning att kröka och knulla som Tauer än den som damtränaren i trosor kör på Kaknäs. Fy fan vilka fittor!

  SvaraRadera
 30. var nog ca 500 på plats. halvseg stämmning men fan vilket skitspel... Kim räddade oss.

  Super ettan här kommer Djurgårn-

  SvaraRadera
 31. Zinedin von Beckham2009-08-29 01:58

  Hahaha... Jesus Christ... Till och med Christer Pettersson hade ju för fan vunit guld med ett lag med Källström, Rehn och Andreas Johansson på mitten... Sån jävla hybris på ett gäng köttskallar som Zoran & Åkerby, trots att den enda bidragane kuggen i sammanhanget knappast nämns ens... Stefan Rehn...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.