2009/08/03

Folkets vrede

Efter matchen mot Tel Aviv följde en enorm prosteststorm mot tränarna på olika blåvita internetforum. FOLKET menade att Rehn/Olsson är oengagerade, passiva, byter för sent och när man väl byter är det alltid Allsvenskans formsvagaste spelare Dalex & JJ som ska in och underprestera. Jag vet inte om tränarduon surfar runt på nätet, men ändring blev det. De var så engagerade att en i teamet blev utvisad upp på läktaren, dessutom bytte man redan i 55:e minuten och då var det äntligen yrvädren Bärken och Kamal som fick chansen. Sedan kom även Stiller in, och vips hade vi lyckats hämta in vårt första 2-0 underläge för säsongen.

Men 1 poäng mot Häcken av 6 möjliga duger såklart inte. Nästa storm (eller nja, bris i alla fall) från FOLKET gäller att spelarna är utplacerade på galna positioner.

TO som gillar att hämta boll och fördela den upp i banan får spela på Boom-Booms nr 10-postion. Han gör det mer eller mindre framgångsrikt, mest mindre, och igår katastrofalt illa.

Bjarna, våra tränares 5:e (!) försökskanin på vänsterkanten såg ut att vantrivas lika mycket som alla andra till vänster, och också han var katastrofal igår. En anledning till detta var att han såg riktigt seg ut, har de dålig konditionsträning i Norge? Men FOLKET har sett att han har mycket boll i sig, och säkert skulle lyckas på nr 10-positionen istället.

Dyre som vänsterback har inte FOLKET några större klagomål på, bara undertecknad. Visst, han spelar jättebra i 88 minuter varje match. Men han har också vid ett par tillfällen per match stått helt felplacerad, blivit uppsnurrad eller frånsprungen, och på så sätt burit ansvaret för totalt 3 baklängesmål och därmed 4 missade poäng i guldstriden. Jag klandrar inte Dyre för detta, utan tränarna som låter en 17-åring spela på en för honom ovan postion. Detta samtidigt som vänsterbacken Hjalle spelar på Dyres position som mittback. Vad är grejen med detta? Hjalle fick dessutom av någon outgrundlig anledning pris som bästa spelare på GU igår. Okej, han var väl inte sämre än många andra, men bäste spelare? Detta innebar också att han "automatiskt" blev belönad i GP där han fick 2 stjärnor (näst bäste spelare). FOLKET undrar återigen om GP går på matcherna överhuvudtaget. Att Turunen var uppsatt som startande mittback i GP inför matchen när han inte ens var med i truppen gör inte direkt saken bättre..

I derbyt mot ÖIS på söndag hoppas FOLKET på Bjarna eller Stiller som nr 10 (en halvlek var?). En vänsterfotad på kanten skulle inte heller sitta fel: Kamal, Hjalle eller i värsta fall Hysén (som ju egentligen behövs bättre på topp). Ett nytt superinhopp av Bärken som grädde på moset, och tränarna har fått tillbaka sitt anseende igen. Men först ska det ju spelas fotboll i Tel Aviv..

Forza Blåvitt!

45 kommentarer:

  1. Gött snack! Jag håller med FOLKET!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också det är jäkligt konstigt att Dyre inte får spela mittback, han var ju kung där mot AIK! Till vänster hamnar han fel lite då och då, det är väl inte så konstigt när han inte är van att spela där. Om nu inte Kalle håller måttet så borde Dyre få spela i mittlåset.

    SvaraRadera
  3. Dyrestam skulle kunna testas på vänsterkanten på mitten då han går bort sig för ofta defensivt. Det är en gåta att FOLKET i de påtalade exemplen kan veta bättre än tränarduon. Å andra sidan är det lätt att vara efterklok, uppenbarligen försöker man spela vidare enligt samma modell som i våras men stoppar in spelare i den som inte riktigt klarar av det. Det är både bra och dåligt, med facit i hand borde man gått tillbaka till 4-4-2 då tanken väl var att kunna falla tillbaka på detta, om jag minns rätt? En annan sak som är konstigt är Kalles frånvaro i mittförsvaret (är det namnbytet?)...

    SvaraRadera
  4. Är också myet nöjd med de tidiga bytena denna gång.
    Bärkroth är en frisk fläkt på kanten.
    Sella känns inte riktigt bra på kanten utan sin bäste passningsvän Adam.
    Bärkroth däremot klarar det strålande utan backhjälp... In med killen från start.

    SvaraRadera
  5. håller med om att dom har börjat byta i tid (till skillnad från jönsar som stefan lundin och lars lagerbäck) men jag fattar inte heller t ex vad hjalmar gör på mitten?

    SvaraRadera
  6. Spela in laget som ska köra framöver mot Hapoel. Kalle som mittback, Dyre på högerbacken tills Lund är tillbaka.

    Stiller i PW-roll. Bärkroth i Söder-roll.

    SvaraRadera
  7. riktigt bra skrivet, håller med dig till 100%. men nu till det viktiga...IN MED KALLE NU...innan det är försent och guldet borta.hjallmar ska inte spela mittback så länge kalle,ture och dyren finns i truppen...sen kan vi plocka bort olsson från start 11:an nu med tycker jag...han är ju segare än jj...varför får inte bärkroth starta nångon gång för...efter inohoppet med 2 mål och 1 assist har han ju varit dunder petad, bara några få inhopp...det händer ju alltid nåt när han är på plan

    SvaraRadera
  8. forza Stiller

    Hannes is our man !


    han kan nog va den ende som gjorde sitt jobb i blåvitt igår, bra jobbat stiller, bättre än hysen som inte alls sprang lika mkt som han brukade

    SvaraRadera
  9. Det sjukaste med GP:s poängsättning var ju inte att Hjalmar fick två stjärnor, utan att Gurra fick 3 stjärnor efter sin sämsta allsvenska match på 2 år.

    SvaraRadera
  10. Gurra måste för bättra sitt passningsspel avsevärt!!! sen tycker jag att han kan tuffa till sig lite(som wernbloom)

    SvaraRadera
  11. Boysen på de mjuka dynorna på sekt. N52009-08-03 13:41

    Tjena på er

    En liten hälsning från oss boys på sektion N5 (VIP-balkongen): Vi skiter fullständigt i vad packet i klacken eller drägget på Levande Sittplats, för det är väl ni som är FOLKET antar jag, tycker om startelvan. Det viktiga för oss är att de mjuka dynorna på våra säten känns sköna, att räksmörgåsen i VIP-loungen smakar bra och att bubbeldrickan i baren är välkyld lagom till paus!! Jag skall ge er en (liten) inblick i hur en Blåvitt matchdag kan se ut för mig och mina boys!

    Söndag den 2 augusti 2009: Runt 15-tiden, sedvanlig samling innan matchstart på Heaven 23 där cocktaildrinkar blandat med Dom Perignon släcker törsten i våra torra strupar, detta i sällskap av ett antal tajta blondiner (läs drinkluder)! Strax efter 17:30, två taxibilar hämtar upp 6 glada grabbar utanför Gothia Towers för färd mot Gamla Ullevi (vilket jävla namn på en ny arena). 18:45, 6 stora härliga räkmackor sköljs ner av iskall härlig skumpa i arenans innandömen! Efter matchen väntar ytterligare två taxibilar utanför arenan för färd mot Push och nattliga äventyr... Att det bara blev 2-2 och att Hjalmar spelar mittback, so what!!

    Som ni säkerligen förstår så skiter vi gladeligen i var spelarna spelar eller inte spelar, bara vår skumpa är kall!

    Då jag har varit runt hela Europa och kollat in ett stort antal Europeiska stormatcher under årens lopp såsom CL-finalen, London derbyn, Manchester derbyn, El Classico, Old Firm osv., dvs. internationell toppfotboll, så har jag än del åsikter om hur de två, så kallade, klackarna på Gamla Ullevi agerar. När ni kör sånger mot varandra, exempelvis: Hejsan Klacken är ni klara och så svarar dem andra, då skall ni ju absolut inte applådera att ni fick ett bra svar, det är ju en självklarhet att det skall bli ett rejält svar. Att applådera att ni fick svar av klacken förstör ju stämningen fullständigt, pinsamt, lägg av med det!

    Annars tycker jag att allt är bra på arenan, framförallt att vi på VIP-altanen får sitta i lugn och ro och beskåda de BlåVita spela fotboll, utan att bli störda av en massa smutsiga, illa luktande arbetarpack som jag kan tänka mig står i klacken och på Levande Sittplats.

    Ha det!

    Med vänliga hälsningar:
    // Grabbarna på VIP:en

    SvaraRadera
  12. Tack så jäkla bra skrivet!!

    SvaraRadera
  13. Jag fattar inte om 13.41 är seriös?

    SvaraRadera
  14. Boysen på de mjuka dynorna på sekt. N52009-08-03 14:17

    Klart att vi är serriösa.
    Bara för att vi inte står i klacken och vrålar eller sitter på Levande Sittplats och försöker överrösta bortaklacken på ett patetiskt sätt, så måste ju även vi lite mer städade och aristokratiska delen av publiken få göra vår röst hörd på dessa typer av vankelmodiga forum!
    Inte sant!

    SvaraRadera
  15. Anonym 13:41
    Stor humor! Tack för att du tog dig tid!

    SvaraRadera
  16. 11:57

    Grejen är ju att de faktiskt försökte byta till 442, de körde ju så i nån träningsmatch men då strejkade spelarna som menade att det var korkat att byta ifrån ett fungerande spelsystem.

    Det som jag har svårast att förstå just nu är att tränarduon inte verkar kunna tagga spelarna. De går in i match efter match med en oerhört passiv attityd.

    SvaraRadera
  17. Han är inte seriös, push öppnar inte kl20...

    SvaraRadera
  18. Hej alla BLÅVITA kamrater.
    Ny undersökning som ni kan gå in och rösta på; http://www-anglakamraten.blogspot.com/

    SvaraRadera
  19. Aristokrater stavar väl inte seriös med 2 r? Eller skriver utropstecken istället för frågetecken efter frågan Inte sant?
    Nej, det här är någon i FOLKET som försöker vara rolig och faktiskt lyckas ganska bra.

    F.ö. anser jag också att Kalle borde få chansen. Serriöst!

    SvaraRadera
  20. Boysen på de mjuka dynorna på sekt. N52009-08-03 14:42

    För det första, på söndagar slår Push upp portarna kl 19:00 för oss med rätt kontakter. För det andra, det var ingen fråga utan ett påstående och påståenden brukar förstärkas med utropstecken och inte frågetecken och jag vet att det stavas med ett R, jag slant på tangentbordet.
    Collberg, det var ett bra försök, men bättre kan väl även en bolsjevik som du.

    Ha det

    Mvh
    Slicket på N5

    SvaraRadera
  21. Mycket bra skrivit!

    SvaraRadera
  22. Inte särskilt kul slicket. Man blir bara äcklad av sådana människor.

    SvaraRadera
  23. och vad fan är Aristokrater?

    SvaraRadera
  24. Det är tydligen massor med biljetter kvar till derbyt. Kom igen nu, det ska självklart vara mer folk än vad det var i bojkottmatchen mot GAIS, annars var det väl ingen bojkott?

    SvaraRadera
  25. En hundring på öisseger på söndag ger nog bra betalt och känns ganska så troligt.

    SvaraRadera
  26. Efter matchen mot Häcken måste vi lära oss att ALLTID försäkra oss om att domaren inte har hasch i pipan! Domaren får inte missa solklara straffar. Kräv en drogfri domarkår!

    SvaraRadera
  27. Boysen med mjuka: Varför tar ni inte räkmackorna på Heaven 23 istället? Så mycket godare där ju.

    Det är väl bara kaffe, korv o mazariner som gäller överallt på GU trodde jag? (om man nu inte är med ministekarna på ls då kan man kanske få tag i rosé åtminstone).

    SvaraRadera
  28. Åter till fotboll!
    Äntligen gör tränarna rätt byten i rätt tid, med omedelbara gynnsamma resultat. Anonym 3/8/09 12:53
    gnällde på TO (vilket flera andra gjort tidigare), ser ni matcherna över huvud taget?! TO är den ende i Blåvitt som kan hålla boll, lugna ner spelet och slå en bra pass! Helmar borde få chansen i mitten när Seb är avstängd då han har visit vilja och goda intentioner även om han inte ligger rätt och lyckas med mycket. Han kommer växa med tiden...

    SvaraRadera
  29. New Cult King2009-08-03 17:39

    Collberg helt rätt alltihopa. Så vist så jag låter härmed dig föra min talan på internet om jag är offline ngn gång :P

    Förutom att jag gillar Dyre på kant o Hjalle i mitt, om de nu inte blir petade till bänken. Av Kalle tex. Men visst, Dyre blev ganska rejält bortgjord vid 2-0... =/

    SvaraRadera
  30. TO och Seb bör konkurrera om en (1) plats. Och det är inte offensiv innermitt.

    SvaraRadera
  31. Anonym 16:41

    Problemet för TO är att han inte hinner ta emot bollen som nr 10, eftersom de ligger direkt i ryggen på honom där. Längre ner i banan (på Gurras och Sebs positioner) får han däremot tid,och kan glänsa.

    SvaraRadera
  32. Kan ju säga att folket kring mig, inklusive undertecknad var väl sådär halvnöjda med Dyrenstam igår. Nej, dags att spela in kalle. Dyrenstamfår mogna lite, sen kommer han att bli kanon. Ut med hjalle på vänstern, kalle å ragge i mitten. Högern, vi har väl ingen annan utom Lund, så får bli han där.

    SvaraRadera
  33. Om 5 år, ska ni få lite nya kompisar på vipen. Skumpa, drinkar och en annan öl som omväxling. Ett härligt arrangeman, som samtidigt gynnar blåvitt. Blir inte mycket bättre än så!

    Fast först ska studierna bli klara och företaget lanseras.

    /Societetskarln

    SvaraRadera
  34. Varför stavar så många seriöst med 2 "r". Ni skriver som gaisare.

    SvaraRadera
  35. Bara jag som saknar wernbloom?

    SvaraRadera
  36. Nej det är du verkligen inte ensam om!

    SvaraRadera
  37. Sebban är inte avstängd mot ÖIS, det är därmeot Lund.

    SvaraRadera
  38. Precis, jag såg nu också att Sebban inte är avstängd på Fotbollskanalen. Jag kommer inte ihåg om det var i GP eller GT jag läste innan Häcken-matchen att Seb & Lund riskerade avstängning. Om det nu var GP har de ju alltid bra koll, Turunen var ju uppsatt som startande mittback när han inte ens var med i truppen.. Seb har 5 gula och 1 rött, det kanske är det röda som har förvillat..

    Jag hoppas fortfarande att Bjarna eller Stiller tar TO´s plats som offensiv mf, TO är en bra spelare men inte som nr 10 enligt FOLKET.

    SvaraRadera
  39. Hjalle blir ju bortfintad 5gånger per match så som Dyre blev en gång men hjalle har alltid haft backup i form av bjärs eller Ragnar. Vem hade Dyre? Jo hjalle. Tack för den

    SvaraRadera
  40. Boysen på de mjuka dynorna på sekt. N52009-08-04 13:55

    Här har ni den rätta, bästa och mest genomtänkta uppställningen för dagens IFK Göteborg:

    Kim
    Lund Dyrestam Sigurdson K.Svensson
    Selakovic Gustav Elmar Hysén
    Seb
    H.Stiller

    Nu behöver ingen mer presentera sina förslag på denna hemsidan, för här har ni den enda rätta laguppställningen!

    Hälsn.
    Boysen som vet hur fotboll skall spelas, skumpan skall drickas och brudarna raggas!

    SvaraRadera
  41. Till alla som gnäller på Seb och Hund, de blev iag uttagna till U21 truppen:-)

    SvaraRadera
  42. Är det bara jag som tycker det börjar bli dax att ge Bärkroth chansen på vänsterkanten? Han kommer in gång på gång och göra succé och är ett ständigt hot!

    Om jag var tränare så skulle de se ut så här

    Christensen
    Lund Ragge Turunen/hjalle Dyre

    Seb G.Svensson

    Sella Stiller Bärkroth

    Hysén

    Lr är jag helt ute och cyklar? Möjligt är ju att man varierar med TO

    SvaraRadera
  43. Kim
    Lund,Ragge,Turunen och Hjalle i backlinjen
    Seb och Gurra som städgummor, Sella och Kamal/Bärk som kantspringare och Bjarna som släpande forward (alternativt Stiller)

    Tyvärr, jag älskar också Kalle, men han ser fruktansvärt slö ut just nu.

    SvaraRadera
  44. Anonym 15:56
    Bärken har reden testats som vänstermittfältare (mot BP). Han var totalt osynlig, bytte till slut med Hysén, och fixade då 3 mål på 10 minuter som toppforward. Enough said!

    SvaraRadera
  45. Dyre är tyvärr överskattad, inte alls den otroliga spelare som tränarna m.fl. vill göra honom till. Han har inte klippet i steget för att kunna bli riktigt, riktigt bra, det kan man inte träna sig till. Det är därför han blivit uppsnurrad ett antal ggr. Men dessa tränarna riktar in sig på att vissa spelare ska bara fram för man tycker att de har rätt attidyd. t.ex. JJ, Dyre osv.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.