2009/08/19

Omkörda och frånåkta i 140 km/h - av Håkan Mild

TRAFIK. Efter matchen Trelleborgs FF- IFK Göteborg (2-1) susade Håkan Mild hemåt från Skåne i 144 kilometer i timmen - på en 110-väg. Nu får Mild sitt körkort indraget i en månad, efter att ha åkt fast för fortkörning en andra gång på kort tid.

Blåvitts sportchef var på kvällen den 26 juli på väg mot Göteborg efter en smärtsam förlust på Vångavallen i Trelleborg. I höjd med Strövelstorp i Ängelholms kommun gasade han upp i 144 kilometer i timmen på en del av E6:an där hastighetsbegränsningen ligger på 110 kilometer i timmen. Polisen stoppade Håkan Mild för en fortkörning på drygt 30 kilometer i timmen.

Men det här är inte första gången.

Vintern 2008 spelade IFK Göteborg en av säsongens första träningsmatcher på bortaplan mot Elfsborg. BaraBens redaktion hade då klämt in fem gubbar i en bil för att åka till Borås och se matchen i den isande kalla vinterkylan. Strax före Bollebygd, i marschtakt på runt 100 kilometer i timmen ser vi en IFK-bil, en av de gamla Volvo-leasingarna, dundra förbi oss i ytterfilen. För att se vem det var som skyndade sig mot Borås gasade vi naturligtvis på och fick då se Håkan Mild tillsammans med en viss dam i Volvons framsäten.

Nu är inte en Volvo 240 från slutet av 1980-talet riktigt lika stabil som en XC90 från mitten av 2000-talet. Särskilt inte om fem rätt stora pjäser placerats i bilen, som säkerligen hade en livsfarlig vikt på drygt tre ton. Resultatet av vår motorvägsexpidition blev att Håkan Mild gasade på ytterligare, den här gången i höger körfält och susade i från oss - utan att ens ha lagt märke till sina följeslagare i den äldre årgångsbilen vid sidan av honom.

Då brast det för oss. I 135 kilometer i timmen fick vi punktering på de isiga vägarna i Bollebygd, vilket inte var en helt optimal händelseutveckling. Men med lite uppmärksamt rattande i äkta Schumacher-anda undveks olyckan och bilen saktade säkert in vid vägkanten. Retsamt nog hade vi stannat precis framför en stor skylt som basunerade ut "Bollebygds bildelar". Där stod vi och bytte till reservdäck samtidigt som vår legend till sportchef flög fram mot Borås.

Lagom långt från Borås trasas vänster bakdäck sönder helt och hållet...

Nu har karma kommit tillbaka och bitit Håkan Mild i arslet. Körkortet ryker därför i en månad efter att han för andra gången på kort tid (första gången var i maj månad) åkt fast för fortkörning. Lärdomen som bör dras av detta är att det inte är smart att köra ifrån BaraBens gubbar, för förr eller senare så kommer ni behöva oss.

Därför ställer vi på BaraBen den i dag avställda Volvo 240 som fick punktering i Bollebygd till Håkan Milds fria förfogande. Komplett med chaufför och nyinköpt reservdäck. Detta kan vår sportchef komma att behöva under den närmaste månaden - så Tjalle - hör av dig till Bollebygds Bil på faxnummer 033-28 90 96 för mer information om BaraBens limoservice under den kommande månaden!

33 kommentarer:

 1. hahahahahahaahahaha vem kör 240-limon som håkan får åka runt i då?

  SvaraRadera
 2. Han tar apostlahästarna till jobbet.

  SvaraRadera
 3. inte många godbitar att plocka med sig från häcken matchen igår. Bärken såg pigg ut, likaså lundgren. Annars rätt tamt. Tyvärr imponerade ingen av mittbackarna.. islänningen sprang som 15-årig debutant i juniorallsvenskan.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Inte för att nån bryr sig men den XC90n gjorde jag iordning på mitt jobb, putsade och monterade tillbehör vilka det nu va.. sen fick jag protestera högljutt när min chef ville sätta "Välkommen till GAISgården" på bilens vindruta -.- en sådan bil skall behandlas med vördnad.. sen hade vi ju Pontus, innan hans genombrott, iblåvitt som kom in i flip flops (eller slappa tofflor) badshorts och såg allmänt slapp ut :D

  SvaraRadera
 6. SUPPORTERJOURNALISTIK?

  SvaraRadera
 7. Håll i hatten Håkan vid ratten :D

  SvaraRadera
 8. Hörde du att han2009-08-19 11:13

  @ Anonym 09:45

  Är du bajsnödig?

  SvaraRadera
 9. :D Dagens första flin! Tack!

  SvaraRadera
 10. Håkan borde naturligtvis ej kunna bli åtalad för någonting, framförallt inte fortkörning.

  SvaraRadera
 11. Avgå polisen, för fan!

  SvaraRadera
 12. Det var inte Håkan som körde för fort - det var jordens rotation som var för hög.

  SvaraRadera
 13. hur kan man med att böta mannen som gav glidtacklingen ett ansikte? ännu värre att ta lappen för honom, hjärtlösa poliser, lagens väktare bör således skämmas

  SvaraRadera
 14. När Håkan kör står blixten stilla-gamalt götebrogskt ordspråk.

  SvaraRadera
 15. Rasmus: ...eller gav ansiktet en glidtackling.. ;)

  SvaraRadera
 16. Vill dra mig till minnes att det var på försäsongen 2007 och inte 2008 som den berömda punktering ägde rum. För jag var med på Supporterklubbens buss och vi fick oss ett gott skratt när vi såg BaraBen vid vägkanten bytandes till reservdäck i sisådär minus fem grader. Jävligt kallt var det den dagen. Men dom tappra grabbarna klara det med bravur!

  SvaraRadera
 17. Kan det för övrigt vara just den bussen man ser i bakgrunden på fotot?

  SvaraRadera
 18. Visst var det försäsongen 2007 och inte 2008 detta inträffade. Alla som åkt bil till bortamatcher ett par gånger lär väl ha märkt att Håkan blåser på ganska bra. Tror jag sett honom köra förbi i 130-140-150 säkert tre, fyra gånger. Det hela bekräftas ju bara än mer av sportchefsartikeln i Offside från häromåret.

  SvaraRadera
 19. Bra skrivet! Kul att läsa.

  SvaraRadera
 20. E.Johansson2009-08-19 17:48

  vem var idioten som körde i 100 på 110 väg??? Hastighetsskyltar är till för att följas och eventuelt överträdas. Men kör inte för sakta!

  SvaraRadera
 21. E. Johansson
  Det är bara att köra om, motorväg har två filer vettu.

  SvaraRadera
 22. Han åker bil så blir han vild. Håkan Mild.

  SvaraRadera
 23. Undrar vad som skulle hända om någon av spelarna fick körkortet indraget? Skulle ju vara svårt att ge böter eller något om klubbens sportchef fått körkortet indraget

  SvaraRadera
 24. Man blir inte förvånad. Jag låg i 120-130 på vägen hem från den matchen och ser helt plötsligt håkan glida förbi mig. Han var säkert uppe i 150 men så dåligt som laget spelade så förstår jag att han behövde köra av sig.

  SvaraRadera
 25. Peter N: Beroende på åt vilket håll Håkan körde kan också jorden roterat för långsamt, bara så vi har det klargjort menar jag.

  SvaraRadera
 26. Själv har jag blivit omkörd av Loket. Slår ni det?

  SvaraRadera
 27. Jävlar vilken framtidsbil han kör, vår gode Håkan. Från mitten av 2000-talet... 2450 års modell då eller?

  SvaraRadera
 28. anonym 00:41/ En dag kommer du inse att du är patetisk. Då hade du önskat att du inte skrev sådana löjliga kommentarer.

  SvaraRadera
 29. Vilken underbar text!!

  SvaraRadera
 30. Tur att han inte kör saab som de andra i Trollhättan för då hade det gått fortare.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.