2009/08/24

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Som född pessimist gick jag in med inställningen att Blåvitt skulle få stryk i dag, för allt pekade verkligen mot det. Så en poäng ska man väl vara nöjd med med tanke på hur usel matchen var. Tragikomiskt att vi bara är två poäng efter serieledande Elfsborg. Som vi ska möta nu i helgen. Oj oj oj, det finns en del att jobba på för inte fasen är en hel Tobias Hysén och en frisk Stefan Selakovic skillnaden mellan dagens spel och det spel vi hade mot HIF i första halvlek. Det saknas så mycket mer. Och jag är ledsen att säga det TO, men i dag hade det varit bättre om du inte varit på plan. :/

Djurgårdens IF, borta
5 poäng: Kim Christensen - Kim hade ett ovanligt svajigt försvar framför sig i dag vilket innebar att han för en gångs skulle behövde stå för ett antal högklassiga räddningar.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Ragge var undantaget i det svajiga försvaret och utöver den otroliga mållinjesräddningen i första halvlek stod han för ett antal kvalificerade brytningar.
2 poäng: Elmar Bjarnason - Teddy har kommit in mer och mer i spelet känns det som och producerade under sitt inhopp mer än vad de flesta andra på plan producerade under hela matchen. Är inte speciellt snabb men var bra med boll och vågade göra någonting.
1 poäng: Ingen - Det fanns fanemej inga fler spelare på plan som förtjänar några poäng.

Totalt efter 20 omgångar
1. Kim Christensen - 37 poäng
1. Tobias Hysén - 37 poäng
3. Gustav Svensson - 29 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
5. Sebastian Eriksson - 22 poäng
6. Pontus Wernbloom - 16 poäng
7. Stefan Selakovic - 14 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
9. Niklas Bärkroth - 11 poäng
10. Robin Söder - 10 poäng
11. Mikael Dyrestam - 9 poäng
11. Erik Lund - 9 poäng
13. Thomas Olsson - 7 poäng
13. Publiken - 7 poäng
15. Adam Johansson - 6 poäng
15. Jakob Johansson - 6 poäng
17. Hjalmar Jonsson - 5 poäng
17. Tobias Sana - 5 poäng
17. Hannes Stiller - 5 poäng
20. Joel Alme - 3 poäng
20. Nicklas Carlsson - 3 poäng
22. Elmar Bjarnason - 2 poäng
22. Tränarna - 2 poäng
24. Kamal Mustafa - 1 poäng

45 kommentarer:

 1. Lund ska ha en poäng!

  SvaraRadera
 2. Att hjalle inte ens får 1 poäng idag är fan skandal. Avgå Feldgraus

  SvaraRadera
 3. Börjar bli riktigt orolig för ellos-matchen! Fan om inte gubbarna tänder till då!

  SvaraRadera
 4. Gustav skall ha sista poängen, han såg ut som den enda blåvita spelaren som faktiskt kunde läsa spelet och inte bara sprang som en sjätteklassare efter bollen..

  SvaraRadera
 5. Elmar var fan riktigt bra! Håller med - Lund skall ha en pinne

  SvaraRadera
 6. Klockren femma idag. Skandal att inte vinna över ett blivande division ett lag. Faan stiller. Till och med jag hade gjort mål där. Skäms idag Blåvitt

  SvaraRadera
 7. IFK består för närvarande av Kim och Ragnar. Inget annat.

  SvaraRadera
 8. Bra femma, men jag saknar "ingen" i sammanställningen Feldgrau.

  Ellos kommer skända oss fullständigt. Jag vill inte se den matchen, kan man slippa? =(

  SvaraRadera
 9. TO måste ha gjort sin sämsta match i kärriären idag. FRUKTANSVÄRT DÅLIG!!!

  SvaraRadera
 10. Fy fan....

  Hur fan skall det bli guld med detta spel? Vad har hänt?

  SvaraRadera
 11. Ja, TO var dålig. Men harretorbjörn, var det ingen som lade märke till Mr. Seb Eriksson på mitten? Jävlar i mig vad dålig han var! Han hade inte ETT enda rätt på matchen(okej, sista fem när han hade ett hyfsat skott på mål, men det var allt...). Han förtjänade fan minus poäng idag, så många bollar han slog bort, så många bollar han missade och så många bollar han aldrig slog idag har jag aldrig sett maken till tror jag. SKÄRPNING SAMTLIGA!

  KROSSA ELLOS

  SvaraRadera
 12. Hjalmar var ok och Gustav var ok förutom de nämnda men man kan inte spela en match i allsvenskan med ett halvt lag.

  Fasiken Ellos smällde på oss ordentligt i Borås o vi vek ner oss delvis kan vi peka på ovana med plastgräs MEN nu riktig matta och vi hade ett fysiskt spel som ett juniorlag när de satte åt. Vi saknar pådrivarna Wernbloom/Bjärsmyr oerhört. Nu får de kliva fram de som varit med ett tag o sätta agendan!!

  SvaraRadera
 13. Idag var det kim,ragge,hjalle,lund,gustav och seb som höll kvalitet. Resten var bedrövliga. Helt sjukt att stiller och olsson kan få 90 minuter. Elmar gjorde ett ganska bra inhopp. Vissa spelare...framförallt olsson ville ju inte vinna. Vi hade en frispark på egen planhalva mot slutet där olsson sket i att hämta bollen så att tiden rann ut. Ruskigt illa. Seb och gustav är riktigt bra...kan elmar bli deras lekkamrat?

  SvaraRadera
 14. Ni kunde gett Tauer en poäng, han var ju rätt bra.

  SvaraRadera
 15. Jag tycker, precis som någon annan redan påpekat, att Lund helt klart förtjänar den sista poängen. Fint när någon förstår en.

  SvaraRadera
 16. 23:47/ Vilken match tittade du på? I den jag såg så var Seb en av de absolut sämsta på plan, hade verkligen inte mycket rätt som "henke" skrev tidigare.

  SvaraRadera
 17. Jag håller med dig om det mesta men jag tycker gott Hjalle kunde fått ettan.

  Elmar har jäkligt mycket boll i sig och jag hoppas han få ut mer av det på planen snart.

  SvaraRadera
 18. Måste säga att Daniel Alexanderssons inhopp inte var helt dumt, blev tom lite bättre när han kom in, det var inte en dag för tidigt. Angående TO måste man hålla med om det här måste varit hans sämsta match hittills i blåvitt, huvudet vill något men kroppen kan och hinner inte med tanken. Bättring på den gubben mot elfsborg tack.

  SvaraRadera
 19. Jag håller med. Framför allt Tomas Olsson. Han var inte bra idag. Jag hade samma topp i mitt betyg så vi har nog sett samma match :)

  Bärkroth är förnärvarande inte i allsvensk klass. Dålig även i sitt inhopp mot helsingborg.

  SvaraRadera
 20. änglakamraten, kolla bärktoh statistik, 2 mål och 3 ass på 304 minuter spelade. Det borde väl iaf hålla allsvensk klass? Sen att han vågar utmana, och har speed som få, bra vänster och höger. Att han kan dippa är helt naturligt då han är så ung. Ge honom bara 1% av tålamodet alla verkar ha med stiller, 2 ass på 70 matcher i superettan imponerar inte, kan inte heller påstå att 26mål på 70 matcher i ettan imponerar så mycket att man ska ha en startplats i ifk, hans steg håller inte ens korpen klass, spelsinnet, ja 2 ass på 70 matcher säger endel.. huvudspel ok, men om han var så stark där så borde han väl ha haft mer än 2 nickpass till mål på 70 matcher? Ja har sett alla ifks matcher iår förutom europe league, och kan verkligen inte förstå hur folk kan tycka att stiller gör det bra...

  SvaraRadera
 21. "Men harretorbjörn, var det ingen som lade märke till Mr. Seb Eriksson på mitten? Jävlar i mig vad dålig han var! Han hade inte ETT enda rätt på matchen(okej, sista fem när han hade ett hyfsat skott på mål, men det var allt...). Han förtjänade fan minus poäng idag, så många bollar han slog bort, så många bollar han missade och så många bollar han aldrig slog idag har jag aldrig sett maken till tror jag. SKÄRPNING SAMTLIGA!"  Frispelningen till Stillers epic fail avslut var väl inte helt fel iallafall? :O

  SvaraRadera
 22. Sen heter han inte Bjarnasson utan Barjanos!

  SvaraRadera
 23. Glenns brossa2009-08-25 07:41

  Ja, hur fan ska det här gå mot ellos? Aj, aj, aj! Men vi får väl göra vårat bästa för att hålla igång grabbana.

  SvaraRadera
 24. Anonym 01:23

  Jättekul med statistisk, men den bevisar inte ett skit. Att Bärkroth spelar i startelvan är ett stort svaghetstecken. Han har faktiskt inte gjort något vettigt ifrån sig förutom 5 minuter mot BP och två (?) slumpmässiga inlägg mot Häcken.

  SvaraRadera
 25. Ribban borde fått poäng.

  SvaraRadera
 26. Tycker att Erik Lund förtjänar ett par poäng

  SvaraRadera
 27. ribban var den enda som höll måttet igår!

  SvaraRadera
 28. Änglakamraten/ Gå och lägg dig. Bärkroth var ju en av få som försökte och hade speed igår. Har du noll koll eller?

  SvaraRadera
 29. TEB borde fått chansen på mittmitten när TO var så oerhört under isen, han visar hela tiden tendenser till att bli en riktigt lyckad värvning. Beträffande Dalex "lyckade" inhopp så säger väl det mer om de övrigas insats, de matcher som Dalex höjer oss får hela laget ett stort fett underbetyg.

  Men, som påpekats många gånger efter U21, det är nått som inte står rätt till i Blåvitt. Harmonin är borta, och de spelar med nerverna utanpå... FAN!

  SvaraRadera
 30. Niklas

  Var Daniel Alexanderssons inhopp inte helt dumt? Jag hoppas att du är ironisk - jag kan inte ens om jag anstränger mig hitta en enda sak som han gjorde bra.
  Om svaret är Daniel Alexandersson, så är frågan felaktigt ställd...
  Däremot kommer jag att stötta honom med all kraft om han, Gud förbjude, skulle spela när jag är och tittar...

  SvaraRadera
 31. Håller med alla om att TO var en katastrof i går. SEB var nästan lika usel. Passningsträffsäkerheten på dessa herrar var bedrövlig.

  Gustav var ok, men får IG av mig då det var han som drälde med bollen så Sjölund fick läge att dubbel-pricka ribban.

  Nej, jag skämdes faktiskt i går. Och så höll vi ändå på att vinna när Stiller plötsligt fick ett friläge.

  SvaraRadera
 32. Visst, Sebastian Eriksson var inte vass igår. Men skillnaden mellan honom och många andra är att han iaf visar att han vill ha bollen, vågar spela och inte springer runt och gömmer sig hela matcherna. Han visar med en jävlaranamma att han vill vinna, det borde fler ta efter.

  Anonym 07:45///
  Bärkroth spelar inte i startelvan utan detta var hans första match från start under året, hade han fått lite större förtroende så hade han kunnat spela med en större trygghet i sitt spel och vågat spela ut. Jag skulle vilja se han få 3-4 matcher i rad på samma plats (ytter) för då kommer han prestera, han är den största talangen i Blåvitt på lääänge.

  SvaraRadera
 33. Jag kan intyga i att detta var en poäng som vi ska vara glada över. Och allvarligt talat så ser man att guldstiden är körd, tycker vi ska vara glada med en europaplats i november. Men det är inte så konstigt när man saknar Bjärs, Söder, Wernbloom, Sella, Adam och till hälften Hysen. Ganska tongivande spelare i vårens blåvitt, och även om ynglingarna är talangfulla så krävs det lite rutinerade spelare för att pusha dom. Detta saknades helt igår, TO klarar inte den rollen alls. Tyvärr.
  /Glad för en 3e plats

  SvaraRadera
 34. Anonym 01:23; "Tjock-Korven" Ahlberg?

  Ursäkta? Speed? Utmana? Bärkroth är helt jävla värdelös och har varit så i alla matcher jag har sett förutom under 15 min mot ett helt uppgivet BP. Igår uträttade inte bärkroth någonting. Daniel Alexandersson överglänste honom för fan genom att göra två bollmottagningar!!!!!

  B är inte i närheten av att platsa i startelvan och det lär ju inte bli enklare nästa år när laget knappast är lika uselt som i dagsläget. Hade B bollen igår? Han visade sig inte en enda gång, mötte aldrig boll och plockades bort av Tauer. Det säger väl allt?

  Dessutom kan det tilläggas att Bärkroth inte är så jäkla snabb som alla vill tro, han har endast ett övertag på de första fem-tio meterna, därefter plockar de flesta allsvenska spelare av normallängd in på honom pga en steglängd som är 50 % längre än Bärkroths.

  SvaraRadera
 35. skrämmande vad alla blåvita har emot unga talanger, seb har gjort sin bästa säsong, ändå totalsågas för en dålig match. Bärkan som inte ens fått en ritkgt chans sågas innan, trots att han har gjort det ritkgt bra varje gång han kommit in i princip.

  Fattar inte hur man kan såga en 17åring, med sån enorm talang. Men en 31 åring som stiller, vad bidrar han med? speciellt som mittfältare? 2ass på 70 matcher i ettan?? wtf??Bara för att han gjorde mål i debuten å kämpar, så har alla fått nån oförklarig kärlek till honom.

  Om vi bara hade hälften av det tålamodet med bärkan som endel har med stiller. Blåvitts nya spelstil, med högt tempo i passnings spelet, djupledsbollar på hysen, känns som inte stiller passar in här. Jag skulle tom gå så långt å säga stiller tom är sämre än dalex, det om något säger väldigt mycket..

  SvaraRadera
 36. Bärkeroth har hjärta och talang. Har sett alla matcher. Sett alla inhopp han gjort. Det har hänt saker varje gång han kommit in. Försvarande lagets defensiv har blivit nervösa varje gång han kommit in för dom vet inte när en liten mini turbo kommer och svishar förbi dom. Lite mer självförtroende på den killen och han håller upp hela anfallet. Jobbigt att ha en liten messi kopia i laget.. Ta vara på det..

  Ut med TO omedelbart. Killen tror han har all tid i världen. Vilken liga tror han att han spelar i.. In med bjarnasson där.

  När kamal blir hel skall han in på vänsterkanten.

  Ingen ide att vara fega nu. Bättre spela in en talang full trupp än att tråka ut hela publiken mm.

  SvaraRadera
 37. Instämmer helt med några andra talare. RIBBAN skall ha den sista poängen då den var på vår sida!!!!!!

  SvaraRadera
 38. Fan va trött jag blir blåvitt.

  SvaraRadera
 39. Feltgraussssssss!!!!!!

  SvaraRadera
 40. Boysen på VIP:en2009-08-25 15:39

  Boysen på VIP:en skall ha den sista poängen såklart eftersom fyra stycken från vårt gäng tog oss upp till Stlm för att se matchen!! (Dock i samband med kundbesök dagen efter, men ändå)

  Och håll i er nu, boysen stod på ståplats för en gång skull! Engångsföretelse dock!

  Skål och hej på er flickor!

  SvaraRadera
 41. Tycker Lund helt klart skulle ha minst en poäng asså, han kämpade bra!! =D

  SvaraRadera
 42. börja spela fotboll nu, blååvitt blåååvitt

  börja spela fotboll nu, blåååvitt blåååvitt

  SvaraRadera
 43. feltgraus, an du inte ge tränarna två minuspoäng för de har ju misslyckats markant i de senaste matcherna!!!!!

  SvaraRadera
 44. Köp dina hjälpmedel för viktminskning och potensproblem snabbt och enkelt hos oss på onlineapoteket.nu. Vi har bra priser och snabba leveranser. Vi garanterar din beställning inom 3 vardagar!

  När du beställer av oss behöver du aldrig oroa dig för tullproblem då vi skickar alla ordrar inom sverige.

  Vi saluför endast produkter som är tillverkade av stora kända tillverkare.

  Fördelar med oss:
  * Inga långa kötider
  * Inga pinsamma läkarbesök
  * Leverans inom 1-3 dagar inom sverige!
  * Diskreta försändelser
  * Alltid fraktfritt

  Hos oss betalar du enkelt via ditt Visa/Mastercard alternativt via din internetbank.


  Besök oss på http://www.onlineapoteket.nu

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.