2009/08/14

Gästkrönika: Bör Blåvitt värva David Elm?

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. Vill du dela med dig av dina tankar eller åsikter till BaraBens läsare så mejla in ditt material. I dag funderar signaturen "L-arse" om eventuella förstärkningar till Blåvitt.

Som alla vet har den gångna vårsäsongen kantats av spelarförluster, både i form av försäljningar och långtidsskador, men vi har också sett en nordisk trojka i form av Elmar, Stiller och Ture förstärka klubben under sommaren.
Trots detta har ropen efter ytterligare förstärkningar skallat höga i forum, blogginlägg och på läktare. Ett antal tappade poäng efter sommaruppehållet har gjort saken än värre och mestadels tycks det vara en ersättare till BoomBoom som saknas.

Med detta som bakgrund har jag funderat på möjliga förstärkningar och får genom detta gästinlägg en mycket tacksam möjlighet att ventilera detta med er. Nedan listas några av mina tankegångar:

- David Elm. Det hör väl inte till vanligheterna att Håkan går ut och snackar om ett annat lags spelare sådär, men behöver Blåvitt verkligen en anfallare som bara gjort tre mål i årets allsvenska? Kanske är han dock med sin storlek (191cm / 95kg) en bra spelare som kan hålla boll på offensiv planhalva? Då SvenskaFans tog upp Elm den äldre som en möjlig värvning hördes både positiva och negativa tillrop. Vad tror ni, kan Kalmars nummer 13 verkligen vara en tursam värvning för IFK?

- Halva Djurgården. DIF har enligt mediauppgifter sju (7) spelare vars kontrakt som går ut efter säsongen. Tydligen vill inte klubbledningen förlänga avtalen innan man vet i vilken division man spelar nästa år och innan ekonomin har setts över. Bland dessa finns Daniel Sjölund som det
tidigare pratats om och till den diskussionen hör också att Tobbe (enligt vad jag förstått) tycks ha ett gott öga till denna herre.

- Freddy Söderberg. Även Stockholmsbrodern Hammarby har trots försäljning av Charlie Davids med flera en sinande kassakista. Kanske kan vi hitta en förstärkning där? Vad sägs om målfarliga Freddy Söderberg som sitter på ett kontrakt som går ut relativt snart (nov. 2010)? Söderberg kan både spela offensiv mittfältare och anfallare. Med sina 25 år är han mer erfaren än Bärken och Kamal men är fräschare än TO.

- Marcus "Eken" Ekenberg. Mjällby far fram som en veritabel ångvält genom Superettan och lämnar ett spår av förödelse bakom sig. Bäst i det bästa laget är enligt många skytteligaledaren Ekenberg. Marcus, som har ett förflutet i Helsingborg, har ett läckert målsnitt på 0,88 (16 mål på 18 matcher) men är med sina 29 år förvisso ingen direkt ungdom. I en äldre intervju med svenskfotboll.se finner jag citatet "Allra helst vill jag spela allsvenskt med Mjällby, men om jag får ett jättebra bud från en allsvensk toppklubb som garanterar speltid och där tränaren tror på mig och allt utanför fotbollen verkar stämma får jag väl ta mig en funderare". Mediaspekulationer gör också gällande att AIK är ute efter en signatur och enligt Aftonbladet skall prislappen ligga på ca 10 miljoner kronor. Kanske inget för IFK ändå?

- JJ, Dalex samt Fan och hans moster. Finns lösningen redan inom föreningen? Kanske kan Håkan & Co än en gång vifta med sitt trollspö och förvandla kritiserade spelare och pojkar i mopedåldern till framgångsrika mittfältskrigare? Det är viktigt att komma ihåg att spelarvärvningar inte alltid är av godo, de kostar pengar och övriga resurser samt skapar framför allt turbulens och oro bland befintliga spelare. Är det helt enkelt dags för fansen att fostra sitt tålamod och ge klubbledningen och redan klara nyförvärv lite mer tid?

Då jag ändå fått ordet vill jag också passa på att ventilera min fundering på är vilka två "unga spelare" går till Qviding som utbyte mot Hannes Stiller? Här har jag hört rykten om att Sana skall lånas ut men vet i ärlighetens namn inte mycket mera. Flera spelare som kunde varit intressanta (till exempel Kamal & Dyre) har nyligen fått mycket tid i A-laget och känns därför inte som troliga objekt för denna rockad.

Med förhoppning om fortsatt Blåvit framgång,

/L-arse

36 kommentarer:

  1. Hoppa Higab Hopp2009-08-14 19:13

    Värva Elm NU!

    SvaraRadera
  2. Tycker man kan skicka Dalex och JJ till Qviding. Skulle vara bra för båda klubbarna.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker blåvitt ska använda det material de har inom klubben, det är liksom vår policy, och vill helst inte att min kära klubb spenderar pengar på halvlyckade värningar, sparar hellre till något riktigt intressant kommer upp.

    SvaraRadera
  4. Haha. Värva Freddy Söderberg. Snälla, så slipper vi se honom i Bajens elva nåt mer. Maken till dålig fotbollsspelare i allsvenskan var längesen man såg. Eller nåja, Dalex är nog sämre i och för sig.

    SvaraRadera
  5. Håller med sista anonym. Andreas Johansson är helt perfekt att vänta in till nästa sommar.

    SvaraRadera
  6. Andreas Johansson hade varit drömmen! Tills dess räcker det med Emil Johansson i bajen. Vi behöver en snabb vänsterback med vänsterfot.

    David Elm klarar vi oss utan. Komplementspelare har vi fullt av i U-truppen.

    SvaraRadera
  7. Jag tycker vi ska ta d lite lugnt på värvar fronten. Vi har riktigt bra ungdomar som knackar på dörren. Jag skulle vilja se Mikael Martinssons sosn Niklas i a-laget snart! Men det finns så många fler duktiga ungdomar i Blåvitt! Vi får chilla lite, och se vad som kommer, vi ligger ändå 1a med halva laget skadade eller sålda.........!

    SvaraRadera
  8. Som någon sa så är Emil Johansson en riktigt bra värvning, tveksamt om han vill komma dock. Elm har inget att göra i våran klubb

    SvaraRadera
  9. Värva Sjölund! Tror vi kan få han för en guldtia!

    SvaraRadera
  10. Hoppa Higab Hopp2009-08-14 23:01

    Vaddå inte värva ELm!
    TO och NC kommer inte att få nytt kontrakt (rätta mig om NC om jag har fel), om de nu inte vill jobba gratis det vill säga.
    Elm kommer att bli en grym kille att ha i truppen.
    Vi måste ha någon äldre gubbe som kan ryta till!
    Värma Elm NU! Och behåll Killer Stiller!!

    SvaraRadera
  11. Killer-Stiller! nuff' said

    SvaraRadera
  12. Värva en kontraktlös Sjölund till nästa år!

    SvaraRadera
  13. HAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Freddy söderberg, är su full eller (jag ör det). Sämre spelare får man leta efter.

    SvaraRadera
  14. Freddy Söderberg??? Vad fan är det för jäkla stolpskott som har skrivit den här artikeln? Är han råtta??? :O

    SvaraRadera
  15. JJ är en kanontalang som vi måste ta hand om. Det är idiotiskt att gnälla för att en tonåring (ännu) inte fyller luckan efter wernbloom.

    Det bästa med D Elms flytt är att det försvagar Kalmar, däremot är han inget tillskott till Blåvitt och knappast till något annat bra nordiskt lag heller.

    Jag ser gärna att man bosmanvärvar Sjölund. Han är en kvalitetsspelare som dessutom verkar vara bra kompis med Tobbe.

    Håller annars med om att vi nu hellre borde hålla på pengarna tills en riktigt bra spelare dyker upp. Köpa spelare i 2-4 miljonersklassen är bara dumt - spelare av sån kvalitet ska vi plocka fram från de egna leden.

    SvaraRadera
  16. Både David Elm och Daniel Sjölund vore bra värvningar. Samtidigt som vi låter TO få tacka för sig.

    En Wernbloom-kopia är en förutsättning om vi ska behålla vårt spelsystem. Då har vi spelare som håller hög allsvensk klass och talanger som kommer att få ta i lite extra för att ta sig till ett pinnhål till.

    SvaraRadera
  17. Elm den äldre är en klockren värvning. Ruggigt bra bollmottagare/bolltäckare samt i helt rätt ålder för IFK Göteborg. David är en spelare som skulle tillföra mycket i både allsvenskan och Europacupspel med sin storlek och speluppfattning.

    Värva!

    SvaraRadera
  18. I BP finns det några mycket speciella talanger och starka spelare. Philip Haglund är en och bröderna Albornoz (tveksam till stavningen) stora, starka, bra passningsspelare. Dessutom är de formade i den "lilla klubben" säkert bra värderingar, kan mycket väl vara av rätt karaktär som är så viktigt enligt klubben.

    SvaraRadera
  19. Kalmarit som jag är ursprungligen har jag bra koll på Kalmar och ingen värvning skulle vara värre än David Elm. Med tanke på hans storlek är han förvånadsvärt dålig på huvudet. Han är långsam och tappar alltid boll. Visst han är en helt ok fotbollsspelare men inte i den övre halvan av allsvenskan. Det diskuteras till och med om det inte kan vara så att mamma Elm har förhandlat in en klausul som säger att david också ska få vara med så länge de andra är kvar så ingen av bröderna blir ledsna eller avundsjuka. En teori jag tror på och styrks då Davids kontrakt skulle gå ut vid en försäljning av Rasmus. En klausul Mild nu har hittat. Men glöm det mild finns inget för Blåvitt där.

    SvaraRadera
  20. De som kan var intressant på din "lista" är väl Sjölund och Elm. Dock känns ingen av dem som en "spelare som höjer laget". I övrigt tycker jag det vore läge att låna ut Jakob, så han får speltid och självförtroenden. Dalex är jag mera skeptisk till och borde nog säljas till Falkenberg som var intresserade.

    SvaraRadera
  21. Freddy Söderberg, hahahaha. Dagens garv. Bajen får vara nöjda om Värnamo vill värva tillbaks honom. Värva från BP istället. Där finns det talanger.

    SvaraRadera
  22. Freddy Söderberg är ett skämt att du tar upp överhuvudtaget. Var är ambitionerna?

    Philip Haglund har jag dock sett spela några gånger och han tror jag skulle tillföra en hel del. Känns konstigt att 08-klubbarna inte ryckt i honom än.

    SvaraRadera
  23. Vi kan ju inte värva nån förrän i vinter nu ändå, så känns inte så viktigt att diskutera värvningar innan vi vet hur spelarna i truppen utvecklas under hösten.

    SvaraRadera
  24. Vad är det för pajas som skrivit den här artikeln. Freddy Söderberg? Platsar ju knappt i Bajen

    SvaraRadera
  25. D.Elm platsar inte i blåvitt!

    SvaraRadera
  26. Andreas Johansson är en spelare som skulle vara värd att vänta på tills nästa sommar. Om DIF åker ur kanske det inte är helt otroligt att han skulle vilja jobba med Rehn igen.

    Emil Johansson skulle naturligtvis vara en riktigt bra värvning, i synnerhet då vänsterbacksplatsen länge har varit ett svagt kort. Tror dock inte att han kommer att vara kvar i Sverige länge till.

    Elm och Sjölund känns sådär, men om vi inte kan få Andreas Johansson skulle Sjölund på Bosman vara helt ok.

    SvaraRadera
  27. millwall - west ham2009-08-15 13:06

    varför gav vi bort mattias till röva? samma spelartyp som då inte behövdes. dessutom göteborgare ingen inavlad smålänning

    SvaraRadera
  28. Det finns ju spelare utanför sverige/allsvenskan också... Men man kan ju alltid värva spelare som kommer från bottenlag och hoppas att dom lyckas i ifk.... :/ Tror en spelare som E. Fejzuallhu hade varit en grym värvning... ist kom ett mellanbrö gäng från holland å köpte honom...

    SvaraRadera
  29. Anonym sa...

    Jag tycker blåvitt ska använda det material de har inom klubben, det är liksom vår policy, och vill helst inte att min kära klubb spenderar pengar på halvlyckade värningar, sparar hellre till något riktigt intressant kommer upp.

    14/8/09 19:44

    Håller med helt
    //D-Day

    SvaraRadera
  30. Värva Pontus Farnerud! Har sett honom i Norge lite och är fortfarande en riktigt bra kvalitetspelare som är oerhört duktig med boll. Skulle passa bra in i blåvitt. Han har dessutom erfarenheten då han varit proffs i både Portugal och Frankrike och ändå "bara" är 29 år

    SvaraRadera
  31. Värva INTE D.Elm han är för dålig för blåvitt!

    Ska va plocka ihop ett gäng medelmåttor eller va fan är det frågan om!?

    SvaraRadera
  32. Kravet man ska ha på värvningar är att de ska tillföra något som "saknas". Ur den aspekten ser jag fem tänkbara värvningar från andra allsvenska klubbar till nästa år: Elm, Sjölund, Chibsah, Haglund och Drugge.

    SvaraRadera
  33. Tjena Freddy :)

    SvaraRadera
  34. söderberg platsar knappt i hammarby, vad ska han i blåvitts b-lag att göra?

    SvaraRadera
  35. Freddy Söderberg ska i alla fall INTE till blåvitt. Han är mycket begränsad som spelare och flera av våra unga är betydligt bättre än honom. Har sett honom vid flera tillfällen och han tillhör inte ens bajens toppspelare vilket bör säga allt...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.