2009/08/02

"Jag gillar att se på rolig fotboll"

MATCHANALYS. Jag har en pappa. Han är en äldre man som precis blivit pensionär. Pappa är ingen hängiven supporter, däremot gillar han som han själv uttrycker det: "Att se på rolig fotboll".Han brukar med andra ord komma över till mig ibland när det vankas EM, VM eller kanske Champions League. Det är med andra ord svårt att få med honom på Allsvenska matcher. Men idag kände han av någon anledning för att följa med.
"IFK - Häcken, det kan ju bli en rolig match. Och så får jag ju se den nya arenan".
Med facit i handen hade han nog större behållning av att beskåda arenan än matchen. För ikväll ska vi vara grymt nöjda med att ha kommit iväg med en poäng, för värda den, det var vi verkligen inte.

Ibland får man domslut emot sig. Ibland missar domaren en straff. Men det går fortfarande inte att lägga skulden för dagens resultat på domaren. Visst hade det kunna gå åt ett annat håll om domaren hade dömt straff. Men det betyder fortfarande inte att det är okej att vika ner sig på det sätt som skedde under matchens första 60-70 minuter.

Under dessa minuter skapar IFK ingenting. Istället lyckas man släppa in två mål. Det finns nog verkligen ingen spelare på planen i dagens startelva som kan känna sig nöjd med sin insats och det är extremt märkligt att det ska krävas ett dubbelbyte, en utvisning och ett mål för att laget ska börja spela på det sätt som man borde gjort från start. Att ens påstå att någon spelare gjorde sitt jobb idag hade varit att ljuga för sig själv.

Vi har just nu ett lag som inte presterar på den nivå man kan förvänta sig. Vi har spelare som inte gör sitt jobb fullt ut. Vi har vissa spelare som sitter på bänken som visar mer vilja och inställning än vissa på planen gjort under hela sin tid i blåvitt och att dessa spelare inte får chansen att spela från start är ett under! Med tanke på dagens matchbild får man vara nöjd med 2-2. Problemet är att man inte borde vara det! Ska vi vara med och slåss om guldet i slutet av säsongen är det dags för en rejäl uppryckning, för det här håller inte!

Dagens mest pinsamma stund var förresten när någon/några i klacken fick för sig att tacka laget för matchen på samma sätt som när vi vunnit. Det gör man inte när laget spelat pissdåligt och med nöd och näppe fått med sig en poäng. DET ÄR FAN INTE OKEJ!

57 kommentarer:

  1. håller med dig, idag var vi grymt dåliga!! Hysén kan inte springa som forward ensam, det går inte.. måste bli ändring på det snart!!

    SvaraRadera
  2. Enklaste sättet att nå framgång är att bannlysa Martin Dahlin från Gamla Ullevi och IFK Göteborg. Dahlin lever på att sälja sönder Blåvitt. Bojkotta Maartin Kanin!

    SvaraRadera
  3. vi stöttar blåvitt i medgång och i motgång.. att tacka laget är en självklarhet. är emot där man buar åt sitt eget lag

    SvaraRadera
  4. Det går inte att jämföra inhopp från unga snabba spelare som Bärk o Kamal med startinsatser. Det är lite lättare att se pigg och löpstark ut när man kommer in i andra halvlek.

    SvaraRadera
  5. Anonym 21:33
    Skojjar du? Hysén var ju fanimej en av de absolut bästa på planen? Ett tips är att du inte är full om du ska titta på Blåvitt och sedan kommentera.

    SvaraRadera
  6. Domaren hade hasch i pipan!

    SvaraRadera
  7. Anonym 21:36
    Han skrev aldrig att HYSEN va röten utan att han inte kan springa själv på topp.
    Ett tips skit i groggen innan du läser kommentarerna.

    SvaraRadera
  8. En grej jag inte riktigt förstår är varför vi ofta envisas att köra på höga inlägg när vi har ett anfall+mitt där alla är runt 130 typ. Det håller inte... Men jävlar vad ändring det blev när de för en gångs skull gjorde bra byten i ett tidigt skede. Woho Stiller kommer fan att glänsa i blåvitt tror jag.

    Och vågen efter lika mot häcken? Silket jävla skämt!

    SvaraRadera
  9. Varför buar blåvitt publiken ut Mattias Ranegí undrar jag? En av dem bättre på planen idag, som tyvärr inte fick vara kvar hos IFK.

    SvaraRadera
  10. Ranegie hånade Blåvittklacken senaste matchen. Tror knappast Blåvitt ville ha kvar honom, känd som latmask och oseriös. Kan vi gott vara utan

    SvaraRadera
  11. Jag tillhör dom går på allsvensk fotboll för att se blåvitt vinna, inte se nån rolig fotboll

    SvaraRadera
  12. "Vi har vissa spelare som sitter på bänken som visar mer vilja och inställning än vissa på planen gjort under hela sin tid i blåvitt och att dessa spelare inte får chansen att spela från start är ett under!"
    Patetisk kommentar. Vem i startelvan har under sin tid i Blåvitt har visat mindre vilja än de som var på bänken???

    SvaraRadera
  13. Vad är det för skit att man "stöttar" laget genom att applådera dom efter matchen? Innan och UNDER matchen gäller det att stödja dom, till sista sekunden, ifall dom då har gjort en jävla skitinsats, vafan ska man applådera dom efter för? Vi ska snarare visa dom att det inte är acceptabelt att spela på ett sånt sätt, det får dom bara taggade inför nästa match. Men till sista sekunden ska vi stödja dom....tycker jag.

    SvaraRadera
  14. Jag tycker du är Barabens sämsta skribent Peeman. DET ÄR FAN INTE OKEJ ATT VARA SÅ DÅLIG!

    Blåvitt var inte bra, du var fanimej sämst idag. Förstår att din farsa hellre ser på teve eller gör nåt annat.

    SvaraRadera
  15. anonym 21.54

    Hjalmar är ju ett exempel!

    SvaraRadera
  16. För övrigt undrar jag varför man inte skall stötta sitt lag när det varit dåligt?

    Man behöver inte fira, men stötta skall man göra. Men det är klart, du verkar ju inte ha supporterskapet i blodet direkt.

    Heja Blåvitt. När dom vinner!

    SvaraRadera
  17. länge sen man blev så glad för 1 poäng. förjävligt spel fram tills typ 80 minuten men jaja, vi är iaf obesegrade på hemmaplan i allsvenskan

    SvaraRadera
  18. Farbrorn nära LS2009-08-02 22:03

    2 frågor:

    Varför kämpar vår kapten Sella ALDRIG när han tappat bort bollen? Slö jogging är inte ok efter att ha slarvat bort bollen.

    Varför får Seb chansen match efter match när han slår bort så många bollar? Inget illa om hans inställning dock, men passningsspelet är katastrofalt för närvarande.

    Sedan ska jag fortsätta att vara negativ. PINSAMT att (vissa i)klacken ville göra vågen. Utgår från att ni som gjorde detta är mycket unga. Snorungar var det spontana uttrycket ifrån flera på min sektion.

    SvaraRadera
  19. Det var f_n mer pinsamt att folk buar när laget går ut i halvtidsvila. Det är klart att dom gör så gott dom kan, men att just nu är inte självförtroendet på topp. I medgång och i sorg!!!

    SvaraRadera
  20. Det är fan ingen söndagsskola de går i. Det här är Blåvitt, pallar man inte trycket och kraven så spelar man i fel klubb.

    Klart spelarna skall få höra när de spelar dåligt. Ett starkt psyke tänder till istället för att bli nervös och rädd.

    SvaraRadera
  21. Gotjo: Tråkigt att du inte gillar mina artiklar, skönt att ingen tvingar dig att läsa de. Ditt andra inlägg tänker jag inte ens bemöda mig med att svara.

    SvaraRadera
  22. Dom som buade när Blåvitt lämnade banan i halvtid kan dra åt helvete! Hysen mfl har särskilt bett att slippa buropen då dessa bara för negativt med sig. Vi är fan inte Ajk! Lägg ner.

    Blåvitt är inne i en svacka nu. Inte kul, inget man behöver gilla men så är det. Klarar man som supporter inte av en svacka utan att huvuden skall rulla, folk skall sparkas, egna spelare skall hatas kan man lika gärna byta hobby.

    Ge killarna en chans att komma ur svackan istället för att som i tex ajk göra den livslång.

    SvaraRadera
  23. Tro alla 10800~ som var på GU idag insåg efter slutsignalen att blåvitt inte har flytet med sig just nu.

    Men det kommer att vända! alla lag har svackor, kolla på CALMar i början av säsongen och kolla vart dom ligger nu!

    Häcken ligger 6a i tabellen så jag fattar inte varför det är sånt jävla ramaskri efter denna 2-2 matchen, visst alla vill ju alltid att blåvitt ska vinna men försök att glädjas åt den pinnen vi fick idag för den var vi fan inte värda någonstans!

    Tror inte det finns en chans i helvetet att det skulle bli lika stora rubriker om vi hade spelat på samma sätt och fått 2-2 fast mott t.ex. MFF då hade förmodligen alla som satt och gnällde här höjt alla inblandade spelare till skyarna istället.

    skärp till er nu.

    SvaraRadera
  24. Ganska rejäl svacka nu.Kan va läge att vila några spelare mot Tel aviv.Varför spelar Bjarnasson på kanten,han löser inte det.Är väl köpt som central fältare va?Någon som vet varför man bytt kapten igen,inget ont om vare sig Sella eller Seb,bara en undran.

    SvaraRadera
  25. IFK:s lag är felbalanserat, ser ingen det? Vad fan är det som Rehn ser på träning som inte fungerar under match?

    Så här skulle jag vilja se laget så fort som möjligt:

    Kim

    Lund - Ragge - Kalle - Hjalle

    Sella-Gustav-Bjarnarson-Seb-Tobbe

    Stiller

    Det kommer ju bli så här, bara en tidsfråga innan Kalle petar Hjalle i mitten och Hjalle flyttas ut på kanten. Olsson håller inte, förutom målet var han värdelös. Bärkrot kan vara inhoppare än så länge.

    SvaraRadera
  26. anonym 21:43

    alla blåvitt mål kom från inlägg, så tydligen fungerade det helt okej.

    SvaraRadera
  27. Guldet hamnar i Kalmar eller i Borås i år. Skador och försäljning gör att vi kommer tappa det och inte vara med i slutstriden, så är det bara!

    SvaraRadera
  28. Totalt jävla PINSAMMT av vissa i klacken att tvinga tillbaka spelarna och fira med vågen efter 2-2 hemma mot facking häcken !!

    Snacka om att vissa har låga krav på blåvitt...

    SvaraRadera
  29. Jag tycker att du är en riktigt bra skribent Peeman. Håller med i varenda ord. (förutom om din pappa då, för honom känner jag ite vad jag vet:))

    SvaraRadera
  30. Håller med till 100% att man inte gör vågen efter en skitmatch, trots stark upphämtning. Ett amatörmisstag! Vågen gör man när man vinner!

    SvaraRadera
  31. 2 poäng...Jag skriver det igen 2 poäng är vad som behövs i dagsläget för att ligga 1:a i tabellen igen! folk här inne måste tro att vi ligger 7:a så negativa som vissa är!

    Jag själv gjorde "vågen" i slutet... i vanliga fall brukar jag inte göra detta när dom visar upp dåligt spel, förlorar osv. Men på något sätt kändes det rätt när vissa i klacken började. För blåvitt lyckades för en gång skull "vända" ett underläge efter paus! Så "vågen" i det här fallet var att peppa gubbarna att det faktiskt går att komma igen!

    Alla poäng räknas!

    SvaraRadera
  32. Mitt lag:

    Dansken

    Dyre-Kalle-Ragnar-Hjalmar

    Bärken-Gustav-Elmar-TO-lill-Hajsen

    Stiller

    Med andra ord: peta Sella som inte släpper bollen alls för tillfället samt Seb som för närvarande slår bort varannan boll som han vinner.

    SvaraRadera
  33. Spelarna verkade inte vilja göra vågen och jag förstår dem.

    En riktigt gammal go tradition som endast görs vid seger. Rucka inte på våra traditioner småungar!

    SvaraRadera
  34. Domaren hade hasch i pipan!

    SvaraRadera
  35. Första 22:23

    Jag gillar det och håller med!

    SvaraRadera
  36. Vem fan gör vågen efter 2-2 mot Häcken? Aldrig vågen vid lika, snälla! Pinsamt beteende. Sen så är ju Lund sämst i världen.

    så här ska vi spela:
    kim

    dyre - ragnar - kalle - hjalmar

    sella -gustav - elmar - seb - hysén

    Stiller


    Sen byter man in bärkroth mot stiller o flyttar upp hysén på topp och bärk på vänstern alternativt så byter man också sella mot kamal, kamal på vänstern, bärk på högern, hysén på topp...

    TO va ju så jävla långsam idag också. Elmar kan inte spela vänster heller, mitten alternativt höger... det skulle ju då ge en helst annan uppställning mittfält/anfall:

    elmar-gurra-stiller-seb-sella
    hysén

    SvaraRadera
  37. Jag håller helt och fullt med alla som hävdar att spelarna måste tåla kritik. Men snacket om att vi sålt guldet är f-n bara löjligt. Klart som f-n att vi saknar en spelare med Pontus kvaliteter, men handen på hjärtat, hur bra spelade vi på bortaplan under våren? Med Pontus i laget. Nu taggar vi ner och låter gubbarna spela sig ur svackan! Vi har fortfarande guldet i egna händer och vi är närmare serieledning än när vi slog våra ljusblå i morse!

    SvaraRadera
  38. "Dagens mest pinsamma stund var förresten när någon/några i klacken fick för sig att tacka laget för matchen på samma sätt som när vi vunnit. Det gör man inte när laget spelat pissdåligt och med nöd och näppe fått med sig en poäng. DET ÄR FAN INTE OKEJ!"
    vill bara komma med en kommentar på detta inlägg om att spelarna tackar klacken, måste ju då säga till ditt försvar (med ironisk underton) att oooj vilken inlevelse dom hade, de va ju knappt att sella orkade lyfta på armarna när han gjorde vågen, eller många andra gubbar i laget som inte en kommer fram o tackar så, va tror du själv? värkade de äns som om de ville göra vågen eller förtjänade de? -Nej!

    SvaraRadera
  39. En fråga som absolut inte hör till ämnet:

    Varför börjar hif-matchen nästa söndag kl. 12:30 ?

    Puss

    SvaraRadera
  40. Mitt lag:

    Kim

    Lund-Ragge-Kalle-Dyre

    Gurra-Sebb

    Sella-Stiller-Kamal

    Hysén


    Det krävs att vi får in en naturlig vänsterfot på vänsterkanten. Det saknades även när Söder flyttades ut på kanten (en position han ej skall spela). Det lilla man har fått se av Stiller gillar jag. När T.O spelar i Wernbloom-postioen saknas tyngden. T.O har knoppat in några bollar med huvudet men det är ju inte hans starkaste sida. Vi kommer till många bra inlägg dock finns det ingen som kan förvalta dem. Stiller tror jag kommer att göra detta.

    varför denna klagokör över Seb? Seb har gjort enorma framsteg och jag anser honom vara vår stöttespelare på mittfältet. och ni som vill se honom petad, det kommer inte hända. Anser att han vore ett alternativ för att ersätta wernbloom. Visst han slår bort en del bollar, men när han sätter dem så är det matchavgörande passningar.

    SvaraRadera
  41. @ 23.15 Högriskmatch. En ganska märklig taktik. Får ju dock en go dagsfylla

    SvaraRadera
  42. Hur ser det ut inför söndag? Vilken blir den blåvita familjeläktaren? Nån som har koll?

    SvaraRadera
  43. pissegubben har rätt!

    SvaraRadera
  44. Ojojoj snyft har Hysen bett o få slippa burop. Får la se till att laget presterar då så slipper vi det. Klart som fan att man reagerar om man tvingas titta på skit. E vi några jävla positivitets-robotar eller?

    SvaraRadera
  45. Anonym 22.23 : Mycket bra att du tror på ditt lag ! Hur fan kan du säga så, vi ligger 1 poäng efter kalmar och elfsborg, för tidigt att ge upp !

    För övrigt tycker jag självklart att vi ska stötta gubbarna efter matchen, ja blåvitt gjorde en skit match. och ja häcken var bättre än oss! vad mer kan vi göra än att stötta vårat lag !

    förevigt blåvitt , i med och MOTGÅNG !!!

    SvaraRadera
  46. Vi är IFK Göteborg, det blir inte bättre än såhär, tyvärr...

    SvaraRadera
  47. Lund Ragge Dyre Finnen
    Kamal Seb Gurra Bärk
    Tobbe Stiller

    Hade iaf varit jävligt kul att se, slippa alla tråk som inte ger 100 varje match såsom sella och hjalmar.

    SvaraRadera
  48. vågen efter 2-2 är lika naturligt som gurka i glassen.. idioter som tvingar spelarna till den efter matchen. syntes lång väg att de inte ville göra vågen. De vann inte, de var inte nöjda. detta var vårt första (allsvenska)poängtapp på gamla. Vågen!! idioter.

    SvaraRadera
  49. Ibland undrar man var f-n man hamnat när man läser det här forumet. Varför gnäller alla på Sellas dåliga moral och brist på hjärta för klubben? Om det är någon i dagens Blåvitt som visat hjärta för tröjan är det f-n Sella. Ingen har väl glömt all skit han fått utstå sedan han kom, men aldrig någonsin har han klagat eller gnällt. Och i de perioder han varit petad har han knutit näven i fickan. Och, varför i helvete, gnällde ni inte på Sella i våras när allt gick bra? Klart som f-n att spelarna ska ha kritik om de inte presterar, men att anklaga Hjalle och Sella för att inte ge 100% är bara patetiskt!

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  50. Grattis till poängen. Ni spelade riktigt jämt med oss när ni var en man mer på plan ;-)

    SvaraRadera
  51. Nu blir jag fan irriterad på allvar. Visst, vi gör ingen bra match idag. Verkligen inte. Men anledningen att vi tycker det är att vi (med rätta) har väldigt högt ställda förväntningar på vårt lag.

    Att vi inte skulle förtjäna den poäng vi fick mot BK Goatse igår är tamigfan det löjligaste jag hört på länge. Trots en svag insats var vi det bättre laget, precis som vi var mot Trelleborg. Den som säger något annat kan fan ingenting om fotboll.

    SvaraRadera
  52. Boysen från sekt N52009-08-03 11:56

    Tjena på er

    En liten hälsning från oss boys på sektion N5 (VIP-balkongen): Vi skiter fullständigt i om packet i klacken eller drägget på Levande Sittplats gör vågen efter matchen eller inte. Det viktiga för oss är att de mjuka dynorna på våra säten känns sköna, att räksmörgåsen i VIP-loungen smakar bra och att bubbeldrickan i baren är välkyld lagom till paus!! Jag skall ge er en (liten) inblick i hur en Blåvitt matchdag kan se ut för mig och mina boys!

    Söndag den 2 augusti 2009: Runt 15-tiden, sedvanlig samling innan matchstart på Heaven 23 där cocktaildrinkar blandat med Dom Perignon släcker törsten i våra torra strupar, detta i sällskap av ett antal tajta blondiner (läs drinkluder)! Strax efter 17:30, två taxibilar hämtar upp 6 glada grabbar utanför Gothia Towers för färd mot Gamla Ullevi (vilket jävla namn på en ny arena). 18:45, 6 stora härliga räkmackor sköljs ner av iskall härlig skumpa i arenans innandömen! Efter matchen väntar ytterligare två taxibilar utanför arenan för färd mot Push och nattliga äventyr... Att det bara blev 2-2 och att klacken gör vågen, so what!!

    Så som ni säkerligen förstår så skiter vi gladeligen i om det görs någon våg eller inte efter matchen!

    Då jag har varit runt hela Europa och kollat in ett stort antal Europeiska stormatcher under årens lopp såsom CL-finalen, London derbyn, Manchester derbyn, El Classico, Old Firm osv., dvs. ROLIG fotboll som ju denna artikel handlar om, så har jag än del åsikter om hur de två, så kallade, klackarna på Gamla Ullevi agerar. När ni kör sånger mot varandra, exempelvis: Hejsan Klacken är ni klara och så svarar dem andra, då skall ni ju absolut inte applådera att ni fick ett bra svar, det är ju en självklarhet att det skall bli ett rejält svar. Att applådera att ni fick svar av klacken förstör ju stämningen fullständigt, pinsamt, lägg av med det!

    Annars tycker jag att allt är bra på arenan, framförallt att vi på VIP-altanen får sitta i lugn och ro och beskåda de BlåVita spela fotboll, utan att bli störda av en massa smutsiga, illa luktande arbetarpack som jag kan tänka mig står i klacken och på Levande Sittplats.

    Ha det!

    Med vänliga hälsningar:
    // Grabbarna på VIP:en

    SvaraRadera
  53. Cantona

    Det är ingen bra lösning att ha Stiller på PWs plats. Stiller är en orädd och stryktålig centerforward som är bra i boxen, inget annat.

    Så var det iaf när han spelade i Blåvitt senast och jag tror inte det har förändrats. För övrigt var det lite förvånande att Stiller inte fick chansen i a-laget när det begav sig, han var riktigt bra och gjorde en hel del mål.

    SvaraRadera
  54. Vi är tyvärr inte bättre än vad vi har presterat de senaste matcherna.

    I och med förlusterna av Wernbloom, Bjärsmyr, Söder och Adam så har vi tappat oerhört i slagkraft. Visst, vi har fortfarande många duktiga spelare kvar men de vi har tappat var ändå, tillsammans med Hysén och Sella, de som producerade framåt.

    De flesta andra, bortsett från Ragge, Gurra och Sebbe är, om man skall vara krass utfyllningsspelare som gör sitt jobb tillsammans med andra bra spelare. Dock när de bra spelarna försvinner klarar de inte att producera framåt, vilket är just vad som hänt i Blåvitts fall.

    SvaraRadera
  55. Är det så okej att skrika "tjockis" om Häckens målvakt då? Ok, igår var han värd att buas/hånas, men lite finess kan man väl ha? Vad är det för roligt med "tjockis"..?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.