2009/03/03

Vitt är det nya svart?

HULIGANISM. Igår morse dök följande artikel upp i GT. IFK Göteborgs och Djurgårdens firmor, eller om man så vill två huligangäng ej förknippade till fotboll, drabbade samman i den lilla västsvenska orten Kinna. Naturligtvis har en sådan uppgörelse ett stort nyhetsvärde, speciellt när flera utomstående Kinnabor blev vittnen och även kunde filma sammandrabbningen (se bild). Men det som många undrar är:

- Vad för effekt får det här slagsmålet i kretsar utanför WM och DFG?
- Hur påverkas vi övriga av att "säsongen" startade före Allsvenskan?
- Hur bör IFK Göteborg hantera fotbollshuliganismen?

BaraBen är ingen folkets domstol, så välj dina ord rätt. Oavsett om ni sympatiserar med eller om ni hatar Wisemen. Men det vore patetiskt att inte lyfta frågorna till öppen debatt och ställa den uppenbara följdfrågan till kommentarsdebatten här under:

Vad tycker du om slakten i Kinna?

167 kommentarer:

  1. om dom vill slåss..varför inte mötas i en grusgrop långt ute på vichan ..då slipper dom både farbror blå och upprörda lokalbor..har aldrig fattat det faktiskt

    SvaraRadera
  2. Är ju ingen vän av huliganer precis.Men väljer de att göra upp på det här sättet så helt ok för mig, många mil från närmsta fotbollsarena och tydligen ej heller med nån risk för fara för omgivningen.Att det sedan alls finns de som väljer att visa sin s.k. kärlek till fotbollen genom att slåss har jag väldigt svårt att ta till mig.
    Nu vet jag att jag troligtvis får motargument att hade vi inte haft dessa som beskyddat oss s.k. julgranar så skulle även jag åka på ett kok stryk när jag går igenom Stockholms stad gator med min BlåVita matchtröja.
    Visst är jag tacksam för att slippa att åka på en propp, men det är väl då själve faen att man på ett civiliserat vis inte skall kunna öppet visa man man håller på utan risk för att få på näsan.

    SvaraRadera
  3. Att de gärna får slåss, men att de kan skita i att skrika Göteborg. De kan väl välja att skrika "Vitt" eller "Svenljunga" eller så.

    Tidningarna kunde ju ge faen i att rapportera i det också, så slipper vi höra om det.

    Skulle vara intressant om Håkan kunde ringa upp reportern och fråga vilket nyhetsvärde dylika artikel har.

    SvaraRadera
  4. Att folk öht vill syssla med sånt här. Att man inte begriper att våld är fel, punkt.

    SvaraRadera
  5. Hellre att dom slåss med varandra i småorter än runt arenorna. Är mycket lugnare nu på matchdagar än det var på 90-talet.

    SvaraRadera
  6. Åka till Kinna för att slåss? Är det inte något som bönder håller på med? Jag tycker att det här luktar Elfsborg lång väg.

    Jävla idioter

    SvaraRadera
  7. Tycker media inte skall blanda ihop detta med fotboll öht.Varför inte bara skriva att två gäng gjorde upp i Kinna.Varken blåvitt eller Djurgården har ju med detta att göra.

    SvaraRadera
  8. Ja jösses vilka patetiska losers. Varför inte skaffa sig ett liv?

    SvaraRadera
  9. På något sätt tycker jag det hör till ett storstadslag som IFK Göteborg att ha en firma.
    Vi är många, passionerade och alla delar inte samma värderingar.

    Men tillsammans är vi Blåvitt!

    SvaraRadera
  10. Slakten i Kinna borde upphöra omedelbart.. Hundar är vänliga djur och inte slaktas och sedan ätas upp. Vi västerlänningar förstår att ni har det kärvt i Kinna och måste slakta era hundar för att överleva. Men sträck ut en hand, så skall vi i väst hjälpa till.

    SvaraRadera
  11. Hata Wisemen!

    Jävla drägg!

    SvaraRadera
  12. Det är såklart bättre att slåss i någon grusgrop långt från arenor med folk som också vill slåss än att göra det i samband med match. Problemet som dock kvarstår är att de gör det i blåvitts namn och grupper som WM och dess antagonister anser sannolikt att de gör någonting bra genom att "stå upp" för sin förening vilket jag anser är ett fundamentalt feltänk. IFK Göteborg är en medlemsstyrd förening och vad som är bäst för henne är upp till medlemmarna att bestämma och då har inte personer ur WM tolkningsföreträde bara för att de är hängivna bortamatchresenärer.

    SvaraRadera
  13. Ja då var det igång igen! Vad som än sägs, hur mkt ni än hatar/älskar WM och dess undergrupperingar så kommer dom finnas kvar. Ska vi verkligen tjafsa med varandra inom det blåvita ledet? Alla älskar blåvitt, huligan som julgran..

    SvaraRadera
  14. Sen blir hela 'diskussionen' meningslös när vem som helst kan sitta bakom en skärm och häva ur sig precis vad som helst.

    SvaraRadera
  15. åh, vilken intressant debatt! tack videovixen för att du tar upp denna brännande fråga. gör det rätta och ta bort blogg-posten igen.

    SvaraRadera
  16. "Tidningarna kunde ju ge faen i att rapportera i det också, så slipper vi höra om det. "

    Ja för då existerar inte problemet?
    Personligen är jag inte med i WM men ännu en vinst så här på försäsongen skadar ju inte =)

    GULD 09

    SvaraRadera
  17. men sluta. klart att många har åsikter. men varför ska det diskuteras här. det leder inte till något. engagera er hellre politiskt om ni vill ändra samhällsordning.

    mer intressant är frågan om varför de inte brytt sig om att glasa hela vägen upp till taket på nya arenan. tappar akustik och blåser in. dock har de glasat på den långsida där higab-, got eventskojarna och köttgöran troligen kommer sitta.

    SvaraRadera
  18. Håller med anonym 12,30, åker förbi gamla ullevi varje jäkla dag och stör mig på att de inte satt glas runt alla sidor

    SvaraRadera
  19. Låt de slåss. Förstår inte varför vissa är emot dem. De är också supportrar till Blåvitt. De slåss ju inte mot oss
    inom IFK, om de vill slåss mot andra supportrar låt de göra det. Det hör till med lite hets och sånt kring stormatcher.Man ska stå upp för sitt lag. Forza blåvitt

    SvaraRadera
  20. Anonym 12:34:
    Det måste strömma in luft från sidorna annars växer ju inte gräset, det är därför som man inte har glasat hela vägen.

    SvaraRadera
  21. Så länge de sköter slagsmålen utanför arenan så är jag nöjd och glad. Om två gäng vill banka skiten ur varandra så är det upp till dom och jag kunde inte bry mig mindre.

    SvaraRadera
  22. Ja tycker de är bra att de tar sig långt ifrån närmsta riktiga fotbollsarena på vischan där inte mycket folk kan ens "råka" komma i klämm.

    Så länge det inte sker nära en arena eller något sånt så tycker ja de är helt okej, låt de slå skiten ur varann om de vill, det gör inte mig något.

    Dock så kan ja lika gärna skrika "AIK" och slå sönder något så blir ja kallad AIK-huligan så i vem som helst kan egentligen göra en sån här nyhet med lite folk och rätt ord sagda.

    SvaraRadera
  23. Dock som många andra förstår ja mig inte på varför de ska vara så otroligt specifika på att de är fotbollshuliganer... De kan lika gärna vart Orientering eller boule huliganer...

    SvaraRadera
  24. Så länge WM arrangerar sina "box(!?)" på detta vis har jag inget att invända mot. Det är inte vårt problem, det är ett samhällsproblem. Håll det en bit bort från allmänheten bara.

    Anonym 12.39
    Jag tycker mer om en vettig person med en aiksympatier än en idiot i vårat blåvita led. Är jag unik? Eller bör jag tycka bra om en grupp personer bara för att de inte slår mig?

    SvaraRadera
  25. 12.34-
    det lär nog "strömma" in luft ändå med tanke på det nästan obefintliga taket. annars ser den rått snygg ut utifrån.

    mvh
    anonym 12.30

    SvaraRadera
  26. unskyld
    menar 12.41

    SvaraRadera
  27. Det är väll därför man inte har slutna hörn på nedre? Att det är hål på övre borde ju inte göra någon större skillnad, blir väll bara tvärdrag?

    Ang Kinna:
    Bonde-fasoner är vad det är!

    http://www.youtube.com/watch?v=nF0lwqoykgU

    SvaraRadera
  28. Men VA!? Anonym - 11:33... tro fan att de måste diskuteras och debatteras!! Här snackas det år in och år ut om huliganism inom fotboll, firmor, våld och all annan skit och vi ska låtsas som ingenting när blåvita "supportrar" sparkar in skallarna på ett gäng andra puckon.... I VÅRT NAMN!!

    Hockeyn fyller sin arena i 52 jävla omgångar och vi undrar varför barn familjer m.m. inte vill komma och kolla på fotboll!
    Nu beror det långt ifrån enbart om detta, men de är ju uppenbart en del av det och måste därför givetvis ventileras, och en sida som denna är ett utmärkt forum!

    Tycker också som många andra att det är bra att dom har hittat bort ifrån arenorna, nu är det bara till en ny flagg så kan dom slåss bäst fan dom vill!

    Ge fan i våra färger!!

    /LF

    SvaraRadera
  29. Ingen kommer ifrån våld och organiserat våld måste väl vara det bästa eller?

    Forza Wisemen!

    SvaraRadera
  30. Huliganer är patetiska - oavsett vilket lag de "håller på".

    SvaraRadera
  31. så ni menar att folk inte vågar gå på fotboll pga huliganer? som sagt så sker ju boxen inte vid arenan, hur kan då detta påverka barnfamiljer? då tror ja mer säkerthets vakter som slår på folk inne på arenan har mer inverkan på folk!!??

    SvaraRadera
  32. Jag tycker det är sorgligt. Att vissa är beredda på att få stryk för att känna att de lever. Att de är något att ha. Sorgligt är ordet. Mest sorgligt är det att de flesta av dem söker något att slåss för och har något att slåss för när de funnit varandra.

    SvaraRadera
  33. Säger bara en sak!

    Framåt WM / GYD / YCG / GU

    Ps Göteborg vann.

    SvaraRadera
  34. inte för att stödja ngn sida, men LF - vadå våra färger? blåvitt är allas VÅR färg. vem är du som avgör vilka som går under vår flagg. tröttsamt med självutnämnda "så här är det" typer. man får inte ropa si och man får inte bua så. är du möjligen tunnhårig lärare?

    lägg ner diskusionen här. den leder till inget, nada, nothing.

    men helglasat till tak på arenan för vårt folk!

    SvaraRadera
  35. Ingen allvarligt skadad, ingen utomstående drabbad, varför bry sig?

    SvaraRadera
  36. Anonym 13:32:

    Det finns 1000 exempel på bråk runt och på Ullevi. Förra året mot Basel, säsongen innan mot AIK.. Och även vid högriskmatcher där det inte blir bråk är det fullt polispådrag och oroligt på stan. Självklart skrämmer det bort barnfamiljer. Det förstår nog de flesta, även om alla inte vill förstå det.

    I övrigt vill jag bara säga att snacket om att vi alla är Blåvita och vi ska hålla ihop och skit i om dom slåss dom håller ju på Blåvitt är lite tramsigt. Det är roligt med mycket folk på Ullevi och bra drag kring Blåvitt inte fan tycker jag det är några vettiga människor dom som stökar och håller. Man blir ju inte per automatik en härlig go snubbe för att man håller på IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  37. Vilka vann?

    Öis

    SvaraRadera
  38. WM vann efter cirka 50 sekunder.

    SvaraRadera
  39. Wisemen fick ordentligt med däng av Gårdens fina grabbar! Men det vill dom naturligtvis inte erkänna.

    Slaget om Kinna

    SvaraRadera
  40. "Anonym sa...

    Tycker media inte skall blanda ihop detta med fotboll öht.Varför inte bara skriva att två gäng gjorde upp i Kinna.Varken blåvitt eller Djurgården har ju med detta att göra.

    3/3/09 10:05"


    Det här resonemanget är barnsligt. Det är klart att tidningarna rapporterar om det blir ett jätteslagsmål och speciellt om folk runt omkring blir vittnen till drabbningen.

    Att stoppa huvudet i sanden är ju patetiskt, det är självklart att det skall upp till debatt - oavsett vad man tycker om själva slagsmålen, grupperna eller rörelsen i sig.

    Fotbollsfirmor har sin stora gemensamma nämnare i att de följer olika fotbollslag och slåss mot andra lags supportrar. Det är klart som kokain att det här "problemet" är förknippat med fotbollen och har direkt anknytning till fotbollen.

    Den som säger annat för knappast diskussionen framåt.

    SvaraRadera
  41. Varken Göteborg eller 08-orna "vann" Både Djurgården och IFK fick sina varumärken våldtagna av idioter! Vem som vann? Hockeyn?

    SvaraRadera
  42. Anonym 13:01>>>
    '... I VÅRT NAMN!!

    Ge fan i våra färger!!

    /LF

    Var får du det ifrån att de slåss i "vårt namn"??? Media skriver att det är IFK Göteborg-supportrar och det är möjligt att det är så. Men de har inte IFK´s färger på sig, de säger absolut inte att de är IFK Göteborg, eller hur?

    Så vad snackar du om?

    SvaraRadera
  43. Ingen vann. Eller båda om man frågar DFG eller WM.

    Hur som helst, ingen utomstående blev skadad och alla inblandade hade själva valt att ställa upp och får skylla sig själva. Ingen utomstående behöver bry sig!

    SvaraRadera
  44. Vem som "vann" slagsmålet är inte det relevanta, utan vilka effekter firmakulturen får på fotbollen, oss andra, den mediala bilden av IFK:are och så vidare. Eller?

    För om vinnare i firmabox är det intressanta kan väl BaraBen lansera "Feldgraus femma" efter dessa...

    SvaraRadera
  45. Förresten, personligen tror jag att Wisemen hade fått en helt annan position bland IFK Göteborgs supportrar om de hade valt att snacka mer "öppet" om varför de inte anser att utomstående ska "lägga sig i", så att säga. För det kommer ju folk, medier, förbipasserande, nyfikna osv alltid att göra.

    I alla fall så länge firmafighterna inte sker helt utan dokumentation som bilder/filmer, utan några som helst vittnen och utan efterdebatter på nätet. Då och kanske bara då, kommer andra närstående sluta att bry sig och då kommer firmakulturen att "få vara i fred".

    Men det är bara vad jag tror.

    SvaraRadera
  46. Grabbar har slagits i alla tider och kommer förmodligen alltid att göra så. Vad är det som är uppseendeväckande? Hur många fighter har förekommit på arenorna de sista 10 åren? Hela diskussionen är något överdriven. Självklart skall grabbarna inte ge sig på barnfamiljer i samband med match men mig veterligen så har det bara inträffat vid ett par tillfällen och det är beklagligt men det kan inträffa vid vilket större evenemang som helst och skall inte kopplas till fotbollen utan till ett samhällsproblem där vi släpper ut psykopater på gatorna istället för att spärra in dem på mentalsjukhus.
    Så länge alla fighters håller sig till de regler som finns så är det relativt liten risk till bestående skador. Det som hände Tony är en tragedi och det håller samtliga firmor med om. Alla firmor ska ta ansvar för sina grabbar och se till att fighterna är rena.

    SvaraRadera
  47. goteborg1904/ Det där snacket om att det skulle drabba folk direkt på matcherna är ju till 99 procent bullshit.

    Däremot är det knappast någon hemlighet att det drabbar IFK Göteborg negativt rent marknadsmässigt- det blir helt enkelt så att man får negativa rubriker, negativa vibbar förknippas med andra icke-våldsamma fans osv.

    SvaraRadera
  48. Men snälla, hade inte den lilla sketna artikeln i tidningen varit så hade Ingen av er vetat om detta så varför sitta å böla ut om att det förstör för blåvitt?lägg ner!
    det är media som håller firmorna levande sluta skriva om dom så blir allt bra då kör dom sin grej utan att någon bryr sig, vinner alla på!/HB.

    SvaraRadera
  49. så ni menar att folk inte vågar gå på fotboll pga huliganer? som sagt så sker ju boxen inte vid arenan, hur kan då detta påverka barnfamiljer? då tror ja mer säkerthets vakter som slår på folk inne på arenan har mer inverkan på folk!!??

    AV DEN ENKLA ANLEDNINGEN ATT REKRYTERINGEN SKER VID ARENA OCH ATT DET FÖRKNIPPAS MED IFK GÖTEBORG.

    Skapa en egen förening istället och sluta pervetera IFK Göteborgs namn.

    SvaraRadera
  50. HB/ Hade inte folk sett det så hade de inte ringt tidningen och då hade de inte skrivit. Hade inte folk ofta blivit gripna och ställt till bråk inne i städerna hade inte polisen rapporterat det och då hade inte tidningarna skrivit.

    Som när det var "fullt krig" mitt i stan mellan holländare och blåvita i höstas. Tro faaaaan det hamnar i pressen, varför skulle de inte skriva om sådant som helt uppenbart är av allmänintresse?

    SvaraRadera
  51. Sånt här gillar vi, vilka vann?

    SvaraRadera
  52. det hade varit sjukt intressant att se frankie intervjua några av WM:s top boys!

    SvaraRadera
  53. Märkligt att det lag som har de största huliganproblemen även har den största publiken. (Om nu detta skrämmer bort så många från arenorna)

    Jag skulle utan att tveka ta med min grabb på match, jag känner mig mer hotad när jag går genom Nordstan en fredag.

    //TV-supportern

    SvaraRadera
  54. Kamma er nu för helvete.. Låt dom ha sina möten det skadar inte fotbollen.. Dom slåss på platser där dom inte riskerar "vanliga" personers säkerhet.. så enkelt är det.. Låt fom tro att dom står upp för blåvitt så länge dom går på matcherna

    SvaraRadera
  55. Det STORA misstaget är att vi överhuvudtaget engagerar oss i denna ointressanta fråga som rör oss IFK-supportrar.

    Jag tycker det är riktigt beklagligt att det finns fler inlägg i detta forum än tex diskussionen om IFK´s årsredovisning igår eller diskussion om medlemsskap i IFK.

    Låt huliganerna slå ihjäl varandra om dom vill ,vad har vi med dom att göra? Jag vill diskutera FOTBOLL.

    Är fullt medveten att huliganer skadar IFK´s varumärke, men om alla slutar skriva och prata om det så löser det sig förhoppningsvis...

    SvaraRadera
  56. "Vad tycker du om slakten i Kinna?"

    BaraBen=Aftonbladet

    SvaraRadera
  57. Många av dom som är WM var med långt innan många av er som skriver här ens gick på fotboll som pratar om hur man ska gilla/stötta sitt lag. Alla gör väl vad fan dom vill så länge dom själva tar ansvar för det. Finns miljoner olika sätt att älska en klubb/stad på.

    SvaraRadera
  58. KatB>>
    Och på vilket sätt tar WM killarna sitt ansvar, tar det sitt ansvar gentimot klubben de nu älskar?

    SvaraRadera
  59. KatB>>
    Och på vilket sätt tar WM killarna sitt ansvar, tar det sitt ansvar gentimot klubben de nu älskar?

    SvaraRadera
  60. anonym 15:33/ Jag håller med. Det hade varit väldigt intressant att få höra hur Wisemens topgubbar resonerar kring sådana här saker som alla andra blåvita har åsikter om. De skulle väl aldrig vilja ställa upp för en vanlig journalist men Frankie skulle kanske kunna vara den personen som gjorde det ok för dem att "tala ut"?

    Vad säger ni? Hade varit sjukt intressant.

    SvaraRadera
  61. Tydligen älskar ju baraben wisemen då ni skriver om detta varenda jävla fight.
    sen även tar med att detta inte har nå med fotboll att göra? detta är väll en fotbollsblogg som jag fattat det hela. ge fan i att skriva pajaser!

    SvaraRadera
  62. tobbe- snacka om att ha skit i skallen. skriver om det efter varenda fight? sök på wisemen på baraben och läs igenom artiklarna och fråga dig om en firma slåss en gång i halvåret.

    idiot.

    SvaraRadera
  63. Flera ur wm som hoppade över spärrarna på HEMMAPLAN under guldåret när de stod på ÄÖ-sektionen.

    Stil och klass på dom gubbarna, jo jag tackar. Stjäl ni ifrån era mammor också?

    SvaraRadera
  64. Det värsta är att det förstör för oss vanliga supportrar. Nu tror alla 08-supportrar att alla från Götet vill slåss så man vågar inte ha på sig en blå-vit tröja längre när det är match i Sthlm

    SvaraRadera
  65. WM får gärna banka Djurgårdare ute på nått fält för mig.

    Bara dom inte åker på stryk, för DÅ hade det blivit pinsammt =)

    SvaraRadera
  66. "Anonym 3/3/09 16:47"

    Förhoppningsvis var det så djup ironi i det du skrev att inte ens jag såg ironin i det, för hur skulle du annars motivera att blåvita julgranar skulle få ökad risk att bli påhoppade i Sthlm för att WM gjort upp med DFG i Kinna??

    SvaraRadera
  67. Jag håller med dem som säger att Wisemen skulle tjäna fett på att faktiskt svara på alla frågor som finns kring deras beteende och verksamhet. Tror aldrig de skulle våga ställa upp på en intervju med exempelvis GT-Hankins men däremot tror jag att de skulle kunna agera mot sina egna och beter sig illa åt (internbox osv) genom att faktiskt gå ut med uttalanden ibland...

    SvaraRadera
  68. "Det drabbar inte de som inte är med på det", så argumenterar de flesta som är för firma våld. Men snälla ni det gör det visst. För i Sverige så betalar vi sjukvården genom skattesedeln, så alla vi som inte slås måste fortfarande betala eran vård när ni skadats. Jag tycker inte att det är rättvist, jag är för välfärdssystemet, men att ni som själva bestämmer er för att gå ut och slås ska få dela på samma budget och resurser som de som ofrivilligt blir misshandlade eller blir svårt sjuka tycker jag är fel.

    Sedan skrattar jag av själva tanken på att WM skulle vara mina vänner. För med WM som vän behöver jag inga fiender.

    SvaraRadera
  69. Dom träffas för att göra upp på en avlägsen plats där inga oskyldiga drabbas, helt ok för mig. Så länge ingen oskyldig drabbas spelar det la ingen roll om dom slåss mot varandra.

    SvaraRadera
  70. Det är klart att det ska diskuteras här. WM slåss i vår klubbs namn och det fläckar ner oss alla. Det skiljer dem från andra som slåss på stan (eller i Kinna).

    I grunden är det samma primitiva beteende som hos vilken våldsverkare som helst. WM förtjänar inte mer respekt än några andra kriminella. Att de begår brott i våra färger innebär dock att alla vi andra har ett ansvar mot den klubb vi älskar att inte falla in i någon slags romantisering kring att de är hängivna supportrar etc.

    Deras hängivenhet till Blåvitt är lika lite värd som den nynazister säger sig visa för Sverige. De fläckar bara ner något som väldigt många tycker om eller känner storlhet för.

    SvaraRadera
  71. wm inga änglar/ Mest kostar det via skattesedeln, både när de jagar huliganer men även när alla poliser ska bevaka högriskmatcher IFALL något skulle hända. Många hundratals miljoner av våra gemensamma resurser bränns upp årligen på detta, vilket är sjukt idiotiskt.

    SvaraRadera
  72. anonym 17:01/ Det springer flera kända nazister med Blåvitts liga jämt och ständigt. Inte bland topboysen direkt, men ändå.

    SvaraRadera
  73. Säga vad man vill om det meningslösa våldet men jag måste ändå säga att jag imponeras över deras engagemang. Att samla ihop 130 man för att slåss mot dif i Kinna är imponerande.

    SvaraRadera
  74. Anonym 16:56. Fattar du inte att det spiller över på alla blå-vitsupportrar. Inte fan kommer du t ex att kunna gå med en blå-vit tröja nere i Holland om det blir match där. Samma sak i Sthlm där man inte är så jävla noga med vem man slåss, bara det är en från Götet.

    SvaraRadera
  75. Skitsnack att det kostar flera hundratals miljoner.

    SvaraRadera
  76. Våld är fängslande det visar inte minst alla dessa kommentarer. Det bor en liten våldsrunkare i oss alla.

    SvaraRadera
  77. "Anonym 3/3/09 17:19"

    Nej det "fattar" jag faktiskt inte.. Har då aldrig känt mig rädd när jag varit på bortamatch i Sthlm och då brukar jag ha som vana att röra mig var jag vill i området mellan Gamla Stan - Medborgarplatsen i samband med dessa.. Men det var inte det jag ifrågasatte heller, utan varför du menar på att det skulle blivit farligare att vistas i Sthlm på matchdag iklädd matchtröja ju fler huliganbox som utspelas på landsbygden? Skulle vara för att media skriver upp allting i s f och gör att nya förmågor får upp ögonen för det hela utan att riktigt förstå sig på hederskodex etc..

    SvaraRadera
  78. Bönderna i Kinna är de verkliga vinnarna. När fick de senast en sådan underhållning i sin lilla by.

    SvaraRadera
  79. Anonym 17:26. Nej men pröva samma sak ute i Solna eller i Djurgårdstrakter. Bajarna är för det mesta hyggliga och gillar göteborgare så på Söder och däromkring brukar det vara helt okej. Men hur kommer du gör i Holland då? En garanterad våldsattack om du visar dig i blått och vitt!

    SvaraRadera
  80. "Anonym 3/3/09 17:34"

    Jadu visst kan det vara så, men förstår fortfarande inte vad den saken har att göra med en uppgjord fight mellan WM och DFG.. Att man skulle vara osäker i Holland har ju knappast med det att göra, det skule man i princip vara oavsett lagtillhörighet i det läget, det beror mer på holländarna anser jag..

    SvaraRadera
  81. Tycker att det är jävligt orättvist att WM får börjar sin säsong redan nu, tidigare än övriga supportrar som får gå och vänta ända till 6:e april!

    Fan va jag längtar till Helsingborg!

    SvaraRadera
  82. Wisemen gick ju på holländarna när dom var i Göteborg senast. Tror knappast att vi kommer oskadda därifrån om vi har färgerna på oss.

    SvaraRadera
  83. Man får hoppas att säsongen fortsätter i samma anda med Blåvita segrar även på planen. MOT GULDET!

    SvaraRadera
  84. FAN! Nu vågar man inte åka till Holland heller. Har inte vågat åka till Polen efter slagsmålen mot Poznan och nu detta. Hela min värld håller på att rasa samman. Vad fan skall jag ta mig till?

    SvaraRadera
  85. Anonym, jadu..du som verkar veta detta så nej det har inte varit en fight på nästan 1 år så du din pajas bör enbart vara tyst.

    SvaraRadera
  86. Terriern >>> Word!

    SvaraRadera
  87. Wiggum:

    Tänkte exakt på samma sak gällande de plankande Blåvitthuliganrna/fansen när sket i att betala inträde.

    Tattare. Undrar om deras kläder är stulna också?

    SvaraRadera
  88. Moget att sitta här och skriva, givetvis helt anonymt att "jag hatar Wisemen", "jävla nötter" osv.

    Känns det fräckt att sitta bakom internets anonymitet och spela allan? Kontraproduktivt så det förslår lär det ju vara i alla fall, det bidrar bara till att skapa än större distans mellan "julgranar" och "grabbar".

    Så länge man inte kan argumentera på en bra nivå kan man ju ALDRIG någonsin förvänta sig någon slags lyhördhet. Jag tycker helt klart man ska ge WM en eloge för att de håller sig(relativt) lugna inne på arenan, det är en bra utveckling.

    SvaraRadera
  89. Något jag inte kan förstå är varför media skriver om det.

    I media har man en tyst överenskommelse om att inte skriva om t ex Självmord, då detta har visat sig locka fler människor till det.

    Och med tanke på hur firmorna värvar yngre och yngre idag, och hur poppis det blev över en natt (Green Street Hooligans, I blame you). Eftersom det enligt många, och framför allt alla journalister är ett så stort problem, förstår jag inte varför man ändå hausar upp det så mycket.

    Har gått på fotboll i många år och de enda gångerna jag faktiskt stött på några våldsamheter var en bortamatch mot AIK och en hemma match mot AIK. På andra sidan har man gått på ett hundratal matcher utan problem.

    Så jag förstår inte varför man skriver så mycket om det. Personligen upplever jag att den mängden våld som utövas i samband med fotboll inte är representativ till den mängd som skrivs och fördöms om våld i samband med fotboll, speciellt om man jämför med betydligt viktigare samhällsfrågor som inte alls tas upp.

    Och som tidigare sagt, jag tror verkligen att den mediala uppmärksamheten lockar fler till det.

    SvaraRadera
  90. Jaha du, så dom ska ha beröm för att dom inte slår nån på käften inne på arenan.Det kallas annars normalt beteende bland oss andra och inget man ska ha särskilt med cred för.

    SvaraRadera
  91. Ska de ha en eloge för att de klarar av att bete sig som folk inne på arenan ibland?...vad fan ska vi andra få som sköter oss varje match då?

    SvaraRadera
  92. Jag tycker att jag ska ha en eloge för att jag väljer att inte slå min flickvän, undviker att råna gamla damer eller våldta barn.

    Vilken insats från min sida!

    SvaraRadera
  93. Senaste anonym/anonyma.
    Börja skriva under ett namn till att börja med, så man vet vem man svarar åtminstone.

    Klart som fan de inte ska ha "cred" för det, men även ni inser väl att för Blåvitts och övriga klubbars del är det betydligt bättre om uppgörelserna sker någon annanstans än i samband med matcharrangemangen, inser man inte det är det ju helt dödfött att ens försöka sätta sig in i hela huliganproblematiken som i stort är ett samhällsproblem, inte ett specifikt fotbollsproblem.

    Men ditt/ert inställning är ju att alla som slåss är "nötter", vilket inte är sanningen. Allt är inte så jävla svart och vitt(haha) hela tiden, detta har folk i allmänhet och fotbollsupportrar i synnerhet jävligt svårt att inse.

    SvaraRadera
  94. Om Wisemen finns inte så mycket att säga, pinsamt pack som förstör för klubben de säger sig "älska". Tycker det är tråkigt att inget görs av oss i övriga publiken. T.ex. på bortamatchen i Norrköping när de ska ha upp en banderoll med sitt äckliga namn på så blir de nekade men ställer till ett jävla liv med sin "vi skiter i alla" mentalitet. En WM banderoll framför klacken + detta beteende och ni tror inte det påverkar hur folk ser på IFK Göteborg? Kan ju tilläga att stämningen i klacken dog totalt och spelet på planen likaså, 0-2 blev till 2-2 och ännu ett tapp under sensommaren. Wisemenbanderoller och deras idiotbeteende hör inte hemma på matcherna utan ute i skogen. Wisemen borde inte härja på arenorna eftersom det skadar blåvitt och bör i dessa fall buas ut så att de förstår vad många tycker om dem. Slåss kan ingen hindra dem, gärna i de jämtländska skogarna

    SvaraRadera
  95. Töntarna får la slå ihjäl varann men de skall fan inte få nån sjukvård på skattebetalarnas bekostnad....

    SvaraRadera
  96. Helt ok.. bara de knackar Djurgårdare så gör det inget. Keep Up WM.

    SvaraRadera
  97. Sekka Luffare som skriker hata Wisemen här inne... Säg det till dom på läktaren istället. /P

    SvaraRadera
  98. Mathias:
    Utan att jag vet vad det är för folk som ingår i fotbollsklubbarnas respektive sk. firmor så är den bilden man har fått att det ofta handlar om unga män som har ordnade liv i övrigt. Om det är så handlar detta om någon slags Fight club-romantik som de anser sig ha rätt att leva ut under blåvit fana.

    Det jag vänder mig emot är att WM och övriga firmor genom sitt agerande tar sig rätten att definiera själva vad som är rätt att göra för att stödja sitt lag. Att det skadar föreningen genom dålig publicitet (kom inte och säg något annat) verkar inte bekomma dem särskilt mycket.

    Firmorna blir då inget annat än egoistiska våldsromantiker.

    /Thomas

    SvaraRadera
  99. Måste erkänna att jag är lite kluven till det här. Brukar hävda att jag inte gillar våld och att det skadar Blåvitt. Ändå känner jag en viss glädje når våra huliganer spöar motståndarna. På samma sätt kände jag när Israel bombade sönder terroristerna på Gazaremsan.

    SvaraRadera
  100. Dieter/ Du är ju fan helt dum i huvudet. Du kände glädje av att Israel bombmördade bland annat mer än 100 barn i Gaza?

    Vidriga vidriga människa.

    SvaraRadera
  101. Varför tror folk att det nödvändigtvis måste hända något speciellt för att barnfamiljer skall bli bortskrämda? Det räcker väl med att föräldrarna slår på nyheterna och ser ett inslag om hur det ser ut utanför Råsunda efter ett derby? Att det ser ut som en krigszon efter en fotbollsmatch är väl anledning nog att inte vilja ta med sina barn dit eller?

    Nöjer mig med att säga att våld är fel i alla dess former även om alla är med på det. Påstå inte att det endast drabbar dom som sysslar med det för det är helt fel.

    SvaraRadera
  102. dieter från 19:17 verkar vara en person som är en fara långt värre än wisemen, han njuter ju för fan av folkmord. jävla svin

    SvaraRadera
  103. Jag kan förstå grejen med att slåss, det är adrenalinfyllt. Jag kan även förstå att det är kul att springa runt med ett tight gäng och leva rövare, som att leka jage när man var 7 år typ. Rolig lek.

    Det jag INTE förstår är hur man motiverar att detta på något sätt GYNNAR IFK Göteborg? Kan någon svara på det?

    SvaraRadera
  104. Mathias:

    Jag är, precis som jag antar att även du är, fruktansvärt trött på all anonymt skitsnack på internet. Men: hade du själv under en Blåvittmatch haft modet att gå fram till WM-snubbarna och satt dig på tvären?Inte fan skulle jag våga mig fram till en klunga av människor vars fritidsintresse är att slåss för att säga att jag tycker det dom sysslar med är helt uppåt väggarna. Och till vilket nytta? Jag tror knappast att vi skulle skackat hand och haft en nyanserad diskussion om det hela.

    SvaraRadera
  105. Ribb/ Håller med. De säger ofta "kom och säg det till oss istället", jo det är ju ofta stabilt att snacka med 100 pers som gillar att slåss och där många gillar narkotika och så vidare. Sedan kan man ju dra till Bandidos och förklara för dem att det är fel att bryta mot lagen...

    SvaraRadera
  106. Går gärna fram och snackar med firman men då vill jag bara snacka och mötas av argument, inte knytnävar. Kan dom garantera det? Skulle inte tro det.

    SvaraRadera
  107. Ribba in, m fl: Skall fortkörare, Svensson som tar lördagsfyllan, idrottsmän, överviktiga och andra förvägras sjukvård? De utsätter sig för risker som garanterat kostar stora skattemedel.

    På 80- och början på 90-talet sprang AIK svinen runt i vår stad och spöade upp vanliga människor, tog och eldade upp halsdukar och grisade runt i centrala Gbg. Det händer inte längre. Visar de sina äckliga sidor så finns det folk beredda att ta hand om dem.
    Det var ett gäng som älskade Blåvitt som tröttnade på detta. De gav igen. All heder åt dem.

    I dagsläget så sköter de sina fajter snyggt. Inga vanliga kommer i kläm. Skönt och snyggt.

    SvaraRadera
  108. Måste erkänna att jag gått på fotboll i mer än 10 år och den enda jag sätt som nån oskyldig blev slagen iom fotboll är när en stackars tjej fick vakter på sig i stockholm.

    SvaraRadera
  109. de va nån idiot här ovanför som skrev att när en wisemen banderoll kom upp borta mot norrköping så dog klacken och spelet!`? tror du på allvar att du kan skylla resultatet på WM? sen skrev du även att ingen ville stå bakom en WM banderoll.. tror du att vi vill stå bakom era jävla fraktion banderoller varje gång? allvarligt nu, många tuffa på nätet.

    SvaraRadera
  110. Anonym 12:30

    Tänkte på det oxå. Men det finns fästen för glasen även på de andra läktarna, men ej uppmonterat än. Hoppas verkligen det blir gjort!

    SvaraRadera
  111. "Det är vi som är dom riktiga fansen" osv

    Mycket ska man höra innan öronen trillar av, men just uttrycket att huliganerna skulle vara mer passionerade än andra supporterkategorier får mig att skratta högt åt hur patetiska dom är

    Känner flertalet av wisemen från skoltiden, dom har aldrig vart ett dugg fotbollsintresserade, de har aldrig brytt sig om Blåvitt. Sen blev det helt plötsligt hippt med casuals och då j*vlar

    Sen har dom dessutom mage att komma och påstå att dom skulle ha mer hjärta och vara mer passionerade för klubben än oss som har stått på läktarn hela vårt liv, tragiskt. Kommer aldrig finna mig i att dom drar min klubb i smutsen...

    SvaraRadera
  112. Att: Calle
    Och hur gammal är du om man får fråga? Knappast 30 plus?

    SvaraRadera
  113. Herregud vad ledsam man blir när man förstår hur korkade vissa personer kan vara.

    "så ni menar att folk inte vågar gå på fotboll pga huliganer? som sagt så sker ju boxen inte vid arenan, hur kan då detta påverka barnfamiljer? då tror ja mer säkerthets vakter som slår på folk inne på arenan har mer inverkan på folk!!??"

    Har du någonsin ens nämnt att du tycker om fotboll för "vanligt" folk? Folk som inte är särskilt intresserade av fotboll?

    Folk BLIR avskräckta av det här. Det spelar väl fan ingen roll att dom inte BORDE bli det! Det är ju som att säga att USA aldrig borde invaderat Irak, alltså hände det inte heller. Kort sagt totalt utan logik.


    Jag är hundraprocentigt säker på att det finns mammor ute i vår stad som VÄGRAR låta sina barn i 12-15-årsåldern gå på högriskmatcher.

    Jag är lika säker på att det finns andra personer som mycket väl skulle kunna tänka sig att gå på fotboll, men de har sett ETT fotbollsrelaterat slagsmål på avstånd någon gång, samt läst trehundra artiklar i aftonbladet om det. Deras slutsats: jag orkar inte gå på fotboll, det är bara jobbigt. Jag går hellre på bio.





    åååhhhhh.. trött blir man.

    SvaraRadera
  114. Kul att alla håller någorlunda bra nivå på snacket!

    Men snälla! SÄG ALDRIG GÖTT ME SEGER ELLER NÅGOT DYLIKT, DE LÅTER SÅ IN I HELVETE LÖJLIGT! LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT LÖJLIGT

    SvaraRadera
  115. "Att: Calle
    Och hur gammal är du om man får fråga? Knappast 30 plus?"

    Nej inte +, vad det nu har för relevans i sammanhanget?

    SvaraRadera
  116. Att: Calle
    Om du hade varit det (lite äldre alltså) så hade du kanske haft koll på att WM:s gamla garde har gått på väldigt mycket fotboll i väldigt många år.

    SvaraRadera
  117. Asså, va är det här för människor? Måste vara nån jäkligt primitiv gen från forntiden som styr dom. Att dom sen utger sig för att vara Blåvitt-fans är ju för jäkligt. En supporter älskar och stöttar sitt lag, inte förstör för laget och ger det dålig publicitet.

    SvaraRadera
  118. "Att: Calle
    Om du hade varit det (lite äldre alltså) så hade du kanske haft koll på att WM:s gamla garde har gått på väldigt mycket fotboll i väldigt många år."

    Wm's "gamla garde" utgör väl dock inte hela wm?

    SvaraRadera
  119. Vi förlorar en massa supportrar och publik på dessa firmor. Familjer går på hockey istället med dubbelt så många matcher men ändå nära slutsålt. Är det så svårt förstå? Klacken är på väg att utplånas till en liten klick som skriker hora och hata och sedan anser sig behöva beskydd av WM. De med förnuft har dragit till levande sittplats, de med barn stannar hemma. Svårt fatta sammanhangen eller realiteter. VI TAPPAR PUBLIKINTRESEE PGA WM. Mer avståndstagande går inte att få

    SvaraRadera
  120. Borde inte kommentera men men….….. kom igen nu för fan! Lägg ned skitsnacket. Att ens påbörja diskussioner kring banderoller i Norrköping, fotbollsintresse bland grabbarna, samhällets acceptans kring våld, ålder på de inblandande etc hör inte hemma på detta forum. Det skapar endast problem för alla parter inkl vår förening vi alla stöttar. Döda diskussionen.

    WM söker inte bekräftelse för sidoverksamheten eller fotbollsengagemanget. Den finns där, oavsett en anonyms åsikt på detta forum!

    WM är en inrättning som existerar och så kommer det att förbli, lev med det, acceptera det, men framförallt sitt inte på nätet anonyma och diskutera det.

    Väl mött på läktaren (verbalt)

    EIM

    SvaraRadera
  121. Vi tappar åskådare pga av WM: Tror du på det själv? Eller kan det handla om att i princip hela Sverige har arenor med en standrad från 70-talet. Bajamajor på borta läktaren, flyttade speldagar i en aldrig sinande fart, torftigt kaffe + torr mazarin att äta i pausen, mängder av lag som lever på att spela en bonkefotboll med träbens inslag, sittplats sektioner med träbänkar, journalister som fokuserar mer på spelares inkomster + flickvänner än ordentliga fotbollsreportage mm, mm.
    Det är en ren jävla myt att WM skrämmer bort åskådare. Det borde t.o.m den värsta pacifist inse att problemet är större än så.

    En för alla. Alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  122. anonym 3/3/09 21:40
    Förmodligen de bästa jag läst här inne . tänk om folk skulle sluta skylla allt på fansen och faktist se problemen som du så fint stakar ut !
    All crääd till dig min blåvita broder !

    SvaraRadera
  123. All makt åt Wisemen, våra befriare!

    Kat-C är våra närmaste bröder!

    SvaraRadera
  124. Måste bara säga en sak, att den här diskusionen är så jävla löjlig asså. Ni säger att bara för att vi nu slåss i blåvitts färger så får det dålig publicitet? Finns det ngn sådan? Va jag har hört e all publicitet bra publicitet, det är väl inget som säger att baraför att vi klappar på lite Djurgårdare 5mil utanför stan så blir det automatiskt dåligt för IFK.!? Förstår itte alls de jävla mupp snacket, tror lr vet nog rättare sagt att det är bara fega människor som har vart små fittor i hela sitt liv. Kom ut ur skalet nån gång å lev livet va fan. För säg itte att en sån grej som hände gais på gamla ullevi när Firman stormade läktaren å gais julgranar fick ta smällen, Hade ni inte då velat haft gubbar som stod bakom er och stoppade det? Det hade iaf gaisarna som fick stryk velat! Så säger bara en sak, låt oss hålla på för vi om några är riktiga supportrar. Stöttar vårat blåvitt i både mot och medgång och det kan man juh knappast säga om den övriga publiken!
    // Blåvitt Forever

    SvaraRadera
  125. det finns skit i WM. det finns skit i blåvitt, det finns skit i SÄ. det finns skit i ultras.det finns skit i levande sittplats listan kan göras lång men bös fritt blir det nog inte. heja blåvitt. ps hur blir det me glasen??

    SvaraRadera
  126. Hej igen, det är jag som e "idioten från Norrköping".
    Tog med två polare från klassen för att kolla på matchen och det var ju trevligt fram till dessa trevliga grabbar började tjafsa, hetsa och locka till sig vakter etc. Tro fan det blir svårt att koncentrera sig på matchen och vem vill ägna 60 min av matchen åt att kolla på denna konflikt medan intresset i klacken för matchen är obefintligt. Jag vill helt enkelt gå på matcherna för att kolla på spelet och sjunga, inte för att se en massa nötter få sitt bekräftelsebehov tillfredsställt.

    SvaraRadera
  127. Känns som huligankulturen har blivit nån slags "liveande" eller vad det heter när folk muppar runt och leker medeltid eller nåt. Lite lätt nördigt att åka en massa mil för att umgås med likasinnade i 90 sekunder. Kul för vissa, dyrt för många (eftersom det tvunget ska hetsas vid matcherna också).

    SvaraRadera
  128. Det var ju precis det dem gjorde Anonym. Polisen hann inte dit och ingen i omgivningen blev direkt drabbade av någon större skada än mer förvånad och kanske chockad.

    SvaraRadera
  129. Så bra.

    Inga mer kostnader för 25 piketbussar och 150 poliser när det är matchdags!

    Eller hur?

    SvaraRadera
  130. 13:01: Kanske är så att IFK bjuder ut en så dålig produkt så det är därför det inte kommer mer folk på matcherna.

    SvaraRadera
  131. Anonym 3/3/09 21:56
    Underbart att du tar parti för Wisemen med dina otroligt intelligenta argument – ungefär som när Kleerup argumenterar för knark i TV. Du skulle ju kunna få den värsta våldsromantiker att sluta fajtas om han insåg att detta skulle bli resultatet…
    ”Kom ut ur skalet nån gång å lev livet va fan.”
    Ja, tjenare – det var länge se’n jag skrattade så mycket…

    Tycker även att det är ganska komiskt med alla åldersreferenser – antingen är man över 30 och då är man en fjantig, tunnhårig lärare som inte har rätt att uttala sig eller också är man under 30 och då är man för ung för att känna till hur ”viktiga” Wisemen har varit för den blåvita supporterkulturen. Hehehehe, skrattar så jag nästan ramlar av stolen åt det sistnämnda - har någon verkligen lyckats lura i er det?

    Och du, Mathias – grymt modigt av dig att skriva ut HELA DITT FÖRNAMN istället för att vara anonym… Och jo – alla som tar på sig vita och svarta T-shirtar och åker till Kinna (av alla ställen ;-) för att slåss på en åker är faktiskt nötter… Och Wisemen ska ha ”en eloge för att de håller sig lugna på arenan”??? Tror nog att du ska använda ditt andranamn nästa gång du ger dig in i en diskussion på BaraBen…

    Fine att de fajtas med likasinnade Stockholms-puckon ute på vischan – kanske inte lika fräckt när tre modiga Wisemen-killar skulle spöa upp en pensionär med käpp som gick ”för långsamt” ut från Ullevi...

    Jag är så trött på att behöva skämmas för att vara Blåvitt-supporter pga några fjantar som inte ens kan se skillnad på Erik Lund och Big Mama. Inte nog med att ni skapar dålig PR för laget i mitt hjärta och skrämmer bort folk från hemmamatcherna – tänk även på alla skattepengar som läggs på polisinsatser och sjukvårdskostnader för era självförvållade skador i era patetiska slagsmålslekar.

    Det känns i alla fall skönt att majoriteten av besökarna på BaraBen verkar vara fotbollsintresserade Blåvitt-supportrar – tillsammans ska vi se till att det blir pytt-i-panna på Kamratgården i år!

    SvaraRadera
  132. 4/3/09 00:37>>> Diskutera det inte här! / EIM

    SvaraRadera
  133. Tänk i sthlm, DÄR e problem!kaos utanför och inne varje derby supportrarna beter sig som svin.DÄR förstör dom för klubben på riktigt, knappt aldrig något sådant på våra matcher, inte utanför arenan heller!Wisemen håller sig i skinnet måste man säga.slåss mot dfg etc i kinna vem bryr sig!lungt å fint på våra matcher mot vad det kunnat varit jag är hel nöjd!så lägg energin på nåt posetivt istället för att spy ut skit här!härlig stämmning bland blåvitts skara,aldrig internbråk å skit mellan supportrar eller firmafolk!nä finns som sagt in mycket och gnälla på.Hade förstått er om ni vart sthlmssupportrar!//HB

    SvaraRadera
  134. För er som efterfrågar kommentarer från firmorna kan ni börja med att läsa på sverigescenen. Det är iofs Firman Boys (AIK) site, men beskriver mycket som hänt och händer mellan de olika firmorna i sverige.

    Bland annat kan man läsa att DFG var nere för att gå på hockeyn...

    Jag håller helt med de tidigare inlägg som påpekar att det inte är firmorna som hindrar folk från att gå på fotboll utan att AS är en dålig produkt. Att jämföra med världen 2:a eller 3:e bästa hockeyliga är bara löjligt.

    Jag vill också rätta de som påstår att man inte kan gå ut i sthm med de blå-vita färgerna på sig. Jag bor själv här uppe och har aldrig haft några problem. Tvärtom är ett par av de som brukar hänga på samma pub som jag med i firmor (DFG & KGB) och killen jag köper mitt morgonkaffe av är med i FB.

    Det är ingen ära för dessa grabbar att slå ner en julgran, tvärtom. De gånger någon frågat har jag bara behövt säga att jag bara är supporter och de flesta gånger slutar det med att vi börjar snacka fotboll.


    --CGAL

    SvaraRadera
  135. Jag har länge funderat på att anmäla firmorna för terroristbrott med förhoppningen att de skickas till Guantamo, men nu stängs den möjligheten

    SvaraRadera
  136. WM håller på att gräva ned myten om sig själva som fotbollsintresserade. Nyrekryteringen går alldeles för fort bland de yngre firmorna och man söker bra fighters - inget annat.

    Då får man ett yngre garde som aldrig stått på läktaren, som aldrig delat fotbollsmässiga värderingar, som inte alls har något hyfs och vet hur man beter sig mot andra blåvita. Eftersom man aldrig varit en del av den blåvita supporterskaran.

    Bland de yngre är det ett sökande efter identitet, respekt, inflytande och makt.


    Hade de yngre firmorna rekryterat bland blåvittsupportrarna på läktaren hade det varit en sak. Nu värvar man vilket pack som helst och WM står med händerna i sidan och är bara glada över att man vinner fighter mot DFG.

    Genant.

    SvaraRadera
  137. Anonym:
    Det handlar väl inte om att "våga" signera sina inlägg, det är ju snarare av praktiska skäl, det är rätt jobbigt att försöka föra debatter med 711 anonymaspöken. Men det visste du säkert redan, "Sherlock", du verkar ju ha svaret på allt!

    Grejen är ju den att hela huligankulturen knappast utrotas genom era små patetiska utbrott här, ropandes på "nötter" och fördömanden. Minskad mediapublicitet, fler officiella ställningstaganden från klubben och hårdare lagstiftning är nog snarare vägen att gå.

    Att skylla publiksiffrorna på huliganism är ju bara löjligt, det är helt andra faktorer som påverkat dem, precis som en del klarsynta presenterat här redan...

    SvaraRadera
  138. Mathias:
    OK, jag ska underteckna med det här inlägget med ett unikt namn, så du inte känner dig orolig och blir mörkrädd...

    Undrar vem det är som "Sherlock" av oss två - du grundar din uppfattning om att det enbart är kvaliteten på fotbollen och det dåliga kaffet som har skapat publikkrisen via de kommentarer som har kommit in på den här sidan. Kategorin "Vanlig tvåbarnspappa som tycker att det är kul att gå på fotboll med sina barn, som inte ens ser skillnad på Röva och Blåvitt" kanske inte direkt är överrepresenterad på det här forumet...

    Dessutom lägger du ju krokben för dig själv när du först försvarar Wisemen och sedan förespråkar hårdare lagstiftning...

    Och argumentet att det är ett samhällsproblem att folk slåss kan jag i viss mån hålla med om, men med ett viktigt undantag - om de gör det i Blåvitts namn så blir det automatiskt mitt problem, eftersom de drar namnet på det lag som jag högaktar i samma smuts som normalt är reserverat för råttor och skinnvästar...

    /Anonym 1

    SvaraRadera
  139. WM inga änglar 3/3/09 16:57>>

    Precis som att de som åker till fjällen ska betala sin sjukvård när de slår sig?
    Eller att de som går ut på krogen skall betala sin sjukvård när de dricker öl?

    En liten liberal 3/3/09 16:56>>

    Vad "Wisemen tjänar på" är att göra precis vad de gör. Att tiga och skapa en mystik runt det hela. Du kan inte påstå att det går dåligt för dem?

    Anonym 3/3/09 18:36>>

    Jag tycker att du ska ha en eloge för att du är en ansvarstagande person.
    Genom att hela tiden berömma ett föredömme så får vi ett bättre fungerande samhälle.

    Anonym 3/3/09 19:25>>

    Argumenetet att huligankulturen skrämmer bort folk är pinsam när den klubb med störst
    huliganproblem även är klubben med klart flest åskådare.

    Kanske är det så att befolkningen i Solna lärt sig att det inte är farligt att gå på fotboll, vilket jag tycker klubbarna varit usla på att framföra.

    Själv har jag gått på blåvitts matcher i omkring 15 år. När jag började gå på fotboll så gick vi alltid förbi klacken och Pappa sa alltid till mig "Där kan vi inte stå för de är farliga". Något som förmodligen fick mig att gå mer på ishockey under en period. När jag sedan blivit äldre har jag upptäckt att det inte alls är så farligt att gå på fotboll.

    Den värsta incident jag varit med om runt en fotbollsarena var efter ett derby för ett tag sedan då det var en ridande polis som höll på att rida rakt in i en liten pojke på omkring 5 (fem) år. Som tur var det en person som stod i närheten som såg faran och i sista sekund lyckades få bort ungen ur vägen.

    Calle 3/3/09 20:23>>

    Har läst hela tråden och inte sett en enda som sagt sig vara en bättre supporter för att han/hon tar till våld? Men däremot har motsatsen yppats ett antal gånger.

    Anonym 3/3/09 20:33>>

    Jag har med i mitt CV att jag har fotboll som fritidsintresse. Brukar oftast vara en bra samtalsöppnare att prata om ett fotbollsintresse eftersom säkerligen 90% av den manliga befolkningen har ett fotbollsintresse.

    SvaraRadera
  140. Den "Dieter" Som skrev tidigare i tråden är inte dieter e som brukar skriva här och på Änglarnas forum.

    Delar absolut inte det asets åsikter vare sig i wm-frågan eller palestinafrågan.

    SvaraRadera
  141. Mycket tjat om barnfamiljer, varfor ar de den viktigaste publikgruppen? Man skulle nog kunna argumentera for att huliganism har gjort mer for att dra folk till arenorna an paus underhallning och tyglejon... Jag vet manga unga killar (och tjejer eftersom snalla killar inte far kyssa vackra flickor) som borjat ga pa fotboll istallet for t.ex. ishockey just darfor att det ar mer action kring arrangemanget.

    SvaraRadera
  142. Modigt, WM, att gå på gårdarna med 120 man mot deras 56. Orädda, modiga gårdare som ändå ställer upp. Fega, ynkliga WM som alltid måste vara betydligt fler för att våga fightas. Ynkedom och förnedring för Göteborg, stora pluspoäng för tappra 08:or i fotbollsSveriges ögon! Ytterligare ett skäl till skam för WM! Lägg ner eller våga ställ upp någon gång upp med jämna nummer, era jävla lipsillar!

    (se Sverigescenen)

    SvaraRadera
  143. Citat "DFG hade kalkylerat med ca 120 grabbar men dagarna före reviderades detta till 100 man. När lördagen väl kom visade det sig att endast ett 60-tal Dif-grabbar rest iväg mot västkusten varav två bilar dessutom kört vilse vilket gjorde att exakt 56 st DFG slutligen stod redo på slagfältet. " från sverigescenen, du måste va dum i huvvet?ska wm åka hem med 60 man för att dom kom för lite eller?dfg skulle vara 120 dom med.

    SvaraRadera
  144. Det enda raka och rättvisa hade varit att just ställa över 60 man och bara gå in med samma nummer. Vad fan är det för "seger" om man varit dubbelt så många? Jävla ynkedom är det!

    WM - fega fittor!

    SvaraRadera
  145. Anonym:
    Jag har flera barn så ditt argument håller inte, kötthuvud.

    SvaraRadera
  146. Anonym 4/3/09 13:50
    Är det huliganismen som drar folk till arenorna?
    Vilken bländande argumentationsteknik!! Med andra ord är det alla kickers som motiverar folk som ska shoppa att åka till Nordstan och alla ordningsvakter som gör att folk går på krogen, eller?

    SvaraRadera
  147. Låt dom betala sina egna sjukhusräkningar så är det ok för mig..

    SvaraRadera
  148. Jag som sett vad Aik gjort här på 80-90 talet är stolt över vad WM gör när det vankas match mot Sthlm lag. Nu kan dom inte ta sig dom friheterna som dom gjort tidigare.
    Gott jobbat WM!

    SvaraRadera
  149. WM eller vilken gruppering det nu var visade verkligen prov på sitt fotbollsintresse senast det var match, 50-60 man som stod bakom läktarn på Olympia HELA matchen och diskuterade och demonstrerade det "häftiga" handgemänget som uppstod innan match

    Alla runt omkring mig skruvade på sig och undrade vad fan dom sysslade med och muttrade "j*vla idioter"

    Det är bara hyckleri på j*vligt hög nivå när dom påstår att dom slåss för IFK, eller ännu värre "försvarar" oss vanliga supportrar. Vi behöver inga påtända tjackisar som springer runt mitt ibland våra barn

    SvaraRadera
  150. Fritz: De stod väl och vaktade så att du skulle kunna se matchen utan att bli överfallen av någon galen polis eller 500 danska huliganer.

    Det hade varit bra om WM kunde jobba lite på stan under helgerna. Tänk så lite våld det hade blivit...

    SvaraRadera
  151. Jag bor för stunden i Sthlm och jag tar inte längre med mig mina döttrar på Blåvitts matcher. Att påstå att våldet inte skrämmer bort publik är jag ett levande bevis för.

    SvaraRadera
  152. Firmor..... Slödder är vad det är. Eftersom de använder sig av IFK Göteborgs och Djurgårdens namn så förknippas det visst med fotboll, vilket är för jävligt.

    SvaraRadera
  153. Personligen så anser jag det är djupt störda människor som slår varann utan egentligen någon anledning mer än laget man håller på! Det är helt sjukt, och visar på en personlighetsstörning å det grövsta. Stackars deras familjer och ev barn som har fått en så tragisk människa som nära anhörig.
    Vill man slåss, så gå till en boxningsklubb eller liknande.

    SvaraRadera
  154. Vad är det för idioter som tror att huliganer skrämmer bort publik. Publiken i allsvenskan har ju tvärtom ökat för varje år trots huliganism.
    Jag är är en helt vanlig julgran och har inget emot vare sig VW eller andra firmor så länge inte vanliga fans kommer i kläm, och jag har aldrig hört talas att det hänt. Visst tjafsar man med dem så kan man få sig en smäll men då har man bara sig själv att skylla.

    SvaraRadera
  155. La bra om dom dunkar ihjäl varann! Någon borde starta en insamling för att dom sak kunna få bättre tillhyggen t. ex. svärd och likanande. Synd att några nötter ska få svärta ner fotbollen. Låt dom knäcka varann (ursäkta för den onödigt dåliga ordvitsen).

    SvaraRadera
  156. Hahaha vi tjötar om WM och bråk påverkar publiken menas mesiga puckey springer ifrån oss publikmässigt. Där finns nu barnfamiljer, åldringar och pengastinna företagare. Vi andra dras med pubertetsvrålare och tjockstina våldsverkare med straffregister som slår ut Goa Gubbar med råge. gajs prispolitik slår snart på oss också när vi inte längre är bärkraftiga att driva arenor och lagen. Jävligt mycket tack era pajaser

    SvaraRadera
  157. Kom ihåg att WM beskyddar alla töntsupportrar från storstryk av GAIS:are, ÖIS:are, gröthalsar och 08:or! Var därför tacksamma, era pajasfans, och visa stor respekt! Det är vi som är IFK!

    SvaraRadera
  158. 5/3/09 23:31
    Här kommer det rätta ansiktet fram
    "Det är vi som är IFK"
    Sällan, IFK är en förening. Ni står utanför, WM är och har aldrig varit accepterade av föreningen. Ni skapar bara problem, ingen behöver ert beskydd. Hade inte ni funnits hade vi inte haft allt våld. Tony D dog inte för IFK bad om slagsmål, han dog för ni bidrog till våld. Var fanns "beskyddet" då? Ni är så långt från IFK, Blåvitt, Änglarna man kan vara. Läs IFK's stadgar och jämför med era egna idéer. Men visst man kan vara supporter på sitt eget lilla vis. Men IFK är IFK, det kan WM alrig bli. Vill man bli IFK, då är det bara att pröjsa medlemsavgiften, ställa upp på reglerna/stadgar, delta i föreningsarbetet. Annars är man supporter med sin rätt att visa sitt stöd enligt eget huvud. Men "vi är IFK", herregud skaffa ett liv du kan vara stolt över. Bli IFKare och medlem i klubben

    SvaraRadera
  159. gajs är annars en förening som behöver alla de kan få. öjs har massor av plats över på sin läktare. Finns ett "liv" för alla, även för de som bara vill vara arga och slåss. Men låt IFK få vara en klubb man kan vara stolt över.

    SvaraRadera
  160. 23.31, Menar du att WM skulle vara medlemmar i IFK i en mindre utsträckning än några andra supportrar? WM är med på årsmöten och röstar, på borta- och hemmamatcher och stödjer laget och i grusgropar runt i Sverige.

    SvaraRadera
  161. Senaste var riktat till anonym 00.47

    SvaraRadera
  162. "Det är lätt att fördoma det man inte vet något om."

    Enda slutsatsen man kan dra av den här diskussionen.

    SvaraRadera
  163. Ni som gnäller på WM nu när dom har kört över d.f.g och råkat hamna i tidningen. Men som tycker att det är rätt bra att dom är med "oss" tex. i sthlm. när vi möter bla. ajk . Finns bara en sak att säga!! "kappvändare"

    A B lr C enade vi stå för IFK!!!

    SvaraRadera
  164. man måste offra något innan man erövrar..... så tänk efter innan du snackar vad gör du?????

    utan WM skulle gbg stad se ut som en soppetip efter all sthlm sludder som kommer till match............ Å idag så kommer de med står respect till GÖTEORG.... för att de vet att vi står up för vår stad å lag..(blå å vit..)

    SvaraRadera
  165. All heder till båda firmor DFG var c:a 60 st mindre men stod upp det smaka men backa inte i första taget härligt! Fotbollen är igång Forza DFG

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.