2009/03/09

Barcelona dag tre: "Bärken på bänken"

BARCA09 Eftermiddagens träning gav, precis som väntat, ytterligare en fingervisning om hur startelvan ser ut i morgondagens match. Den behålls nämligen intakt från de vi såg i förmiddags. Det gör att gänget som startar morgondagens match är följande:

Kim
Lund-Bjärs-Ragge-Adam
Gurra
Sella-Wernbloom-Jakob-Tobbe
Söder



En spännande startelva där man plockat ut det man tycker är bäst för dagen, och det som skall vara stommen i laget som spelar premiär i allsvenskan om ett par veckor. De som startar matchen imorgon tog en del tid på dagens annars ganska korta träning och nötte frisparkar och hörnor.

Övningar i övrigt var en bollövning där tre led står uppställda och spelarna skall transportera bollen emellan sitt led och ett på motsatt sida, fast inte rakt över. Samtidigt som man gör detta skall det göras finter. Det är med andra ord upplagt för en del krockar om man inte har koll på både medspelare och boll. Bland annat skulle spelarna göra ”Teddy-finten” vilken är oerhört komplex och svår att förklara. Frågan är om ens spelarna själva kan förklara den.

Spelarna som inte sedan deltog på att nöta fasta situationer anföll och slog inlägg. Man skiftade ganska mycket och de flesta slog inlägg, många med fel fot. Sana började slå med vänstern, det såg lite svagt ut men så höjde han sig markant efter tips från coachen och slog sedan många bra inlägg. Även Hjalmar pumpade på bra från vänsterkanten. I mitten var det lite svagt med målfabrikationen måste sägas, många bollar som satt strax utanför stolparna. Även detta tog sig dock på slutet och bland annat Sebban hade en bra balja.

Dagens tveklöst roligaste ingripande stod Nicklas Bärkroth för. När ynglingen och Niclas Carlsson stod och slog crossbollar till varandra hände det sig så att en av Carlssons bollar var aningen för lång, och Bärkroth tvingades backa och sedermera också hoppa bakåt för att kunna ta ner bollen på bröstet. Vad han inte ser är att det står en bänk bakom honom. Det blir dock så turligt att när han gör sitt upphopp bakåt så sätter han foten på kanten på bänken, som faller framåt och Bärkroth faller bakåt i gräset bakom bänken, som tur var. Ingen skada skedd men det hade kunnat gå riktigt illa. En rätt spektakulär syn var det hursomhelst.


Imorgon är det match och vi på BaraBen.com utlovar självklart direktrapportering.

Notera matchtiden: 11.30!

6 kommentarer:

  1. Bra startelva och enligt mitt tycke det bästa vi kan ställa på benen för tillfället. Riktigt bra konkurens i blåvitt nu när varken Kalle, TO eller Hjalle platsar. Kalle och TO kan eventuellt ta sig in i laget till premiären men annars känns det klockrent, möjligen att Bärken kan knipa en plats också.

    SvaraRadera
  2. Tror ni att JJ kan peta TO till premiären? Jag tycker de skulle kännas väldigt skönt om han kunde de, vi är alldels för beroende av TO.

    SvaraRadera
  3. är det verkligen en 11 manna plan?

    SvaraRadera
  4. måste bara ge lite credd till er som är där nere i Barca och gör ett sådant sjukt vettigt jobb för oss här hemma, alltid lika kul när man kommer hem från jobbet och får läsa om dagens händelser.

    // peter

    SvaraRadera
  5. Bärken in, Sella ut.

    SvaraRadera
  6. tror också att jakob startar premiären. to har en tendens att stanna upp spelet alldeles för ofta.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.