2009/03/22

Tobias Hysén: "Vårt spel är beroende av rörlighet och fantasi"

INIFRÅN BLÅVITT. Vi kan väl börja med situationen i slutet av matchen i går, när jag sparkas ner utan att få frispark. Det är solklar frispark, kanske till och med frilägesutvisning. Jag tycker den situationen är ungefär densamma som Vidic fick på Gerrard senast.

Orättvist är väl kanske inte rätt ord för att beskriva känslan av situationen, snarare dåligt, för linjemannen är ganska nära och har fritt synfält, han måste helt enkelt se den. Men det är tyvärr inte alltid så lätt.
Det kändes som lugnet före stormen igår. Känslan jag fick är som om folk är nere nu för att vända och bli riktigt fräscha inom kort, till den allsvenska premiären.
Jag själv hade en lite dålig touch på bollen ibland, medan löpningarna funkade rätt bra. Det var väldigt nära några gånger och det kommer sitta snart. Lite piggare ben och lite piggare skallar så sitter den där som ett smäck sedan.

På något sätt får Kalmar FF alla nya spelare att höja sig rejält, jag menar han Sobralense var ju riktigt bra, något han inte varit tidigare. Han får mer utrymme i år och växer säkert några steg. De har en bra spelidé och får alla att funka i den.

Vi måste framförallt få fast bollen bättre i våra anfall. Det är ju det viktigaste, vi tappade för mycket bollar alldeles för tidigt i anfallen igår. Det är även ett problem om det blir som idag, när Kalmar lyckades isolera Robin Söder på topp. Men när alla är lite piggare så kommer vi orka med att trycka på mer med mittfältet och yttrarna kommer ligga högre upp och fylla på.
Vårt system fungerade ändå bra i slutet av förra året så det är lite tidigt att döma ut det redan. Men det är såklart inte bara det faktum att vi är nertränade som gör att vi förlorade Supercupfinalen. Vi är trots allt i samma fas som Kalmar, men vårt spel är mer beroende av rörlighet och fantasi än deras. Så om vi inte riktigt är med i matchen med skallen och benen kan det lätt bli såhär. Jag tror det kommer bli stor skillnad i spelet bara på två veckor.

Supercupen var ändå mot Kalmar, vi ville vinna mot dem och motivationen fanns verkligen där. Men det är klart jag hellre torskar denna matchen än mot Helsingborg om två veckor...
Nu ska vi börja träna regelbundet på gräs och även lätta lite på själva träningen, sätta fokus på mer intensitet och mer småspel kan jag tänka mig, samtidigt som vi slipar på de delar som inte riktigt funkar till hundra procent just nu.

På väg hem till Göteborg igår kväll så ringde både farsan och farfar med åsikter om matchen, då är det bäst att lyssna. Min farfar har alltid något fotbollsrelaterat på hjärtat när han ringer och han var väl inte helt nöjd om man säger så...
Jag försöker ringa honom och snacka efter matcherna men ibland är jag slarvig. Jag håller väl inte alltid med honom om allt men han säger mycket vettigt.

För någon vecka sedan spekulerade jag ju här på bloggen i att det var forwardspositionen som skulle gälla för mig i vår. Haha, ja vad ska man säga, det går fort i den här branschen. Men samtidigt har jag väl hela tiden varit inställd på att lira till vänster om Robin skulle bli frisk.
De som har sett extra bra ut så här långt är ju Sella och till viss del Werner och Adam. Än är det väl ingen som har sett riktigt riktigt bra ut, men alla har tagit kliv framåt tycker jag. Av de nya så har Bärkroth varit bra i några matcher, Sana har visat en del även om han tyvärr varit skadad en del. Det känns som vi har tuffare konkurrens i år, ingen kan känna sig given i laget. Det är bra och betyder att träningarna blir bättre med.

Vår målsättning för året är att komma topp fyra, men det handlar om att alltid vara med i toppen så att man kan vinna ligan. Du kan inte gå ut och säga att du ska vinna varje år, för då når du ofta inte din målsättning. Bättre då att ha som mål att alltid spela i Europa. Då kan vi rädda upp en halvbra säsong med ett cupguld och ändå få Europaspel året efter.

Snart drar Allsvenskan igång och det är lite speciellt för mig att det blir just DIF som vi får möta i hemmapremiären. Samtidigt som man lider med sina gamla polare när det går dåligt för Djurgården, har ju även en del polare som håller på Djurgårn, så är jag alltid extra sugen på att vinna de matcherna. Så det är delade känslor kan man säga.
Mot Helsingborg tror jag det blir en liknande match som den förra året. Två spelande lag där dagsformen kommer vara viktigt för att dra det längre strået.

När du är på nästa match så tänk på detta:
Efter lagpresentationerna springer alla iväg och typ rycker eller nickar i luften. Fattar du vad jag menar? Okay. Kolla hur jävla högt alla hoppar då, så högt hoppar man aldrig under matcherna. Haha, varför är det så?

Till sist får jag slänga in ett extra grattis till VF som vann igår.

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

20 kommentarer:

  1. Gött att få höra Tobbe så här dagen efteråt, man behöver liksom bearbeta sin besvikelse..för jag var jävligt besviken igår..Framåt Blåvitt!

    SvaraRadera
  2. Så sant så sant

    SvaraRadera
  3. Den totala fotbolls-abstinensen kom av sig efter förlusten igår, j*vligt surt...
    Bara att bita ihop, hoppas alla ni i laget vill revanschera er och att ni har tre poäng i bagaget till hemma premiären på vår nya fina arena!

    Väl mött då!

    SvaraRadera
  4. fan det är svårt att säga något vettigt om detta, visst vi är nertränade men som du säger, det är kalmar med. surt att loosa årets första match bara. bajs.

    SvaraRadera
  5. jag vet inte vad jag ska tycka om den här förlusten. det är ju ingen bra vibb inför premiären direkt...

    SvaraRadera
  6. Tänk positivt gubbar. Kalmar var favoriter till att vinna allsvenskan förra året, men när dom sedan mötte oss i supercupen så torskade dom med 3-1. Deras spel såg inte alls så bra ut och det började spekuleras i att Kalmar kanske inte var så bra. men så vann dom till slut. Tro mig, den här förlusten betyder ingenting!

    SvaraRadera
  7. det är fan lyx att läsa dessa inlägg. få en insikt i hur ni tänker, hur du resonerar. fortsätt så!

    SvaraRadera
  8. den här bloggen med dig är riktigt jävla bra. hoppas den "aldrig" försvinner från en supportersajt!

    SvaraRadera
  9. tycker det är riktigt pinsamt och läsa att ragnar får plus i betygsättningen på svenskafans. han gör en lika svag insats som bjärsa. menar vems gubben är det som gör mål om inte Ragnars. kanske dax att sluta höja han till skyarna efter varje match!

    SvaraRadera
  10. anonym 22:45, tyvärr känns det som ett gäng fjortisar driver blåvitt-sidan på svenskafans just nu. de skulle behöva ta hjälp av tex baraben.

    SvaraRadera
  11. det blev ett jävla antiklimax efter matchen igår. sedan tyckte jag att du, tobbe, förvisso var bäst på plan i Blåvitt- men försvarade ert spel väl mycket i tv4s studio efter matchen jämfört med din analys här på bloggen nu......

    SvaraRadera
  12. fjortisar o fjortisar! ja hör aldrig annat! (på kommentarena här på baraben då asså)

    SvaraRadera
  13. Du var rätt ok ändå Hysen. Men problemet igår var ju att vin inte använda kanterna. O säg till Bärkroth att inte gå in i plan varje gång det ska breddas. Flera gånger han fick kanonpass men var felplacerad.

    Spelar man 4-5-1 så kan man inte spela lycka till bollar mot en ensam söder, Mer löpningar snabbare bolltempo o använd kanterna.

    BTW Bjärs uppspel är katarstrof!!

    SvaraRadera
  14. Usch, jag fick hemska insikter hur lätta blåvitt kan vara att kontrollera å hålla dem där man vill ha dem.

    Både defensiven å offensiven måste bli mkt bättre till premiären

    SvaraRadera
  15. 22:47

    Torbjörn vad tröttsamt, slå dig/er för bröstet lite till vetja.

    SvaraRadera
  16. Det var många ord för att säga att kff var betydligt bättre än oss.

    SvaraRadera
  17. Tobbe har själv gått framåt en hel del och är en av våra 4-5 nyckelspelare i år....ett par mål och Lagerbäck kanske ringer??? kvaliteterna finns där.

    SvaraRadera
  18. anonym 02:38/ jag har inget med baraben att göra.

    /han du skrev till

    SvaraRadera
  19. anonym 22:45,
    Ja blåvitt-sidans betyg har länge varit "kompis-betyg".

    De är mer intresserade att hoppas bli polare med spelarna än att ge rättvisa betyg.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.