2009/03/07

Barcelona dag ett: Höghöjdsträning?

BARCA09. För en sammanfattning av första dagen rekommenderar jag Erlings inlägg här under. Med den lilla korrigeringen att det snarare är så att det är Erling som är dålig på att lyssna på kartläsaren. Hur som helst har vi alltså hittat fram till Hostal de la Gloria, en till tre timmar nordöst om Barcelona (beroende på om föraren lyssnar på kartläsaren eller ej).

850 meter över havet är en bra bit upp, och högsta toppen i den lilla bergskedjan är 1 706 m ö h, nästan lika högt som Kebnekajse. Är det höghöjdsträning som är anledningen till att IFK bokat in sig här? Vem vet. Vad vi vet är i alla fall att träningsanläggningen som ska nyttjas av Blåvitt tidigare har använts av Barcelona under deras försäsongsträning, vilket bådar gott.

Hotellet verkar ha en stabil internetuppkoppling så det kommer bli gott om blogginlägg de närmsta dagarna. Det finns även hopp om att det ska finnas trådlöst internet att tillgå i närheten av träningsanläggningen så att rapporteringen ska kunna ske så gott som i realtid. Hurvida detta kan infrias eller ej får vi svar på i morgon.

Det ska bli väldigt intressant att se upplägget för träningsveckan, nu så här mindre än en månad innan allsvensk premiär. Förhoppningsvis är det mycket anfallsspel och anfallskombinationer som kommer att nötas, och inte lika mycket fys och försvarsspel. Försvarsspelet verkar ju sitta som berget i år, nästan oavsett vilka två mittbackar det är som spelar.

Jag tänker mig att morgondagen inleds med att öva på anfallskombinationen "passa bollen till Bärkroth på högerkanten medan övriga spelare rusar in i boxen och så får vi se vad som händer". Over and out.

8 kommentarer:

  1. Jag tänker mig att morgondagen inleds med att öva på anfallskombinationen "passa bollen till Bärkroth på högerkanten medan övriga spelare rusar in i boxen och så får vi se vad som händer".

    hahaha!! Well spoken! Ge oss mkt gotta nu gubbar!

    SvaraRadera
  2. Gött gubbar!! Härligt att ni är på plats, ser fram emot er rapportering under veckan!!
    ta det lungt med sponken ;)

    SvaraRadera
  3. vad kostar shoten där nere?

    SvaraRadera
  4. Fick ni också åka med med truppen till Camp Nou på onsdag (CL) eller är ni petade?

    SvaraRadera
  5. 1, man måste vara på ännu högre höjder för att det ska göra någon skillnad
    2, när man kommer "ned" igen ställer slutar kroppen producera extra röda blodkroppar och man får ganska snabbt tillbaka gamla värden.

    SvaraRadera
  6. Anonym 09:10/ Nej då tycker jag grabbarna ska vila ut på sin alptopp med en välförtjänt öl, men först ska de förtjäna den under ett par dagar med!

    SvaraRadera
  7. Anonym 10:24/ Tack för förklaringen. Jag hoppas dock att du inte på riktigt trodde att jag spekulerade seriöst i att det var höghöjdsträning som var anledningen. :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.