2009/03/12

"Messi? Han passar inte in i vårt spelsystem"

MATCH. Gårdagens match på Camp Nou var något alldeles extra. Det slog gnistor om Barcelona och varje gång Leo Messi fick bollen var det som att blixten själv slog ner och folket på läktarna hamnade i någon slags masspsykos som minsann berättade att ”nu, nu kommer det hända grejer”. Och det gjorde det också. Barca gick fram till 4-0 på fyrtio minuter och spelade stundtals bländande. Och den där Messi ska vi inte ens tala om. Sicken fotbollslirare! Och där står man och bara njuter tillsammans med 86000 andra på denna mäktiga, väldiga men samtidigt kompakta arena. Gåshud är bara förnamnet.

En av de roligare incidenterna på läktaren – där vi alla satt utspridda över en sektion – var en gubbe som satt och puffade på en extremt fet cigarr, i säkert en halvtimme. Inget kul med det om inte gubbens stolsgrannar hade hetat Bärkroth och Atashkadeh. Ynglingarna tyckte inte det var så jätteroligt och det slutade med att William försökte rädda sig genom att sätta tröjan för ansikten för att få lite frisk luft. Gubben brydde sig uppenbarligen inte utan fortsatte puffa på obehindrat.


Jag var nere och pratade med Söder i haltvid. Han var – precis som många andra – lyrisk och tagen av stämningen. ”Det blir inte bättre än så här” sa han. ”Jo, det blir det” sa jag. ”För du skall spela här en vacker dag” fortsatte jag. Robin blev lite paff och mumlade något ”Njae, det vet jag inte”. ”Jo, det ska du. Men du måste tro på det. Om du inte gör det kommer det inte att hända”.

Sen var det grejen med den där spelaren Messi. Jag ryckte tag i vår sportchef och lät komma med det fina tipset att ”den där nummer tio i Barca är helt ok, kan vi värva honom?”. Håkan var som vanligt rapp i svaret: ”Nä, han passar inte in i vårt spelsystem”.

12 kommentarer:

  1. Klockrent! Vem behöver Messi på högerkanten när vi har Bärkroth liksom

    SvaraRadera
  2. Hur var stämningen då ??...det är ju den största arenan i Europa, men den kan vara lika tyst som Rambergsvallen ! Det tycker jag är patetiskt...lite som Old Trafford...just like a library !

    SvaraRadera
  3. Tacka vet jag Arosvallen!

    SvaraRadera
  4. Ja, Söder skall spela där någon gång. Men i blåvit alt. helvit tröja. Och vinna.

    En ängel i barcas färger skulle ta emot som fan att tvingas se. Minns 86.

    SvaraRadera
  5. bra text erling

    SvaraRadera
  6. Haha, håkan <3

    SvaraRadera
  7. Hehe, Håkan är för j'vla rolig.

    SvaraRadera
  8. Haha, jag förstår gubben, man släcker fan inte sin cigarr när barca spelar så. Det är som att jag skulle tvätta min matchtröja på hösten 07, då hade vi inte varit lika glada ;)

    SvaraRadera
  9. Håkan är fan kungen!

    SvaraRadera
  10. Messi!!! Fy fan vilken j***a lirare alltså!!! Bäst i världen kan man lugnt säga.
    Kom igen Håkan, värva honom!

    SvaraRadera
  11. Helvete åt Barca. Han ska spela i Real Madrid!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.