2009/03/07

Barcelona dag ett: Barnet i koppel

BARCA09. Det hela började ju så bra. Vi träffade tränargänget, Mild och company på flygplatsen och såg några av smågrabbarna köpa godis och fotbollstidningar i kiosken på landvetter. Och även om vi inte hade nöjet att flyga med truppen så gick flygningen via Köpenhamn till Barcelona utan problem.

Väl i Köpenhamn, och på väg till Barca, ser vi dock något som får en att höja ögonbrynen i alla fall en gång. En till synes vanlig familj är på samma gate som oss. Man, kvinna, en dotter på runt fyra år, och en son som kan varit kanske två år. Inget konstigt med det, förutom att pappan i familjen har den lille pojken i ett koppel! Jag har åtminstone inte sett något liknande och givetvis åkte kameran fram för att fånga detta på bild. Visserligen kan man förstå honom, för ungjäveln var jobbig som fan och sprang runt och skrek och höll på.


Hur som helst, framme i Barca fanns inget att klaga på. Sexton grader varmt och palmer som vajade i en sval bris. Ut hämtades en helt ok hyrbil och sedan bar det av längs med vägarna. Och det var där problemen började. Hamnade i rusningstrafik, plus att det hade inträffat en olycka i en tunnel och det gick därmed inte i någon turbohastighet än så länge. Väl förbi tunneln gick det bättre och nu körde vi i riktning nordöst om Barca, mot vårt Hostel där vi nu till slut har kommit fram. Men harrejävlar vilken väg det var att åka, och vilket ställe vi har hamnat på.


Till slut, efter sjutton felkörningar (med världens sämsta kartläsare, feldgrau), så hamnade vi trots allt på rätt väg. En pytteliten bergsväg med slingriga serpentinvägar som i vilken cykeltävling som helst. Röda stenar runt omkring och en suspekt bränd lukt som smög sig in i bilen. Upp en kilometer nästan i höjdled och till slut framme i någon pittoresk bergshåla och på toppen av det vårt hem närmsta veckan. Ett klassiskt bergshus där alla färger går i olika nyanser av terracotta. Allt har förresten varit i terracotta så här långt. Internet fungerar i alla fall, det är det viktiga.

Imorgon är vi ute i grymt god tid för att hitta ner till träningsanläggningen. Feldgrau påstår att han hittat rätt väg men jag tvivlar… Fram till dess skall det bli underbart skönt med en god natts sömn.

Har ni några frågor ni vill att vi skall ställa till spelarna eller tränarna? Några speciella uppslag ni vill att vi skall jobba på? Maila på erling@baraben.com !

16 kommentarer:

  1. Underbart med ett "eget" nyhetsteam på plats! Ska bli spännande att följa eran bevakning, lycka till!

    PS. Dumpa feldgrau och köp en GPS.

    SvaraRadera
  2. försök inte lura oss, det är feldgrau som har erling i koppel!

    SvaraRadera
  3. Altså det är väl klart att Feldgrau fuckar upp kartläsningen... FAN VA JAG HATAR FELDGRAU!

    SvaraRadera
  4. Alltså det har ju gått inflation i att hata feldgrau. Värre än i Zimbabwe för fan. PeeMaN vet säkert inte ens ursprunget till det hela. :P

    SvaraRadera
  5. Lagerbäck borde ta efter det där med kopplet så att Samuel Holmén inte missar anslutningsflygen i fortsättningen. :)

    SvaraRadera
  6. Ungar i koppel är vanligt i sydamerika, allt för att minska risken för kidnapping, höj blicken lite, inte vanligt i sverige är inte = ovanligt i resten av världen.

    SvaraRadera
  7. Anonym 22:47/ Och i Nya Guineas djungler går männen runt nakna med bara ett penisfodral. Så bara för det ska man inte förundras om man ser en naken man med penisfodral på Köpenhamns flygplats?

    SvaraRadera
  8. :-D
    Du vet ju om det redan så varför så intresserad? ;-)

    jag diggar att ni är där nere nu, så jag menade inget illa.

    SvaraRadera
  9. hahahahahhahahah ;)

    SvaraRadera
  10. Njut av detta nu killar, återkom med lite "out of line" repotage också tack.

    SvaraRadera
  11. Jag vill veta vilka grupperingar i laget som killarna umgås inom.

    Sen vore det jävligt kul att få veta sträckan gubbarna gör på coopertestet.

    Samt uppställning av hela truppen och sen maxfart från ena kortsidan till andra, så att vi en gång för alla får veta vem som är snabbast, och vem som är långsammast (Bärkroth - TO, månne?)

    SvaraRadera
  12. senaste anonym:
    De ska bevaka träningen, inte styra den ;)

    SvaraRadera
  13. Bärkroth snabbare än Tobias Hysén. Tveksamt? ;)

    SvaraRadera
  14. Gött att ni är nere nu. Jag skulle vilja se rutten ni körde på GPS.
    Jag skulle även gäran vilja att ni är beredda med kameran om någon sådan där djungelman tittar förbi träningen.

    Grupperingar är kul att höra lite runt. Hur mycket "plats" tar Söder? Har han båda fötterna på jorden? (alltså inte bokstavligt talat)

    Hur mycket agerar Mild? Smyger han omkring och myser eller fortsätter han att gnugga av sin attityd på spelarna? Hur kommer Kalle in i gänget? Hur är relationen mellan alla våra mittbackar?

    Får Bjärs gliringar för sitt agerande i kontraktsfrågan?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.