2009/03/10

Barcelona dag fyra: feldgraus femma

BARCA09. Efter en trevande inledning där Blåvitt inte riktigt var på tårna kom spelarna mer och mer in i tempot och kunde trots allt vara ganska nöjda med första halvleken. Under den senare delen kunde man tidvis faktiskt pressa tillbaka Espanyol och skapa ett litet tryck som mynnade ut i ett par bra chanser. Skärpan i de avslutande lägena var dock inte vad den borde vara. När Espanyol gjorde 1-0 tidigt i andra halvlek sjönk modet och viljan tyvärr hos de Blåvita som aldrig riktigt kom nära en utjämning. Det var logiskt att 2-0 kom och hela andra halvlek är nog något som de flesta spelarna helst glömmer. Överlag kan spelarna kvittera ut ett nätt och jämnt godkänt betyg där ingen riktigt stod ut, varken positivt eller negativt.

RCD Espanyol, borta
5 poäng: Adam Johansson - Det var på vänsterkanten som det hände om det hände något. Både för Espanyol och för Blåvitt, mycket beroende på att Adam stängde till bra bakåt vilket tvingade över spanjorerna på sin vänsterkant och tack vare att Adam och Tobbe hade ett bra samarbete framåt tidvis. Adam spelade med bindeln i dag och jag tror att det ska mycket till för att han inte kommer starta mot Helsingborg som vänsterback.
3 poäng: Tobias Hysén - Som nämnt var det Tobbe och Adam som var mest lyckade, dessutom kunde Hysén tidvis även växelspela med den annars isolerade Söder på topp, vilket skapade ett par vassa lägen. Tobbe själv var inte nöjd med skärpan i avsluten och inte vi på läktaren heller. Espanyolklass i de avgörande lägena och IFK hade kunnat gå in i halvtidsvilan med en inte helt orättvis ledning.
2 poäng: Erik Lund - Blåvitts hela centrallinje hade en tuff uppgift mot spelskickliga spanjorer och spelet förlades därmed mestadels på kanterna. Även om Lund inte var riktigt lika bra defensivt som Adam stod han för ett par bra aktioner tillsammans med Sella i offensiven. Får dock lägga av med otyget att lägga sig lite lätt i vissa närkamper.
1 poäng: Stefan Selakovic - När det inte var Hysén på vänsterkanten som skapade chanser var det Sella på högerkanten som kom till avslut, om än inte från lika bra lägen som Tobbe. Slog ett antal hörnor och frisparksinlägg med bra precision som ett flertal gånger var mycket nära att resultera i mål för IFK.

5 kommentarer:

  1. Det känns inte alls bra att höra att söder var isolerad på topp!

    SvaraRadera
  2. Betänk att vi är i försäsongsläge mot ett La Liga-lag, det är inte direkt panik. Stegvis kommer vi bli bättre av att nöta vårt spel mot sämre Allsvenskt motstånd...

    SvaraRadera
  3. Synd det, men var väl inte helt oväntat efter träningsrapporterna kanske :p

    SvaraRadera
  4. Snart en segunda-lag.

    SvaraRadera
  5. Grabbarna har inte haft det lätt-
    Tänk er att FINTA en BLÅVIT!
    Det går ju BARA inte...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.