2009/03/29

Tobias Hysén: Det luktar succé inför premiären

INIFRÅN BLÅVITT. Förlust i går då. Oroväckande vet jag inte om det är men det är klart att det aldrig är bra att förlora. Men igår saknades det ändå rätt många spelare. Tänk på att Bärkroth är relativt ny och även om han har spelat en del på försäsongen så blev han ju skadad efter typ 15 sekunder.

På samma sätt har Olle har inte lirat så mycket under försäsongen och Sellas sista match var en halvlek mot Banyoles för två veckor sedan. Det finns en hel del att jobba med, men jag är inte orolig. Jag hoppas att det ska vara fräscha och lätta ben på gång nu, annars har vi ju tränat fel. Men jag känner mig rätt fräsch, det är bara tajmingen och sånt som ska finslipas i en vecka nu.

Jag tycker det e helt sjukt att förbundet lägger två U-21 läger i veckan innan Allsvenskan startar, men det är ju förvisso UEFA-datum, så det vet man ju om och det är ju även samma för alla lag som har spelare med där. Det är även bra för de spelare som inte spelat så mycket att få en match i benen, som Sana och Dyre.

Det kommer det säkert finnas en viss revanschkänsla nu efter ett par förluster. Men samtidigt börjar det gro en "vi ska visa alla"-känsla också. Alla som helt plötsligt börjar tvivla på oss bara för vi torskar någon träningsmatch ska få se. Efter Fredrikstad var ju allt frid och fröjd och nu är det typ "kris" plötsligt. Nej, men ärligt, vad är det med vissa...?

Det är sådan skillnad på alla enskilda matcher under försäsongen. Folk tänker inte på hur vi har tränat under veckan, eller en sådan sak som att vi varit på gräs för första gången här hemma just inför en match, att vi kanske har andra förutsättningar innan just den matchen jämfört med förra och sådant. Sedan går det inte att jämföra träningsmatcher med seriematcher, det är en helt annan uppladdning och förberedelse inför tävlingsmatcher. Man kan snacka om att man ska förbereda sig på samma sätt inför alla matcher, men det går inte. Du kan inte vara lika taggad inför Lilleström på Backavallen som du är inför Helsingborg i en seriepremiär.

Jag önskar jag kunde det, men det finns inte...

Vi har lirat rätt mycket på plats och där tycker jag att vi hellre ska spela på bra planer och känna att touchen och sånt finns där - än att bollen hoppar och studsar och att man känner sig bara kass på en gräs(åker)plan. Visserligen kommer det hoppa och studsa en del nu i början av Allsvenskan, men sådant accepterar man på ett annat sätt i en viktig match

Jag såg att stora delar av supporterskaran ska bojkotta Gaisderbyt och det känns ju tråkigt att det inte ska vara fans där, men jag förstår varför det är aktuellt. På ett sätt känns det tråkigt men jag förstår mycket väl varför man diskuterar det det hela. Men jag är inte så insatt att jag egentligen kan uttala mig om det mer än så.

Sedan har det ju varit en stor snackis kring bytet av inmarschmusik. Den nya låten av Joel Alme är grym, den é fantastiskt bra. Detta kan bli riktigt coolt. "Heja Blåvitt" kommer ju alltid att finnas med i bakgrunden ändå. Jag hörde "Snart skiner Poseidon" för ungefär en vecka sedan och jag tror att många i laget har lyssnat en eller två gånger efter det.

Inför en match så märker jag inte så mycket på uppvärmningen, men när man vet att det kommer precis när man går in genom spelargången och om alla sjunger med är det riktigt häftigt. I Djurgården finns ju "Sjung för gamla Djurgårn" och det var alltid en mäktig känsla att kliva in på Stadion till den, en extra tändning, verkligen.

Här har vi alla förutsättningar att få det häftigt, en ny låt, "alla" verkar gilla den och dessutom en ny arena där ljudet kommer bli bra som fan. Det luktar succé. Än så kan jag inte texten men några gånger till så sitter den nog hyfsat. Jag brukar lära mig texter rätt fort och har bra minne när det kommer till sådana grejer.

Jag hittade en grym lookalike-snubbe
Butlers i Trollhättan förra året. Visst är han lik?

Nu inför premiären har man en känsla av att det är helt jävla underbart att det äntligen börjar, kan inte fatta att försäsongen är över. Det har känts bra inför säsongen i år, som om den varit lättare på nåt sätt, mer fotboll och inte så himla mycket ren löpning. Ändå är vi bättre tränade, men kanske mer fotbollstränande, bättre förberedda för matchspel vill jag tro.

Utanför allt kring fotbollen är det mycket med grabben nu. Han är 14 månader och lär sig nya grejer hela tiden. Hans favvogrej är att göra saker som han vet att han egentligen inte får göra som att stoppa grejer i munnen, pilla på glas som står i skåpen, ta på allt, kasta saker på golvet och så vidare.

Dessutom så älskar han att sparka boll med, hehe. Jag lär honom att göra mål på vardagsrumsbordet, det gillar han vettu, varje gång så jublar jag och då börjar han klappa händerna och ropa heja heja...

Förresten så måste ni måste kika på vår nya lagbild här på BaraBen. Den är världsklass, fan vad rolig, vissa av gubbarna ser typ verkliga ut haha. Kolla Kalle, det ser ut som Stig Fredriksson. Bästa bilden ever.

En sak till, jag diskuterade med några Frölunda-killar om huruvida vi skulle möta de i fotboll och hockey. Fredrik Pettersson och Karl Fabricius menar på fullt allvar att vi inte skulle slå dem med 10-0 på 2x30 minuter med flygande byten.

Jag tror de hade slagit oss med 40-0 på en period i hockey.
Men på en halvleks fotboll, jag tror jag att vi skulle krossa dem med runt 7-8 kanske 10 bollar.

Vad tror fansen???

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

23 kommentarer:

  1. Angående Fotboll vs Hockey så kommer ni spöa skiter ur dom, men dom kommer mosa er i rinken...

    RiddarKato Floda

    SvaraRadera
  2. haha nog för ni hade krossat dom, men hälften av laget hade varit skadade för jag vet hockeyspelares fotbollsstil :D haha

    SvaraRadera
  3. den här bloggen är det bästa sedan skivad ost.

    SvaraRadera
  4. Vad är oddsen på att Tobbe Jr:s första hela mening är "Pontus Wernbloom är kass"?

    SvaraRadera
  5. Haha, en sådan skön lagbild!! Garvade gött, vissa gubbar seeeer fan verkliga ut..angående hockey´n så ska du nog inte betta på storvinst, som elitspelare i ishockey får man ju hoppas att de har lite bollkänsla..men att de skulle göra 40 mål på er skulle nog chocka hela Sverige och framförallt Frölundaklacken som knappt fått se 1 mål under hela slutspelet ;)

    Lycka till i premiären och sätt dit en balja nu direkt!

    SvaraRadera
  6. 16-0 är mitt tips.
    Grymt uppskattat att du skriver här, blir lika glad varje gång jag ser att du varit här o bloggat!
    Tack! Synes på Gamla ullevi

    SvaraRadera
  7. fan va kul att se en fotbollsspelare som kan uttrycka sig, resonera om saker och ha lite hjärna. en del ger ju minst sagt fjortis-känsla på sina svar i chattar och bloggar...

    SvaraRadera
  8. Fan vad skönt att dom fjolliga "indianerna" inte gick till final i puckyn. Har man ett sånt plagiatnamn ska man ta mig fan inte ha någon framgång alls. Frölundas "indianer" kan dra åt helvete!

    SvaraRadera
  9. Anonym 30/3/09 01:26
    du kan dra åt helvete

    SvaraRadera
  10. Undrar om 40-0 skulle räcka om det var blodigt allvar.

    När det kommer till fotboll så hade det på 45 minuter flugit in 8-10 bollar bakom Honken.

    Tackar för en underhållande text.

    SvaraRadera
  11. Vem har skrivit ett ord om kris Tobbe?

    Har läst många sidor och tidningar och inte sett ordet en enda gång.

    SvaraRadera
  12. Tack, världsklass!

    Hur är det med Bärkis och Karl? Varför va Werner bänkad i U21, är han för kass eller?

    SvaraRadera
  13. ska bli intressant att se vilket lag ni startar med mot hif, känns ju inte riktigt som ni fått spela ihop er på rätt sätt tyvärr.

    sedan vill jag tacka för den här bloggen- den är en sån grej som kan göra ens dag perfekt när man kommer hem!

    SvaraRadera
  14. Hatten av för tobbe som behandlar stans hockeylirare med respekt.

    SvaraRadera
  15. Ragnar vinner ensam mot Frölunda i hockey!

    Men på fullaste allvar så hade ju inte Hockeygrabbarna kommit över planhalvan om IFK gått för fullt mot dem, 10-0 är säkert inte i underkant.

    SvaraRadera
  16. Efter att ha sett lite slutspelshockey så är jag rätt övertygad om att Blåvitt hade vunnit stort, även i hockey...

    SvaraRadera
  17. Jag förstår att det är skillnad på en försäsongsmatch mot Lileström på Backavallen och en allsvensk match. Det som gjorde mig lite orolig var supercup-finalen. Laget kändes som starkast möjliga. Efter matchen kändes det lite tomt och man kom ner på jorden igen efter att Blåvitt i månader blivit haussade och att det som sagt ser riktigt bra ut på papperet.

    Jag tror det var detta som folk reagerad mest på ang. Fredrikstad-glädjen till den mer pessimistiska inställningen.

    SvaraRadera
  18. med honken i målet så kan ni ju skjuta från halva planen så går den ju in..

    SvaraRadera
  19. blir ju minst 10-0 i fotboll men i hockeyn blir de ju samma sak, men de hade vart sjukt kul att se :D

    SvaraRadera
  20. Dom hade ju givetvis vunnit med en jävla massa på rink med tanke på att inte speciellt många gubbar i blåvitt är vana att åka skridskor,uppskattar att frölunda spelarna kan hålla minst dubbelt så hög fart på grillorna, springa och förstöra kan ju dom flesta, inklusive vältränade hockeyspelare och ingen i blåvitt är dubbelt så snabb som någon i frölunda (möjligen Bärkroth då :). 90% av frölundaspelarna har nog spelat fotboll i sin ungdom. Tippar Fotboll: (8-12)-0
    Hockey: (50-70)-0

    SvaraRadera
  21. Grejen med ett möt o fotboll mot vf är att iaf Fredrik Pettersson har en sån sjuk talang att han är grym även i fotboll, se upp för honom. Plockar någon bort honom tidigt i matchen så vinner vi nog med 10 bollar, det tror jag.

    Fan, meningen är sådär halvbra grammatiskt formulerad men ni fattar!

    SvaraRadera
  22. HATA hockey vafan!

    SvaraRadera
  23. Vad hände med Ragges pass?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.