2009/03/04

Hårdare motstånd i Spanien - hur skulle Blåvitt stå sig i La Liga?

BARCA 2009. Det tidigare planerade mötet med Espanyol B nästa måndagsförmiddag under Barcelonalägret har blivit inställt. Håkan Mild med ledarstab har naturligtvis alltid haft förhoppningen om att få hårt motstånd i träningsmatcherna, som de tidigare matcherna mot norska ligamästarna och ligatvåorna, de ryska ligamästarna samt nuvarande rumänska ligatreorna. Det tycktes därför märkligt att de två matcherna i Spanien skulle spelas mot två lag från den spanska fjärdeligan. Men nu har alltså Mild lyckats slå till på stort.

Istället för match mot Espanyols B-lag på måndagen kommer man att spela en match på tisdagen. Mot Espanyol A. Ett Espanyol som visserligen befinner sig under nedflyttningsstrecket i La Liga, men som ändå får anses hålla betydligt högre klass (skrällen mot FC Barcelona i det senaste derbyt) än deras B-lag. Visst, visst, det kommer förmodligen inte vara ett rent A-lag som ställer upp, Espanyol spelar match två dagar tidigare och lär inte vilja riskera sina bästa spelare i en träningsmatch mot ett svenskt lag. Samtidigt är IFK i en försäsong och lär inte heller ställa upp med allra bästa lag. En intressant värdemätare kommer det bli i vilket fall som helst.

BaraBen kommer att bevaka lägret på plats
- men behöver din hjälp.

Vill du skicka ner en fotograf och skribent till lägret i Spanien sätter du in valfri summa på PLUSGIRO 438346-9 (Supporterfondens konto) och märker insättningen "Barcelona 09".

16 kommentarer:

  1. Espanyols B-lag slog Halmstad med 2-1 nyligen.

    SvaraRadera
  2. Who the fuck are Halmstad? ;)

    SvaraRadera
  3. Vad bra!

    Hoppas Espanyol kommer med ett starkt lag. Måste läsa in mig på deras trupp för att jämföra laget mot Blåvitt med det de brukar mönstra i ligan.

    SvaraRadera
  4. Fy fan vad bra gjort av Håkan!!

    SvaraRadera
  5. Nu får vi möta Espanyols riktiga B-lag. Espanyol B var inte det utan ett separat farmarlag med egna träningar osv och som spelar i den 4:e högsta serien.

    SvaraRadera
  6. Åh fy fan...

    Den vill man ju se!!!!

    Bring 'em on!

    SvaraRadera
  7. Härligt,
    Grabbarna lär vara betydligt mer taggade när det är spelare ur deras A-trupp som man får möta. En perfekt match där laget verkligen får bekänna färg.

    SvaraRadera
  8. det kommer inte vara någon ordinarie spelare ur deras A-trupp, var realistiska grabbar. Vilken tränare skulle riskera en skada mitt i säsongen? Blir hur som helst kul.

    SvaraRadera
  9. Varförihelvetet skulle Espanyol vilja ställa upp med sitt A-lag!? Vad kan de möjligtvis få ut av det?

    Aja, skoj oavsett!

    SvaraRadera
  10. Även om det skulle vara ett b-lag så hade det inte direkt gjort bort sig i Allsvenskan. Intressant motstånd!

    SvaraRadera
  11. Espanyol som bjöd 20 mille för Ragnar i somras. Hoppas vi sår dom!

    SvaraRadera
  12. De kommer säkert att låta deras spelare som stampar på dörren till startelvan få lite speltid? Ska de gå runt en hel säsong utan matchning så har de ju inget matchtempo i sig när det är deras tur.

    Nu gäller det bara för baraben att förhandla fram en stream om det är möjligt!:)

    Ge inte upp!

    SvaraRadera
  13. På tal om porr som föregående skribent skrev. Ni kan väl tala med Berth Milton som har sitt säte nere i Barca om att fixa strem till matchen. Han backar säkert inte och kan nog ordna pausunderhållning.

    SvaraRadera
  14. Hybris i IFK lägret..

    SvaraRadera
  15. Var på en match i Barcelona 2006 och såg Espanyol spela. Glömt motståndet, men spelet imponerade verkligen inte i en tråkig 0-0 match. Lagen tog dock kanske ut varandra och det var svårt att avgöra vilken klass laget höll.Jag tror nog ändå inte det skall vara en omöjlighet att rubba ett lag från nedre delarna i La liga i enstaka matcher.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.