2009/03/15

Barca 09: Lägret slut, BaraBen summerar

BARCA09. När det här skrivs är det lördag kväll, och tidigt imorgon är det dags för bilen att för sista gången rulla de snåriga, krokiga vägarna nerför berget för att sedan svänga mot Barcelonas flygplats. Det har blivit dags att lämna Viladrau, El Montanya, Barcelona, España. En sammanfattning av årets läger, Barcelona 2009, är således på plats.

För egen del ska det bli rätt skönt att komma hem igen. Hem till vardagen, hem till rutinerna. Samtidigt kommer jag minnas den här tiden med värme och glädje. Och då menar jag inte bara vädret. För man kan verkligen inte klaga på sättet som vi blivit behandlade av samtliga i truppen. Ledarna och spelarna i IFK Göteborg har verkligen en härlig och öppen attityd gentemot oss, och gentemot media i övrigt. Man bjuder på sig själva och man gör det för att man vet hur viktigt det är. Det är som Sebastian säger i intervjun, hade det inte varit för intresset så hade det inte kommit någon publik, inga sponsorer och ingen tv, och följaktligen inga pengar. IFK förstår detta och det är fantastiskt roligt. Samtidigt håller man på med professionell verksamhet och vill därmed inte ha för påträngande bevakning. Detta förstår vi självklart också och det tycker jag vi har respekterat väl, och det tror jag också att spelarna och ledarna har tyckt att vi gjort. Så för att sammanfatta den biten så har vi verkligen haft en bra relation med IFK här nere, verkligen något att jobba vidare på.


Sen har det varit en annan relation som blivit aktuell också. Att vara här tillsammans med Svenska Fans har varit ungefär som att vara två, tre eller fyra målvakter i samma fotbollslag. Vi är trevliga mot varandra och vi är tillsammans ett team som vill dra åt samma håll för lagets bästa. Samtidigt så är det en konkurrenssituation, för ingen vill sitta på bänken. Vi vill spela matcherna, vi vill vara bäst. Så enkelt är det. Och jag tycker fortfarande det var ett konstigt beslut av SF att plötsligt bestämma sig för att skicka ner ett team till detta läger, när man redan visste sedan länge att vi också skulle åka. Varför skickade man inte folk till det andra lägret istället? Det kan vem som helst lista ut att det hade varit det bästa för alla läsare, istället för att skicka två team till samma plats.

Oavsett det, och utan att bedöma insatsen från SF, så tycker jag personligen att vi på BaraBen.com verkligen har levererat. Före resan trodde vi i vår enfald att det skulle bli mycket tid över till annat, och tog därför med oss ett par böcker var. Men oj vad fel man kunde ha, för det har blivit jobb med bloggen mest hela tiden när vi inte tittat på träningar, matcher, transporterat oss, sovit eller ätit. Vi har postat 47 poster på nio dagar från lägret och det mesta tycker jag gjorts med god kvalité. Och vi har försökt att göra lite annorlunda uppslag också, även om det kan vara svårt ibland när dagarna ofta är rätt lika varandra. Givetvis vill vi rikta ett jättetack till Tobbe Hysén, som förgyllde bevakningen med sina videoklipp inifrån truppen.

Men det stora tacket skall ni läsare ha, som med ert bidrag till insamlingen hjälpte oss att komma iväg. Vi tackar och bockar och hoppas samtidigt att ni som skänkte tycker det var värt pengarna. När alla drar åt samma håll – vi bloggare och ni läsare – då blir det så här bra.

26 kommentarer:

  1. Tack som fan BaraBen! Ni har varit helt otroligt överjävligt-bra! Räkna med en rejäl slant från mig nästa gång det bär iväg.

    SvaraRadera
  2. Muchas gracias.

    SvaraRadera
  3. Helt grym bevakning, tack! Får vi ut max av truppen i år så vinner vi allsvenskan med sex poäng! Jag tror även att vi vinner mot ett och annat lag ute i europa!

    Nu är även årskortet inhandlat och det ska bli hur kul som helst när säsongen börjar igen!

    Mvh en trogen läsare

    SvaraRadera
  4. Helt underbart att läsa, har varit inne och kollat flera gånger dagligen och alltid lika bra! Hoppas på en fortsättning på detta till nästa träningsläger

    SvaraRadera
  5. Tack.
    Ni är sanna vardagshjältar!

    SvaraRadera
  6. BaraBen som när det är bäst. Härligt levererat gubbar, nu höjer vi tempot inför säsongen!

    SvaraRadera
  7. Grymt bra jobbat. Kommer också ge en slant nästa gång det blir en så här bra bevakning.

    SvaraRadera
  8. svenska fans har lite mer intervjuver + att de skriver inte om deras semester de har därnere ..men ni e godkända det va värt 400kr

    SvaraRadera
  9. anonym 14:18/ Det enda svenskafans har skrivit om är väl vilken mat de har ätit, vart de haft internetuppkoppling och hur trötta de är hela tiden? Tycket det är rätt mycket walk over på det här lägret, BaraBen har gett oss klass, Alltid Blåvitt har gett oss lite halvbra krimskrams. Men kul med bevakningen, dock märkligt som Erling säger att de (Svenskafans) valde att åka ner i sista stund till det läger som redan hade bevakning. Klantigt värre om man frågar mig.

    SvaraRadera
  10. Utan Tobbe-inslagen hade ni inte kommit långt!

    SvaraRadera
  11. Jag vill tacka för direktrapporterna från matcherna främst, men även alla klipp från träningar och analyserna kring dessa. Det är jävligt gött att få info just kring vilken utveckling vi har på försäsongen och där har ni verkligen "levererat" gubbar. Som du skriver, 47 poster på 9 dagar är inget dåligt tempo och det har varit mycket hög kvalité nästan helt genomgående. Bra insats!

    SvaraRadera
  12. Bra jobb! Riktigt jävla bra jobb!

    SvaraRadera
  13. Stort tack ska ni ha. Ypperlig bevakning och värd varenda krona. Fast för min del handlade det inte bara om att sponsra er resa utan att visa uppskattning för ert arbete på bloggen!

    Culo

    SvaraRadera
  14. Rapporteringen från lägret har varit i en helt egen och utomordentlig klass! Har varit sjukt kul läsning. Tyvärr valde jag att inte donera några pengar och ångrar detta grovt. Är ni sugna på att dra ned nästa år lägger jag mer än gärna pengar, så att ni kanske kan få en massage eller något utöver rummet! Gällande Svenska Fans så är de inte ens med i samma liga som er, de lirar la i div. 4, om ni är i La Liga.

    SvaraRadera
  15. Ett Jättetack för en kanonbra bevakning, har vart en fröjd att veta att det varje dag kommer kvalitativa och roliga nyheter om laget framför alla.

    SvaraRadera
  16. MYCKET bra jobbat! Har fanimej förgyllt denna veckan. Rejält. Underbart att börja andas, tänka, äta, leva än mer blåvitt än man gjort under vinterdvalan...

    Tack som fan!

    SvaraRadera
  17. Grymt bra jobbat!

    Tobbes insatts uppskattas verkligen, det borde finnas flera lirare som honom.

    En klassiker:
    http://www.youtube.com/watch?v=PsAzZ80IjmU

    ../Leo

    SvaraRadera
  18. fantastiskt levererat, jag donerade visserligen inte en krona men måste ändå säga att ni överträffade mina vildaste förväntningar

    SvaraRadera
  19. Tippa kvalserien, elitserieslutspelet och innebandyslutspelet på www.swebet.se

    SvaraRadera
  20. kommer inte att glömma hysén videoblogg på ett jäkla tag!
    hoppas nu bara att du är här för att stanna tobbe, jag personligen och många andra skulle tycka det var roligt om du fortsätter under säsongens gång.

    kanske kan man få ta del av startelvan lite innan osv ;)


    /B

    SvaraRadera
  21. Tack så mycket för bevakningen. Muta Tobbe så han kan forsätta ge oss ovanliga inblickar i laget. Tack igen.

    SvaraRadera
  22. Skitbra jobbet. Har varit mycket bra läsning. Dock saknar jag en sak, var är intervjun där Adam bekräftar att det är han i "sommargay" videon?=)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.